PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

Bullet1 22.12.2019. 13:57

Prije par mjeseci mi je prijatelj poslao referral link putem kojeg sam se prijavio. Nakon toga nisam odmah naručio free karticu i neki dan mi je došao mail:
Citiraj:

Simply head on over to the cards tab in the app to order your free Revolut card. Hurry though, this offer ends on the . 2019-12-18
Pošto nisam bio u mogućnosti do danas pristupiti aplikaciji, izguglam na njihovom službenom blogu:
Citiraj:

Update Monday, December 3rd: Since our Free Card Campaign has proven popular with so many of you, we thought we’d spread the joy and extend the promotion until Christmas Day! Our way of saying Merry Christmas to you all! ��
Kada idem naručit karticu piše mi "order card for 44,99kn".

Je li se nakon klika na order dobije neka poruka da je džabe ili će skinuti navedeni iznos?

xlr 22.12.2019. 14:09

Pricekaj jos malo, poslat ce ti info da ti opet nude free karticu. Do tad mozes koristiti virtualnu bilo na netu ili kroz placanje mobom. Pros'o ti je voz za narudzbu free kartice, ali salju svako par tjedana nove ponude

Bullet1 22.12.2019. 14:20

Ok, hvala puno.
Kažu, što je džabe nije skupo, pa ću pričekat (pošto mi svakako nije hitno).

U OTPu imam Mastercard kunsku karticu. Za isti IBAN su vezani i EUR i USD računi. Pretpostavljam da trebam imati i fizičku karticu za devizne račune kako bi ih mogao linkati sa Revolutom i povlačiti lovu bez duple konverzije (konverzija USD-HRK u OTPu, pa HRK-HRK Revolut, konverzija HRK - USD revolut)?

Libertus 22.12.2019. 14:20

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 3365581)
Prije par mjeseci mi je prijatelj poslao referral link putem kojeg sam se prijavio. Nakon toga nisam odmah naručio free karticu i neki dan mi je došao mail:

Pošto nisam bio u mogućnosti do danas pristupiti aplikaciji, izguglam na njihovom službenom blogu:

Kada idem naručit karticu piše mi "order card for 44,99kn".

Je li se nakon klika na order dobije neka poruka da je džabe ili će skinuti navedeni iznos?

Kontaktiraj ih putem aplikacije. Ako prihvate, tražit će te da platiš to, i onda će ti vratiti taj iznos natrag.

hakija 04.01.2020. 14:33

Vec neko vrijeme mi stoji verifying your identity i ne mogu nista?! Revolut imam vec 3,4g...

Sent from my starship using subspace comms

DiTech 04.01.2020. 14:53

Citiraj:

Autor hakija (Post 3368684)
Vec neko vrijeme mi stoji verifying your identity i ne mogu nista?! Revolut imam vec 3,4g...

I meni je to bilo, javi im putem app na help, i kad se javi agent ne robot, objasni i rijesit ce ti.

Psycho 04.01.2020. 14:55

Citiraj:

Autor hakija (Post 3368684)

ja sam cekao otprilike mjesec dana kad sam se prijavio, tek kad sam prijavio preko aplikacije da predugo cekam verifikaciju su mi to progurali u iduca dva dana.

hakija 04.01.2020. 17:50

Javio se na support, sredili za 2min 👍

1v@n 06.01.2020. 18:58

Je li netko na kraju probao plaćati režije s Revoluta? Funkcionira li i s kolikim naknadama?

mann 07.01.2020. 10:47

Probajte se registrirati na eposta. Eposta je neka verzija mbankinga nase poste. Placanje rezija se vrsi preko kartica. Znaci dodas revolute karticu (ako dopusta) i placas kao da si u postu dosao platiti racun. Tako ti prolazi sigurno bez ikakvih naknada (tj naknada za placanje racuna je 2kn kao i netbanking). Samo je pitanje dali mozes revolute dodati u eposta sustav.

Pomo 07.01.2020. 11:10

Pitanje dana glasi što ako se fizička kartica pogubi u ovoj našoj divnoj pošti?
I koliko dugo ste čekali karticu?

mamutarka 07.01.2020. 11:10

običnu 4-5 dana, metal 1 dan

Newmie 07.01.2020. 11:46

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3369379)
Pitanje dana glasi što ako se fizička kartica pogubi u ovoj našoj divnoj pošti?
I koliko dugo ste čekali karticu?

4 tjedna sam čekao prvi put. Već sam poništio karticu i naručio drugu, a tek onda mi je došla prva...

Davor2210 07.01.2020. 12:06

Citiraj:

Autor mann (Post 3369374)
Probajte se registrirati na eposta. Eposta je neka verzija mbankinga nase poste. Placanje rezija se vrsi preko kartica. Znaci dodas revolute karticu (ako dopusta) i placas kao da si u postu dosao platiti racun. Tako ti prolazi sigurno bez ikakvih naknada (tj naknada za placanje racuna je 2kn kao i netbanking). Samo je pitanje dali mozes revolute dodati u eposta sustav.

E pošta (m pošta) prihvaća Revolut. Koristio nekoliko puta. Nema naknade.

Sent from my iPhone using Tapatalk

xlr 07.01.2020. 12:08

Isto, jedno 2 tjedna van napisanog roka stigla prva kartica, zamjenska dosla tjedan van roka, al prije prve. Rainbow dosla oko roka. Visa dosla isto tako nesto, ne pamtim da je kasnila. RevP kartica dosla u par dana, al to su oni slali dhl-om. Znam samo da free kartice nisu dosle brze nego sto su napisali rok

Newmie 07.01.2020. 12:40

Koliko se kuna mjesečno može podići na bankomatu s free karticom?

Pomo 07.01.2020. 12:47

Citiraj:

Autor Newmie (Post 3369413)
Koliko se kuna mjesečno može podići na bankomatu s free karticom?

Bez naknade 1700kn, piše u aplikejšn...

EDIT: Hvala na odgovorima, znači strpljen spašen za dolazak kartice....

prileee 07.01.2020. 15:25

Revolut mastercard nema nikakve naknade za dizanje s bankomata (do ~200 eur). Sestra je relativno nedavno radila revolut i dobila visu i uzelo joj 16kn naknade za dizanje s bankomata. Koja je prica, ima naknade za visu a nema za master? Nisam upratia u zadnje vrime bas pa ne znam. Pbz bankomat u pitanju.

xlr 07.01.2020. 15:39

Tocno to, ima za visu, nema za mc. To smo demistificirali kad su poceli forsirati vise za nase trziste. Visa ima uk bin i pbz je vidi kao stranu karticu. Mc ima hr bin. Zasto revolut sad forsira takvu karticu kod nas, ne znam. Ne ide mu u korist zbog ovakvih slucajeva...

Libertus 07.01.2020. 16:01

Riješiš problem tako da dižeš na bankomatu druge banke.

prileee 07.01.2020. 16:05

A na bankomatima drugih banki nema naknade za revolut visu?

Newmie 07.01.2020. 16:10

Koliko znam, samo PBZ se spominjao da ima naknadu.

xlr 07.01.2020. 16:55

PBZ sere kvake, da. Koliko sam upoznat drugi još ne naplaćuju fiksnu proviziju za Visu kao PBZ.

Drugi bankomati za Visu i MC pitaju želiš li konverziju banke/bankomata ili nepoznatu konverziju tvog izdavača kartice - DCC. Uvijek odabireš konverziju izdavača kartice/nepoznatu konverziju/odbijaš ponuđenu konverziju bankomata. Tada ti Revolut sve obračunava i nemaš fee. Tečaj bankomata je uvijek nepovoljan i tu gubiš.

prileee 07.01.2020. 17:11

Super, hvala na informaciji.

Newmie 07.01.2020. 18:33

Kakvi su benefiti Premium kartice u odnosu na free, osim onih koji su navedeni u appu? Gleda li se na premium korisnike drugacije sto se tice blokade racuna i slicnih osjetljivih stvari?
Citam na netu da gomila ljudi ima problema s blokadama racuna i otkazivanjem usluge ali ne znam da li se radi o free ili premium korisnicima.

1v@n 07.01.2020. 19:16

Ovdje su vam info o bankomatima

https://www.dropbox.com/s/ajifjmncda...eATM.xlsx?dl=0

1v@n 08.01.2020. 00:06

Citiraj:

Autor Davor2210 (Post 3369398)
E pošta (m pošta) prihvaća Revolut. Koristio nekoliko puta. Nema naknade.

Išao sam skinuti aplikaciju, pokrenem i naletim na jedan od najidiotskijih poteza koji su mogli napraviti...

Da bi aktivirao aplikaciju, moram osobno otići u poštu, ispuniti papir za prijavu i tek onda dobijem aktivacijske informacije :hitthewal:

Citiraj:

Za "online" registraciju:

Online registracija trenutno nije omogućena.
Zahtjev za korištenjem ePošte možete skinuti ovdje, popuniti ga na računalu i odnijeti ispisanog u dva primjerka u bilo koji poštanski ured.
Hvala na razumijevanju.
Gledam formular, ništa što se nije moglo ispuniti u aplikaciji...

U formularu piše i da se usluge naplaćuju prema cjeniku...
Odem na cjenik i tamo piše:
Plaćanje eHUB naloga putem eBox portala - 2,00 kn
i dolje sitno: odnosi se na plaćanje računa pristiglog
servisom ePošta ili plaćanje ručno unesenog ili skeniranog naloga.

Kako se onda ne plaća naknada, ispada isto kao da plaćam iz PBZ-ove aplikacije. Nigdje se ne spominje besplatno plaćanje preko aplikacije, samo osobno u pošti.
Baš ću se zaletiti sutra...

mann 08.01.2020. 08:45

Na eposti za svaki nalog placas 2kn isto kao i preko netbankinga bilo koje druge poste (osim ako imas neki od skupljih paketa). Znaci nalog je dvije kune. Naknade u smislu revolute kartice ili slicno nema.

Da bi napravio epostu moras ici potpisati neke papire u postu, vrlo slicno kao i u banci. Kada ti otvore racun tj uslugu dobijes epostu i aktiviras besplatno mpostu. Tako je meni bilo a mislim da je tako i dalje.

Sam Fischer 08.01.2020. 11:29

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3369564)

Hvala puno na ovome!

Oko Božića smo bili u Škotskoj i tamo sam najnormalnije dizao funte bez ikakve naknade, onda sam prebacio to što je ostalo u kune kad smo se vratili, i išao podići keš. I kao prstom u govno ondem na PBZ bankomat i pizdim kako sam mogao u Škotskoj dizati bez provizije i ičega a ovdje u HR me odere 16kn samo za podići 200-300kn xD

mann 08.01.2020. 12:34

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3369690)
Hvala puno na ovome!

Oko Božića smo bili u Škotskoj i tamo sam najnormalnije dizao funte bez ikakve naknade, onda sam prebacio to što je ostalo u kune kad smo se vratili, i išao podići keš. I kao prstom u govno ondem na PBZ bankomat i pizdim kako sam mogao u Škotskoj dizati bez provizije i ičega a ovdje u HR me odere 16kn samo za podići 200-300kn xD

A bas to, kao prstom u govno, a govno = PBZ. Oni su valjda u HR najgori po svim mogucim naknadama tako i ovo. Jedna od rijetkih banaka ako ne i jedina banka koja prasi naknade na ova podizanja.

Psycho 08.01.2020. 12:47

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3369564)

HVALA, to te ja pitam, imam MC od Revoluta i trenutno se skicem po Spanjolskoj i sve do sada bankomate koje sam gledao su imali 1.8 ili 2E naknadu. sad znam koji ATM guglati :chears:

franzD 08.01.2020. 12:52

Citiraj:

Autor mann (Post 3369702)
A bas to, kao prstom u govno, a govno = PBZ. Oni su valjda u HR najgori po svim mogucim naknadama tako i ovo. Jedna od rijetkih banaka ako ne i jedina banka koja prasi naknade na ova podizanja.

E tu si se malo zeznuo, većina naknada su im među najnižima (net/mobilno bankarstvo + vođenje tekućeg računa od 13,3 kn mjesečno, revolving kartice besplatne, charge kartice od 105 kn mjesečno), jedino su uveli tih 16 kn naknade za "strane" kartice.

xlr 08.01.2020. 13:18

Cura u spanjolskoj dizala na deutche banku, nije bilo provizije.

mann 08.01.2020. 13:40

Citiraj:

Autor franzD (Post 3369706)
E tu si se malo zeznuo, većina naknada su im među najnižima (net/mobilno bankarstvo + vođenje tekućeg računa od 13,3 kn mjesečno, revolving kartice besplatne, charge kartice od 105 kn mjesečno), jedino su uveli tih 16 kn naknade za "strane" kartice.

Jesi gledao kada naknadu za prijevremenu otplatu kredita (drugdje 0 kod njih xxx), obrada zahtjeva i slicno? Svojevremeno sam kod njih imao racun dok nisam skuzio kako deru u small printu pa presao u HPB i Erste. HPB besplatan mbanking i vodjenje racuna (mastercard po tekucem isto free), dok privatno bankarstvo preko erste sada imam (internacionalni transferi free, priljevi internacionalni free)...

franzD 08.01.2020. 17:32

Naknade na kredite nisam gledao kod PBZ-a jer jer mi nisu trebale, gledao sam samo ono što me kvači svaki mjesec, a tu su skoro najjeftiniji na tržištu (ako izuzmemo HPB-ov Supersmart na kojemu se dodatno naplaćuju izravna terećenja/trajni nalozi i gdje nema mogućnosti obročne otplate bez naknade, kao što ima PBZ-ova kartica tekućeg računa, što su dvije stvari koje mi trebaju).

1v@n 08.01.2020. 20:11

Isto sam na PBZ-u. Ne pada mi na pamet otići od njih, jer:
1. Imaju vjerojatno najviše bankomata u zemlji, što znači da ni u jednom trenutku ne moram sjesti u auto i tražiti bankomat po gradu, nego je uvijek u nekom radijusu od 500m
2. Imaju mogućnost uplate na bankomatu na dosta mjesta u gradu (kako novčanica, tako i kovanica)
3. Mobilno bankarstvo radi besprijekorno, skupa s ovim withcash, withkey i ostalim stvarima
4. Intesa banku ću naći i u drugim dijelovima svijeta, ako nešto zapne.

16 kn za dizanje s Revoluta je puno, ali još nisam došao do toga da moram s Revoluta dići novce. Stavim na njega novaca koliko mi treba i to koristim kad plaćam negdje vani, po restoranima, fast foodovima i sl. mjestima gdje mi netko može pobrati info s kartice.

Veća šteta je ak mi to napravi na PBZ Visi, nego na Revolutu.

mamutarka 08.01.2020. 20:13

https://i.imgur.com/NcBlDiW.png

ko je propustio a želi, imat će priliku

1v@n 08.01.2020. 20:20

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3369805)
https://i.imgur.com/NcBlDiW.png

ko je propustio a želi, imat će priliku

Taman mi je cura sad ovo vidjela, par dana nakon što se odlučila zatražiti karticu... :D

To se ekstra plaćalo ili je bila free kartica? 4.99 je ekstra fizička, tako da nije neki problem.

franzD 08.01.2020. 21:37

Te "akcijske" su bile besplatne, neovisno o tome koliko kartica imaš.

MOTOR MARY 11.01.2020. 23:58

Imao sam sad neko pitanje u vezi dionica i kliknemo onaj "chat with us" i napišem podulje objašnjenje situacije... I odgovori mi bot. 🤣

Ali okej, kopiram svoju poruku u clipboard i tražim dalje.. za par minuta se ponovno vratim u taj chat i napišem "can I talk to a human?" i stigne odgovor da će se za cca 1 min pojaviti njihov agent.

I fakat se pojavi neka osoba i pozdravi. Ja odzdravim i krenem tipkati da ću ponoviti svoje pitanje, a već mi stigne podulji odgovor točno na to što sam bio pitao. 😅
Baš zgodno. 👍

Edit: Rainbow kartica mi izgleda prekul, ali ako će ih samo 30k biti/je bilo, ne znam koje su mi šanse da se dočepam jedne.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:46.