![]() |
Ja radje ne bi spominjao kvalifikacije, jer to kako se stvarala zavjetrina Alonsu na ravnicama i kako su kvalifikacije bile njemu podredjene, ma lol... nasapunao ga jeAlonso u svakoj utrci i bio klasu iznad, al to da ga je outqualify-ao sve utrke nije tesko za ocekivat bilo :D
|
Svi putevi vode u Hrvatsku,
Tako i Haas Rich Energu je neka muljaza iz Hrvatske izgledaeda :D https://jalopnik.com/what-you-find-w...ste-1833303620 |
Ako netko želi invite za morningstreams nek mi se javi na pm, pod uvjetom da kad se rega da pod opcijama profila kreira invite kod i da mi vrati natrag invite
Edit: nema više, poslano |
Citiraj:
https://www.reddit.com/r/formula1/co...ered_products/ |
Citiraj:
@brko slazem se za ocona Citiraj:
Citiraj:
|
Ovaj Gasly će izletit iz Red Bulla prije polovice sezone..Pa strašno koliko zaostaje za maxom..
|
Ma zaostaje "samo" sekundu ili vise na treninzima, mora da neij maznuo red bull pa nema krila :D.
|
Iiiiiiii, Honda menja prvi motor nakon 2 utrke.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
I prvi i drugi trening opet sekunda da..I opet neće ući u Q3..Ja mu dajem do Baku-a, nakon toga će se torpedo vratit :D Giovanazzi isto ogromno razočaranje..Mislim da bi ericsson bar bio u pol sekunde od Raikonnena, ovaj isto kasni preko sekundu svaku sesiju...
Citiraj:
Isprike, Ricciardo nema sve novo, Sainz i Hulk imaju, Ric ima samo MGU-K također |
A vidi Brke sto se veseli da Honda mjenja motor... :D
Nije da ih branim, ali sve Ferrari momcadi mjenjaju elektroniku ako sam dobro shvatio, a svi Renault team-ovi motore... sve u svemu, svi osim Mercedesa poceli sa izmjenama. Ali da, Odronda prdnula, juuuuu :D |
Uopće nisam vesel. Samo pinpointam ono za što je McLaren bio kriv - nepouzdanost motora.
S tim da navodno nije prdnula, nego su imali čudne podatke pa su iz opreznosti zamjenili, moguće je da će oni taj motor još koristit..Hulkenberg svoj neće, taj je dobro eksplodirao prošlu uturku :D
|
Se to meni cini ili je Mclaren nesto konkurentniji nego prosle godine. Mali Sainz ok izgleda zasad.
|
Nije loše sa "najslabijim" motorom na gridu.
Stvarno je McLaren pokazao prošle godine kolike je probleme Honda radila, baš me zanima koliko bi srali po Hondi da su imali njihov motor ,a ne Reno :D
|
Oni su svoje odradili 2014., maestralnom odlukom o napuštanju top motora na gridu. Ostalo je povijest :lol2:
RB bi dao čuda da može do tog motora. |
Logično je da se motor isprobava, da da najveće perfomanse (ali u TR, za što i služi
druga ekipa). RB se ne zadovoljava 3-4 mjestom, nego teži ka 2-1. Izgleda da su neke probleme riješili, tako da se vidi, da od priključka ostalih u top 3 nema ništa:D Evo malo sam računao statistiku (mali je uzorak dvije trke), odnos osvojenih bodova ove sezone u odnosu na prošlu godinu: Mercedes +40% Ferari -35 Red Bul +55 Reno -150 Has -25 Mclr -175 Force +200 Sau/Alfa +400 TR -300 Wilijams 0% Jeste vidjeli Druga, ali skače od sreće vezano za Hondu. Bolje da sačekamo još nekoliko utrka, pa da nam bude jasnija slika o stanju motora-šasija. |
Citiraj:
@begi Nadam se da će se Red Bull popraviti jer inače pusto bude bez tebe kao u periodu 2014-2017 kad si netragom nestao. Stvarno nebi želio to ;) Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Dobro ajde, Williams je posebna priča :lol2:
|
Mercedes je do kraja 2009 godine bio i strateški partner McLarena i 40% vlasnik (do 2011 ako se ne varam , tada je RD otkupio dionice).
Nije isto biti Works momčad i Customer. McLaren je postao Customer i to se vidilo iz aviona, pogotovo 2014 godine gdje nisu mogli ništa. RD je znao još 2012 kamo to ide i za 2015 dogovorio Hondu. Nitko nije znao ni mislio da će ovi napraviti najgori motor u zadnjih 40 godina sporta. Po ovom viđenom, McLaren od 2014 nije izgledao ovako "dobro" na otvaranju sezone ako se uzmu performanse na stazi. Vidim, fora vam je sprdancija na lanjsku godinu. McLaren je 2017/2018 imao manje vremena da šasiju prilagodi motoru nego Red Bull za ovu godinu. Pa na kraju za Red Bull nema veze što ima.problema sa dizajnom sasije iako je motor u garaži bio više od godinu dana. Ali McLarenu se treba smijati što nije napravio dobar bolid oko Renaulta u 8 mjeseci :) dobro, to više govori o pojedincima i mindsetu nego o nekim drugim stvarima. Sad je valjda jasno da nije samo tako jedan motor zamjeniti drugim, pogotovo ne za customera. McLaren je ove godine uspio uglavinjati motor kak se spada. Red Bull bude ili nagodinu ili kasnije ovd godine. End of story. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Pa prošle godine nije bio problem oko spajanja motora i bolida već to što im aerodinamika nije radila kako treba kada bi bili u zavoju. Koliko se sjećam kada bi se kotači okrenuli dolazilo bi do separacije airflowa i gubitka ogromnog dijela downforcea.
A to što je McLaren išao mjenjati motor i napustiti glavnog partnera i sponzora 5 do 12 zbog jednog vozača koji ide u mirovinu za godinu dana govori puno o njihovom vodstvu. Primjeri kao Williams koji je pobjeđivao samo zato što su imali Mercedes motor te su pali kada su se snage izjednačile i Force Indija koji su doslovno u stečaju bili 4. sa Mercedesovim motorom ti baš ne idu u prilog. |
McLarenovo vodstvo je u rasulu od 2010 godine. To nije tajna i to se jako dobro zna. Dapače, svake godine je sve gore i gore. Također podilazenje Alonsu je isto momčad unazadilo. To je valjda bila cijena njegovih 100 bodova u 4 godine...
Stvari definitivno izgledaju nabolje. Aerodinamički fail je bio i na zadnjem dijelu gdje je bio motor. Kasnije su usrali i ostatak bolida tj nisu ga razvili kako se spada. Williams nema niti jedne pobjede sa Mercedesovim motorom. Nekoliko podija 2014 godine. McLaren isto 2 podija tada. Force India nije mogla prismrditi Red Bullu sa osjetno slabijim motorom. Poanta odgovora HCSu je da McLaren ni sa Mercedesom nakon 2014 nebi bio puno bolji od FI. Pitanje je bi li uopće bio. Brzo se zaboravilo da je McLaren do pred 10 godina Mercedesu bio ono što im je Mercedes danas. A kad tako preko noći od svog mogućeg supporta i điđamiđa spadneš "evo ti motor", nije to baš tako. Ne opravdavam ih ali to je tako. Bilo bi i meni to isto smiješno da navijam za Ferrari ili Mercedes pa ono, kakve veze, isti su motori. Nije baš isto ;) Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
sami su rekli da im je problem lanjeske sezone bio aerodinamika u zavoju odnosno kad bi okrenuli kotace-ovo sto draksa govori, to je u vise navrata spomenuo i marc pristley koji je isao dva puta u mcl tvornicu(to je onaj bivsi lik sto je bio u pitu mcl), za isti problem je i scrabs govorio.
nakon spanjolske kad su dofurali novi paket i vidjeli da nije stvar rijesena odustali od osjetnijeg daljenjeg razvoja bolide i fokusirali se za ovu sezonu, i za sada se to pokazuje kao ispravan potez(moguce i jedan od boljih njihovih poteza unazad 3/4 sezone) ovo da su na stražnjem kraju imali aerodinamicki fail evo sad prvi puta cujem. Sto su failali da im je stvaralo aerodinamicke probleme? |
Kako zamišljate F1 2030?
Ja ovako:D S prve startne linije starta ekipa Hasa. Treći i četvrti Honda i VW. Sredina utrke, jednom Hasu eksplodira Teslina baterija. Nakon dva kruga drugom Hasu otkazuje jedan elektromotor. Dva kruga do kraja VW naglo gubi brzinu (prazna baterija) i odustaje). Prva u cilj ulazi Honda. Asimo (robot.vozač) pozdravlja publiku. |
Moja greška mislio sam da je uspio Williams pobjedit u Austriji 2014.
Prošle godine problem McLarena je bio taj da nisu mogli 6mj. otkriti gdje je problem u bolidu i kad su otkrili sezona je bila više manje gotova. A Force Indija ima budžet u razini onog što je Honda davala McLarenu za motor, tako da nije čudno što su bili daleko iza Red Bulla (ali opet bolji od svih ostalih) Ne očekujem da će Haas bit u F1 do 2030 ,a stanje će biti slično sada jer za 2 godine odlučuju o pravilima za idućih 6-7 opet. |
Sky Sports F1 HD - 1080p: 28e7a8d53aaf19289de6adaf9c6c9df47c01580b
Sky Sports F1 HD - 720p: e49cdf86cfeb1fbd4bec7a63422a7fbcedd371e2 ESPN 2 HD - 720p60 (Quali): 6d5f715a6bbe98eca9c2d323aa36e8c79ac9039f |
Drago mi za renault da su napokon sa oba bolida u q3, steta za kvyata
|
Aajmoooo, prvi red, Leclerc i Bottara 2.0 :D
|
Reality check za McLaren.
Ili je ovo zato sto su dali Alonsu sa provoza auto? |
Jesam ovo dobro vidio, ali Red Bullovi nisu stigli do linije prije isteka vremena :stoopid:
Kremenko max se zaboravio pa se uhvatio derat
Koji konj Merc dominacija |
Bottara :goood:
Hamilton vec u trecoj utrci koristi meh taktike, ove fore sa namjernim usporavanjem su mi bas jadne. Sutra bi max mogao zadati probleme ferkanima ili bar jednom od njih, izgleda du su nesto uspjeli postelati na bolidima rb |
Drago mi je zbog Bottasa...što se tiče utrke, nadam se da je Ferkanov "race pace" bolji od ovoga za kvale.
|
Citiraj:
Onda je Ferrari imao dominaciju u Bahrainu :D Dajte malo lakše sa tim dominacijama :D Citiraj:
Da sam hamilton pazio bi se maxa sutra, mogao bi ici na osvetu :D
Inace od 10bolida samo 3 ih je popravilo vrijeme u zadnjoj rundi(nemogucnost pripreme bolida zbog zgusnutosti)4 ih nije uopce zabiljezilo vrijeme...jadne taktike od merc, stvarno im ne treba to. |
Zanimljiva situacija sa Max-om, izjava za RTL njemacki "zapamtit cu im ovo" :D
|
Ko je ono izjavio da Ferari ima najbrzi bolid, cini mi se Drug brko. Gas-li jos ni blizu Verstapena.Mogla bi trka biti zanimljiva.
|
Citiraj:
Valteri 2.0 uredno i trecu trku za redom dobar! Dodje li ovako do 5-6 trke, vec ce Spek pocet kukat. Ovo do sada znaci slika i prilika prosle sezone. Kako top3 tako i ostatak. Renault nikakav napredak, a silne price, mclaren nigdje danas, fors india losija nego lani... Nisam cuo sto se dogodilo sauberu? Kimi nakon 53 trke nije u q3 usao, rekord. Ali Merc i te prljave igre su vec svima prozirne. Dabogda max pobrao hamiltona sutra za kaznu |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:17. |