![]() |
Citiraj:
Super. Tnx. Cak sam razmatrao sonos beam 2 i sonos sub mini, ali, sonos je u svijetu soundbara, ko ajfon u svijetu smartfona. To je svijet za sebe, sonos nema prikljucaka i sve sve svodi na bezicno povezivanje, naravno, cijena je povisoka, pitanje je samo, dal tolko vrijedi.. Mada onaj sonos sub mini odlicno izgleda i jos je manjih dimenzija.. Ali, razmotrit cu ovaj samsung, ako moze parirat skupljim soundbarovima, onda je to to. |
Ljudi, jel ovo veliki minus kod soundbara koji nema podršku za dts?
Gledam neke soundbarove a cijenovno su odlični, al nemaju podršku za dts. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tak da, ak bih vrtio filmove to bi išlo sa kompa.. Pc je spojen u telku prek hdmia, a onda bi soundbar (hdmi ARC) bio spojen na telku. |
Citiraj:
|
Soundbar LG SK5 spojen na ARC, radi na TV-u i u Skyshowtime, ali nema zvuka na Netflixu i HBO Max (preko zvučnika TV-a normalno radi). Ima neko ideju u čemu bi mogao bit problem i kako ga riješit?
|
Pozdrav
Trebam preporuku aktivnih bookshelf zvucnika za komp. Uvjeti su: Do 100€ na Amazonu Obavezno bijeli Daljinski, BT i ostalo mi nije toliko vazno. Zasad sam nasao Edifier MR4 Compact 2.0 Studio Monitors i Sanyun SW208 Imate li preporuku za jos koje do 100€ za pogledati(bijele) ? EDIT: Za YT i MP3, nista specijalno... |
Tražim nekakvo 2.1 rješenje za PC kojeg imam u gymu da mogu drapati heavy metal na ekstra visokoj glasnoći dok dižem desetke i stotine kg željeza i sličnih legura.
Sad trenutno koristim BT JBL kojem kronično nedostaje basa. Cijenom ne bi išao iznad 1000kn (ili ti 130-140€). |
Z6xx serija od logitecha je glasna i ima dobar sub.
Z625 je tenk, može se uloviti za ispod 150EUR novo, kod nas. |
Citiraj:
|
Gledam malo zxxx seriju, fakat moćno djeluju.
Ovi Edifier su kvalitetni visokotonci, a za trening meni treba ipak više basa. Neka touče :D |
Pozz. Imal što bolje od samsung sound towera mx st40b za cca 200e? Tnx
Poslano sa mog koristeći Tapatalk |
Ima netko možda Soundbar PANASONIC SC-HTB490EGK, 160W + 160W i da može reći koju riječ? Imam priliku za kupiti a recenzije su podijeljenje.
|
- Total RMS Stereo Mode Power 320 W
- Power Consumption *˛ Normal Use 24 W Subwoofer: - Power Consumption *˛ Normal Use 22 W https://www.panasoniccenter.dk/panas...oundbar-24047/ |
Preporuka za soundbar ili samo link na stranicu?
|
Citiraj:
https://dragon.nakamichi-usa.com/ :lol2: |
Citiraj:
Pogledaj za svaki slucaj reviewe jer dugo to ne pratim ali ne vjerujem da su se pokvarili. |
Ne kužim se apsolutno ništa u audio, ali trebam najjeftinije pojačalo + player za Boston A26. Help?
|
Pozdrav ekipa. Nedavno sam uzeo novi Panasonic TV 55' i sada gledam da ga uparim s nekim soundbarom. Budući da je tv Panasonic, bilo bi fora da je i soundbar također Panasonic. Ima li tko iskustva s Panasonic soundbarovima ili da gledam dalje? Gledao sam npr. PANASONIC SC-HTB490EGK
Hvala. |
Citiraj:
|
Ja nisam neki stručnjak za audiofiliju no vidim da je tema zamrla :)
Uglavnom pogledaj si par reviewa pa uzmi prosjek za ocjenu i svakako kupi 2.1 sistem odnosno letvu sa basom :chears: Panasonic tv imam i sam i umjesto soundbara imam Modecom eclipse 180 zvučnike, prezadovoljan sam. I sa tv-om i zvučnicima, no za soundbar koliko sam gledao prije Lg i Sony je slovio za top buđetne proizvođaće....imaš u SD u CCentrima nešto i izloženog pa se da nafrkati malo :chears: |
Citiraj:
|
po meni soundbar samo ako ne misliš uopće slušat mjuzu i ako ne misliš ići na 5.1 ili veći broj zvučnika.
2 + 1 stereo zvučnici sa subom za iste novce su poprilično bolji. pitanje je samo imaš li ih gdje postaviti i da li ti se vizualno sve to uklapa. |
Citiraj:
|
Ola narode. Razmisljam zamijeniti Creative T40 II set za nekaj malo bolje ali posto ne mislim izdvajat vise od 200 Eura (aktivni 2.0 set) - neznam dali mi se isplati bez mijenjanja zvucne (integrusa na MBO). Posto sam vecinu vremena za kompom fali mi dasak onog sto glavni sistem u dnevnoj daje. Dao sam mjesta Creative-u i zvuci malo bolje ali ako se da malo bolje - ja sretan :chears: Bas mi nije tolko bitan ne volim da grmi ali volio bi da recimo bas gitara dolazi do izrazaja. Bitniji su mi mid i high spektar. Gledao sam Q Acoustics M20 ali 400 Eura za ovaj upgrade nebih izdvajao. Dali bih uopce ista dobio na postojecem sustavom sa investicijom u bolju zvucnu karticu?
Svaki savjet i preporuka dobrodosli :chears: |
a Edifier?
|
Citiraj:
Na primjer: Edifier R1280DBs M-Audio Presonus Eris Pretraga daje svasta al u aktivne zvucnike se ne kuzim bas nista. Znam samo da mi apsolutno nikakve dide-mide ne trebaju. Nekakav Toslink/coax input mozda ako s vremenom odlucim WIIM spojit gore ali van toga - bas nista. Vidio sam da neki imaju USB na sebi ali kolko znam USB konekcija je jako sklona smetnjama (i da pokucam o drvo na trenutnom setupu nema nikakvih sumova). |
Bass gitaru zaboravi na BX4. Nisam ih nikada slusao, imam BX5D2 vec 10 godina i na njima mi zafali basa na rocku i derivatima istog. Moras ih odvojiti od zida zbog straznjih portova, u suprotnom su priguseni. Kad slusam mjuzu pomaknem cijelu policu naprijed i onda je polje, tada dobijem i malo osjetnije basove.
BX5 su jaaako usko usmjereni, pogotovo visokotonci. Moras sjediti bas u sweetspotu. Vjerojatno su i BX4 slicnih osobina. Osobno, za aktivne zvucnike bi uvijek birao USB DAC. Koliko para das za DAC o tome ovisi hoces li zavrsiti na balansiranim TRS/XLR ulazima ili nebalansiranim RCA/TS ulazima. Spajao sam ih svakako, a najvise smetnji je bilo kada sam spajao Chromecast audio preko 3.5mm jacka na TS. Kabel iz Chipoteke :) Na kompu sam dugo vremena koristio Focusrite 2i2 i spajao ih balansirano na XLR. Nema greske, sve je radilo super. Kasnije sam ih potpuno prenamjenio na dnevni boravak i nabavio E30 DAC s 3 inputa pa sam ih spojio na tv, streamer i Chromecast audio. |
Pozdrav
Ima netko ovaj Bose soundbar, trenutno je nekakva rasprodaja. Isplati li se ovaj model, ili opcenito svi soundbarovi nisu bas isplativi ako ne idu skupa sa sub-om? Gledajuci prethodne postove i recenzije po netu svatko hvali nesto, i za svaki brend nedostaje nesto tako da nigdje nista konkretno. |
Joj znam da tražim svašta ali nešto u nižem cjenovnom rangu soundbara samo za ispod monitora koji služi kao monitor i telka (prištekan dvb-t2).
Ne bi htio sad aktivne zvučnike a ni pasivne i pojačalo. To je tak i tak u spavaćoj. Na njega nekad lap prištekam. Ajd do cca 50-60 ojra. |
Kaj mislite o Kenwood ls-600bt? Od konektora ima, AUX input, OPTICAL input, HDMI (TV ARC) Input, USB input.
Potrebno mi je da ima 3.5 mm ulaz što Kenwood ima. Naime monitor ima 4 ulaza (vga, dvi, hdmi i dp) te audio izlaz na 3.5 mm. |
Posto imam problema sa pucketanjem i pucanjem zvuka na AMD grafickoj kad je preko hdmi spojena na tv, gledam uzet neki soundbar za tv. Imam LG 55 C9, nisam audiofil, al soundbar mora imati 3.5mm in, za komp, nekako se spojit sa tvom, idealno ako tv moze bit passthrough posto imam i firestick i poekad ps5.
Bezicni Subwoofer može i ne mora nice to have. Do 200 europksih bi isao |
Mislim da cu uzet ovo, ima sve zive kontektore, review je ok, cijena prijvatljiva, s40 i s50 razlika je 40w, i s50 ima dolbi atmos, sta god to bilo
https://www.amazon.de/-/en/Soundbar-...s%2C217&sr=8-1 |
samsung 990d je zadnji model, ali ako nađeš C , ja ga imam, to je bomba. uopće mi ne fale samostojeći
|
Kupim za te pare 4070 TI i rijesim problem i pucketanja i 16gb vrama i jos si poboljsam performanse MLa :D
|
Citiraj:
|
Ma cujes kat povise mog dnevnog spava beba, kad ispod baba od 90 godina, u prostoriji do spava moja beba, na LGu ton nikad nije isa priko 15...
Mene samo frustrira to prekidanje i pucketanje zvuka i ubija imerziju kad igram nešto il playam sa kompa. TV nema niti jedan Audio IN tako da mi je soundbar najjednostavnije rjesenje, ali sad opet ne zelim da mi soundbar ima bas smece od zvucnika no da cu cut neku razliku necu. Kad sam bio u USA isprobao sam neke sluse od 1500 dolara, tamo su skupe stvari izlozene da potencijalni kupac moze i isprobat. Meni osobno minimalna razlika izmedju njih i nekih sony od 100 dolara, drugaciji eq ofc, al ja ne vidim tu razliku, dok sluse 20 dolara su bile totalno smece i to se čuje (ili bolje reć ne čuje) :D Tako da moje uho nije dovoljno osjetljivo, prosjecan best buy soundbar je meni ok nek je malo bolji od tva zvuk i da mogu ustekat i komp i tv, eventualno mob sa BT i ja miran. |
Nakon 2 tjedna natezanja s poštom stigao soundbar Kenwood ls-600bt. U paketu je strujni adapter, daljinski, 2 baterija, kabel 3.5mm na chinch, nosač u 2 dijela s tiplama i šarafima. Ima gumene nožice s lijeve i desne strane a na sredini s zadnje strane su konektori (aux, optical, hdmi tv arc, usb i struja). S desne strane su tri tipke (pojačavanje, paljenje i stišavanje).
Trenutno ga samo na brzinu uključio na poslu i pustio s mobitela i meni je zvuk ok. Doma ću se poigrati dalje. Trenutno samo 2 fotke. https://upload.haustor.eu/slike/2024...4073194350.jpg https://upload.haustor.eu/slike/2024...4073194458.jpg https://upload.haustor.eu/slike/2024...4073195156.jpg |
Citiraj:
Soundbar bez basa ukljucenog zvuci grozno, al valjda je dizajniran tako da bas bude na basu, bas je žičani iako sam mislio da je bežični inicijalno. Sa LG tvom hdmi (e)arc radi ali je vol up i down tako urnebesno spor(3-4 sekunde) delaya tako da sam ga na kraju spojio sa optickim kabelom jer mi tako moze radit i on i TV istovrmeno pa muteam po potrebi Kad radi istovremeno svaki video moram namjestati AV sync rucno cak i tokom videa, zašto se to mijenja pojma neman ali mislim da je do tv-a ne do bara, jer sam primjećivao da mi nekad kao pobjegne na tv-u zvuk, tocnije ne tv nego firestick. Ugl za te pare ja zadovoljan, kad smim ukljucit bas zvuk je dobar, uglavnom ne smim pa i dalje korisitm od tv-a a što je najbitnije 3.5mm je spojeno u komp i napokon više nemam prekide zvuka na kompu i zvuci pristojno. Disclamer nisam audiofil, most basic user. |
Ekipa, ponestalo mjesta na stolu, pa KRK Rokit5 moraju ici ca.
Gledam neki kompaktni 2.1 sistem, i za oko mi je zapeo Logitech Z560 https://www.ozone.hr/product/gaming-...560-lightsync/ Po reviewima su dosta hvaljeni, ali volio bih čuti iskustva iz prve ruke Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:46. |