PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Električni romobili i bicikli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=293158)

tux-scooby 31.07.2019. 10:09

Postupak je ipak malo slozeniji sto se tice sastavljanja novog battery pack-a. Treba paziti na puno stvari kako ne bi doslo pozara tokom koristenja ili punjenja. Ako se do sada nisi susreo s postupkom mozda bolje to dati nekom da ti napravi.

Anghx 31.07.2019. 13:49

Pozdrav, neko vrijeme razmišljam što uzeti za vožnju po Rijeci i za putovanja i nekako mi se Fiido D2 čini kao najbolji izbor. Druga opcija mi je m365 pro ali nekako na bicikle sam već navikao i čini mi se da je bicikl ipak korisniji u više situacija. Jedino sad vidim da je masa oko 20kg što mi se čini puno a nitko to ne spominje. Može li netko reći koliko je problem nošenje okolo, da li ga se može brzo sklopiti i staviti u neku torbu i nositi na leđima?

Xiaomi 31.07.2019. 18:19

Meni je lagan D2 za nosit, jednom rukom za rukohvat na rami i nosi. Svaki dan moram uz stepenice. 19 kg ima. Nećeš ga uspjeti sklopiti i da stane u torbu za leđa.

Anghx 31.07.2019. 23:28

Hvala na odgovoru, i ja u biti prvenstveno pitam zbog nošenja stepenicama, mislim da i meni neće biti problem samo se brinem za dragu ako ga ona bude htjela koristiti :). Uglavnom naručio sam.

Nebbo 01.08.2019. 07:29

@Stretto @Borealis

Jesu li Vama krenule bicikle?

Meni su jucer otvorili support ticket u kojem ukratko stoji:

“The transaction is now on hold and being reviewed for our GearBest Payment Approval Process.”

“We will need the following information:

-Proof of address, such as a bill statement for water, electricity, or mobile phone within the last 3 months, which the name on the bill should match with the Paypal account holder.”

Nakon toga su me zvali telefonski - broj iz grcke - da me obavijeste da mi je sve trenutno ”on hold” dok se pismeno ne izjasnim. Kad sam ponovno birao broj sa kojeg su me zvali, javio se neki covjek koji jedva prica engleski i nije nikad cuo ni za gearbest, ni bicikle...

Ugl. Platio sam paypalom tu sam donekle (o)siguran.

jed2i 01.08.2019. 08:31

Citiraj:

Autor Nebbo (Post 3325482)

-Proof of address, such as a bill statement for water, electricity, or mobile phone within the last 3 months, which the name on the bill should match with the Paypal account holder.”

Moraš im poslat dokument na kojem se vidi tvoje ime i adresa.
To je to.

Nebbo 01.08.2019. 08:45

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3325492)
Moraš im poslat dokument na kojem se vidi tvoje ime i adresa.
To je to.

Problem je sto se to dvoje nece slagati. Jer je paypal na djevojku, a adresa dostave u firmu na moje ime.

stretto 01.08.2019. 09:19

Citiraj:

@Stretto @Borealis

Meni su jucer otvorili support ticket u kojem ukratko stoji:

“The transaction is now on hold and being reviewed for our GearBest Payment Approval Process.”

“We will need the following information:

Nakon toga su me zvali telefonski - broj iz grcke - da me obavijeste da mi je sve trenutno ”on hold” dok se pismeno ne izjasnim. Kad sam ponovno birao broj sa kojeg su me zvali, javio se neki covjek koji jedva prica engleski i nije nikad cuo ni za gearbest, ni bicikle...

Ugl. Platio sam paypalom tu sam donekle (o)siguran.

Nisu još krenule ali me nisu ni zvali za ove račune/potvrde tako da možda nazovu danas-sutra, tko zna. Nadam se da neće jer sam isto naručio paket na jednu adresu/osobu, a platio sa svog računa.
Btw, tražili su me da uplatim 25usd extra za shipping u remote area. Platio sam jer sam pročitao na ranijim postovima da se ne može izbjec taj dio.

Borealis 01.08.2019. 09:33

Citiraj:

@Stretto @Borealis

Ništa još. Kontaktirao sam Gearbest support da vide što je s tim pošto ovi iz trgovine Niubility Store ne odgovaraju. Čekam još sutra ako ne krene tražim povrat novaca

Borealis 01.08.2019. 09:37

Citiraj:

Autor stretto (Post 3325507)
Btw, tražili su me da uplatim 25usd extra za shipping u remote area. Platio sam jer sam pročitao na ranijim postovima da se ne može izbjec taj dio.

To je doplata za remote area. Trebalo je doći UPS-om a njima je sve van Zagreba remote area. Ako je isporuka na zagrebačku adresu nema doplate

stretto 01.08.2019. 11:50

Citiraj:

Autor Borealis (Post 3325512)
Ništa još. Kontaktirao sam Gearbest support da vide što je s tim pošto ovi iz trgovine Niubility Store ne odgovaraju. Čekam još sutra ako ne krene tražim povrat novaca

Meni relativno ažurno odgovaraju (relativno = sa par sati delaya). Maloprije su mi napisali da je paket spreman da ga UPS preuzme, pa očekujem da će danas promijenit status narudžbe u "shipped" i onda biti kod nas nekad sredinom idućeg tjedna.

tskarda 01.08.2019. 12:26

Pozdrav,

trebao bih preporuku za bike za malo težu osobu, cca 130-140kg.
Osoba radi problema ne može položiti vozački za skuter no vrlo dobro se snalazi na bicikli a treba joj neko prijevozno sredstvo za na posao i nazad cca 8km u jednom smjeru.

Zamislio sam to kao el pogon koji pomaže pri pedaliranju, da lakše svlada uzbrdicu. Povratak s posla je zamoran, cca 130m visinske razlike no konstantna uzbrdica 8km pa preko ljeta to bude dosta zamorno kad sunce upeče.

Cijena je bitan faktor, pa čim niža tim bolja. Hvala!

Borealis 01.08.2019. 12:39

Citiraj:

Autor stretto (Post 3325567)
Meni relativno ažurno odgovaraju (relativno = sa par sati delaya). Maloprije su mi napisali da je paket spreman da ga UPS preuzme, pa očekujem da će danas promijenit status narudžbe u "shipped" i onda biti kod nas nekad sredinom idućeg tjedna.

I meni su jako ažurni bili u odgovaranju dok nisam platio. Nakon toga su se samo jednom oglasili porukom koju sam ranije citirao.
Pretpostavljam da trenutno nemaju na skladištu obični D2 i da ga čekaju. Ti si naručio verziju s brzinama koju izgleda imaju pa ti ide pošiljka.
Računao sam da će doći ovaj tjedan do petka ali ništa od toga. Trebao sam na more ići ovaj vikend. Lud sam sad od svega. Sad jedno moram otkazati ili D2 ili more

Gilbert5 01.08.2019. 12:45

@Tskarda - pogledaj ovo. SAMEBIKE LO26 Smart Folding Electric Bike LCD Display 26" TireUSB2.0 48V 10AH 350W

800 dolara iz Francuske. Solidan bike, imaš more reviewa na jutjubu.

Kako će podnesti 140 kila ne znam, ali to je pitanje i za puno skuplje bajkove.

stretto 01.08.2019. 14:48

Maloprije sam dobio mail da je pošiljka na putu (iz poljske).
Javim se s iskustvima kada probam bajk.

tskarda 02.08.2019. 09:18

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3325599)

Hvala Gilbert! Proveo sam malo vremena i čini mi se zanimljiv bike. Na redditu se javilo 2-3 ljudi da imaju probleme no uvijek će se javljati ljudi koji su ljuti i imaju problem. Mene brine garancija, ja nisam blizu da mogu uskočiti ako zatreba što popraviti/zamjeniti pa bih ciljao da kupim u HR ako je moguće.

Prihvaćam daljnje prijedloge :)

Hvala još jednom!

nvn 05.08.2019. 12:51

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3325599)
@Tskarda - pogledaj ovo. SAMEBIKE LO26 Smart Folding Electric Bike LCD Display 26" TireUSB2.0 48V 10AH 350W

kad pogledan sta su nakeljili gore od bike djelova to je bolje zaobici, previse jeftinjare i krša na njemu

pevecikl

BrusJr 05.08.2019. 15:14

Nadam se da netko ima iskustva sa Mađarskom. Kakvi su kod njih propisi, ima li kakvih restrikcija po pitanju e-romobila?

Anghx 05.08.2019. 22:07

Punih 5 dana je prošlo od narudžbe D2 iz Poljske, odmah sam dobio obavijest da je uplata sjela i nakon toga ništa, niti da uplatim tih dodatnih 25 usd za pošiljku. Uzeo sam sivi s mjenjačem. Kako vama napreduje dostava?

Nebbo 06.08.2019. 12:08

Citiraj:

Autor Anghx (Post 3326792)
Punih 5 dana je prošlo od narudžbe D2 iz Poljske, odmah sam dobio obavijest da je uplata sjela i nakon toga ništa, niti da uplatim tih dodatnih 25 usd za pošiljku. Uzeo sam sivi s mjenjačem. Kako vama napreduje dostava?

Slicna situacija je i kod mene. Prije placanja/kupnje sam uputio par pitanja na koja sam od prodavaca dobio odgovor unutar par sati. Prije 7 dana sam napravio uplatu. Jucer sam poslao upit na koji jos nisam dobio odgovor.

Razlika je u tome sto su mene trazili dokumente/dokaz da osoba koja je napravila uplatu stanuje na adresi koja je navedena u dostavi. To je pozitivno rijeseno jos prosli tjedan. Od tada se ne javljaju.

*EDIT: Upravo sam dobio poruku da je adresa dostave u "Remote Area" i da moram platiti dodatnih 25$. Mala pomoc od Vas koji ste ovo vec prosli; Koja je procedura, kome uplacujem i na koji nacin moram izvrsiti uplatu? Da li mogu platiti PayPal-om?

Borealis 06.08.2019. 12:32

Citiraj:

Autor Anghx (Post 3326792)

Meni isto još ništa, a plaćeno 24.07. Rekli su da će sutra poslati. Ako sutra ne pošalju tražim povrat i otkazujem narudžbu

Anghx 06.08.2019. 12:43

Da, malo sam istraživao i negdje vidio da može trajati i dva tjedna i duže dok ne pošalju. A ništa, čekat ću. Možda im se ipak javiti još jednom prije nego otkažeš, da ne bi opet čekao 2 tjedna na kraju...

Borealis 06.08.2019. 13:02

Citiraj:

Autor Anghx (Post 3326907)
Da, malo sam istraživao i negdje vidio da može trajati i dva tjedna i duže dok ne pošalju. A ništa, čekat ću. Možda im se ipak javiti još jednom prije nego otkažeš, da ne bi opet čekao 2 tjedna na kraju...

Ne bi meni bio problem čekati ali sam zbog neisporuke odgodio odlazak na more za 12 dana. Ne odgađa mi se više. Ako sutra pošalju onda još može stići tijekom idućeg tjedna, a ako ne neka vrate novce. Kad se vratim s mora, ako se uvjerim da ste svi vi na forumu na kraju ipak dobili D2 koji ste naručili mogu naručiti ponovo

akoj 06.08.2019. 13:07

Citiraj:

Autor BrusJr (Post 3326679)
Nadam se da netko ima iskustva sa Mađarskom. Kakvi su kod njih propisi, ima li kakvih restrikcija po pitanju e-romobila?

Kad sam bio tamo proslog listopada bilo je ekipe na romobilima s registracijom i kacigama. Doduse, bilo je i ekipe koja se vozila kao i kod nas - bez icega.

Nebbo 06.08.2019. 13:45

Citiraj:

Autor Borealis (Post 3326905)
Meni isto još ništa, a plaćeno 24.07. Rekli su da će sutra poslati. Ako sutra ne pošalju tražim povrat i otkazujem narudžbu

Da li si dobio poruku da je adresa dostave u "Remote Area" zbog cega treba nadoplatiti 25$ dostavu? Ako da, koja je procedura? Da li je sve transparentno, prema kome se vrsi uplata, da li je moguce uplatu napraviti PayPal-om?

Borealis 06.08.2019. 14:19

Citiraj:

Autor Nebbo (Post 3326926)
Da li si dobio poruku da je adresa dostave u "Remote Area" zbog cega treba nadoplatiti 25$ dostavu? Ako da, koja je procedura? Da li je sve transparentno, prema kome se vrsi uplata, da li je moguce uplatu napraviti PayPal-om?

Nisam to dobio jer sam za adresu dostave stavio centralu UPS-a za Hrvatsku, s kojima sam se prethodno dogovorio o tome, pa ću sam doći po to. Adrese koje počinju sa 10... nisu remote area.

stretto 06.08.2019. 16:20

Citiraj:

Autor Nebbo (Post 3326926)

Ja sam uplatu od 25usd izvrsio preko PayPala dok sam bicikl platio sa karticom. Cim su vidjeli da im je sjelo 25usd odmah su mi poslali bicikl. Ma mislim da im je samo bitno dobit te ekstra novce bez obzira na koji nacin.
Vidim sad na stranici da je paket vec u V.Gorici tako da ga očekujem na vratima kroz dan-dva max.

Nebbo 06.08.2019. 17:16

Citiraj:

Autor stretto (Post 3326986)
Ja sam uplatu od 25usd izvrsio preko PayPala dok sam bicikl platio sa karticom. Cim su vidjeli da im je sjelo 25usd odmah su mi poslali bicikl. Ma mislim da im je samo bitno dobit te ekstra novce bez obzira na koji nacin.
Vidim sad na stranici da je paket vec u V.Gorici tako da ga očekujem na vratima kroz dan-dva max.

A na koji nacin si izvrsio uplatu? Ja sam dobio poruku od supporta u kojoj me obavijestavaju da je adresa dostave u “Remote Area” za koju je potrebno nadoplatiti 25USD i da im javim sto sam odlucio? Ja sam odgovorio da se slazem sa tim! I sto sada?

stretto 06.08.2019. 22:45

Citiraj:

Autor Nebbo (Post 3327008)
A na koji nacin si izvrsio uplatu? Ja sam dobio poruku od supporta u kojoj me obavijestavaju da je adresa dostave u “Remote Area” za koju je potrebno nadoplatiti 25USD i da im javim sto sam odlucio? Ja sam odgovorio da se slazem sa tim! I sto sada?

Kontaktirao me direktno seller i trazio mail adresu (koja je povezana s PayPalom). Na nju je poslao zahtjev za uplatom od 25usd. Nakon sto sam mu vec platio mi se javio support sa istim tim mailom koji so i ti dobio pa sam im rekao da je vec sve placeno. Rekli ok. Javi se selleru na pvt sa mailom.

Borealis 07.08.2019. 07:28

Dobio jučer mail da je pošiljka s D2 napokon poslana i broj za praćenje.

Vi koji ste već dobili D2 iz Poljske koliko je u vašem slučaju prošlo vremena od obavijesti o slanju do isporuke ili do dolaska u UPS centar u Zagrebu?

Anghx 07.08.2019. 10:06

Super, i ja sam sinoć dobio poruku da uplatim 25 usd pa sam i mislio da su se stvari pokrenule. Ni meni baš nije najjasnije kako napraviti tu uplatu, kontaktirao sam i gearbest support i seller-a pa ću vidjeti.

Anghx 07.08.2019. 10:18

@stretto, znači uplatu za shiping u remote area mogu napraviti tako da uplatim 25 usd na winning2bet...@gmail.com preko paypala?

Anghx 07.08.2019. 10:50

Evo samo da javim, u međuvremenu mi se javio seller i poslao request na kraju s druge email adrese, ali napravio sam uplatu.

stretto 07.08.2019. 10:56

Citiraj:

Autor Anghx (Post 3327189)
Evo samo da javim, u međuvremenu mi se javio seller i poslao request na kraju s druge email adrese, ali napravio sam uplatu.

Super! To bi onda trebalo biti to. Kazem, dobio sam dojam da im je samo bitno dobit tih ekstra 25usd bez obzira putem kojeg kanala.

Nebbo 07.08.2019. 14:24

I kod mene su se stvari pokrenule. Jucer sam od gearbest supporta dobio poruku (na ticket koji je ranije podignut) kako ce oni kontaktirati prodavaca. Istovremeno sam i prodavacu ponovno poslao poruku na koju mi je on odg. u 3h iza ponoci - vjerojatno jer ga je support kontaktirao. Jutros sam mu potvrdio da prihvacam dodatni trosak dostave od 25USD-a. I od tada je on meni odg. na poruku unutar par minuta. Na paypal je poslao zahtijev za placanjem i napisao da platim ASAP i posaljem screenshot. Da nisam ovdje citao kako je to normalna stvari, vjerojatno bi otkazao narudzbu - jer su te poruke bile napisane bez imalo stila. Cim sam poslao Screenshot, unutar par min. mi je javio da ce danas biti poslano. Sve ovo se odigralo jutros do cca 10:30. Sada je 14:30 ali ne vidim da je ista poslano... Ako posalje danas ili sutra, da li ralno mogu ocekivati da to stigne do iduce srijede?

Xiaomi 07.08.2019. 14:58

Zna stici kroz 2 do 3 radna dana.

Nebbo 07.08.2019. 18:42

Krenula bicikla. Dobio sam tracking number koji na UPS stranici ne radi. Gdje mogu pratiti posiljku? Jer preko gearbesta je prilicno bazicno.

Facelessone 07.08.2019. 18:48

Ako UPS u HR odrađuje HP onda ips.posta.hr ili tnt.posta.hr

Nebbo 07.08.2019. 19:10

Nije ni jedno ni drugo. Sad gledam opet na ups stranicama i radi...

Borealis 08.08.2019. 07:23

Citiraj:

Autor Nebbo (Post 3327339)
Nije ni jedno ni drugo. Sad gledam opet na ups stranicama i radi...

Kad na stranici https://www.ups.com/hr/en/Home.page
upišeš tracking number što ti piše u dijelu desno pod imenom Shipment Details pod Weight?
Meni piše 15.5 KGS.
Koja im je to mjerna jedinica? Jer kilograma bi trebalo biti 24 ili više

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:04.