![]() |
Citiraj:
Taj sam i gledao. U sadašnjem kompu imam Scyte Katanu koja se vrti od 800-1500 okretaja i apsolutno je nečujna, te bi htio da tako i ostane. |
Meni katana 3 baš i nije bio neki full nečujan cooler na phenomu II 955, tako da bi možda mogao biti zadovoljan i sa stock coolerom, a i sam cpu ima manji tdp
|
Imam memoriju iz potpisa, koliki bi realan dobitak bio da ubodem aegis 3000, tridentZ 3200 mhz memoriju naspram 2400 i isplati li mi se mjenjati?
|
slabo, neki kazu do 5% no to je upitno, osobno nisam nigdje primjetio razliku, niti u preciznim testovima procesora od najsporijeg ddr4 2133mhz c17 rama do 3000mhz c15, bas ono identican rezultat je bio. tako da osobno ne bih mijenjao, eventualno 1za1 ili 100kn nadoplate ako bi te bas jako veselilo imati u kompu vise MHZ. 300kn ili vise dodatnog troska niposto.
|
Overclockaj svoj, stavi napon od 1.35V i igraj se s taktom i latencijama. Počni na cca. 2800MHz.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Proc se otkljucava sam na ploci od 1000kn i kakav to mentalni sklop mora biti da ides kupit plocu od 1k kuna i onda Athlona umjesto R3 ? :lol2: I da natezes sa parama opet ces uzet jeftiniju plocu i R3 sa jacom grafikom da ne govorim da je ovaj cooler ( ko za celere ) od 200GE otpad za rad proca na 3.8GHz. Danas mi bio kolega s tim procom i neka Asrock A320m ploca i oce windows 7 i da mu ga dignem na 3.8GHz jer mu je prodavac u Linksu rekao da ide to i na 3.9GHz... Reko jel imas muzicku jos i metar drva da ti zapakiram ? :D Naravno da Raven ne moze ni prismrditi windowsima 7 osim opet neka MSI ploca od 1100kn gdje je liku uspjelo jer su izdali bios za ACPI blokadu a kad sam mu sve sastavio, marekerom sam mu na cooler napisao 3.8GHz i reko ako ko pita, evo. Ide kuc i vice.., to cu ja sve prodat psmtr... |
Nije da branim Ryzen ili AMD, ali ovo ide korisniku na dušu.
U doba interneta gdje se prati sve i sva i činjenicom da smo 19% ugazili debelo u 21.stoljeće, tvoj frend se informira na šanku od Linksa za kojim radi čovjek za bogtepitaj kakvu plaću te od kojeg moš očekivat da će ti reći "ne ne, to vam tak nebu ferceralo jer za to nije ni namjenjeno". Jasno da bu majstor sve rekal da proda s jedne strane, a siguran sam da i ne zna više o tome s druge strane. Tako da tvoj frend fino natrag na soket sedam-sedam-pet (soket star 15 godina) i Windows 7 (OS star 9 godina) bude radio ko majka :) ionako čim kupuje 2-jezgreni proc u skoro pa 2019 godini, njemu više od moddanog Xeona ni je treba :) Nevezano za tvog frenda, ali to je suština problema ljudi koji me/nas okružuju. Gro ih ne zna pronaći pravu informaciju, ali ko iz topa znaju ko kome muze u Farmi i sličnim reality showovima. Zato se ne treba preveć čuditi tome svemu. Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
Ne kuis ti to, oce coek ddr4, oce zadnju intel ili amd integriranu grafu. Uzo prije 6mj neki i3 8xx nesto, nisam siguran i nema w7 drivera za integrusu :D Trpio do sada i uzo ovo jer je taj Athlon "blizu" njegovog i3 heheh... Naravno sve to bi trebalo raditi na W7 Gold edition jel .... ja sam sklapam i zajebavam kad sta donese. Nece slusat. |
Citiraj:
To je nešto kao bonus, jer to ne bi ni trebalo raditi. I pitanje koliko će dugo to biti uopće aktivno, slijedeća revizija biosa sumnjam da će to i dalje imati.. |
Citiraj:
Nejde to tako. Ryzen od svog prvog dana ne podržava Win7 bez kemije. I to grdne kemije. Također ne znam je li išta od lntela sa DDR4 podržava Win7. Tako da nema preveć izbora. Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
Skoro sve MSI i neke Gigabyte ploce (naravno ne one sa A320 chipsetom :D) sad podrzavaju OC Athlona. |
Citiraj:
|
Pričam o Windows 7 podršci na Ryzen platformama i to tome kako čoek želi imati zadnji hardver a vrtiti 10 godina star OS na tome.
Sve ploče podržavaju sve Ryzen 2 procesore, neke sa a neke bez prethodnog flešanja BIOSa ;) Iako mislim da si htio quoteati MadBoya, pa ti se omaknuo moj post :) Sent from Usreo Mobara |
Mozda covjek zeli stabilnost, a ne alpha OS.
Ja cu isto uzeti Ryzen 3 i ici cu na Windows 7 jer sam navikao na stabilnost bez previse failova kao sto je slucaj na Win 10. Na laptopu XPS sam isto svako malo imao show pa sam blokirao upgradove. |
Citiraj:
https://support.microsoft.com/en-ca/...cle-fact-sheet Savjetovati nekome krajem 2018. godine da instalira Win7 je kao da nekome kažeš da kupi rabljeni procesor iz 2008. jer nije zahvaćen Spectrom i Meltdownom. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Naravno da nije next next, ali pola dana zezanja je bolje nego strepiti kod svakog veceg updata na windows 10.
|
Microsoft je i Windows 7 uspjel sjebati s kojekakvim nadogradnjama i telemetrijom, pa ako stvarno moraš/hoćeš imati taj OS na Ryzen platformi - bolje da (ako ga upogoniš) uopće ne vidi Internet, jer kad-tad bude skinul "zakrpu", a svi mogući alati i registry prejebi budu na ovaj ili onaj način zakazali. Nakon uspješne Windows 7 Pro SP1 instalacije, odnosno višednevne borbe na Kaby Lake platformi, ne bi to poželjel nikome, ako baš ne treba i ima previše slobodnog vremena, a i onda bi rađe kompletno prešel na Linux.
|
Citiraj:
Citiraj:
OS Version 10.0.10586.873 (Win10 TH2) Dakle nije on mene instalira neg ja njega i ima da muci dok ne odlucim suprotno. Citiraj:
|
Lol anti beacon pa nek instalira updejte
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Pozz,ljudi,treba mi mišljenje o konfi koju namjeravam uzeti.
Ryzen 5 2600 ASUS PRIME B450M-K Corsair CX550 PSU e sada,nisam siguran koji DDR 4 da uzmem,3000 mhz ili manje? Nije mi OC bitan,ali bih u skoroj budučnosti uzeo bolji cooler za CPU. |
Nemoj uzeti tu ploču, nema VRM hladnjake. Ima boljih opcija za nešto sitno više novaca.
Od RAM-a, 3000MHz. Imaš 2x4GB za cca. 550kn ili 2x8GB za 1000kn. |
Nema smisla uzimati ploču preko 600kn bez vrm heatsinka, uzmi onda barem ASRock B450M-PRO4
Ram ti je trenutno najisplativiji gskill ageis, kao i corsairovi (3000mhz cl16) |
Znači otpriliko ovako nešto?
http://prntscr.com/lvqw0e EDIT: Ili ovaj 3000? https://www.uzishop.hr/ddr4-memorije...000&results=36 |
Nemoj otrpilike nego G.Skill Aegis 3000 :D ti SIGURNO rade dobto sa Ryzenom. Corsair meće svašta od čipova u svoje pločice.
Sent from Usreo Mobara |
Hvala na info. Imam ti u planu uzeti ovaj ili sljedeči mjesec,taman mi je u buđetu ovo sve skupa. Dosta je bilo 2nd gen i5 hahahah
|
Pozdrav,
Mijenjao bi platformu čisto radi promjene ali sam se pogubio u svemu oko ryzena... Uglavnom, za oko me bode ovaj R2600x ali pojma nemam koju ploču da uzmem... b450 ili x470, ne kužim u čemu je razlika ako se preko jedne i druge da klokat? Uglavnom, nebitno za ono što mene zanima a to je koju ploču da ganjam za ovaj proc? Klokao bi samo ako je ovaj njegov defaultni boost banana. RAM onda tražim po preporuci proizvođača ploče? |
Prva stvar - 2600X je potpuno neisplativ pored trenutnih cijena R5 1600X i 2600
B vs X čipset bi se trebao svoditi na SLI/CF podršku potonjeg i koja konekcija više, no niti toga se baš ne pridržava tako da su ti skuplje B i jeftinije X ploče slične. Za neki ozbiljniju overclock ploču treba pljunit koju stoticu preko 1000kn Znači ako gledaš value treba ići na nešto od ovoga: klik klik Zatim ploče klik klik klik Ovisno o budžetu. BTW za X370 možda treba update biosa ako uzmeš R5 2600, mada vjerovatno već dolaze sa novijim biosima |
[QUOTE=Manuel Calavera;3259029]Prva stvar - 2600X je potpuno neisplativ pored trenutnih cijena R5 1600X i 2600
Pff!!! tek sad vidim 1100 kuna za R51600x https://www.centro.hr/procesor-amd-ryzen-5-1600x.aspx jebalo mater ako ga onda neću uzet... Ne treba bi hladnjak, imam noctuu neku moram vidjet na kutijo točno koju ali mislim da je u14s. Uzmem si onda još ovu ploču MSI B450-A Pro i da ubodem neke rame i ispod 3k kuna sam za totalno novu platformu. Jebeno, uopće nisam tako razmišljao... Ja sam se povodio da je novije = bolje. Zakon! Hvala, malčice si mi popravio dan. |
Možda ti treba AM4 bracket, a za ram:
https://www.nabava.net/search.php?q=aegis+3000mhz+16gb ili https://www.nabava.net/search.php?q=...r+3000mhz+16gb Isto ako ideš i na 8gb |
Pozz, sorry ako je OT ali trebao bih info oko StoreMI.
Naime koristi li ga netko? Funkcionira li stvar kako je reklamirana? Da li ste inst OS na HDD pa pridružili prazni SSD ili obrnuto? i ima li kakve razlike ako se napravi na jedan ili drugi način? (oni preporučuju OS na HDD pa prazni SSD pridružiti jer ako se ima SSD veći od 256 GB biti će kasnije lakše za podesiti. Ja neću imati SSD veći od 256 GB pa me zanima da li bi meni bilo svejedno). Nadalje kako rješavate kada radite reinstall Winsa? Upute kazuju da se prvo ubije StoreMi i svi podatci idu na sporiji drive. To bi mi značilo da kad bih stavio friške Winse na SSD i kada bi opet koristio StoreMI morao bih formatirati HDD s svim podatcima da bi ga mogao priključiti na SSD preko StoreMI? Što preporučujete kako to konfiguritati? Imao bih SSD/HDD kombo. Isplati li se dati tih 2 GB RAMa za keširanje? Malo sam pogubljen oko ovog drugog dijela oko ubijanja StoreMIa prilikom reinstalacije OS-a. |
Imam ja. Win imam na posebnom ssdu, a posebno sam kupio hdd + ssd još za storeMI. Dva ssda i amen :) Mislim čak da sam i rame rezervirao ali nisam siguran..
Ne mogu reći kako se ponaša jer ne pratim.. Valjda je bolje lol. Podesio i zaboravio da imam, u tom smislu super stabilno lol :) |
Citiraj:
|
Koliko se sjećam na AMD stranici postoje win7 čipset driveri
|
dal je neko imao problem/situaciju:
R5 2600 stock hlađenje (AMD stealth) - onaj prsten na ventilatoru gdje piše AMD ( drže ga 4 kanđe i dva šarafa) vibrira i glasno je do bola. Dal je to uobičajeno i postoji easy fix ili snađi se druže...:hitthewal: |
Ma uzmi hyper 212 nisu skupi mozes klokat i za ubuduce ga mozes pribacit u novi rig jednostavno se isplati.
kako sam uzeo isti taj proc orginal cooler je bio i meni glasan neznam cak i do ventilatora je meni problem bio glasno i ne hladi. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Brko de mi reci voltaze soca i vcore na svom da ne trazim sad po postovima.Uzeo sam r5 2600 danas u hg spotu za 1423 kn.Imam onaj aftermarket cooler koji je prvi bio dostupan s rayzenima,neda mi se otvarat da vidim ime,1.22 v, u primeu oko 65 stupnjeva na 3.8
|
Vcore 1.22V u BIOSu. Level 3 LLC.
Soc 1.035V. RAM 1.375V. 4075 MHz od praktički prvog dana. Testiran desecima sati heavy gaminga. Tlačio ga pod ovim stress pizdarijama nisam. Nikad nisam dobio BSOD u gamingu ili handbrakeu. Vrtio sam one benčeve kad sam ga dobio i to je to od takvih zadeva. Sent from Usreo Mobara |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:51. |