PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Overseas Express iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=289914)

c-shadow 28.08.2024. 15:41

19.08. narudžba na Aliju, onaj njihov choice delivery, danas isporučeno overseasom.
Uredno stigla najava SMSom i mailom, isporuka točno unutar najavljenog intervala od 2h.
Apsolutno nikakvih primjedbi, samo da tako i dalje bude :goood:

maXonja 28.08.2024. 18:14

Eto i ja moram pohvaliti Overseass, stvarno brzo šibaju pakete sa Alija :goood:

xlr 28.08.2024. 19:59

Neki dan sam brojao narudzbe, 20 i par unazad 4 mjeseca. Sve stiglo u nekom roku tipa 15ak dana. Brze nego amazon u svakom slucaju. Niti ne gledam koji je delivery, uvijek je samo jedan ponudjen, nisam jos imao izbora.

A unazad 6 godina sam imao 10ak narudzbi i onda dugu pauzu od 3-4 godine jer mi je bilo mrsko cekati mjesecima na pakete, bio sam odustao od alija

cane 10.09.2024. 21:03

Citiraj:

Autor cane (Post 3759114)
Paket sa alija mi je došao sa overseasom. Proslijedio ga u njihov OEX Shop - tj Tisak kiosk koji je tada prema Tisku trebao raditi od 6:00-20:00 a vikendom samo ujutro.
Nisam odmah prvi dan pokupio paket i onda kreće zanimljiva situacija.
Tisak kiosk zatvoren čitav dan - i ujutro i popodne - par dana.
Prošlo 5 radnih dana koliko sam imao za pokupiti za paket i prvi dan kad je proradio kiosk (jučer) paket vraćen:

Zovem Overseas i oni tu ne mogu ništa jer je paket u procesu povrata:

Sad bi ja trebao pitati ali iz Kine da kad se vrati paket u Kinu da ga oni opet šalju nazad u Hrvatsku jer su ovi nesposobni se dogovoriti što u slučaju kad ne radi mjesto na kojem trebaš preuzeti paket.

Poslao sam upit i na Tisak zašto nisu obavijestili Overseas da tzv. OEX Shop ne radi i da se ne može preuzeti paket i što sad napraviti. Čekam odgovor ali sumnjam da će biti nešto pametno.

Vrijednost paketa nije velika ali stvar je principa da sam izgubio paket ni kriv ni dužan.

Nakon poduže prepiske sa Tiskom i Overseasom ni jedni ni drugi ne mogu ništa napraviti, a ja ostao bez paketa.

lowrider 11.09.2024. 11:24

Meni jedan paket piše da će biti dostavljen tad i tad, nema paketa. Status piše uručen. Zovem službu, budu provjerili.
Drugi dan dolazi suseda s paketom, pita čiji je.
Ostavio lik na drugoj adresi, krivo vidio brojeve

kopija 29.10.2024. 02:55

OE nikako na zelenu granu, a još blagdansko ludilo nije ni počelo...
Ni preusmjeravanje na Tisak više ne pomaže.

Citiraj:

Isporuka navedenog paketa očekuje se u što kraćem mogućem roku obzirom na kašnjenja koja trenutno imamo na području Zagreba o čemu ćete biti obaviješteni putem mail obavijesti.

Ninja_Zg 27.11.2024. 16:25

Ovo je sad nova razina ludila.

Vec 8 dana mi stoji status paketa "Pošiljka je uskladištena i biti će isporučena sukladno rasporedu vožnje." nakon sto je paket u jednom danu stigao iz Austrije.

Mailao sluzbu za korisnike i dobio odgovor

"Poštovani,

Žao nam je što Vaš paket nije stigao u predviđenom roku. Nažalost, došlo je do nepredviđenih okolnosti u procesu dostave, što je uzrokovalo ovo kašnjenje. Uvjeravamo Vas da poduzimamo sve korake kako bismo ubrzali dostavu.

Molimo Vas za strpljenje i razumijevanje, a ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Ispričavamo se još jednom i zahvaljujemo na vašem strpljenju."

Nakon toga par dana opet nista.
Drze mi paket kao taoca i boli ih k....:roller:

Ico_Zg 27.11.2024. 18:18

Meni jedan paket sa Aliexpressa od 22.11 stoji u skladištu u Leskovcu i ne šalju ga na dostavu a ovo kaj je jučer ušlo u HR već su mi dostavili..

kopija 27.11.2024. 18:56

Nema pravila, jedan paket došao iz Slovenije u roku 48 sati u Leskovac i tamo čamio dva tjedna.
Aliexpress, dva paketa došla iz Leskovca u kiosk u roku 48 sati.
Prije godinu dana prvi put kupio nešt skuplje (100€) s Aliexpressa i ovi mulci iz OE ga načisto izgubili :hitthewall:

Ninja_Zg 04.12.2024. 19:54

Zadnja 2 paketa dosla kao da ih je kamion pregazio. :roller:
Od toga se jedan 2 tjedna pacao u njihovom skladistu, status "Sumnja na oštećenje pošiljke- ovisno o stupnju oštećenja pošiljke, pošiljka će biti upućena na isporuku."
Taj je dosao cijeli obljepljen njihovim duct tapeom, a unutra stvari vrijednosti 500€+, nekim cudom je sve bilo unutra.

Sad mi je standardna praksa snimati svaki unboxing.

xlr 04.12.2024. 22:44

Meni se promjenio dostavljac u selu. U pon me nije ni zvao, paket je stavio iza zivice u dvoriste, crvao se cijelo popodne na vlazi. Da je bar nazvao i otisao.
Danas me pak zvao, ja izadjem, dok sam otvorio vrata tip odlazi s kombijem uz skripu guma ko u filmovima. Nisam ga ni vidio. Paket iza iste zivice, poderana skroz ambalaza ali je ajde bila samo jedna kutija unutra. Al ono, sta da sam htio odbiti takav paket, da je nesto falilo unutra.

Imam jos dva paketa ovaj tjedan na isporuci, sve je od amazona, a onda cu sastaviti jedan socan mail OE-u. Sve ovisi o tom jednom covjeku koji vozi kombi, jbga :/

Juice 09.01.2025. 15:33

Ovaj Overseas kao da ne radi više uopće.
Paket je došao kod njih 20.12. - pošiljka je vagana i biti će upućena u odredišni dostavni centar
Iduća promjena statusa je 30.12. - pošiljka je uskladištena i biti će isporučena sukladno rasporedu vožnje
Isti status se opet ponavlja 8.1.
Paket i dalje kod njih :D

Renesis 10.01.2025. 12:43

narucio istu stvar na dvije adrese istovremeno:

1) ostavljeno na ulaznim vratima, bez poziva ili informacije

2) nije nikada niti pokusano dostaviti (iako smo bili doma), na sustavu pisalo da nitko nije bio doma.
Preko portala preusmjerio na paket shop, nakon toga nikakvih updatea.
Paket smo nasli osobno u centralnom skladistu OE-a (koje je srecom blizu...)

Nick7 10.01.2025. 13:44

Koji genijalci.
Dobijem poruku da mi treba doci paket i mogucnost da ga preusmjerim.
Ja ga preusmjerio na paketomat.
Iduci dan dolazi poruka da mi dostavljaju doma....

Juice 10.01.2025. 13:50

To mi je redovno kod njih, više ni ne preusmjeravam jer skužio da nema svrhe.

Inače, danas mi je dostavljen paket koji je poslan jučer (iz ZGa u ZG), a onaj paket od par postava iznad i dalje čami u nekom skladištu kod njih.

calypso 04.02.2025. 12:09

OK, to je to, Overseas nikad vise... Dakle, reklamiram Bazzaru nekakvu plocu za kuhanje po kojoj je krenula izbijati hrdja i sve posaljem u originalnoj ambalazi u kojoj sam ju i dobio, svi stiropori, kutija, sve sve... I danas mi salju iz Bazzara email sa slikama da je ploca stigla na servis potpuno razbijena...

https://i.postimg.cc/7Y9yFCQb/N01-0054-A.jpgonline photo hosting

Pa mislim si, kakvi to konji rade u jeb*enom Overseasu?! Sta bas sve moraju unistiti?! Ovo je vec drugi put u pola godine da mi unistavaju paket... Prvo su unistili graficku radnu stanicu od 2500EUR i nakon cijelog postupka zalbe i kod njih i kod HAKOMa, ustanovljeno je da paket nije bio dobro zapakiran...

Stvarno ne znam vise kako bi trebalo pakirati pakete koji se salju Overseasom... Mozda treba izmisliti specijalne kutije koje ce se zvati Overseas-proof pa da sa time saljem?!

Fakin ne mogu vjerovat... :/

Preporuka svima - izbjegnite slanje Overseasom, a ako nemate izbora, onda upakirajte sa svime sto imate jer su nesposobni... Ona graficka radna stanica odozgo im je opala iz kamiona jer je stigla na odrediste sva popigana, doslovno tower stoji na koso, RTX 4070 iscupana iz PCI-Ex porta, izvaljena BIOS baterija sa maticne ploce...

strgani 04.02.2025. 13:01

Citiraj:

Autor Nick7 (Post 3783319)
Koji genijalci.
Dobijem poruku da mi treba doci paket i mogucnost da ga preusmjerim.
Ja ga preusmjerio na paketomat.
Iduci dan dolazi poruka da mi dostavljaju doma....

Meni dođe poruka da će mi kroz dan dostaviti paket, ja doma ko budala cijeli dan čekam paket, da bi na kraju dobio mail da je paket ostavljen na 500m dalje tisku.

Otvaram link, piše da tisak radi do 19, u 17h poljubim vrata tiska.

Zovem službu za korisnike overseas ex-a, objašnjavam situaciju, kažu da su dobili dozvolu od pošiljatelja (aliexpres, znači kineze su pitali za dozvolu), pitam mogu li dobiti neku vrstu dokaza da su pitali pošiljatelja, odgovor je kratko - ne.
I tu prekidam poziv, shvaćam zašto i kako ljudi popizde pa naprave masakre, ovakvi genijalci ih prebace preko granice.

calypso 04.02.2025. 13:22

Citiraj:

Autor strgani (Post 3787416)
Meni dođe poruka da će mi kroz dan dostaviti paket, ja doma ko budala cijeli dan čekam paket, da bi na kraju dobio mail da je paket ostavljen na 500m dalje tisku.

Otvaram link, piše da tisak radi do 19, u 17h poljubim vrata tiska.

Zovem službu za korisnike overseas ex-a, objašnjavam situaciju, kažu da su dobili dozvolu od pošiljatelja (aliexpres, znači kineze su pitali za dozvolu), pitam mogu li dobiti neku vrstu dokaza da su pitali pošiljatelja, odgovor je kratko - ne.
I tu prekidam poziv, shvaćam zašto i kako ljudi popizde pa naprave masakre, ovakvi genijalci ih prebace preko granice.

Meni su isto tako ostavili u Tisku u Importanne pothodniku... Sve bi bilo u redu da taj Tisak radi non-stop (onaj pored Konzuma), no iz nekog razloga u 2 danas sto sam se pojavio tamo 3-4 puta, svaki put sam poljubio zatvoren kiosk... Na kraju sam kontaktirao Tisak i pitao ih koji im je djavo da im kiosk ne radi usred bijela dana na najprometnijem mjestu u gradu... Sve u svemu, javili su mi se povratno i rekli kada da naletim dole jer sigurno nekog ima posto ima izdanih racuna...

Nisam uopce imao pojma da Tisak tako zafrkava... :/

Colop 04.02.2025. 13:46

Citiraj:

Autor calypso (Post 3787408)
Preporuka svima - izbjegnite slanje Overseasom, a ako nemate izbora, onda upakirajte sa svime sto imate jer su nesposobni...

Ja naručio sa Amazona dva seta poprilično skupih čaša.
Amazonci su stvarno jako dobro sve to zamotali u bubble, pa nakon toga uvalili u tvrdu kutiju sa papirnatom zaštitom, i sve dobro zamotali.
3/8 čaša mi je došlo razbijeno.
Baš me iznenadilo kako su uspjeli razbiti tako dobro zapakirane čaše

calypso 04.02.2025. 15:39

Citiraj:

Autor Colop (Post 3787423)
Ja naručio sa Amazona dva seta poprilično skupih čaša.
Amazonci su stvarno jako dobro sve to zamotali u bubble, pa nakon toga uvalili u tvrdu kutiju sa papirnatom zaštitom, i sve dobro zamotali.
3/8 čaša mi je došlo razbijeno.
Baš me iznenadilo kako su uspjeli razbiti tako dobro zapakirane čaše

Eh, ja narucio sa Amazona 6kg Guylian cokoladnih pralina... Dosle istopljene, pretvorene u jednu odvratnu cokoladu masu... :( Trazio refundaciju, dobio refundaciju, ali nisam ja htio refundaciju, nego Guylian praline kojih kod nas nema za kupit... :/

Juice 04.02.2025. 15:46

Ak je bilo ljeto onda nije čudno da su došle istopljene.
Ak si naručio sad u zimi, onda Overseas opako grije skladišta i kombije. Ekolozi na aparatima :D

kopija 04.02.2025. 16:26

Slabi ste, meni uspijeli izgubiti pošiljku od 100€ sa alija :hitthewal:

calypso 04.02.2025. 17:08

Citiraj:

Autor Juice (Post 3787451)
Ak je bilo ljeto onda nije čudno da su došle istopljene.
Ak si naručio sad u zimi, onda Overseas opako grije skladišta i kombije. Ekolozi na aparatima :D

Nije Overseas donio, nego GLS, ali to se istopilo negdje u Njemackoj, vjerojatno prilikom skladistenja... Naruceno je pocetkom 12. mjeseca tako da... Samo sam komentirao kolegin post vezan za Amazon... :)

Chuxonja 04.02.2025. 18:40

Meni je nekaj od Alije stiglo kod njih prije cca 2 tjedna, još stoji i ne mrda. Više mi se neda zvat da pogledaju kaj je sa time. Svaki put mi vele da će sutra na isporuku poslat pa se to ne dogodi.

ODO 28.03.2025. 10:07

Opet im ne rade SMS i mail obavijesti o prispjeću, preusmjerenju i dostavi, sreća pa ja pratim šta mi ima doći preko njih.

vacs 28.03.2025. 15:05

Citiraj:

Autor Chuxonja (Post 3787484)
Meni je nekaj od Alije stiglo kod njih prije cca 2 tjedna, još stoji i ne mrda. Više mi se neda zvat da pogledaju kaj je sa time. Svaki put mi vele da će sutra na isporuku poslat pa se to ne dogodi.

Meni prvi paket koji dode kod njih stoji 2-3 tjedna, ako se posreci da zadnji paket dode kod njih dan prije dostave taj mi onda dode odmah. Ako dode kod njih bilo koji drugi dan opet 2-3 tjedna lezi

Ico_Zg 28.03.2025. 16:43

Ja imam jedan koji nakon 16 dana od slanja iz Mađarske još uvijek nije stigao u HR, šta je najgore radi se o paketu vrijednosti 70-ak eura, bit će veselo sa Aliexpressom ako ne stigne jer oni dolazak u Mađarsku tretiraju kao da je došlo u lokalni poštanski ured..

flameseeker 03.06.2025. 14:42

Btw jel ti se pomako paket?

Meni prosli cetvrtak sa Alija paket doslo u HR, dobio notifikaciju za dostavu, preusmjerio prema box jer bi sutradan bio na poslu.

Paket i status se nisu pomakli od proslog cetvrtka. Vecinim preko OS mi nakon sto dode u HR, vec sutradan bude pred vratima.

Ico_Zg 03.06.2025. 18:34

Da, na kraju je stigao i to čistom srećom ali ne zahvaljući Overseasu nego poštenom čovjeku, Ukrajincu, koji je dobio moj paket u Istri i kad ga je otvorio uočio unutar paketa moje podatke te mi se javio i poslao natrag..

Hrvatski Overseas je tvrdio da paket nikada nije ušao u Hrvatsku pa sam kontaktirao mađarski One Express koji mi poslao interni tracking gdje se vidi da je registriran dolazak u skladište Overseasa u Hrvatskom Leskovcu.

Uglavnom, kad paketi stignu u HR naš Overseas lijepi novu dostavnicu preko stare i tu naprave greške pa paketi često odu na krive adrese..

flameseeker 04.06.2025. 07:16

Ja jucer zvao sluzbu i dobio odgovor kao i sto je netko napisao. Paket je unesen u rutu, sutra ce vam biti dostavljen.

Vidit cemo danas kolko ce bit istine o tome. Kad sam im telefonski citao broj paketa dobio sam vibe sa druge strane da ga nisu ni unjeli i provjerili sa svoje strane, nego mi dali generican odgovor.

cane 04.06.2025. 07:52

I dalje kaos sa Overseas-om kod mene.
Prvi paket preusmjerim u paketomat, završi u Tisak kiosku koji radi samo ujutro. Zovem ih i kažem da ujutro radim i da ne mogu podići paket, da se tu ništa ne može i da imam 3 dana da nađem nekoga da pokupi paket umjesto mene.
Drugi paket preusmjerim u drugi paketomat prvi put ne dobijem potvrdu da je preusmjeren, sljedeće jutro opet preusmjerim u paketomat da bi me to prijepodne zvao dostavljač da je ispred ulaza i ima li koga doma. Pitam ga za preusmjeravanja u paketomat - da nema ništa u sustavu.

Za oba puta sam slao mail na korisničku podršku, odgovor je koorporativni generički odgovor koji u biti nije ništa odgovorio.

flameseeker 04.06.2025. 09:01

Meni su inicijalno stavili da paket ide na tisak (jos gledam u poruci pa ovo nije moja adresa). Onda kad sam ukuco vidio da je to tisak u kvartu.

Jos iso doublecheckat aplikaciji dal sam dobru adresu unio i bila je moja. Tak da su oni samovoljno htjeli na tisak dostavit.

dinos3 04.06.2025. 10:26

Citiraj:

Autor flameseeker (Post 3807464)
Meni su inicijalno stavili da paket ide na tisak (jos gledam u poruci pa ovo nije moja adresa). Onda kad sam ukuco vidio da je to tisak u kvartu.

Jos iso doublecheckat aplikaciji dal sam dobru adresu unio i bila je moja. Tak da su oni samovoljno htjeli na tisak dostavit.

Ista stvar se dogodila i meni prije 2,3 tjedna s 2 paketa naručena preko Aliexpressa.
Ujutro dolazi mail od Overseasa da imam dostavu, a adresa skroz neka druga. Kad sam ju upisao u mapu vidim neki Tisak.
Kad sam preusmjerio na svoju adresu tamo su mi i dostavili. Ali da to nisam vidio odma, završili bi paketi na tisku.

acmevagabundo 04.06.2025. 11:21

Meni su promijenili adresu tako da paket dođe u Studenac. Očito im je lakše sve potrpat u kutiju i ostaviti na lokaciji za podići.

jp_rv 04.06.2025. 11:21

vidim da su i meni isto, umjesto doma ide na tisak.

do sad je uvijek stizalo doma, samo bi ostavili na škalama...

Dule 04.06.2025. 11:54

:wtf2: naručujem stvari stalno preko Overseas Express i evo sad vidim da je na webu prvi put adresa Petrol benzinske postaje umjesto moja kućna.

EDIT: dostavili su doma ipak, ovo im je valjda fallback.

Morpheous 04.06.2025. 12:13

I kod mene su počeli dostavljati gdje im se najviše da. 2 dana prije dostave dobijem poruku da je pošiljka u pripremi (ili što već piše) i oni stave random benzinsku. Ja stavim za mjesto dostave svoju adresu, a oni par dana poslije istovare paket na nekom sasvim drugom mjestu na paketomatu koji je još udaljeniji od prvobitne benzinske za cca kilometar i pol. :lol2:

franzD 04.06.2025. 12:16

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3807496)
vidim da su i meni isto, umjesto doma ide na tisak.

Meni već mjesecima za adresu svaki puta pišu jedan obližnji tisak, ali svaki put najnormalnije isporuče. Imam sreće. Stiže više paketa mjesečno s Alija, do sada se samo jednom dogodilo da su stvarno ostavili na Tisku.

calypso 04.06.2025. 12:32

Citiraj:

Autor franzD (Post 3807519)
Meni već mjesecima za adresu svaki puta pišu jedan obližnji tisak, ali svaki put najnormalnije isporuče. Imam sreće. Stiže više paketa mjesečno s Alija, do sada se samo jednom dogodilo da su stvarno ostavili na Tisku.

Meni slicno... Obicno pise da ide u obliznji Tisak ili neki OEX shop, ali uvijek isporuce i ostave kod portira u zgradi gdje imam ured...

Al u par navrata sam ih stero u tri materine jer su mi ostavili paket onako, 3-4 tramvajske stanice od mene, iako imaju puno blizi OEX shopove do kojih mogu pjeske... Sto je najgore, to su bili neki bas veliki paketi pa sam i ove iz AliExpressa stero u tri materine i trazio povrat love za postarinu ili nes u tom stilu...

medo 04.06.2025. 12:46

Četiri itema sa Alija. Jedna narudžba.

Došla obavjest da je jedan stigao. Preusmjerio sam ga na paketomat. Bumo vidli.

Par minuta kasnije dobijem obavijest da su tri preostala itema već dostavili u najbliži OEX whatever.

Komedija.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:57.