![]() |
Citiraj:
Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk |
Opa krasno. Ja imam na svakom rigu prednaponsku.
|
LP.
Ponovo problem nakon par dana. Stavio sam Win 10 na komp i sve sredio i upalim claymore kad ono samo 2.6mh/s na MSI Armor GTX 1060 6GB Help |
Citiraj:
|
Rusi mi se stroj nakon 2-3 dana majnanja kad 3 grafe majnaju eth a 3 zec. Eth se skrsi i pokrene mi 100 instanvi minera i zblokira komp
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
1 privitaka
Bok,
Jel zna netko zasto mi effective rate ovako nestabilan? Do jucer je bilo sve ok i onda je podivljao. Kao sto vidite reported rig rate mi je stabbilan. Jel mogu ja nekako na to utjecati? |
upogonio sam 3g modem, ali bi mi trebala pomoc oko slijedeceg. naime jedino kad sam spojen sa treamviewerom, veza prema miner poolu je dobra, zato kaj teamviewer drzi konstantno 3g vezu up. cim se odspojim, bude rejecteda. da li netko zna program koji mogu stavit u pozadinu da ne vuce puno data, ali da drzi vezu stalno up. jel moze neki ping loop, ili ce me ta adresa onda zbannat :)
Citiraj:
|
Citiraj:
To ti vrti ping non stop |
Citiraj:
|
Može li mi iko pomoći u vezi ovoga, upravo sam jučer sastavio rig. Grafe odvojeno rade, majnaju normalno, kada 4 priključim ovo mi izbacuje, skontao sam da je do drajvera vjerovatno. Grafičke: Asus RX 580 Dual o4g 4GB Claymore verzija: 9.6 |
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3076560 otiđi u update windowsa, pa pogledaj status instaliranih updejtova. Ako ti piše nvidia win drivers failed, slijedi upute iz mog posta.
Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
S druge strane te ne pratim, u pitanju su AMD kartice ne nVidia, o kakvim je drajverima riječ? |
editirao si post u međuvremenu, nije pisalo AMD kad sam ja replayao, nego samo Asus OC, pa sam mislio da je Nvidia jer je nestašica AMD-a trenutno.
Zanemari moj post onda. |
Jel bi netko ko koristi dva napajanja za rig sa 6 grafa bio ljubazan i slikao mi da vidim kako se sve spoji medjusobno. Znaci napajanja, ploca, grafe/riseri. Sta na koga da provjereno radi. Ploca je asrock h81 pro btc r2.0, napajanja 2xR850i, grafe evga gtx 1070 sc black edition.
|
Zakaj se ovo desilo? Asic Titan je u pitanju. Druge 3 kockice su ok i nema skurenog...
Pozdrav, imam ovakav riser:
http://imgur.com/a/iZWoY zanima ma da li mogu direktno spojiti PCIe kabel iz PSU ili moram koristiti PCIe -> SATA adapter? |
mozes direkt
|
Citiraj:
Nakon toga sam spojio risere na grafe i upalio, al mi je prepoznalo samo 4 kartice. Pretpostavljam da je do risera, al provjerit cu malo kasnije. Ako neko iskusniji moze samo reci jesam li dobro ovo ostalo spojio. Ponajvise nisam siguran za ova dva molexa na ploci. Jel trebaju biti oba ukopcana u isto napajanje ili u svako napajanje ide po jedan molex na ploci? Kolega mi je rekao da se to ne mora ni spajat na napajanje iako pise na uputstvima od maticne da treba kad je vise grafa na ploci i prvo sam ga poslusao i nisam ukopcao, al cim sam palio rig odma mi ne iskocila obavijest prije neg je usao u win da moram spojit. |
Dobro je to...
|
Citiraj:
|
Pozdrav,
imam problem sa rigom koji me izluđuje zadnja 3 dana. Konfiguracija riga: grafe: 5x NVIDIA 1060 KFA2 6gb mb: ASUS PRIME H270-PLUS proc: Intel G4560 8gb rama napajanje: beQuiet POWER ZONE 1kW Windows 10 Home (creators edition) 4 kartice su spojene riserima, dok je jedna direktno na ploči. Problem je u tome što ovih 4 na riserima imaju error 43 u device manageru i miner ih ne prepoznaje. Ista je situacija i ako izvadim ovu jednu sa matične. BIOS je updatean na zadnju verziju, 4G je enabled, isprobao sam sve kombinacije sa GEN1 i GEN2 i GEN3, disableao zvuk i integriranu karticu, pustio windowse da sami instaliraju drivere / instalirao sam sam drivere... znači više nemam ideja što bi moglo biti krivo... možda je problem što je winodws home, a ne pro? xD Ugl. bio bi jako zahvalan ako netko možda ima još nekakvu ideju što bi se moglo učiniti da rig radi :) |
jedan kolega imao isti problem. Isključio je napajanje iz risera i sve radilo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Usb riser? Nisam to dizivio, da radi bez napajanja...
A rijesenje na gore problem je: 1. Bios najnovija verzija, 4g diseblan, audio diseblan, onboard diseblana 2. Instalacija windowsa i drivera samo s 1 grafom 3. Ubaciti jos 3 grafe, uci u win s 4 grafe i instalirati ih, 4. Upaliti 4g decoding i uci u win s 4 grafe te pogledati da su sve instalirane. 5. Ubaciti ostale grafe |
nope, ne radi niti ta metoda, ali hvala (samo što sam koristio 3, a ne 4 kartice prije 4g, jer mi se matična neće bootati ako su 4 a 4g nije enablean)
|
A s 4 grafe da li radi? Ili s 3?
|
Radi s dve ako su direktno na matičnoj :D čim je nešto na bilo kojem riseru (makar da je i samo jedna spojena preko risera) dobije code 43
|
Probaj druge risere?
|
probao sam ih 5, sutra ću još 4... ako ispadne da je 5 risera bilo neispravno plakat ću se xD
|
Citiraj:
Obavezno ubiti windows automatic update kroz gpedit, group policy i u setingsima za svaki slučaj |
Citiraj:
|
Oke ljudi, treba mi vasa pomoc.
Sastavio sam 4x Asus Strix 580 8 gb ,ploca je Asus z270a-prime, 4 gb rama ,ne znam ni koji je cpu, 750w psu ,modao sam graficke i to je radilo bez problema . Problem je nasto kad sam uzeo jso 2 Rx580 Strix 8 gb TopEdition..(njih nisam modao ) ali nece da radi svih 6. Prvo sam uspio napraviti da radi 5 grafika, ali jednu divice menager uopste ne prepoznaje . Sad sam nekako uspeo da device menager prepozna svih 6 ali sad imam problem sa intalacijom drajvera.Ne mogu instalirati ni jednu verziju drajvera, komp se resetuje i poblesavi, ide na ono automatic repair .(nekad se desi da udje u windows ali prpozna samo 3 gpu ) Ako nesto znaci 4 grafe su mi na riserima a 2 na ploci, 4 su sa modanim biosom dve su sa tvornickim biosom. Slican problem kao kod mronki, ne znam vise sta da probam Mogu jos probati sa novom instalacijom windowsa ali to mi nece pomoci jer je problem u instalaciji drajvera. |
Pitanjce za ekipu zelenaše (nvidiaše jel)
Imam problem sa spuštanjem power limita i potrošnje na sljedećim karticama: MSI Armor GTX1070 6GB MSI Armor GTX1060 6GB Gigabyte WF2 GTX1070 Gigabyte Gaming GTX1060 6GB Problem je što spustim power limit, ali kartice očito ne reagiraju na to I dalje stoje zakucano na 1050mV radnog napona, a potrošnja na rigovima sa 1060 je oko 650-675W dok je na rigovima sa GTX1070 oko 850W (5 kartica na svakom rigu) Imam i jedan rig sa MSI Aero GTX1060 6GB i na njemu izgleda radi spuštanje jer mi Afterburner pokazuje napon od 950mV na 75% power limit... Jedino nisam na tom rigu stigao izmjeriti potrošnju sa wattmetrom :stoopid: Imao sam priliku slagati rig sa MSI GTX1060 OC 3GB i sa 5 kartica sa spuštenim power limitom na 75% je vukao oko 480-490W |
Meni se desilo nešto slično, ali sa inno 3d karticama.
Na kraju sam kliknuo na lokot u afterburneru, sejvao pod drugi profil, restartao pc, upalio afterburner, i loadao taj profil |
Citiraj:
|
@maxonja
mislim da je to zato što te "problematične" nevidije nisu referentni modeli referentne imaju 6pinske konektore (1060 modeli), po tome ih prepoznaješ ove ne-referentne imaju 8pinske i imaju veći TDP, tak da moraš veći limit stavit da bi dobio istu potrošnju ko na referentnim modelima (ko što je Aero npr) Nvidia Inspector očitava potrošnju direktno preko nvidia-smi u wattima, pokreni ga i bit će ti sve jasno |
Citiraj:
Vidiš, o tome uopće nisam razmišljao, hvala Evo slika nV inspectora: http://thumbnails104.imagebam.com/55...3559300213.jpg Znači trebao bih spuštati limit na recimo 50-60% da bi imalo efekta? |
jašta da bi
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:30. |