![]() |
Moj trenutni Xiaomi Mi 4i, je od plastike.. Ali kad ga max upogonim, dakle njegov "performance", ide do 50 stupnjeva ko od sale... :)
Pitam cisto za iskustvo, jer covjek moze usporediti sa iPhone-om i S7E.. :) |
"Dobra" prodaja radi svoje
http://www.htc.com/uk/go/buy-htc-10/ |
Isto vrijedi i na US.
|
Samo što je tamo pojeftinio 100$, a to je dosta manje od 100 GBP
|
Jel se može očekivat da će sad pojeftinit i kod nas u skorije vrijeme ?
|
Hoće. Za 100 kuna ako pratimo trend iz US i UK.
|
Ta pojeftinjenja radi i Sony globalno gledano.. ali nista mi to ne osjetimo nazalost....
Dobro, za Sony konkretno se sjecam da je bilo nekih pojeftinjena ko nas... Ali generalno gledano mozemo samo sanjat.. :) :( |
Ne znam kak je vama ali meni pojeftinjenje sa 5999 na 5499 ne znači apsolutno niš iako se radi o pojeftinjenju od 10%.
|
Ideja je a taj pad cijene se nekako odrazi na krajnju cijenu.. ili ti ga, nada :)
|
Citiraj:
Fino :) naši gledaju po stotku, a prodajna cijena po valuti :bonk Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Mozda bi pojeftinio i kod nas da ga imas negdje za kupit, a ne samo narucit :D
|
Cudno mi je to. Ok, HTC se prošlih godina loše prodavao ali su i imali prosječan mob. Sada konačno imaju zvijer, ali nema ih uopće za kupiti??
Pa jel to moguće? |
danas ujutro se probudim, hocu skinut mob (htc desire 500) sa punjaca kad vidim, ekran cijelo vrijeme upaljen i pokazuje PRAZNU bateriju, ko dok je ugasen ali na vanjskom napajanju/punjacu. hocu upalit.. pokaze se htc logo... mobitel zavibrira 10-tak puta , jos kratko pokazuje logo i mobitel se natrag ugasi... do baterije nije, jer dok ju stavim u drugi mob pokazuje normalno kapacitet (imamo sestra i ja iste mobove). dal je mob krepuc? ima tko kakve ideje kaj jos isprobat?
edit, sad i drugi pokazuje isto... probao obje baterije u oba moba, nokijin usb kabel, htc-ov usb kabel... nijedan ne pokazuje da puni bateriju... wtf? edit, googlao na XDA, 7 vibracija = motherboard failure. sad vi meni recite, koja je vjerojatnost da DVA htc desire 500 na ISTI dan dobe motherboard failure? smrdi mi na tvornicki postavljen datum "krepavanja".... |
Ili ti je ta baterija spalila oba mobitela, posto si ju ustekao i u sestrin.
|
Rekao bi da je Gabre u pravu...
Mobiteli, recimo da se postavljaju da se kvare nakon x.. ali da isti dan krepaju... nema veze s tim :) Prije bi jackpot dobio :) |
Citiraj:
|
HTC 10 se grije kao i M8. Nema razlike. Imao sam i jednog i drugog.
|
Citiraj:
Imao si u oba ruke? Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Citiraj:
prelazim na xiaomi |
|
Sve štima s kamerom, samo mi nismo naučeni na pojave iz druge dimenzije :D
|
Prije što netko pita - da, brišem leću prije svakog fotkanja. Da ju ne obrišem, ne bi se niš vidlo.
|
Citiraj:
Nevjerovatno, uspili su sjebat kameru...ponovo. |
Zanimljivo. Citajuci po netu, neki imaju problema sa ovime kao i ti, dok drugi nemaju, dapace, kamera im odlicna. U svakom slucaju generalni zajeb htc-a, jos gore ako neki imaju problem dok drugi nemaju. Ovako bi mozda bio softwerske prirode, no ocito nije.
Osim kamere, kakav ti je mobitel? Pretezito mislim kakav ti je touch? |
Znači da fali oštrine na detalju. Uostalom pristutan je i ljubičasta zraka ( nije li valjda safirno staklo? )
Lakše je nabaviti sve modele HTC-a osim 10-ke. Em padaju cijene kao mamac da bi zagrizli poželjan model. Na reviewu spominjaju kao najkvalitetniji i samo mi obični smrtnici dobivamo fejk. |
Citiraj:
De bolje piši na engleskom jeziku jer ovo je komedija. Inače, čitam na bug forumu da se neki tip također žali na htc 10. Ne valja autofokus, problemi sa slušalicom i mikrofonom, slab wifi signal, softver siromašan opcijama... |
Citiraj:
Osim Bug foruma, svugdje je prisutan problem. Da si pametan, čitao brda i doline jer desetka dolazi ogoljena tzv. čisti android. Ako tebi smeta i možeš na playstore skinuti HTC-ove appove. |
Citiraj:
__________________ Sent from my mobile using Tapatalk |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....ostcount=22415 A on piše rečenice koje nitko živ ne razumije. Citiraj:
|
Citiraj:
šta se tiče autofokusa nemam nikakvih problema camera napokon konkurentna samsungu i iphoneu, jedino na šta se stvarno uvik treba pazit j da leća mora bit savršeno čista |
Hebeš fotić kod kojeg prije svakog okidanja moraš čistiti leću. Krpica od microfibre je očigledno default oprema za njega.
|
Citiraj:
|
Da ne brisem lecu na nexusima 5 i 6P te motoroli G, dobivao bi fakat usrane fotke ukoliko se na njima pojavljuje ikakav izvor svjetla, prirodni ili umjetni. Jbga, protrljas od majicu i rokaj. Radije se odreknem sekunde na brisanje lece nego slasnih i masnih cevapa :D
|
Citiraj:
|
Da, moj S7 nema takvih problema. A nije imao ni S5.
|
Citiraj:
Touch reagira baš kak se spada i kako očekujem, direktan je i s malo latencyja. Naravno, kad zanemarimo Androidov acceleration scrollanja na koji se lako naviknut s ovako dobrim prepoznavanjem toucha. Ono što zamjeram mobu je da se dosta zagrijava i zbog toga baterija dosta pati (iako manje otkad sam stavio drugi kernel i profile od ivicask sa XDA. Zadržao sam stock ROM i maknuo hrpu HTC-ovih gluposti. Više nemam HTC-ovih appova, a dialer i kontakte sam zamijenio sa stock Googleovima. Izbrisao sam i HTC-ov lock screen i sad imam vanilla AOSP. Mobitel je skoro Nexus. Probao sam i ona dva custom ROMa, ali imam osjećaj kao da sve to djeca rade. Buggy su i više bloated nego što su dobri. I još mu zamjeram način na koji su ga napravili. Što god da mu se desi, praktički je nepopravljiv. Imaju onaj katastrofalan interni sendvič dizajn i SOC zagrijava bateriju i obrnuto. Nema teorije da ga zadržim dulje od isteka garancije. Obzirom na debljinu, ima nepotreban camera bump. I dalje u HTC-u ne znaju dobro napraviti interni dio, da su pametniji stala bi ili veća baterija ili bi bio puno tanji uz sve ostalo isto. E da, i ono što mu najviše zamjeram je skroz nesposoban auto backlight control. Evo teardown: Citiraj:
Evo primjera sa iPhone 6S. Zanemari JPEG kompresiju i lošu kvalitetu, pullao sam ih s FB Messengera jer sam u međuvremenu izbrisao originale. Ali se svejedno vidi razlika. Skroz masna leća: http://www.deviantpics.com/images/20...2120655.th.jpg Jedan fingerprint na leći: http://www.deviantpics.com/images/20...2215655.th.jpg Čista leća: http://www.deviantpics.com/images/20...2395655.th.jpg |
@IcyTexx
Cudno, jer bas su htc10 hvalili da se ne grije. A po jednoj stvari se ja i ti razlikujemo, ja ponajvise zelim htc10 radi htc-ovog softwarea. Ako si bas isao na AOSP, trebao si ici ili po nexus, ili pak OP3. Citajuci tvoj opis, mislim da bi ti op3 bolje legao od htc10. A ja od OnePlus mobitela moddanjem radi koliko-toliko dobrog htc-a :D Pocetkom devetog kad se vratim s odmora uzimam i ja jednoga. Samo mislim da cu ga naruciti izvana, garancija je ionako internacionalna. |
U vezi teardown-a, zar nije slično napravljen i novi Iphone 6s ?
u svakom slučaju mi se ovo ne sviđa, recimo baterija počne rikavati (kraće traje) za godinu i pol, nemreš je zamjenit, a da cijeli mob ne razhebes |
Citiraj:
Nemam niš protiv softwarea koji su metnuli gore, baš je Nexus-like od početka. Ti ćeš morat flashnut neki ROM sa Sense stvarima koje su maknuli s HTC10. 6P i OP3 su mi preveliki, a OP3 dodatno ima PenTile AMOLED kojeg ne podnosim (da ima 1440p, možda bi ga uzeo). Uglavnom, HTC10 bez obzira na spomenute mane je prvi Android mobitel od 2008. otkad nosim iPhone sa sobom, a da ga ne želim vratiti nakon tjedan-dva korištenja. Citiraj:
http://www.deviantpics.com/images/20...jIKmaPZ.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...MMcqIbr.th.jpg |
^^ haha cigani su ga napravili tak da drito ne traje dulje od dvije godine, valjda će ovaj quick charge (temperature) bit poguban po bateriju prije ili kasnije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:10. |