![]() |
Citiraj:
|
Ako ti veličina ekrana nije presudna, pogledaj si Galaxy S5 (polovni), A5, Xiaomi Mi4c,..
Najbolje ti je da napišeš što ti je bitno kod mobitela, namjenu i s koliko para raspolažeš. |
bok, može preporuka za neki klasični (dakle non-smartphone) mobitel do 300-400 kn? namjena zvat i pisat esemesove. i da ima fotoaparat.
|
Od kolege mala oće mobitel. Buđet je 800kn, rastezljivo do max 950kn. Što ima novo za te pare a da je iole respektabilno po pitanju baterije, kamere i ekrana za tu lovu?
LG Spirit ili ima kaj drugo da je bolje od njega? |
|
Ja pak trebam za ćaću neki mob, njemu prvi smartphone.
Firma će mu kupit mobitel, znači mora bit iz dućana tu kod nas za max 1200kn, ajmo reć da nije ispod 1Gb rama i kamera min 8 mpix (jer će mu trebat podosta za bacit neku sliku u zatvorenom), al to već i igračke za djecu imaju, zatim da je dual sim i na adroidu. I da, ekran da nije velik, znači preko 4,5" ni čut! Od kad zna za mobitele fura Samsung, to bi mu naj leglo kao, a šta da mu pričam.. Ima kaj na lageru takvoga kod nas, a da nije smeće? :D |
Ako hoćeš to sve, tj. ti uvjeti da stoje, najbolje od Samsunga iz trgovine ti je stari model Core Prime, ali čak i kamera je 5mpx. Jer 4,5" Samsunga za te novce nema (a da valja).
Ako ipak dolazi u obzir 5" imaš J3 (2016) DS koji je ok spec. Za cca 1200kn nov preko weba. Ima i kameru 8mpx, 1,5GB RAM. |
Nemrem naći info... kaj taj J3 nema Gorilla šajbu?
|
nemoj taj J3 uzimati
kvare se brže od goude dobili ih u većem broju zaposlenici jedne firme i svaki drugi na popravku |
Kupio Špirita od kolege tu sa foruma ;)
Tako da ni blizo tom J3 nejdem :) fala na info |
Može li se onda naći neki Samsung u tom rangu do 1000 - 1100 kuna novi ? Može i sa njuškala.
|
Pogledaj si Galaxy J5... ima ih za cca 1100kn novih.
|
u simpi trenutno imate na akciji lg spirit za 750 kn, kazu na fejsu da je otkljucan na sve mreze.
|
|
nazalost krive su specifikacije u vezi ekrana za taj lenovo vibe c, rezolucija ekrana je 854X480 što baš i nije nešto za 5 inčni ekran
|
Nije to nista neocekivano... Ja koliko sam vidio po specifikacijama to je u cijelosti low end uređaj (dobar) za nezahtjevnog korisnika.
|
Može preporuka moba do 2000kn i do 2500kn +/- 100kn ?
Frendu počeo štekat S4 pa si traži nešto novo i jače, kupovina kod nas. |
Citiraj:
Idu od 2000-2500 ima ih ko salate. BTW, buraz treba mobitel do cca 1500 kn. Može na njuškalu, ali da je novi. Znači do 4.7 inča max, dobar ekran i baterija. Gleda a3 2016. Kakav je u odnosu na z3 c? Mali igral clash of clans pa da ne bi štekat, vidim u recenzijama da je slaba grafa. |
Zašto je ovo tako jeftino ili je to normalna cijena za takav mobitel?
http://www.ekupi.hr/LG-G4-LGH635nbsp...on-653698.aspx https://www.fenix.hr/product.asp?pro...-&code=F902379 (sa ovog popisa) https://www.nabava.net/mobiteli__100...atni__12691711 Gledam na njuškalu idu od 3500kn otprilike. |
To nije G4 nego sasvim drugi mob sa slicnim imenom.
|
To je G4 STYLUS
Model H635 Ovo drugo je samo G4 Model H815 |
G4 stylus ti je okljastreni G4
|
Citiraj:
G4 stylus je mid-range a G4 je high-end najjednostavnije... |
Evo već danima pratim teme s mobitelima i čini mi se da je best buy opcija do 1.500 kn Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32. Jedini problem što ga treba kupiti u inozemstvu (ako je to problem).
Od novih mobitela s HR garancijom ok mi se čini opcija HTC m8 kojeg nalazim za 2.100 u dućanima na nabavi.net. Pa eto ako me može netko razuvjeriti i predložiti nešto drugo za tu lovu .…. E i ne da mi se baš zezat s prodavačima na Njuškalu pogotovo što većina njih ne živi u mom mjestu stanovanja. |
jel ima tko priliku koristiti lg stylus 2 ? kakav je mob
|
Citiraj:
http://hjp.znanje.hr/index.php?show=...&id=eFpjUBQ%3D |
Na HTC One M7 sam razbio staklo prije nove godine i nikako da ga zamjenim. Prije 2 dana mi je ponovo ispao i počeo se restarvotai sam od sebe i gubiti mrežu. Nažalost, vrijeme da se ponovo bace pare.
Razmišljam o novijem Oneu, M9. Ima u ponudi za oko 600 KM (oko 2300 kuna) star mjesec dana sa još 23 mjeseca garancije. Folije još na njemu, original pakovanje, račun i sve ostalo. Ne daje mi se ovoliko para za telefon, ali isto tako mi se ne kupuje neki krš koji će početi štekati za mjesec dana i čupati mi živce kao što mi ih čupa Nexus 7 nakon upgrade na lolipop. Naručivanja iz Kine ne dolaze u obzir jer telefon moram promijeniti što prije zbog posla. Molim za pomoć. :) |
S5?
|
Baš njih gledam. Kako će proći prebacivanje kontakata, podešavanja za mailove i svih ostalih bitnih aplikacija sa One M7 na SGS5?
EDIT: Generalno mi se kod samsunga ne svidja aplikacija za pozive. Navikao sam se na ovu kod HTC-a. Jednostavna je, pregledna i sto je najbitnije funkcionalna. Samsungova mi je previse iskomplikovana. Da skidam neku drugu, ne želim. To je jedna od stvari koja me odbija od samsunga, ali vidjećemo da li će razlika u cijeni to ispeglati. :D EDIT 2: Nema ništa od SGS5 ispod cijene M9, a da ima garanciju i da je očuvano. Po svemu sudeći biće M9 i oko njega nekakav pancir. |
Mob do 1500kn. Znači računate 1300 pa rastegnemo do 1500kn :D
Kod nas, s garancijom, preferiram dućan ali dam se nagovoriti. Nije za mene i čini mi se hitno pa se ne bi zajebavao previse oko kineza i cekanja dostave. Huawei P8 lite http://www.playcom.hr/product.asp?pr...eu&code=389127 Meizu M2 note https://neutrinomobile.hr/meizu-m2-note-gray-lte.html Koliko sam vidio Samsung nula bodova, HTC se tek sad opet vraća s M10, stari modeli ništa. LG? Jesam nešto preskočio? :chears: Update: Palo mi je nešto na pamet, kakve su Lumie za Facebook, messenger, Viber i malo surfanja. Ne vjerujem da se mob koristi za puno više toga ali to mogu i pitati pa javiti. |
Baš sam prešao s Lumije 640 na P8Lite pa mogu podijeliti dojmove. Baš u tome što si naveo da je namjena Lumija je najgora. FB aplikacija je užas (objave daje random, ne kronološki). Od prelaska na Win10, na Viberu notofikacije znaju dolaziti satima nakon što si već pročitao poruke. Prelazak iz aplikacije u aplikaciju je mnogo sporiji nego na Androidu. Edge nije ni do koljena Chromeu...
Istina da to nisu uređaji istog cjenovnog ranga, do 1k kn mislim da je idalje Win isplativjiji, ali ti imaš ozbiljnije novce. Uz P8Lite razmisli i o Xiaomi Redmi Note 2, prijatelj ga ima i prezadovoljan je. Meni nije bio opcija zbog veličine. Meizua nisam koristio pa ne mogu reći ništa. |
Dobri su ovi u protisu, u filteru su im Xiaomi mobiteli pod Xigmatek :)
|
Citiraj:
Hvala puno, ništa od Lumie onda. Da sad ne istrazujem specifikacije, kakav je Xiaomi Redmi Notre 3 Metal, vidim da je na Aliju oko 1250kn s PDVom. To je ipak 300kn jeftinije, a trebao bi biti dosta bolji mob, valjda? |
Koji je najpovoljniji mobitel s ekranom ~ 5.5" ili većim, Android Os, plus druge specifikacije na razini ?
|
Xiaomi Redmi Note 3 Pro i Meizu M3 Note ako je to željena razina - 180$ do vrata
|
Citiraj:
Ako kupim te mobitele jel trebam nesto posebno napraviti softverski da bi radili ili je to to, samo ubacim svoj sim? I jel ima nekih caka tu? (tipa moram znati kineski :D) Mislim jel OS isti (osim novije verzije naravno), mogu instalirati sve aplikacije, updatati kao i dosad itd...? |
Moze biti samo intuitivniji i bolji OS od onog na kakvog si naviknuo na SGS2 ;)
Frend mi ima SGS2 na Kitkatu, to je koma ziva. Nikad nisam shvatio zasto ne kupi nesto bolje... Imao sam i ja SGS2 ali jaaako davno sam ga se rijesio. |
Ma OS kao OS, bitno mi je da mogu upgradeati OS kako izlazi novi, zato i kupujem novi mob je S2 je stao na Jelly Bean, plus vec je dao svoje iako jos relativno dosta brzo radi unatoč mnoštvom instaliranih aplikacija.
A gdje ima 180$ do vrata, a da dolazi iz eu? |
Koji mobitel kupiti? - 2. dio
Ne znam je li dobar mob, ali na Honorbuy-u imate za 89 eura Meizu M1 Note. Ima li netko iskustva s tim mobom, mislim softverskog iskustva jer sam cuo da ponekad znaju poruke na Whatsappu kasniti itd? Inace, ekran odlican, 2GB RAMa za multitasking dovoljno, dosta dobra kamera.
|
Citiraj:
Ocjena: 4/5 (dobio bi 5/5 da su stavili rupu za karabiner) http://i.imgur.com/EX1KZ5G.jpg :amen: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:44. |