PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Zyxel VMG5313-B30 by Iskon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=264835)

Ag008 21.01.2017. 20:43

Tražim dobrovoljce vlasnike B modela tj B30B da probaju neke lozinke koje bi mogle biti za supervisora.
Javite mi vaš fw i dam vam lozinku i javite da li je prava.

Ag008 22.01.2017. 14:57

Nakon puno neprekidnog rada, neprospavanih noći, 5 sprženih Zyxel B30B modela, tima od 5 ljudi.... napokon smo pronašli vrata iza kojih se skriva supervisor lozinka. Nikada ne bi očekivali da se tamo nalazi...
https://media0.giphy.com/media/26ufb...SCRoAM/200.gif

Sada svi vlasnici B modela, koji imaju optiku, FTTB ili samo ovaj model mogu odahnuti.
Provjereno radi na V5.11(ABCJ.2)E0->C0. Uskoro ću uploadati i fw za njega.

username:supervisor
password:
Code:

Y}Mp+fj!U)&9*<#NS[uW

viper 22.01.2017. 21:29

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3013515)
5 sprženih Zyxel B30B modela

Pa šta si im radio :roller:

Ag008 23.01.2017. 11:38

To je bila šala. Glavno da se došlo do supervisora

FireM 23.01.2017. 14:32

@Ag008

svaka čast majstore .....
Radi i sa V5.11(ABCJ.3)b2

deSSy2724 26.01.2017. 19:44

Je li moguce postaviti Dynamic DNS od NO-IP.com na ovom routeru?

okarm 26.01.2017. 21:12

je

http://i.imgur.com/e1nFEwG.jpg

jp_rv 27.01.2017. 09:41

savjet - osim ako baš nemaš prijeke potrebe, nemoj koristit no-ip. zaboravi jednom poslat "produljenje" accounta i ode hostname u papar. a moraš ga potvrđivati svaka 3 tjedna.
meni puko film, koristim dtdns, od dana registracije do danas, znači jedno 6 mjeseci, jedan jedini mail od njih nisam dobio, a hostname je aktivan i radi.

Ag008 27.01.2017. 16:40

A zašto to uopće koristite?

tiki66 27.01.2017. 17:33

Ja ga recimo koristim kako bih mogao "probuditi" PC preko interneta

deSSy2724 27.01.2017. 21:07

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3015810)
A zašto to uopće koristite?

Da mi IP adresa bude staticna na racunalu koje je spojeno na taj router odnosno samo tada sam u mogucnosti ukljuciti to ugaseno racunalo koje se nalazi u HR s neke udaljene lokacije (1000 KM+) gdje se trenutno nalazim.

To mi treba iz razloga sto zelim koristiti Remote Desktop funkciju kada mi zatreba nesto odnosno ljudima koji koriste to racunalo u HR ali prvenstveno da bi mi to racunalo moglo simulirati server tako da se mogu spojiti na njega i dobiti HR IP adresu (pomocu SoftEther VPN-a), a HR IP adresa mi treba da bih mogao pristupati nekim servisima/stranicama koje trenutno ne mogu preko NordVPN-a (nema servere u hrvatskoj), a ti navedeni servisi/stranice blokiraju IP adrese iz vecine zemalja (ukljujujici lokaciju na kojoj se trenutno nalazim).

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3015571)
savjet - osim ako baš nemaš prijeke potrebe, nemoj koristit no-ip. zaboravi jednom poslat "produljenje" accounta i ode hostname u papar. a moraš ga potvrđivati svaka 3 tjedna.
meni puko film, koristim dtdns, od dana registracije do danas, znači jedno 6 mjeseci, jedan jedini mail od njih nisam dobio, a hostname je aktivan i radi.

Je li taj dtdns u potpunosti besplatan?

Froxie24 28.01.2017. 08:34

Koji problem? Instaliraš na to računalo No-Ip DUC aplikaciju koja automatski osvježuje tvoju ip adresu i nema potrebe za reaktiviranjem accaunta.

Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk

okarm 28.01.2017. 09:25

nije problem u osvjezavanju ip adrese nego u tome da se svakih 30 dana moras logirati na njihovu stranicu i potvrditi hostname

jp_rv 28.01.2017. 09:52

Citiraj:

Autor deSSy2724 (Post 3015931)

Je li taj dtdns u potpunosti besplatan?

ako i nije, ja do sada nisam to primijetio.
napravio sam account, dodao hostname u router, i radi. nikad ni jedan mail od njih, nikakva potvrda, nikakav premium ne traže, a web site izgleda kao da smo u 1995.

deSSy2724 28.01.2017. 11:44

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 3015993)
Koji problem? Instaliraš na to računalo No-Ip DUC aplikaciju koja automatski osvježuje tvoju ip adresu i nema potrebe za reaktiviranjem accaunta.

@okarm je u pravu, koristio ti DUC ili ne opet moras potvrditi hostname svako malo

Froxie24 28.01.2017. 11:45

Svaki mjesec da. Ali kakvi je to problem? Meni nije. :)

dur 28.01.2017. 12:18

Ljudi imaju pametnijeg posla. Najbolje na ignore.

IvekZGB 29.01.2017. 15:20

Pozdrav svima,
Isprike ako je vec bilo negdje, searchom nisam pronasao.
Imam B30 zyxel (Iskon) koji se nalazi ujednom kraju stana, medutim do drugiga je signal poprilično slab.
Pitanje je da li i koliko jednostavno mogu pojačati signal?
Gledao sam kineske wi-fi boostere, jel netkobzna koji bi radio ok?
Lp.

MasterX 30.01.2017. 23:07

Ugasi WLAN na zyxelu, povuci LAN kabel do WLAN AP-a po izboru, negdje na sredini stana i imat ces rjesen problem

sokre1 04.02.2017. 08:00

pozdrav,

postao iskonovac TRIO paket 50 Mb/s (na žalost) 26.1.2017. ZYXEL 5313-B30B router, nakon samo 12 sati rada router zablokirao (od lampica, treperi POWER i svijetli WLAN/wps),prijavio grešku, od strane njihovih vanjskih suradnika tj. firme Svjetlovod Prekvršje došao tehničar zamijenio router da bi se ista stvar dogodila nakon 24 h. ni sam neznam kako sam uspio oživiti router (ištekavanje iz struje, po pola sata, pa sat, pa RESET minutu dvije i nekako proradio. radio 7 dana, ali sa svakodnevnim problemima, ili nestane WLAN, ili zamrzne slika da bi eto danas ponovno zablokirao. Osim toga od garantirane brzine 50 Mb/s min. 35 da i ne govorim. imam 8,5. zanima me da li netko ima kakav savjet što da radim sa routerom, jer u iskonovoj teh. službi na moj zahtjev da mi zamijene nekim kvalitetnijim modelom kažu da je to jedini za uslugu koju koristim.
Znači nakon 10 dana korištenja imam uzastopne svakodnevne probleme, a obećavali brda i doline, dolazili doma, provjeravali paricu, provjeravao prije potpisivanja ugovora i opet ista HR priča. lažu te farbaju i prodaju muda pod bubrege
ako ima kakvo rješenje htio bih isprobati, prije nego zatražim rskid ugovora
unaprijed hvala

Ag008 04.02.2017. 10:07

Možeš li staviti parametre parice? Identičan problem s power lampicom je imao još jedan član (u iskon temi)
Inače čini se da imaju neki problem s B verzijom i sada se čini da je A puno bolja.
A laž je da ti ne bi radilo.

Ako netko ima dojavu gdje da nađem iskonov fw, neka mi pošalje pm.

FireM 04.02.2017. 12:44

Sličan problem sam i ja imao sa B verzijom, da bi na kraju ustanovio da mi LAN 1 port radi problem. Premjestio kablove i sve proradilo...

elpucko 06.02.2017. 15:42

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3013515)
Nakon puno neprekidnog rada, neprospavanih noći, 5 sprženih Zyxel B30B modela, tima od 5 ljudi.... napokon smo pronašli vrata iza kojih se skriva supervisor lozinka. Nikada ne bi očekivali da se tamo nalazi...
https://media0.giphy.com/media/26ufb...SCRoAM/200.gif

Sada svi vlasnici B modela, koji imaju optiku, FTTB ili samo ovaj model mogu odahnuti.
Provjereno radi na V5.11(ABCJ.2)E0->C0. Uskoro ću uploadati i fw za njega.

username:supervisor
password:
Code:

Y}Mp+fj!U)&9*<#NS[uW

radi :V5.11(ABCJ.3)b2 (a/vdsl)

jedno pitanje, da li imas tu verziju iskonovog rom-a , dakle, mislim upgrejdati na abcU.1 verziju , zadnja na zyxel support ftpu , pa ak nest prdne
da ga mogu vratit na taj

ili, ako postoji shema da ga downloadam na komp sa rutera, npr. kao na starom P660 (ima shema sa dva telnet cli-a) ... no kako ovaj nema cli (samo web?) , osim linuxa
nemam pojma ka to izvest

-na ovoj iskonovoj verziji ... nesto je sumnjivo oko upnp-a , Log ne radi kako treba, ftp na usb stick je sje**an , :) ... vdsl veza je ok ide preko 35/5
inace logovi su na mnt/ particiji i mogu se pristupiti preko ftp-a , bez passworda :) ..
ali su nepotpuni (okrljasteni) kao namjerno? da salju samo a/vdsl statistiku na iskonov syslog (ofkors dizejblano)

puno thanks

Dom Mar 06.02.2017. 16:34

Citiraj:

Autor MasterX (Post 3004542)
provjeri da li ti je WLAN kanal postavljen fiksno ili je na Automatic, jer ako je na Automatic to je vjerovatno uzrok tvojih problema, kada router promjeni wlan kanal, wlan kartici na kompu treba kratko da ulovi novi kanal i nastavi sa prijenosom podataka

Mi može molim Vas netko objasniti kako da provjerim je li WLAN kanal postavljen fiksno ili na automatic?

D/G 06.02.2017. 17:00

Za ovaj Zyxel od Iskona sa browserom ukucaj IP adresu 192.168.5.1 i upiši Administrator/Administrator , uđeš onda dolje u "Network setings - Wireles postavke i pod channel postavi odabrani kanal koji želiš fiksno i onda potvrdi na dnu sa "Apply" .
Normalno izađeš iz rutera sa "Logout"

sharkri 18.02.2017. 23:37

Ima netko sa novom B verzijom ruterom problema u dodjeli stalne ip adrese za komp (DHCP), ja ga odaberem da je zapamti ali ruter nikako da zapamti, ima neko rješenje za to.

spitfire83 18.02.2017. 23:41

Zašto ne postaviš na kompu?

aka47 23.02.2017. 10:10

mene je stvarno krenulo sa tim zyxelom :roller:

dobio sam ga tek u ponedjeljak da bi u utorak upisao podatke za no-ip dyndns te nakon što sam stisnuo "apply" ruter nije više bio dostupan (internet je radio još 2-3 minute) nakon čega se restart-ao i sve je opet šljakalo.

Nakon trećeg pokušaja ruter odlazi u grešku kada POWER treperi zeleno i nema mu više spasa. Ne prolaze nikakvi resetovi ili isključenja iz struje.

Iskon mi odmah poslao drugi dan (srijeda) novi ruter.

Kako nisam imao mira, pokušao sam istu stvar i naravno opet nakon trećeg smrzavanja - isti problem. :wtf2:

Nadam se da će mi danas dofurat drugi; ovaj put ne diram ništa.

Jel netko imao isti / sličan problem kao ja ili je samo bad luck?

...radi se o B verziji na VDSL-u...firmware: v5.11(ABCJ.3)b2

Nikky 23.02.2017. 10:40

Nemoj ništa dirati, vidiš da je kva'lteta ko od jelovine čačkalice.
Ako možeš stavi negdje drugo klijent za promjenu ip adrese.

Ag008 23.02.2017. 11:44

Opet im šalji mail da ti je krepao i traži B30A, ovaj noviji "B" model je puno lošiji.

aka47 23.02.2017. 14:33

evo upravo javili da bi kroz pola sata došli (ponovno :hitthewal:) zamijeniti uređaj; svaka im čast na brzini i brizi svojih klijenata :care:

spitfire83 02.03.2017. 02:29

supervizorom sam ušao u web GUI na B30A
Kako izvucem PPPoE password? Kad ga unmaskam onda se jedna vrsta zvjezdica pretvori u drugu.
Pokušavam eliminirati VMG...

johnsmith 02.03.2017. 08:56

Citiraj:

Autor spitfire83 (Post 3030885)
supervizorom sam ušao u web GUI na B30A
Kako izvucem PPPoE password? Kad ga unmaskam onda se jedna vrsta zvjezdica pretvori u drugu.
Pokušavam eliminirati VMG...

Sluzbeno se treba slat mail na prijava@iskon da te prebace u bridge (only official way), s tim da ekipa radi od 9-17h pon-pet samo :D A sad, dal se more kak izvuc s supervizorom, ajde nek nas neko educira. :chears:

PS: Ak imas net only, mos bacit vmg bez problema. Ak imas i telefon, sretno ti bilo. Tv se isto da srediti, ali telefon je problem jer tcom koristi sip proxy servere a iskon sip registrar servere i nemos pretuci podatke...

pero78 16.03.2017. 15:21

Imam jedan cudan problem pa ako itko moze pomoci ili ima ideju sto da probam,

znaci na iskonu sam i imam ovaj router, jedan komp se spaja bezicno preko d-link DWA-123 (comp A), drugi preko zice (comp B), na oba sve radi savrseno osim kad odlucim na compu B gledati video koji se nalazi na compu A, nakon nekog vremena pocne zapinjati video i brzina spajanja compa A s routerom se spusti na samo 1Mbps a link quality ostaje visok

provjerio sam instalirani su zadnji driveri
kanali nisu zaguseni ima samo jos 1-2 konekcije u okolini sto ih vidim
ne dogada se svaki put, velicina videa ne igra ulogu nekad zapinje niska rezolucija a u vecini slucajeva 720p prolazi, ali u zadnje vrijeme sve cesce i cesce sve zapinje

unaprijed zahvaljujem

Nikky 16.03.2017. 15:35

Igraj na kuklo sa kompom A u pravcu routera,
ako stvar proradi maltene u prostoriji gdje je router > sve ti je jasno.
Šroteks WiFi u routeru i/ili tom DWA-123 ili preveliki razmak za njih.

pero78 16.03.2017. 16:27

Definitivno je tu problem komp A router ali zasto nema problema npr kad gledam twitch na comp A i s vecim bit rateom nego neki od videa,

probat cu s produznim usb kabelom priblizit router i adapter i vidjet sto ce se dogadati

D/G 16.03.2017. 17:44

Usb kabal do 5m ...inače i ruter i tvoj adapter na PC su bez vanjskih antena ( unutrašnje su).
Ukoliko imaš još koji smartfon koji koristi wifi dovoljno je da ti naprave povremene probleme.

pero78 16.03.2017. 21:25

vec mi je bilo palo na pamet da mob mozda usporava nesto ali ni kad je samo adapter na wifi-u ista je stvar,

stavio sam na produzni cca 2m i odgledao jednu seriju i sve je proslo ok bez zapinjanja, ako u sljedecih par dana ne bude nikakvih vise problema to je to, samo onda trebam naci blize mjesto za router i adapter a da bas ne strse

Vitzco 21.03.2017. 20:03

Pozdrav ljudi, novi sam ovdje... Skicam ovu temu vec neko vrijeme (u biti od kad sam presao na iskonov vdsl pred godinu, godinu i nesto).

U pocetku mi je taj vdsl bio preporod nakon muka sa zyxelovim bijelim adsl ruterom, kojem su internet i wifi bili stran pojam. Nakon dosta prigovaranja sam dobio onaj veliki siemens koji je radio ok za net, ali je telefonija svako malo ludila.

Prelaskom na vdsl i ovaj ruter, sve je to nekako palo u vodu i nekih godinu dana je sve radilo super... Internet, telefonija... Imao sam duo hit paket 20/5 (mislim da se tako zvao). Nedavno sam odlucio preci na onu 50/10 varijantu, pa koliko mogu isporuciti (38/7 u mom slucaju) sto je tek 10 kn mjesecno poskupilo pretplatu.

Nekako, paralelno s tim povecanjem brzine, pocinju i moji problemi sa internetom... Prije toga je bez problema odvrtio 24-satni ciklus kojeg sam ruter/iskon prekida. Ono, ako se dogodio koji nasumicni prekid neta u mjesec dana... Radilo kao podmazano.

Sada, tesko skupiti i jedan dan​ bez prekida. Nerijetko se prekidi zaredaju po nekoliko njih unutar sat-dva, svaki deset-petnaest minuta do pola sata prekid. Znanstvena fantastika je kad odradi 24 sata u komadu. I tako zadnja 2-3 mjeseca (slucajno ili ne) od kad sam podigao brzinu.

Prekid se dogodi, samo nestane (resetira se) internet konekcija. Vidio sam da se nakon prekida neta resetira ipv4 uptime brojac u ruteru (ako to nekome sta znaci). Imam redovito puno uredjaja spojeno putem wifija dvanaestak i dva do max tri putem kabla (isto ih je bilo i prije kad je radilo ok). Iskon tv ne koristim.

Pokusavao sam svasta, od iskapcanja disk stationa koji koristim za torrente, mijenjanja wifi kanala, gasenja drugih uredjaja... Resetiranja rutera. Nikako naci uzrok.

Pa ako netko ima kakvu ideju, bio bih zahvalan. :chears:

okarm 21.03.2017. 20:22

vjerojatno su ti trenutne brzine preblizu maksimale koju linija podrzava pa bi trebalo malo spustiti profil.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:30.