PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kupovina mobitela preko interneta, poštarina, carina, RMA, problemi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251059)

turista 21.10.2013. 08:52

Pa ne plaća mu PP odmah. Zar nije isplata prodavaču nakon 30-40 dana tj ako nema pritužbe od strane kupca?
A ovo gore je vjerovatno automatski mail koji je svima isti.

dabomba 21.10.2013. 10:28

Pojavile se šeme da može isplata sa PP računa biti i ispod 30 dana,makar sumnjam u to da bi PP nekom dao da diže lovu prije tog roka bez obzira kakav on prodavač bio.
Ako prodavač i ima tu opciju isplate prije navedenog roka mislim da u tom slučaji ide nekakva bankovna garancija,u protivnom mi sve i nema baš nekog pretjeranog smisla.
Usput,pojavio mi se povrat na mojem PP računu i u postupku je prebacivanja na karticu.Zna li neko što napraviti da ta lova ostane na PPračunu jer ju mislim koristiti a ne da mi ju opet pretvaraju u eure i pa onda opet u dolare.

zupy 21.10.2013. 10:36

Vraćaju lovu ali mislim dok je ima na njegovu računu a poslin bi moglo biti i zaheba - meni 10 dana nakon disputea odnosno claima na pp kaže vako

Oct 21, 2013 Reversal From huang chen
Completed $97.27$0.00$97.27 USD

S tim da mi je balance 0.0 dolara - znači vjerovatno love za povrat ima ali će sjesti u roku 5 dana.

dabomba 21.10.2013. 12:18

Mislim da čemo svi izvuči lovu,malo se Cheng zaigrao i ekipa prerano podizala dispute tako da nije imao vremena izvuči lovu.
Imače još i trošak poštarine koju je vjerojatno več platio,i vjerojatno murju na vratu,koji bed,skoro mi dođe žao smrada :D

Los Sam 21.10.2013. 12:20

Pricekao sam da vidim sto ce se dogoditi, da se ne zaletim, posto su danas ljudima poceli "vracati" novce, digao sam danas claim i automatski ga je paypal eskalirao.
Nekako si mislim da ce kada dodje red na mene za naplatu paypal konstatirati da nema vise novaca na racunu.

zupy 21.10.2013. 12:46

Citiraj:

Autor dabomba (Post 2481563)
Mislim da čemo svi izvuči lovu,malo se Cheng zaigrao i ekipa prerano podizala dispute tako da nije imao vremena izvuči lovu.

Ispalo je dobro što se rano počeli dizat claimovi jer da dobio vremena i dignuo lovu sa računa ja vjerujem da bi od PP dobili mu*a marjanova :fiju:

coconut 21.10.2013. 15:04

Stigao danas mob sa Pande poslat sa Deutsche Post. Trajanje puta: 14 dana. TN treba par dana da proradi, ali onda je ok.

Fatal 21.10.2013. 17:31

http://img51.imageshack.us/img51/7857/6jil.jpg

Jeli ovo normalno da stoji ovako unknown - unable to track? Ovo je sa geeka, rekli su mi da je poslano 04.10 ali nema nikakve dodatne informacije di je pošiljka? Da znam da li se trebam pocet brinut?

Pošto ovo dolazi sutra na naplatu, jeli ja i dalje mogu preko disputea dobit novce nazad, ako se stvari (nedobog) zakompliciraju?

Necronomicon 21.10.2013. 17:45

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2481789)

Jeli ovo normalno da stoji ovako unknown - unable to track? Ovo je sa geeka, rekli su mi da je poslano 04.10 ali nema nikakve dodatne informacije di je pošiljka? Da znam da li se trebam pocet brinut?

Pošto ovo dolazi sutra na naplatu, jeli ja i dalje mogu preko disputea dobit novce nazad, ako se stvari (nedobog) zakompliciraju?

Nije normalno, Haier za brata uplaćen prije mjesec dana najmanje na geeksranjegayingu, tek 4.10. dobio TN koji naravno ne radi ni dan danas, paypal rješava slučaj. Samo da napomenem da sam u međuvremenu naručio još jedan mob sa minideala za kojega sam dobio TN koji je proradio normalno u roku 2-3 dana na ips-u...

leanchristmas 21.10.2013. 18:15

Na singpost mi je ovo:
http://s23.postimg.org/6vxkgw8jf/Capture.png

na 17track je ovo:
http://s23.postimg.org/cgj8j0m63/Capture2.png

Naručio sam s pande. Jel ovo sve pod normalno?
Kada otprilike mogu očekivat mob?

Na ips.posta.hr kaže ovo: "No information, please check your item identifier"

tommyman1507 21.10.2013. 18:27

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2481789)

od uplate imaš 45 dana za pokreniti dispute..a što se tiče ovoga da tracking još ne radi sigurno te lažu jer im je više manje svima to sada postala praksa pa kada im počneš prijetiti claimom odjednom proradi za dan-dva tracking

coconut 21.10.2013. 18:52

To je ok. Probaj ubaciti TN na ips.posta.hr, ali računaj da mu treba neko vrijeme da profercera kako treba.
Lovu možeš dobiti nazad u roku od 45 dana nakon plaćanja tako da nemaš brige u tom pogledu.

Fatal 22.10.2013. 07:39

Hvala vam, evo vec dva dana ne odgovaraju na mail vezano za tracking. Pa ne mogu vjerovat da su mi poslali lazni tracking broj u PM. Imaju do kraja dana da mi se jave inace ide dispute. Necu vise ni dana cekat. Neozbiljno, neodgovorno i pobogu, pre pre dugo sve ovo traje. Ono, znam da je kina daleko, ali daj me nemoj klat da treba preko mjesec dana da dodje posiljka...

tomov 22.10.2013. 09:31

Moj savjet (odnosno ja tako radim) je da dispute na Paypalu pokrenes 43 dan od dana transakcije. Mjesec dana putovanja od Kine do Hrvatske je sasvim normalno ako ide obicnom postom.

rendula 22.10.2013. 10:28

Citiraj:

Autor tomov (Post 2482034)
Moj savjet (odnosno ja tako radim) je da dispute na Paypalu pokrenes 43 dan od dana transakcije. Mjesec dana putovanja od Kine do Hrvatske je sasvim normalno ako ide obicnom postom.

Upravo tako. Nemojte lupati dispute i odnah im kenjati na mail buduci da je gotovo sigurno problem u sporoj posti. Iz kine se zna desiti da paket dodje tek za dva mjeseca.
Ako cete se puno neopravdano zaliti, i oni ce nas staviti na crnu listu i prestati nam slati. Ak hocete mobitel u roku dva tjedna, kupite ga u hrvatskoj ili iz EU.

Fatal 22.10.2013. 10:29

Da, i onda cekam bogapitajkoliko da mi to sjedne na racun i onda jos bogapitajkoliko da mi stigne druga stvar koju zelim narucit. Ono, 3 mjeseca cekanja za mob. na kraju model "ostari" dok dodje do tebe...

btw. zasto ne narucujete sa ebaya? Bar bi bili sigurni da ce stvar doc, ili?

coconut 22.10.2013. 11:21

Meni je do sada stiglo/stiže sve što sam naručio. Za ebay ne bi mogao reći isto jer mi neki itemi nikad nisu stigli.

Brko 22.10.2013. 22:00

Citiraj:

Autor redscro (Post 2481363)
Link na flyt tracking ti se nalazi pri dnu detalja o narudžbi na banggoodu. Inače naručio sam isti dan isti mobitel s banga. Poslan s njemačkim trackingom, a prema Flyt trackingu Kinu je napustio tek 14.10. tako da razloga za brigu još nema. Tako je vjerojatno i s tvojim mobitelima.

Budem pričekao još koji dan. U ovo vrijeme od plaćanja već su bili na putu iz švedske prema hrvackoj :D

de.fang 23.10.2013. 07:08

Ni meni ne radi tracking sa banga osim onog sa racuna gdje kaze flyt sorting centar. Kad odem na 17 track kaze "not found" ?

fishkal 23.10.2013. 14:36

2 privitaka
Ekipa.
Mob naručen na geeku 07.10. Dobio TN odmah. Par dana sam čekao, TN nije radio. Nakon kaj sam ih kontaktirao, dali su mi drugi TN Oblika RGxxxxxxxDE. Rekli su da probam s tim TN na deutsche post i da stavim datum 15. 10. 2013. Nakon toga svakog dana provjerim na deutsche post i dobijem da je paket zaprimljen u Frankfurtskom logističkom centru dan prije. Dakle danas piše da je jučer zaprimljen, jučer je pisalo prekjučer i tako dalje. Vidi se na slikama

Lagano sam pri kraju s strpljenjem, preko maila me navlače s tim frankfurtom, kao vidi se da je tamo. Od 07.10 do danas je bar kako treba mogao proradit TN.

Dosta pozitivnih komentara sam čitao o geeku pa ne znam jel pretjerujem ili kaj?

de.fang 23.10.2013. 16:03

A ips posta ? Za case jos imas vremena. Izgleda da je tracking totalno sj...n.

fishkal 23.10.2013. 16:30

Probao na svim mogucim stranicama za tracking, nigdje ne radi ni jedan tn koji su mi dali.
Znam da ima vremena za pay pal, al me zivciraju. Vjerujem da su poslali mob, nadao sam se da ce stici do 30.10 jer mi treba za poklon, a ni dan danas ne znam di je i jel uopce poslan.

Necronomicon 23.10.2013. 16:48

Ma nešto se sa tim geekgayingom čudno događa...
Meni ne radi TN ni nakon 20 dana, normalno da je nepostojeći jer sa minideala singpostovi normalno prorade u roku 3 dana, ne odgovaraju na upite, čak nisu odgovarali ni na dispute preko paypala...

coconut 23.10.2013. 18:06

@fishkal
Neka te to ne brine. Deutsche Post je super. Meni je 3 različita datuma pisalo da je zaprimljen u Frankfurtu. Mob je došao nakon 14 dana od slanja. Poslano s Pande.
Na putu mi je još jedan item preko njih. Stigao je u Frankfurt 3 dana nakon slanja. Očekujem da će mi još bar 2 puta slijedećih par dana reći da je zaprimljen. :D

Red Dwarf 23.10.2013. 18:38

konačno mi je inew i6000 došao kod nas :D Sad samo da mi što prije pošalju onaj papir da platim pdv i voila budemo sročili redak ili dva o mobitelu :)

redscro 23.10.2013. 20:55

Citiraj:

Autor coconut (Post 2482845)
@fishkal
Neka te to ne brine. Deutsche Post je super. Meni je 3 različita datuma pisalo da je zaprimljen u Frankfurtu. Mob je došao nakon 14 dana od slanja. Poslano s Pande.
Na putu mi je još jedan item preko njih. Stigao je u Frankfurt 3 dana nakon slanja. Očekujem da će mi još bar 2 puta slijedećih par dana reći da je zaprimljen. :D

Već 10 dana čekam da se pojavi na Deutche Post trackingu od kad je prema Flytu napustio Kinu. Super su. :nono:

Brko 23.10.2013. 21:27

Nakon 14 dana, stiglo u švedsku, tracking proradio.

de.fang 24.10.2013. 06:37

Gdje pratiti tn koji pocinje sa rbxxxxxxxxxcn a zavrsava na cn i na 17 track nema nista jedino na flyt-u imam da je departured prema meni iz sortirnog centra. Gdje dalje gledati ako je netko pratio takav TN

coconut 24.10.2013. 06:51

Citiraj:

Autor redscro (Post 2482929)
Već 10 dana čekam da se pojavi na Deutche Post trackingu od kad je prema Flytu napustio Kinu. Super su. :nono:

Prokontroliraj na DP stranici jer drugdje se ne pojavljuje.
https://www.deutschepost.de/sendungs...e=en&init=true

Pecarosh 24.10.2013. 07:17

Citiraj:

Autor de.fang14 (Post 2483108)
Gdje pratiti tn koji pocinje sa rbxxxxxxxxxcn a zavrsava na cn i na 17 track nema nista jedino na flyt-u imam da je departured prema meni iz sortirnog centra. Gdje dalje gledati ako je netko pratio takav TN

Uredno moj rbxxxxxxxxxxxcn pratim ovdje:

http://track-chinapost.com/startairmail.php

redscro 24.10.2013. 07:36

Citiraj:

Autor coconut (Post 2483111)
Prokontroliraj na DP stranici jer drugdje se ne pojavljuje.
https://www.deutschepost.de/sendungs...e=en&init=true

Zahvaljujem! :chears:

"The item arrived at the International Logistics Center Singapore on Oct 18, 2013."

Dakle još Europu nije vidio.

coconut 24.10.2013. 09:06

Meni nikad nije napisao Singapur već uvijek Frankfurt.

de.fang 24.10.2013. 09:31

Citiraj:

Autor Pecarosh (Post 2483114)
Uredno moj rbxxxxxxxxxxxcn pratim ovdje:

http://track-chinapost.com/startairmail.php

Hvala za link ali kaze not found. Koliko ti je trebalo da proradi ?

Pecarosh 24.10.2013. 09:39

Citiraj:

Autor de.fang14 (Post 2483185)
Hvala za link ali kaze not found. Koliko ti je trebalo da proradi ?

7 dana sam čekao da tip preda pošiljku na pošti od dana uplate. Do tog dana i meni nije bilo ništa na trackingu mada sam imao TN. Tak to ide ponekad sa kinezima.

de.fang 24.10.2013. 10:19

Nadam se samo da ce poslati...

rendula 24.10.2013. 11:02

Meni ti CN trackinzi koje sam na ebayu dobivao u 90% slucajeva nisu davali nista osim departed.

Pecarosh 24.10.2013. 12:37

Citiraj:

Autor rendula (Post 2483250)
Meni ti CN trackinzi koje sam na ebayu dobivao u 90% slucajeva nisu davali nista osim departed.

Istina. Većina njih samo kaže departed, ali ovaj koji sam postao daje detaljno izvješće

tommyman1507 24.10.2013. 13:25

http://www.pandawill.com/neken-n6-sm...gb-p79104.html luda ponuda..još opališ onaj kupon za 8$ i odabereš singpost pa izađe 186 dolara

eKICh 24.10.2013. 13:58

Ljudi nemojte nakon 10-15 dana otvarati dispute na Paypalu jer će ti s bangge, minideala geek-a i ostalih stranica staviti Hr na crnu listu i neće više slati ako i hoće reći će samo DHL što je dodatni trošak oko 20-30 usd u odnosu na HK post SG post ili s kojim već šalje.
I to nema veze odkud je kupljeno jel ebay ili bilo kaj drugog, imao sam slučajeva ne samo s Kine čak i USA da TN nije nikad proradio mada sam ja već dobio paket.
I sami znate kad narućujete iz Kine sve što dođe prije mjesec dana je brzo i tako da barem počekajte 30-40 dana onda otvarajte dispute na Paypalu.

rendula 24.10.2013. 13:59

Citiraj:

Autor eKICh (Post 2483402)
Ljudi nemojte nakon 10-15 dana otvarati dispute na Paypalu jer će ti s bangge, minideala geek-a i ostalih stranica staviti Hr na crnu listu i neće više slati ako i hoće reći će samo DHL što je dodatni trošak oko 20-30 usd u odnosu na HK post SG post ili s kojim već šalje.
I to nema veze odkud je kupljeno jel ebay ili bilo kaj drugog, imao sam slučajeva ne samo s Kine čak i USA da TN nije nikad proradio mada sam ja već dobio paket.
I sami znate kad narućujete iz Kine sve što dođe prije mjesec dana je brzo i tako da barem počekajte 30-40 dana onda otvarajte dispute na Paypalu.

Upravo to ja govorim cijelo vrijeme. Ak vam ne pase cekati mjesec-mjesec i pol na mobitel, pa koji vrag ste narucivali iz Kine?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:07.