PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Battlefield 4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=247267)

jurbAs 13.11.2013. 08:50

Definitivno igrati BF serijal sam je zajeb zesci pogaze te dok kazes 2. BC sam igrao konstatno sa nekim i bilo je predobro uvijek pobjeda i dobar score. Svaki put kad sam igrao sam los score. Isto tako djelim misljenje da BC2 je puno dinamicnija i bolja igra od ovoga. BF3 mi je jos gori bio sad BF4 mi je malo bolji ali kampiranja ima previse svi se skrivaju po coskovima uzas. Igrao sam rush i conquest large. Naravno u largu bez nekog oklopnog vozila si ko puz bez kucice pogaze te u odmah i to je uvijek bilo tako.
Sve u svemu BF4 je ok igra naspram COD.a isto je copy paste sa neznatnim poboljsanjima. komotno su mogli napisat BF3 DLC nema neka vece razlike. Malo je promjenjen bodovni sustav i dobivanje oruzja i to je to. Zanimljivo je da ako nekog rjesim i ostane mu manje od 10% i neko ga ubije nakon mene dobijem kill to je dobra stvar skorz. Hitrage su popravili znatno.

trpi 13.11.2013. 09:17

ovom jopisu se ocito jako svidja igra, cim netko napise nesto protiv nema pojma i ruzni je whiner:amen:

jopis 13.11.2013. 09:25

Citiraj:

Autor trpi (Post 2493923)
ovom jopisu se ocito jako svidja igra, cim netko napise nesto protiv nema pojma i ruzni je whiner:amen:

Igram bf franšizu stvarno dugi niz godina, (igrao sam i cod2, igram i ro2, moh, mohw, csgo, tak da nisam fanboy, budući da aludiraš na to), i najjače mi je kad ekipa dođe igrati timsku i vehicle based igru i plače kako ih se ubija samo iz vozila i kako to nije muška borba:roller:
I onda ea izađe u susret takvima, napravi inf. only mod (conquest domination), ekipa ga niti ne proba, ali i dalje whinea kako nema borbe prsa o prsa na mapama:roller:
I ja nisam nigdje nekom napisao da je ružan i da nema pojma, nego također kao i takvi koji plaču kako ih se ubija, iznosim svoj stav i dojam o igri:D

Guls 13.11.2013. 09:37

Igra je nedovršena. Mrzim to tržišno natjecanje, em je CoD sranje, em je BF još veće (kaj se tiče nedorađenosti i bugova), ali bitno da obje igre izađu debelo prije realnih rokova i onda kreću patchevi... baš žalosno.

Btw igrivost je odlična, mape i oružja također, zbilja stani pani za mene koji sam prešao s CoD serijala na BF. No, s druge strane, nakon svakog gejma igra prestane raditi (nema tih drivera s kojima radi), lagovi su sve prisutni i na pingu 35, teksture se prelijevaju i nema šanse da možeš uredno snajpati jer se sve oko tebe miče, igra šteka ponekad (?!, na mom računalu, wtf) itd itd. Velim žao mi je što se poluproizvode izbacuje van, no nastavljam igrati jer će se stvari s vremenom popraviti.

Očekujem Titanfall, nadam se da to neće biti isti smjer kojim idu ova dva trenutno najveća fps serijala, smjer gdje se igre izdaju debelo prije roka s hrpom problema, masom glitcheva i neoptimiziranosti. glhf

Neo-ST 13.11.2013. 10:50

Oni si mogu priuštiti takvo ponašanje jer, barem meni, nema trenutno bolje pucačine na tržištu.

esc 13.11.2013. 10:54

šta su vas malo nagu**** pa plačete:D tko igra ima pravo i plakat

igra je timska pa ako hoćete bit uspješni treba i dobar tim i komunikacija,ja isto nisam probao nikad na ts,kad igram igram sam ali se trudim igrat timski,tj. uvijek idem na zastave i k/d mi je ispod 1,ali dosta često sam u vrhu poretka

drugo uveli su tih "gluposti" dosta,možete imat tablet,smartphone,za minimape itd. šta sigurno još više pomaže,onda je tu valjda djeljenje na facebook i šta ja znam sve kakve gluposti,uglavnom sve samo da se vidi tko je glavni baja u selu

treće imate onaj domination gdje netreba baš komunikacije previše,samo skil...rush je po meni najteže igrat,probao sam cq,rush,cq domination i tdm...mislim da još ima

četvrto ako naletite na neki uigrani squad u tenkiću,heliju.. onda nekad nije ništa čudno da vas gu**,ima u igri svakakvih pacijenata uključujući i mene:D
peto pozdrav noobs:D
edit:ako imate problema sa teksturama i rušenjem igre provjerite si stabilnost oc-a grafičke i procesora,igra jako opterećuje

Tvrdi 13.11.2013. 12:12

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2493975)
Oni si mogu priuštiti takvo ponašanje jer, barem meni, nema trenutno bolje pucačine na tržištu.

Ako zanemarimo grafiku Red orchestra 2 ih u svemu šije....da naprave jednako dobru pucačinu smještenu u moderno doba (koje izgleda ljudi puše) i "up to date" grafiku ovi bi mogli ključ u bravu...

Neo-ST 13.11.2013. 12:56

I da je baba muško, zvala bi se duško, itd.
Ako, da je, da je, da je....ali nije, to je činjenica. Zato je BF bolji.
I ne razumijem logiku reć nekome da "puši" moderno doba, mislim wtf? Volim moderno ratovanje, a ne luk i strijelu, i šta sad?

Veki-os 13.11.2013. 12:59

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2494057)
Ako zanemarimo grafiku Red orchestra 2 ih u svemu šije....da naprave jednako dobru pucačinu smještenu u moderno doba (koje izgleda ljudi puše) i "up to date" grafiku ovi bi mogli ključ u bravu...

Posebno ih šije u broju igrača i servera...

Guls 13.11.2013. 14:43

Citiraj:

Autor esc (Post 2493977)
edit:ako imate problema sa teksturama i rušenjem igre provjerite si stabilnost oc-a grafičke i procesora,igra jako opterećuje

Hvala na savjetu, no nemam oc-anu grafu kao ni proc. Nekoliko testova stabilnosti (burn-in) su prošli do kraja. Ja sam odmah posumnjao u ispravnost hardvera, no nakon tih testova sam se zapitao kako to da sve ostale igre koje imam (legalno kupljene btw, svi patchevi gore) rade bez problema s nekakvim AMD driverima (česta stvar diskusije, još od vremena BF:BC2) ili OC-a i sl.

BF sam kupio za sebe, šogora i curu :fiju: ja imam i7+7970, šogor i5+7770, cura i3+GTX660, svi imamo iste probleme. Većinom smo u istom que na istim serverima (pratimo se) i svima nam se događaju random problemi. A vidim i po forumima breg ljudi se žali na sto stvari. Žao mi je kaj se to događa jer je igra odlična i princip igranja je ono što nema nitko drugi i to je ono što cijenim, nema yolo kao u cod-u nego treba koristiti mozak+skill. A s druge strane što mi sve to vrijedi kad to ne mogu dati na mapi jer se game vrti grozno.

U drugu ruku, kaj sad, kaj je tu je, nema koristi od plakanja, no ovo zbilja nije fer prema ljudima. Dice je sam priznao da je prerano za izdavanje igre, no eto, kad lova šuška, nema zafrkancije. I tako dobiješ poluproizvod kojeg si platio par sto kuna. Baš šteta, igra ima ogroman potencijal kojeg je prepoznalo mnogo gamera. Držim fige da to čim prije poprave.

esc 13.11.2013. 14:54

Citiraj:

Autor Guls (Post 2494188)
Hvala na savjetu, no nemam oc-anu grafu kao ni proc. Nekoliko testova stabilnosti (burn-in) su prošli do kraja. Ja sam odmah posumnjao u ispravnost hardvera, no nakon tih testova sam se zapitao kako to da sve ostale igre koje imam (legalno kupljene btw, svi patchevi gore) rade bez problema s nekakvim AMD driverima (česta stvar diskusije, još od vremena BF:BC2) ili OC-a i sl.

BF sam kupio za sebe, šogora i curu :fiju: ja imam i7+7970, šogor i5+7770, cura i3+GTX660, svi imamo iste probleme. Većinom smo u istom que na istim serverima (pratimo se) i svima nam se događaju random problemi. A vidim i po forumima breg ljudi se žali na sto stvari. Žao mi je kaj se to događa jer je igra odlična i princip igranja je ono što nema nitko drugi i to je ono što cijenim, nema yolo kao u cod-u nego treba koristiti mozak+skill. A s druge strane što mi sve to vrijedi kad to ne mogu dati na mapi jer se game vrti grozno.

U drugu ruku, kaj sad, kaj je tu je, nema koristi od plakanja, no ovo zbilja nije fer prema ljudima. Dice je sam priznao da je prerano za izdavanje igre, no eto, kad lova šuška, nema zafrkancije. I tako dobiješ poluproizvod kojeg si platio par sto kuna. Baš šteta, igra ima ogroman potencijal kojeg je prepoznalo mnogo gamera. Držim fige da to čim prije poprave.

zagrizli su previše valjda,ima tih nepotrebnih stvari i problema,bugova i slično ali meni na amd grafičkoj(hd7950) i intelu 875k sve ide dobro,sad više nema ni toliko rušenja,najveći je vidljivi,slušni problem nestajanje zvuka
popravit će to oni ali i sad je ok nakon šta su servere sredili

Tajl3r 13.11.2013. 15:12

Citiraj:

Autor trpi (Post 2493923)

fanboy ,nedovršene zbagane igre.

ante2 13.11.2013. 15:43

Ajmooo !!!
Ljudi malo ozbiljnosti :CoolRamb:

Pa nije ovo BUG-ov forum :lol2:

Mene mladi jurišnici gaze ko mačiće na autoputu pa se ne zalim na to, jedino šta igri zamjeram je bugljivost, ali boze moj ispeglat ce to (valjda :D)

jopis 13.11.2013. 16:47

Citiraj:

Autor Guls (Post 2494188)

Dobro pa si nam napisao koje windowse imaš, koje drivere koristiš, igraš preko žičane ili bežične veze, i tak to, znaš, relevantne stvari za pokušat pomoć:fiju:
Inače, ako nisi probao, 13.11 beta8 radi flawless sa 7970 i bf4:chears:
Druga stvar, ekipa te je pitala za oc jer je bf4 prva igra koja extremno iskorištava i proc i grafu, i masu ekipe je skidalo oc dolje za koju stepenicu, upravo zbog toga. I zato je blesavo pitanje 'kako sve druge igre rade' kad sve druge igre nemaju toliku utilizaciju jezgri proca i samog gpu-a.
Obično je velika većina problema, još od doba bc2, pa se nastavilo i sa bf3, lokalni problem, tj do korisnikove konfiguracije - neadekvatni driveri, neupdejtan punkbuster, prestrog firewall, uključen upnp u ruteru, av blokira .exe od igre, neupdejtani windowsi, integrirana zvučna (issue sa realtekicama i punkbusterom), itd., da ne nabrajam sve.

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 2494212)
fanboy ,nedovršene zbagane igre.

Dečec, ako misliš vrijeđat, od.... u skokovima ;) Idući put pročitaj što sve igram atm, pa onda drobi te svoje pubertetske nebuloze:hitthewal:
Ja nemam problema s igrom, nit me disconnecta, niti ima frejmdropove, niti rušenja između map changea, i što bih i ja trebao pričat da je nedovršena ili zbuggana igra? Ako misliš pisat na razini bug foruma i laprdat i vrijeđat, reci, ima ignore na forumu, hvala Bogu, upravo za takve neartikulirane.
Ako posjeduješ igru, stavi nick, pa da vidimo igraš li uopće ili si samo još jedan wannabe troll u nizu...

Neo-ST 13.11.2013. 17:05

Izašla je nova verzija PBSetupa, 3.7

Paske 13.11.2013. 17:29

Daklem da rezmiramo, BF4 u ovom trenutku ima nekoliko bugova ?

Alph4Dawg 13.11.2013. 18:10

Citiraj:

Autor Paske (Post 2494301)

Ako pod nekoliko smatras mali milijun bugova, onda da.

EDIT: PC client patch izlazi sutra ujutro.Let's see how it goes.Samo se nadam da nece, po obicaju, popraviti pet stvari i s*ebati sve ostalo.

Tajl3r 13.11.2013. 18:23

@jopis ok,ja sam svoju na originu kupio ti??(vjerojatno na nekom tamo livom sajtu za 30€)Isto tako sam je proda za 6 dana nakon kupnje jer je copy paste smeče nedovršeno izgurano nasilu šta prije od strane smrdljivog EA kojem sigurno više ni lipe nedam...a ti si očito sretnik 1 od milion ljudi kad nemaš bugova i ne ruši ti se ni igra ni serveri (aka "ne laži više ovaj napačeni narod")a da si fanboy pa dobro to je svima jasno ipak je ovo tema od bf 4 tako da se to podrazumijeva,jer da nisi nebi je baš tako hvalio na puna usta u stanju u kojem je sad ,ja se samo nadam da ostali koji zalutaju ode ne kupuj igru odmah i sad i naprave grešku kao nas večina koji imamo problema sa igrom!(Ubuduće te molim da mi ne odgovaraš jer nečeš dobit nikakav feedback od mene.I da "dečec" definitivno sam siguran po tvojim komentarima i načinu kojim se izražavaš da ti mogu biti tata.

Hrconja 13.11.2013. 19:00

Neznam kako vam se da svađat oko gluposti.

Sami smo si krivi što igramo neoptimizirano smeće prvih 2 tjedna nakon izlaska. Pametna osoba će igru kupit nakom mjesec dana kad stignu 2 patcha.

Igru su izgurali prerano van i svima je to jasno. No bilo koja igra tolikog obujma će na početku imati bugove (navodno Arma3 i dalje ima milijun bugova, npr)

Neo-ST 13.11.2013. 19:05

U današnjem poslovn...pardon, gaming svijetu, se jednostavno nema vremena pod pritiskom izdavača kvalitetno ispolirati igru. Zato se ide taktikom "izbaci sada, krpaj usput".

ante2 13.11.2013. 20:20

Nego recit vi meni, sa cime vozite letece naprave tipa avinjon, eliopter i slicno.
Ja sa misom jednostavno ne mogu (godine letenja su ucinile svoje, navika je navika), pa sam prikopca joystick, a sad razmisljam da spojim i XboX 360 kontroler i da letim sa njim.
Neka sugestija, iskustvo ?

Koji im je vrag bio da stave po difoltu obrnutu y os na joystick-u, od one koju koristi pravi avion ili barem prava simaulacija leta :stoopid:

Paxton 13.11.2013. 21:08

Citiraj:

Autor jopis (Post 2493877)
Normalno igranje bf-a je conquest large, koji naravno uključuje sva moguća vozila na mapi. To što to tebi nije normalno, tvoj problem ;) , ali to je poanta bf franšize - bojno polje - avioni, tenkovi, ifv-ovi, mobile aa, attack chopper, scout chopper, jeepovi, snajperi, medici, supporti, reconi....
Ako ti to ne paše, imaš conquest domination, koji je inf only mod i praši, samo sa takvim stavom, tamo ćeš opet whineat kak te ekipa prelako ubija, budući da ima ekipe koja visi samo na tom modu i kad igraš protiv takvih izgleda kao da igra rambo protiv kermita....

BC2 nije infantry only.
@MAGARAC- probaj Obliteration ako nisi, najslicniji rushu iz bc2.

esc 13.11.2013. 23:03

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2494240)
Ajmooo !!!
Ljudi malo ozbiljnosti :CoolRamb:

Pa nije ovo BUG-ov forum :lol2:

Mene mladi jurišnici gaze ko mačiće na autoputu pa se ne zalim na to, jedino šta igri zamjeram je bugljivost, ali boze moj ispeglat ce to (valjda :D)

:Dne spominji bug forum uzalud,šta mu fali,uvijek zabavno...to te gaze ti mladi bug-ovci
ma nema baš toliko puno bugova koliko pričate,podnošljivo je,jopis je dao dobre savjete,gasite upnp u ruteru,povećajte napone ili smanjite taktove grafičke i procesora,uvijek update bilo čega

jopis 14.11.2013. 00:59

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 2494337)
@jopis ok,ja sam svoju na originu kupio ti??(vjerojatno na nekom tamo livom sajtu za 30€)Isto tako sam je proda za 6 dana nakon kupnje jer je copy paste smeče nedovršeno izgurano nasilu šta prije od strane smrdljivog EA kojem sigurno više ni lipe nedam...a ti si očito sretnik 1 od milion ljudi kad nemaš bugova i ne ruši ti se ni igra ni serveri (aka "ne laži više ovaj napačeni narod")a da si fanboy pa dobro to je svima jasno ipak je ovo tema od bf 4 tako da se to podrazumijeva,jer da nisi nebi je baš tako hvalio na puna usta u stanju u kojem je sad ,ja se samo nadam da ostali koji zalutaju ode ne kupuj igru odmah i sad i naprave grešku kao nas večina koji imamo problema sa igrom!(Ubuduće te molim da mi ne odgovaraš jer nečeš dobit nikakav feedback od mene.I da "dečec" definitivno sam siguran po tvojim komentarima i načinu kojim se izražavaš da ti mogu biti tata.

Igru preorderao na originu 2mj prije izlaska ;), premium na jednom keystoreu.
I naravno da je nisam vratio jer, očito nisi u stanju shvatiti, meni igra RADI, bez bugova i crashanja.
Ja nikog ne lažem jer nemam razloga, a to što je pljuvačima kao ti, lakše drobit neartikulirane gluposti, not my problem ;)
Piše se neĆeš, a ne nečeš, smeĆe, a ne smeče, napaĆeni, a ne napačeni, itd..
Fanboy nisam, ali ako želiš dalje vrijeđati, a ne konstruktivno raspravljati, reci, postoje moderatori na forumu ako nisi u stanju bit normalan.
Ne znam kome možeš biti ili jesi tata, ali meni 1000% ne možeš biti ni po kom faktoru.
Nauči se argumentirano pisati, čitati SVE što se piše, ako nisi u stanju, forum nije za tebe, jer vidi čuda, postoje i ljudi suprotnog mišljenja....

Citiraj:

Autor Paske (Post 2494301)

Neki imaju problema, a neki ne uopće, kako već rekoh ranije.

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2494426)
Nego recit vi meni, sa cime vozite letece naprave tipa avinjon, eliopter i slicno.
Ja sa misom jednostavno ne mogu (godine letenja su ucinile svoje, navika je navika), pa sam prikopca joystick, a sad razmisljam da spojim i XboX 360 kontroler i da letim sa njim.
Neka sugestija, iskustvo ?

Koji im je vrag bio da stave po difoltu obrnutu y os na joystick-u, od one koju koristi pravi avion ili barem prava simaulacija leta :stoopid:

Letim kao i u ranijim bf-ovima, miš-tipkovnica kombinacijom; imam logitechov joystick, ali letenje u bf-u je arkadno pa je jednostavnije letit na miš+tipke.
Obrnuta os nije problem, imaš u opcijama za promijenit:)

Citiraj:

Autor Paxton (Post 2494448)
BC2 nije infantry only.
@MAGARAC- probaj Obliteration ako nisi, najslicniji rushu iz bc2.

Di sam ja napisao da je bc2 inf.only?

M.U.P. 14.11.2013. 03:07

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2494363)
Neznam kako vam se da svađat oko gluposti.

Sami smo si krivi što igramo neoptimizirano smeće prvih 2 tjedna nakon izlaska. Pametna osoba će igru kupit nakom mjesec dana kad stignu 2 patcha.

Igru su izgurali prerano van i svima je to jasno. No bilo koja igra tolikog obujma će na početku imati bugove (navodno Arma3 i dalje ima milijun bugova, npr)

amen na ovo!

ja osobno imam u zadnja 2 dana minimalno crashanja..
imao sam ih prilicno sa 4gb rama, jako cesto se crashalo na loadinzima, pa sam uz uobicajene random crasheve u igri trpio i to + super dugi loadinzi (do 2 min).. ubacio jos 4 gb i ti su problemi nestali, loadinzi nemjerljivo brzi, crashanja na loadinzima vise nema, a u zadnja 2 dana i xx odigranih partija (cq, rush i dom 32 igraca) neznam ako mi se ijednom crashala igra..

komp ispodprosjecan za danasnje pojmove, vrtim na low, igra izgleda odlicno i imam preko 60fpsa..
ostali iz tima imaju opake strojeve i drasticno cesce crasheve.. mislim da su svi redom nvidia tako da i ima neke logike..

dakle - slabija kanta + ati ftw :P

ono sto je meni daleko veci problem od crashanja je stravican netcode, odnosno x smrti kad sam vec 2 metra iza covera..

kako pisu za taj prvi client patch - rjesili su jedan :/ takav bug pa optimisticno cekamo sutra..

o samoj igri ne treba puno govorit, sama cinjenica da ljudi igraju unatoc toliko cestim crashevima govori sama za sebe..
osobno nisam "fps gamer", vec simracer :=, pa imam vec 70 sati igre..
samo mi je to potvrda da mi se kupnja isplatila..

Ati freak 14.11.2013. 08:36

Citiraj:

Autor M.U.P. (Post 2494572)
amen na ovo!

ja osobno imam u zadnja 2 dana minimalno crashanja..
imao sam ih prilicno sa 4gb rama, jako cesto se crashalo na loadinzima, pa sam uz uobicajene random crasheve u igri trpio i to + super dugi loadinzi (do 2 min).. ubacio jos 4 gb i ti su problemi nestali, loadinzi nemjerljivo brzi, crashanja na loadinzima vise nema, a u zadnja 2 dana i xx odigranih partija (cq, rush i dom 32 igraca) neznam ako mi se ijednom crashala igra..

komp ispodprosjecan za danasnje pojmove, vrtim na low, igra izgleda odlicno i imam preko 60fpsa..
ostali iz tima imaju opake strojeve i drasticno cesce crasheve.. mislim da su svi redom nvidia tako da i ima neke logike..

ono sto je meni daleko veci problem od crashanja je stravican netcode, odnosno x smrti kad sam vec 2 metra iza covera..

kako pisu za taj prvi client patch - rjesili su jedan :/ takav bug pa optimisticno cekamo sutra..

o samoj igri ne treba puno govorit, sama cinjenica da ljudi igraju unatoc toliko cestim crashevima govori sama za sebe..
osobno nisam "fps gamer", vec simracer :=, pa imam vec 70 sati igre..
samo mi je to potvrda da mi se kupnja isplatila..

Malo si omašio fudball.

Pitaj mrvu, Krvavog, Sonic1984 , itd dal im se ruši .

Od kad su izdali R8 patch opet probleli s rušenjem.

Na R7 je bilo super.

Zašto igraš na low ako ti je sve super? Ne vrti ti se kod snajpanja kad su sve teksture postale tekuce?

Guls 14.11.2013. 13:52

Citiraj:

Autor jopis (Post 2494276)
Dobro pa si nam napisao koje windowse imaš, koje drivere koristiš, igraš preko žičane ili bežične veze, i tak to, znaš, relevantne stvari za pokušat pomoć:fiju:
Inače, ako nisi probao, 13.11 beta8 radi flawless sa 7970 i bf4:chears:
Druga stvar, ekipa te je pitala za oc jer je bf4 prva igra koja extremno iskorištava i proc i grafu, i masu ekipe je skidalo oc dolje za koju stepenicu, upravo zbog toga. I zato je blesavo pitanje 'kako sve druge igre rade' kad sve druge igre nemaju toliku utilizaciju jezgri proca i samog gpu-a.
Obično je velika većina problema, još od doba bc2, pa se nastavilo i sa bf3, lokalni problem, tj do korisnikove konfiguracije - neadekvatni driveri, neupdejtan punkbuster, prestrog firewall, uključen upnp u ruteru, av blokira .exe od igre, neupdejtani windowsi, integrirana zvučna (issue sa realtekicama i punkbusterom), itd., da ne nabrajam sve.

Pa ne znam da li ćeš mi moći pomoći, ali cijenim svaki pokušaj (možda ovaj update riješi neke probleme, baš sad gledam kako se skida):

Imam Win 8.1, x64, originalan, na čisto instaliran, updatean, s originalnim driverima za kompletni hardver (zadnje verzije), drivere grafe sam probao nekoliko zadnjih službenih i zadnju betu (pred par dana sam ju skinuo, iskreno nisam probao osmicu i probat ću ju staviti, hvala na tom hintu), rabim žičanu vezu preko Linksys WRT-a (thomson je samo za prolaz veze van, tj za ukras, upnp onemogućen), WRT je maksimalno optimiziran i nema da nešto možda ide, nego ili ide ili ne ide. Čim se BF4 pokrene, stvar mora raditi. Jednostavno mora. Nemam AV, niti jedan. Firewall na računalu je onemogućen. Mreža je pod NAT-om, no stvar radi sa svim multiplayer igrama poput CoD (sve verzije), Dota2, LoL, HoN, tako da bi trebalo raditi i sa BF4. Valjda :fiju:

Ovo drugo pitanje, koje zbilja je blesavo a glasi "Kako to da sve druge igre rade?" je postavljeno zato što nemam OC (ni cpu ni vga ni ram), čak štoviše, uz odlično hlađenje koje je ugrađeno, imam procesor koji realtime može izrenderirati čuda sa svim jezgrama, ali gle za BF4 možda nije dovoljno dobar. Također tu je i dual SSD raid 0 koji ima čitanje od skoro 1gb, ali vjerojatno to nije dovoljno brzo za BF4 pa dolazi do false kompresije tekstura huehue. Opet tu je i 7970 koja je donedavno bila jedna od najboljih single gpu grafičkih kartica koje si mogao kupiti i koja nikada nije imala problema s nijednom igrom (čak ni s bf3 koliko sam ga igrao), ali za BF4 sigurno ne valja. Uz sve to, bolje konfigurirano računalo od moga ćeš naći na malo mjesta, jer je računalo uvijek uredno održavano optimizirano podešeno uz pažljivo biranje zakrpi i gotovo svakodnevno čišćenje registryja i HDD-a.

Ma i ako sve to stavimo na stranu, izdati igru koja ima TOLIKO ovisnosti o svemu zbilja nije fer. Ne sjećam se kad je neka igra bila toliko zahtjevna da si zbog nje morao žrtvovati kozu pred ulaznim vratima da te zaobiđe texture splatting i random crashing praktički. S druge strane, shvaćam da moraš nekakvo govno pojesti ako želiš igrati trenutno najbolju i najnapredniju timsku pucačinu koja ima glavu i rep, ali opet ovo govno je ipak malo pregorko :) Valjda sam odigrao gejmova za duplo veći level nego koji sam sad, ali me uvijek smrzavanje srozalo. Jučer sam updateao punkbuster i radilo je jedno dve vure bez problema, bio sam sretan kao malo dijete, dignuo se dva levela, i taman počne treća mapa i freeze. Danas krećem opet, nema koristi od whineanja.

mrva_zg 14.11.2013. 14:01

^^
Gle iste stvari su se i meni dešavale i nakon instalacije zadnjh beta drivera i update-a punkbustera jedino jebe zvuk koji nestaje i to samo u tenku i đipu u ostalim vozilima ne.

Da treba ispeglat igru treba ali da je nešto najbolje kaj se može danas igrat je.

Isto tako imap sličnu konfu ko jopis i ja i jedini problem je što nisu optimizirali igru za servere i oni najčešće rade probleme.
Isto tako je igra dosta osjetljiva na gubljenje paketa/ping i ostalo.

Meni se zna dešavat da imam ping 500-900 i ništa a kad mi padne nakon toga na 25 pljus :D

da zna frustrirat ali ionako treba malo pričekat, da sam kupio za 2 mjeseca igru vjerojatno ništa od ovoga ne bi pisao jer bi radila savršeno a ovako mogu kukat dok to sve ne pokrpaju ali i dalje bum redovito slušo ekipu na ts-u i trčo okolo ko kreten po mapama :D

M.U.P. 14.11.2013. 14:20

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2494607)
Malo si omašio fudball.

Pitaj mrvu, Krvavog, Sonic1984 , itd dal im se ruši .

Od kad su izdali R8 patch opet probleli s rušenjem.

Na R7 je bilo super.

Zašto igraš na low ako ti je sve super? Ne vrti ti se kod snajpanja kad su sve teksture postale tekuce?

? sry al ne shvacam.. da pitam nekog dal mu se rusi i da onda shvatim da sto - izmisljam? lazem? da onda shvatim da imam crasheve zadnja 2 dana iako ih nemam? jel vidis da pisem o svom slucaju.. i spomen ostalih iz tima kojima se rusi cesto..
boldao si i odgovarao na jedini dio posta koji je sala i uz kojeg je smajl.. sry, al nisam dosao napisat dojam da se natezem sad.. zasto igram na low? jel to ozbiljno pitas? il namjestas loptu da ti je sutnem natrag u zube?
imam konfu za igranje na low, zato igram na low :rollingeyes: a i "ozbiljni" sam gamer, a svi ozbiljni gameri igraju na low.. toliko je vise koristi od rezanja grafike..
ne, ne vrti mi se kod snajpanja (snajpam 5% sveukupnog igranja, jer nisam statican igrac i ionako je i vise neko previse snajpanja u igri tako da sve da mi se i vrti ne bi mi bio problem)..
nikakve mi texture ne postaju tekuce.. kazem - low + beta driveri i igra radi ko podmazana, crasheva u zadnja 2 dana nisam imao, a ti vjeruj il ne vjeruj, pametuj il ne pametuj, il da idem pitat nekog desetog dal se meni igra rusi? ne znam doduse koji k sam i dosao komentirat kad bi ljudi samo pametovali i u sekundu pocinjali flame kad za to uopce nema potrebe..

Ati freak 14.11.2013. 14:27

Citiraj:

Autor M.U.P. (Post 2494769)
? sry al ne shvacam.. da pitam nekog dal mu se rusi i da onda shvatim da sto - izmisljam? lazem? da onda shvatim da imam crasheve zadnja 2 dana iako ih nemam? jel vidis da pisem o svom slucaju.. i spomen ostalih iz tima kojima se rusi cesto..
boldao si i odgovarao na jedini dio posta koji je sala i uz kojeg je smajl.. sry, al nisam dosao napisat dojam da se natezem sad.. zasto igram na low? jel to ozbiljno pitas? il namjestas loptu da ti je sutnem natrag u zube?
imam konfu za igranje na low, zato igram na low :rollingeyes: a i "ozbiljni" sam gamer, a svi ozbiljni gameri igraju na low.. toliko je vise koristi od rezanja grafike..
ne, ne vrti mi se kod snajpanja (snajpam 5% sveukupnog igranja, jer nisam statican igrac i ionako je i vise neko previse snajpanja u igri tako da sve da mi se i vrti ne bi mi bio problem)..
nikakve mi texture ne postaju tekuce.. kazem - low + beta driveri i igra radi ko podmazana, crasheva u zadnja 2 dana nisam imao, a ti vjeruj il ne vjeruj, pametuj il ne pametuj, il da idem pitat nekog desetog dal se meni igra rusi? ne znam doduse koji k sam i dosao komentirat kad bi ljudi samo pametovali i u sekundu pocinjali flame kad za to uopce nema potrebe..

Ne pametujem, nego su te pretpostavke glupe.

M.U.P. 14.11.2013. 14:41

koje pretpostavke? da igra radi bolje i lakse na low = manje crasheva? pa sama logika je to..

slaba konfa + ati je bila sala, smajl pored napisanog znaci sala..

ima jos jedan zanimljiv slucaj.. frend ima opasno dobru konfu.. opasan je i igrac.. negdje preko 2.5 kd.. i odjednom 2 dana nemoze lik na zelenu granu.. snajpom ne bi pogodio slona, svaki blizi okrsaj trade, sve skupa ispod uobicajenog.. i spusti lik na medium postavke i voila - siluje igru ko i inace..
a nije da je na high il ultra il sto je vec imao premalo fpsa, vec je pretpostavljam imao puno znacajnije dropove.. uz smanjivanje network smoothinga dobitna kombinacija..

mislim ne kuzim zasto se moram objasnjavat.. kao da sam dosao branit bf pred nekim i kao da opravdavam dice il nedaj boze ea.. nemoze me manje bit briga nit za fransizu nit za fanove, nit za jedno nit za drugo.. pustim komentar ukoliko se netko premislja dal uzet igru ili ne da vidi da je dovoljno igrivo da se zabavlja vec sad..

Neo-ST 14.11.2013. 15:02

Citiraj:

Autor M.U.P. (Post 2494572)

Mora da je to zbog MENTLA.

M.U.P. 14.11.2013. 15:50

bit ce..

ajd pa umjesto da spamate.. - jel imate kakve primjere u timu ati i nvidie i ucestalosti crasheva?

ako nemate i iskustvo vam je rekla kazala onda super, ako imate - podjelite..

Neo-ST 14.11.2013. 16:34

Imam vlastiti primjer i nemam crasheve, meni dovoljno.

PointDexter 14.11.2013. 16:56

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2494809)
Mora da je to zbog MENTLA.

BF4 će ,ako se dobro sjećam, podržavati Mentle od client patcha koji će izaći u 12. mjsescu.

Hellhound 14.11.2013. 18:03

Ahahahahahahah

Evo sto nam dolazi u prvom dlcu. (sta ti kinezi naprave:care:)

http://www.youtube.com/watch?v=Ox3g_8WF67s

LEL!!!

Only begun, the drone wars have.

U ranim danima bf3 si mogo stavit c4 na mav pa je bilo op i onemogucili su, a i za to si trebao dvoje ljudi.

Sad eto to dolazi u gadget obliku i jos za kul faktor se lansira iz mini minobacača:roller:

PointDexter 14.11.2013. 21:31

Jako loš patch. Ako se igra ne skresha u pola runde onda prilikom loadanja sljedeće mape sve stane.

Neo-ST 14.11.2013. 21:44

Ispravit će to u novom DLC-u, šta ti je to čekat još ~20 dana... :p

matija84 14.11.2013. 22:04

Nevjerovatno, ovaj patch je totalno ubio igru :fuming:

Bravo dice, samo naprijed, vjerovatno sljedeči patch će započeti odbrojavanje na kompu, pa samo bum :lol2:

Ati freak 15.11.2013. 08:25

Tijek kreiranja client/server patcha u DICEu:

DICE 1: Ajmo mi neki patch napraviti.

DICE 2: Šta cemo patchati ?

DICE 1: Ma ko ga j*** , izdati cemo patch i nešto patchati.

DICE 2: A release notes?

DICE 1: Izdajmo patch pa neka useri bace feedback, onda cemo vidjeti šta smo uopce patchali.

DICE 2: Super ideja.

----------------------------------------------------------------------

I tako se rade patchevi u DICEu.

A sad On topic:

WTF are they doing.

Kakvo je to bluranje iz šupljeg u prazno, nisu dosta usrali BF3 sa supressionom sad ce tu zasrati sa random bluranjem!!!! Moroni.

R10 server patch je opet fail, samo se sad ne crasha tokom partije nego na promjeni mape.

Po pitanju tenkova opet ništa! Pogodim masu puta liku ispod nogu sa HE shellom i on se lagano odšece....

Drugo mi je sve isti k....

Jedino Little bird su osakatili ili stinger/igle pojacali :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:23.