![]() |
@ Glasnik
Vrlo eksplicitno :D Hvala na iscrpnom izvještaju, no trebao sam odmah napomenuti da sam upoznat s Topre tipkovnicama (imam CM Novatouch, a ubost će se i 55g Realforce, kad bude para) i pročitao valjda sav materijal na netu - samo me zanimalo što je to što tebi smeta. Cijena - a ono, košta koliko košta .. ali ako tebi vrijedi, onda vrijedi. |
Dvoumio sam se izmedju DasKeyord ili Unicompa, cijena im je tu negdje.
Nakraju sam odlucio se za Unicomp sa buckling spring, sto mi je morki san jos od doba IBM Model M tipkovnica koje je jako tesko nabaviti za neke normalne novce. Narucio iz UK-a, cijenom dodje skoro koliko ovdje dodje DasKeyboard. Stigla za pet dana ali tipkanje na njoj je nesto neopisivo, vratilo me jedno 25 godina unazad. Odusevljen sam. |
Ja još tipkam na Razer BlackWidow Blue i nemam zamjerki, nakon par godina i dalje je jednaki gušt. Ali situacija je takva da "moram" potrošit negdje tisućicu na tipkovnicu. A i mislim se da bih prešao na Brown switcheve, samo me malo strah da će sa clickom otić i dio gušta. Ima netko tko je prešao sa Blue na Brown da podijeli iskustvo? :)
Htio bih pisaću tipkovnicu bez previše điđa. U ADM-u su Fnatic Gear Rush trenutno na akciji po 789. Izgleda klasično, a bonus je i odmorište za dlanove. Cooler Master Storm Trigger Z mi je još prije zapela za oko, ali uopće se ne može nabavit kod nas. Zato mi CM Storm QuickFire XTi izgleda najs. Tu je i Logitech G610 Orion. A još razmatram i Das. Zna netko iz prve ruke jesu na spomenutima ugravirani HR znakovi i imaju li veliki enter? Jer su slike po trgovinama nekonzistentne. I općenito iskustva. Koju ubost? |
Ako te kojim slučajem zanima i Filco Majestouch Ninja (Brown MX, ISO), javi se :fiju:
|
Meni je stigla Anne Pro RBG s Gateron red switchevima. Oduševljen sam. Ako nekoga zanima više, evo review. Možete pitati što god želite.
https://www.youtube.com/watch?v=mJ1fsALtGXo |
Kupio G610 na akciji u Links-u, brown sw., i to sa full HR layout-om, daklem svijetle tipke ČĆŠĐŽ, nikakve naljepnice i štatijaznam.
Ugodno iznenađen :) |
Dvoumim se između Das 4 Pro i Fnatic Gear Rush, 400 kuna razlike... Das mi je onako, taman, jedino ne mogu vjerovat da su umjesto nožica stavili faking ravnalo?! S druge, strane, za 400 kuna se može uzet puno lipih stvari :)
|
Citiraj:
Kad ga ne koristiš, tipkovnica je spuštena, ali ti je ostao gadget upitne iskoristivosti. I kako ide s tvojom dvojbom inače? |
|
I cijena je fora :)
|
Citiraj:
Zapravo, kad sam odlučio ostat na blue dosta sam si ograničio opcije. Nije baš neki izbor kod nas. Mislim da će ipak bit Fnatic |
Citiraj:
https://datamancer.com/product-categ...id=/keyboards/ Da imam para na bacanje, uzeo bih si koješta fore radi; izgledaju fenomenalno, samo ne znam kako bi na njima bilo tipkati :D |
Meni izgleda uzasno, ko da je netko s dna mora iz titanika izvadio tipkovnicu :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Totalno steampunk :) Samo bi se morao i posebno obuć svaki put kad radim na takvoj tipkovnici
|
I kaj je bolje uzeti za gaming?
Neku sa MX Brown ili sa MX Blue? Gledam samo Logitech jer samo njihovu periferiju uzimam. Uzeo jednom Razer i opekao se. Never more. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam G810 i mogu reći da mi je ta tipkovnica odlična, isprobao sam svašta, razne kombinacije switcheva i tipkovnica i ovaj Romer G je odličan, daje dobar osjećaj klika, nije preglasan i nije preteško postići pritisak na tipku. Odličan za gaming (isprobano u BFBC2, BF3 i BF4), odličan za svakodnevnu upotrebu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da li postoji mehanička tipkovnica sa HR znakovima - da nisu nalijepljeni već puni HR layout?
Vidim da ima G610. Ili barem da mogu kupiti slova pa zamijeniti. Tipa cm quickfire ultimate da je dobar layout? Treba mi za ured, dakle pisanje samo - mx blue valjda? |
Citiraj:
EDIT: dobro i topre spomenute prije par postova iako one nisu baš tipične mech |
Pa, ima ih još par :D
|
https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/
ako te vise zanima. naravno, nema tu ultimativnog switch koji je najbolji za sve, sve je stvar osobnog ukusa. Topre je najskuplji, ali to ne znaci nužno da je najbolji za svakog. Recimo Gateron Red se smatra da je bolji od Cherry MX reda (a jeftiniji je), dok je Cherry clear bolji od Gaterona cleara itd. itd. Baci pogled na taj subreddit ako te interesiraju takve stvari. |
Citiraj:
I da hvala ali upoznat sam sa time, barem dovoljno dobro |
|
Može li netko tko ima (ili poznaje nekog tko ima) Logitechovu G610 Orion Brown tipkovnicu s hrvatskim znakovima napisati product number ili nešto slično tome po čemu bi se tipkovnica mogla naručiti? Jučer sam bio u Linksu na Trešnjevci, imaju samo tipkovnicu s engleskim layoutom i kažu da ne postoji s hrvatskim. Ako netko ima i fotografiju kao dokaz, to bi bilo super kao potvrda da takva tipkovnica nije fantomska. :fala:
|
Bez obzira što piše HR, koliko ja znam, nema na HR.
|
Citiraj:
|
A evo i dokaza, kolega windfucker je bio susretljiv pa je uslikao svoju tipkovnicu. Sad još samo čekam nekakav product number/UPC/EAN code da znam što točno trebam tražiti.
|
Ima li itko ovu Asus Echelon
tipkovnicu? Pretpostavljam da hrvatska slova ne svijetle? Hvala. |
Gdje kupiti za Cherry MX Switch naša slova za osvijetljenu tipkovnicu?
|
ima li itko ovo tipkalo, Red Dragon YAMA K550 sa purple switcheima, navodno su mix blue i brown, bila je neki dan na akciji 84€ pa sam uzeo, kad dode za koji dan, napisem dojmove
https://www.amazon.de/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1 ovako po reviewima mi se cini solidna, dobre izrade s multimedijskim tipkama, handrestom, alu frame i dobri switchewi, jedini nedostatak je softwerska podrska, al boli me kuki za to, ucinila mi se za 84€ dobra kupnja, ipak je to duplo jeftinije od corsaira k70 rgb |
Isprobao sam ju nakratko. Bila je akciji na UK Amazonu sredinom kolovoza - 50 GBP.
Po osjecaju je negdje izmedu Kalih Blue i Brown prekidaca. One tipke iznad su mi bile malo cudne, kao i scroll. Jedine tipkovnice s kojim imam duza iskustva su Rapoo V500 te Noppoo Spyder i mogu reci da je kvalitetom izrade dosta bolja od Spydera i malo bolja od V500. |
Sta kazete na ovo ? mislim naruciti kroz par dana, svidja mi se dizajn i to bi mi bila prva meh tipkovnica namjenjena uglavnom gamingu. Znam da ne mogu ocekivati cudo i neku vrh. kvalitetu ali me cisto zanima.
Znaci izadje me nekih cca 60 eur. https://www.amazon.co.uk/Redragon-Me...=redragon+k553 |
Asus Echelon.Čvrsta,teška,dobro tipke,čini se kvalitetna,koliko će trajati pitanje je.Nabavio polovnu za 400 kn.
http://i.imgur.com/Q0o2z9Q.jpg |
Citiraj:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/...HD2ADB6NWGS9QE i došla mi danas, baš tipkam po njoj, i prvi dojmovi, kvaliteta je super, alu frame, rgb super svijetle, ugodne za oči, tipke su super za razliku od proslih logitech g11 koje su bile membransko sranje, al nemaju onajj clicky sound, nesto između brown i blue definitivno, al ono sto me malo smeta jer što npr tipke kao sto je shift, space i enter, kao da nisu ko ostale tipke, mozda jer su veće, nisu onako fino clicky ko ostale nego kao da postaju slicnije membranskim , al sve u svemu gušt mi je tipkat na mehaničkim, volim glasan i klikav zvuk, nema softwerske podrške, al ni ne treba, ima stvarno raznih programa osvjetljenja i statko moze je sebi prialogit kako paše jer ima tri profila za record, sve u svemu za 800 kn nije loše, alu frame, odvojene media tipke ukljucujuci volume wheel, full rgb, relativno dobri swithevi... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:27. |