![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo što si predložio izgleda ok,ali nekako mi je ogromno,ne znam hoće li mi stati u kutiju ;( |
Citiraj:
|
Ima tko preporuku solidnog relativno tihog venta koji je sposoban ohladit 550W napajanje? Imam XFX550W iz potpisa i u idleu se ne zna da radi, ali tokom igranja se čuje pravo muški. Dok sam imao bučnu grafičku nisam ni znao da napajanje sudjeluje u pjevanju. :)
Koliko je max RPM uopće potrebno za napajanje? http://www.links.hr/?naziv=ventilato...kl=050.908.188 http://www.links.hr/?naziv=ventilato...kl=050.908.259 Neki drugi prijedlog? |
Citiraj:
ako te ne smeta u idle-u ja nebi prckao po tome jer naravno da se mora vrtit/hladit u load-u. ja sam jucer vrtio testove pola dana, opteretio i stavio senzor na ispuh iz napajanja. pokazivao je izmedu 50 i 54C. u sobi je bilo cjeli dan 27-28C. sad si zamisli da stavis vent sa pola brzine ovoga sto je unutra, sta bi se desilo ;-). :chears: |
Ventilator u 450W :
Citiraj:
Citiraj:
|
SY1225SL12H 1,600 rpm 33.00 dBA 88.11CFM Po ovome ispada da Slipstream na 1600rpm može izgurat više zraka nego originalni vent od napajanja, uz manje buke naravno :) |
Malo OT: cemu ova prozirna plastika na ventu? :stoopid:
|
Preusmjerivaći protoka
|
:fala:
|
To samo stvara više buke u napajanju, tj. ventu. Mogli su to malo bolje improvizirati.
|
Moze preporuka venta za VGA XFX 5850 black edition ? Original je postao nepodnosljiv
thx |
TwinTurbo Pro i nemaš frke. :)
|
U specifikacijama ne pise da pase na 5850.
Mjerio sam razmak rupa : na mojoj grafi je 56 mm , oce li pasat ? |
Ne razumijem njemački, ali po ovome paše. Ista GPU kao tvoja :goood:
http://www.hardwareoverclock.com/Arc...urbo_Pro-3.htm Ja sam ga uglavio na 6850 bez problema, vjerojatno su isti razmaci rupa |
Citiraj:
|
Bez problema je išlo sve s ježićima, iako na stranici piše da se kupi onaj drugi set (ne znam zašto). Uredno sve pokriveno s ovima što su došli uz hladnjak. Jedino sam prekrojio kabel da ga mogu spojit na struju od grafe da se moze regulirat preko catalysta
http://www.youtube.com/watch?v=7C88yIkwSEo Btw, temperature na pasivi u idleu su zakon. Ne zna se da je komp upaljen. :) http://www.pohrani.com/t/1m/gj/op4EZyl/idle.jpg |
Samo da se još ima gdje nabaviti... Ponuda je trenutno očajna u nas, barem koliko sam ja tražio po web shopovima.
|
Vidim da su ga malo rezali , ali ima novija verzija koja netreba rezanje :
http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vg...ii.html?c=2182 Nisam ga nasao kod nas u ponudi,jedino ako bi ga u Sloveniji netko kupio i donio e to bi bio posa ! |
|
Ja san taj Accelero Twin Turbo II mislija za 6950 uzimat, al vjerovatno ga uzmen tek za iduću karticu, ako u startu ne kupin kvalitetan aftermarket cooler...
Citiraj:
Kolko para? |
Ma šalju, meni je došlo u Novsku poštom. Mislim da je bio 250kn, tako nešto.
|
Vidim da je cijena 65 $ , a to je blizu 400 kn + trgovačke marže i stižemo do 500 kn ?!
Mislim da je neisplativo toliko novca dat za hladnjak ,zasad sam rastavio ventilator sa grafičke , ubacio malo Litijeve masti za ležaje i zasad je grafa tiha ! Dokad će izdržati neznam ali je na kraju najjeftinije !:fiju: |
Citiraj:
Također sam naletio na ovaj VGA cooler. Izgleda predobro i ima cijenu od 50 eura na Casekingu. Šteta što se ne može nabaviti kod nas. |
Ak mislite trošit 300kn za hladanjak grafičke, onda dodajte još 20kn i kupite si Acelero Xtreme(+)/Xtreme II. Ide na više kartica, dosta moćniji, a ne tolika razlika u cijeni(ako mislite dat 300kn za hladnjak).
|
Moram pitat da vidim di je štos..
Uglavnom ventove nisam kupovao već duže vrijeme, a dok sam ih kupovao bilo ih je svih boja i veličina. Uglavnom trebam par novih ventova 140mm i 120mm zeleni led. Pa ako netko zna di slučajno ima za kupit, prevrtil sve shopove kojih se sjetil - 0 bodova :hitthewal: Nabavio novo kučište i fan controller prije ventova :goood: |
U zadnje vrijeme nema bas puno LED ventilatora kod nas. Ja sam nedavno trazio LED crvene i nisam ih nasao. Svaku trgovinu koju sam kontaktirao 0 bodova. Na kraju sam uzeo preko ebay-a, dosli iz UK za tjedan dana ( CM Sickleflow ) 2 komada cca 180kn. Tako da ti je najjednostavnije uzet sa ebay-a ili ako ti se neda cekat kupis bilo koje LED ventove ( imas spire led u ADM-u, imam isto dva komada i rade dobar propuh ), kupis zelene LED-ice i zalemis :D
|
Prije par tjedana sam se informirao koje ventove kupit za kučište jer su mi orginalni bili prebucni. I ja kupio Noiseblocker BlackSilent Fan XL2. Dok nisu namontirani na kuciste rade da ih se gotovo ne cuje ni malo, ali kad ih se stavi na kuciste cuju se glasnije nego oni koje sam imo prije (orginal cooler master).
e sad ja neznam dal je u meni problem (dal sam glup) ili to tak treba bit. Ako to tak treba bit onda odma mogu iz naziva firme izbacit noiseblicker. |
Jesi ih montirao sa sarafima ili s onim gumenim sranjima?
Gdje si ih tocno montirao? Koji kejs? |
montiro sam ih s onim gumicama a case je ovaj koji je u moj komp (cm 690) i bucniji je ovaj bocni nego onaj odozada
|
Bočni vent slobodno izbaci jer stvarno nema funkciju ako imaš složen protok s prednjim,stražnjim i gornjim ventovima.
|
Bocni vent je ok, jer hladi southbridge, ali meni su se u CM 690 svi brzi od cca 500 okretaja pokazali kao bucni. Na tom mjestu sam imao Scythe Slip Stream vent od 140 mm na 800 okretaja, kojeg sam jos dodatno usporio 7V adapterom i namontirao sa Xilence pull through gumicama.
Za buku dakle nije kriv vent, nego nedovoljan razmak izmedju rupica za zrak na bocnoj stranici i propelera ventilatora, koji u kombinaciji s bilo kakvim brzim ventilatorom generira buku. Kada navode specifikacije za buku, proizvodjaci testiraju ventilator bez ikakvih prepreka ispred i iza propelera, a uredjaj s kojim mjere buku nalazi se na udaljenosti od cca 1 metar. Also, stock ventovi od CM 690 se vrte na cca 1200 okretaja, a Noiseblocker XL2 na cca 1500 okretaja, pa zbog razlike od 20% u brzini vrtnje "head-to-head comparison" nema smisla. |
hvala na odgovrima, morat cu nesto izmislit jer ovo vise nemogu slusat
|
Koliko vidim Arctic Cooling nekako presušuje u Linksu. Jel drži to još netko?
Trebam neki pravi PWM vent sa 4 pinskim konektorom, kao što je recimo AC F12 (Pro). Ima nešto slično na našem tržištu? |
Citiraj:
:chears: |
Hhm da. Zato ih valjda i nema, fala na upozorenju :chears:
Problem je što ne vidim neku alternativu, a do sad sam bio jako zadovoljan - stare serije su radile godinama, tiho i bez problema... ali sam prodao kućište i ostavio ventove unutra :D |
Citiraj:
:chears: |
Dakle, imam Zalman CNPS10X cooler i nekako nisam zadovoljan izgledom i protokom zraka coolera koji je vec na njemu, stoga bih htio kupiti 2 coolera od 9 cm za dual fan. Ima li neka preporuka ? Znaci, ne moraju biti previse tihi, samo da imaju dobar protok zraka, a radili bi na pozitivnom tlaku (znaci upuh s obje strane prema cooleru). Opcionalno da su red LED cooleri. Hvala na odgovoru. KJ
p.s. ako je pozitivan tlak los, mogu po vasoj preporuci stavit push-pull, nije mi neki problem, samo da je sto bolji protok. Isot tako valja napomenuti da se radi o HAF 932 Advanced kutiji. |
Koji to točno CNPS10X hladnjak imaš?
Zašto bi kupio manjeg ventilatora (i to dva komada) kad možeš jednog od 12cm? Push-pull donosi minimalno smanjenje temperature, uz znatnije povećanje buke, a sa push-push ne bi dobio ništa, samo probleme, ne vidim smisao u tome. Kakve su temperature procesora? |
Imam Zalmana iz "Moj Komp" i vrlo sam zadovoljan.
Kao što kaže ShanTech, fino napiši koji točno CNPS10X imaš.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:13. |