![]() |
mislim da ce bit dovoljan taj h7.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
vidit cemo uopce dal bum isao na ryzena sad kad izadu rivjui za cca 2h.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Ok rivjui su vani:definitivno ide 1700 |
ja na svom procu koristim Asus Royal Knight i moram rec da sam zadovoljan
|
pitanje, sto su ove 4 kocke na ploci pored vrmova, googlanjem nasao da su to CHOKES, moze prijevod?
https://i.imgur.com/IubhIXU.jpg trebaju li se hladiti posebno, pod stres testom su ekstra vruci na dodir, laserski termometar (prilicno precizan) sto imamo doma kaze 92c, kapacitori desno 75c... imam neke male pasivce doma https://i.imgur.com/C07BY0U.jpg mogao bih polijepiti na kapacitore ili te chokes ali necu ako im je vrucina prirodna ili nije potrebno? |
Zavojnice. Ne treba im hlađenje, to je najobičnija bakrena žica.
|
Gledam neki cooler da zamjenim ovaj stock na ryzenu, zna nekad ronzat a to me izludi.
Fortron Windale 6 ili Cryorig H7 Za cryorig moram onda cekat Am4 mounting kit, a za Windale me muci sta ekipa ima problema sa visinom rama. Nac posteni podatak hoce ili nece udarat u Corsair Vengance LPX ram je umjetnost. A sad kupit i zajebat se mi nije bas u interesu. Ima li tko ove coolere i kakvi su dojmovi? |
Mjenjao bih svog Venomous Xa i Noctua NF-P12 fan za neki cooler koji bude hladio Ryzena 2600X.
Kaj se preporučuje od zračnih coolera do 600 kn i da je nešto bolje od gorenavedene kombinacije? Nemojte samo reći Noctua :D sve drugo dolazi u obzir. Čak i opet Thermalright ;) Sent from Mobara |
zasto, umjesto 75 71c za 300-400kn troska? sto ne noctua? onda ista stvar raijintek tisis/nemesis, imas jednog na njuskalu za 300
|
Mislio sam Thermalright Macho Rev.B za ali nigdje ne mogu naći usporedbu sa Venomousom.
Ili da kupim samo bolju pastu tipa MX-4 :D ? Sent from Mobara |
pa to nije ni dual tower imat ces iste ili -2 temperature, istina bolje zvuci macho od venomousa ali jesi rijesio to salo vise da budes macho na plazi za 3mj pusti macho hladnjake za procesor
|
Nisam još 100% sve riješio oko sala. Radim na tome, ali bi mogao riješiti tebe do jeseni tako da uz odmor od gaminga odmoriš i od foruma? :D kaj veliš :D ?
Sent from Mobara |
hehe malo se salimo nedaj se nasekirati
sad ozbiljno smisla ti ima samo neki cooler od 1kg/dual tower/140mm, sve ispod neces osjetiti prelazak |
Pa jašta da se šalimo :D
To sam si i mislio. Trebao bi preći na dual fan/dual tower grdosiju koja dođe koliko i vodenjača... niš onda. Budem namontirao VXa i terao 2600X sa noctuom pa budemo vidili kako se ponaša. Sent from Mobara |
Lapaj bazu do bakra (ili još bolje ak imaš nekoga da ti strojno skine bazu čim bliže pajpovima), push-pull ventovi pa probaj?
|
Ništa isplativo ti tu nemaš.
|
A vidim da. Svi cooleri do 600 kn su u stupanj do dva. Ovih par preko 600 kn su jedva 10% bolji.
Ma kjg... ništa od te investicije. Mislio sam ono, venomous x je stariji od isusove sandale pa rekoh u 10 godina možda ima kaj novo i bolje u tom rangu. Izgleda da nema. Sent from Mobara |
A ono, jedino radi vizualnog izgleda, čisto da promjeniš malo ako ti se mijenja, te ako se dogodi koji stupanj dole. Cooleri su izgleda vječna investicija
A ovo što si pisao da ne možeš naći usporedbe, recenzije coolera su zajebane, jedino da nađeš "zajednički nazivnik" cooler koji se pojavljuje u recenziji sa tvojim (212 evo, nh-d14 su dosta stari, skoro u svakom reviewu), pa onda taj isti kao referencu vs noviji cooler kojeg gledaš, pa usporediš |
Ma kakav vizualni izgled. Mislio sam na cca 10tak i više °C dolje. Za 5 se ni ne saginjem po cooler.
A ovo drugo, nemoguće jer je moj cooler zadnje isprobavan na i7 920 @ 4GHz... i ako uzmemo u obzir da se Ryzen na istom taktu zagrijava malo manje od tog Nehalema, bude VX ipak na kraju dobar još i za svoj 4. po redu proc koji bude hladio (i7 875K, i7 2600K, R5 1600, R5 2600X). Hvala svima na pomoći :) No kad smo ovdje, noctua vent ima tropinski konektor. Ukoliko upiknem taj konektor i CPU Fan header na ploči, je li on njemu regulira okretaje prema temperaturi proca ili mu daje konstantnih 12V? Sent from Mobara |
|
Citiraj:
|
Evo ovdje imaš svoj sa 2 različite konfiguracije venta, te popularne 212 evo i nh-d14, budući da se vrti oko posljednjeg to ti je to. Nemaš ti tu nekih boljih air coolera, možda nešto jako sitno. I to mora biti mrcina od kile i 2x14cm vent
I forstytech je imao bogatu bazu coolera, no nešto im se site promjenio, ne pronalazim |
Citiraj:
a grafa ide do 62°C pri 1200rpm ..može pomoć? što mi je činiti da stvari dođu u normalu na nekih 70°C, osim OC-anja? :fiju: šalu na stranu, koliko sam ja shvatio, vidim da se hvališ da imaš dobar cooler.. :D :D |
A cpu load je bio koliko? 20% opterećen :D
|
Citiraj:
..dakle 12 pa do 19% .uff.. :D |
Pa to ti je i poanta. Igraš nezahtjevnu igru
Sličan load je i meni, a pretežno igram igre iz cca 2012/13 i starije ako su AAA |
Citiraj:
Citiraj:
Sent from Mobara |
Kaj je s opcijom da te nofce za novi cooler uložiš u R7 2700?:) Kak god okreneš cooler, koji sad imaš je i više nego dobar, čak i nakon svih tih godina. Jedino da ideš na kakvo AiO vodeno rješenje.
|
brko racuna na ryzenfault swap ako se ne varam, samo mislim da ce se nacekati dok ovi iz amd-a potroše zalihe zen1 serije
|
Citiraj:
Ide na tržnjak i na njušku danas/sutra. Neda mi se čekat niti zejebavat više sa time. Nek ide ovako nekom drugom :) Ionako danas iđe naruĐba za 2600X ;) moram supportirat mali OPG, što ćeš :) Citiraj:
Sent from Mobara |
be quiet silent wings 3 uzmi, najbolji ventilatori, bolji od noctue, magnetnih corsaira i noiseblockera
|
Vidio. Nije loš, ali ne vidim kako ga nataknut na Venomous X.
Sent from Mobara |
Nemreš nikak, BQ SW3 ventovi idu samo na BQ hladnjake.
Usrali stvar sa flanđama pomaknutim prema sredini. Legendarni Nidec GT: https://www.highflow.nl/aircooling/f...k-edition.html https://www.highflow.nl/aircooling/f...k-edition.html |
Zato ide Noctua.
Sent from Mobara |
Citiraj:
https://www.instar-informatika.hr/hl...m_medium=click |
Hvala, bio je uzet u obzor ali na kraju ostao je Venomous X, ali sam uzeo malo bolji vent sa PWMom i to je to. Bit će super za novog Rajzenčeta.
Sent from Mobara |
Citiraj:
..ne znam koliko ovo ima smisla, ali od kako sam OCao proc uz štelanje vcore temp proca je manja za stupanj :D . Zauzeće proca je palo za 3-4% u igri. ..osumnjičeni za tu pojavu mi je vcore koji vjerovatno s obzirom da nije na auto, više ne baca na 1,4V kako ga je automatika znala pogurati. :kafa: zanimljivo :fiju: |
Vjerojatno zbog automatike ili nisi gledao temp pod jednakim uvjetima tj. opterećenjem
Uglavnom što se tiče loada, zadnjih par dana palim hwinfo, (gaming igara koje imaju koju godinicu & surfanje u glavnom), najveći load na svim jezgrama - 40% (uz OC na 3.9ghz) |
Piknuo R2200G i MSI B350M Mortar.
Doma mi leži Arctic Freezer64 tower Ver.1 (ona sa kopčama za AM2,AM3). Dali to paše na AM4, hoće li hladiti bolje odnosno tiše nego stock hladnjak koji dolazi sa R2200G? |
Freezer s kopčama paše, a pošto su ovi Ryzen stock hladnjaci čist OK, možeš prvo s njim probati. Kasnije namontiraš Freezer, ako se ispostavi da Ryzen Wraith ne hladi onak kak ti paše.
|
Vjerujem da stock od Ra hladi sasvim dobro, mislio sam da bi sa Freezerom bilo manje buke, no vjerojatno bi VRMovi patili više.
Pošto ne mislim OCat, stavim stock pa ću vidjet. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:46. |