PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221452)

9800pro 09.12.2015. 13:50

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2863936)
ako se moze probati preko stickova, odlicno. da ne diram ssd na kojem su win10

A joj, win10 na tom Celeronu...nije ni čudo da ti je sve sporo bez obzira na SSD.
Pukni gore OpenElec ko kolega malo više pa vidi, mislim da će ti raditi puno bolje.
Sad sam gledao za onaj Tronsmart novi player na njihovom forumu, HD audio podrška je u najbolju ruku tak-tak...
Ima instaliran VidON Kodi gore posebno pripremljen za njihov player i HD audio radi ali samo softwerski pa ide van LPCM.
Običan Kodi navodno kažu ne radi jer nije otimiziran, bla bla bla.
Uglavnom nema tu neke promjene od starije generacije playera.
Čak i Raspberry Pi2 ima softwerski decode HD audia u LPCM u jednoj verziji Kodi-a (OpenElec) a dođe 350-400 kuna...

Gabre 09.12.2015. 17:28

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 2864325)
A joj, win10 na tom Celeronu...nije ni čudo da ti je sve sporo bez obzira na SSD.
Pukni gore OpenElec ko kolega malo više pa vidi, mislim da će ti raditi puno bolje.
Sad sam gledao za onaj Tronsmart novi player na njihovom forumu, HD audio podrška je u najbolju ruku tak-tak...
Ima instaliran VidON Kodi gore posebno pripremljen za njihov player i HD audio radi ali samo softwerski pa ide van LPCM.
Običan Kodi navodno kažu ne radi jer nije otimiziran, bla bla bla.
Uglavnom nema tu neke promjene od starije generacije playera.
Čak i Raspberry Pi2 ima softwerski decode HD audia u LPCM u jednoj verziji Kodi-a (OpenElec) a dođe 350-400 kuna...

Ma sto ti je, najbolje da ne rade windowsi na takvim komponentama, a i predvidjen je za windowse. Cak ima modela koji dolaze sa predinstaliranim.

A ovo sto pricas za androide, tocno, ja sam odustao, jos ih nema kako treba. Osim nvidia shielda.

RimtuTiTuki 09.12.2015. 20:12

Koje su mane Openeleca u usporedbi sa kombinacijom Kodi - Windows?

Masster 09.12.2015. 20:35

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2863549)
u medjuvremenu sam vidio da kao vec neki sloznei kompletici dolaze po 100+ dolara,
reko zaboravi tu glupost, sve me kopa da narucim onaj Tronsmart S905 Telos
ali koliko sam istrazivao zadnja dva dana, jos ne postoji android box koji radi passthrough DTS HDMA signala... ovaj telos bi navodno trenao pustati Dolby HD i DTSHD, ali kroz Kodi koji dolazi preinstaliran, tj, Vidon XBMC.
e sad, jel to pametno, ili ic uloziti u novi case za komp pa ga utisati maksimalno koliko mogu.

Ne kontam bas najbolje. Da li ovi android boxovi imaju mogucnost pustanja DTSa preko optickog izlaza ili ne.

Gabre 09.12.2015. 20:40

Samo DTS, ALI ne i DTS HD, te DTS HDMA.
Dts je stari standard i daleko slabija kvaliteta zvuka, dvd filmovi su u DTS uglavnom.
Ako nemas pravo kucno kino nego neke komp zvucnike, ili jos gore samo tv zvucnike, onda se ne moras s tim zamarati.
Ja sam.sinoc isprobavao na istom filmu razliku izmedju DTS zvuka, i onda Dts HD MA, i osjetno je zvuk bolji na HD MA

Masster 09.12.2015. 20:43

Imam risiver i 5.1 zvucnike. Al posto je risiver star skoro 10 godina pitanje je pusta li DTS HD uopste. Bitno mi je da dts obicni visekanalni radi. Hvala

sodom 09.12.2015. 21:02

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2864528)
Samo DTS, ALI ne i DTS HD, te DTS HDMA.
Dts je stari standard i daleko slabija kvaliteta zvuka, dvd filmovi su u DTS uglavnom.
Ako nemas pravo kucno kino nego neke komp zvucnike, ili jos gore samo tv zvucnike, onda se ne moras s tim zamarati.
Ja sam.sinoc isprobavao na istom filmu razliku izmedju DTS zvuka, i onda Dts HD MA, i osjetno je zvuk bolji na HD MA

koji zvucnici i koje pojacalo je u pitanju ? ...gledao si isti film/scene ili nesto razlicito?

Gabre 09.12.2015. 21:15

Citiraj:

Autor Masster (Post 2864532)
Imam risiver i 5.1 zvucnike. Al posto je risiver star skoro 10 godina pitanje je pusta li DTS HD uopste. Bitno mi je da dts obicni visekanalni radi. Hvala

pa upisi model receivera u google, ili ovdje, pa lako saznas, ali 99% da ti ne podrzava nove HD standarde.

Citiraj:

Autor sodom (Post 2864540)
koji zvucnici i koje pojacalo je u pitanju ? ...gledao si isti film/scene ili nesto razlicito?

marantz 5008, polk audio RTiA7 i centralni CSiA6

da, ista scena. zvuk je puniji, mocniji, i glasniji. razgovjetniji.

GoodLooker 09.12.2015. 22:28

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 2864507)
Koje su mane Openeleca u usporedbi sa kombinacijom Kodi - Windows?

Nema ih!

rendula 10.12.2015. 08:51

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 2864576)
Nema ih!

Nda.
Mislim da su mane prilicno ocite - imas Kodi, i to je to. Ako hoces koristiti bilosta drugo na tom boxu/kompu, ides na android ili win.

RimtuTiTuki 10.12.2015. 09:03

Mene čisto zanima da li postoji neko ograničenje što se tiče videa ili zvuka.

Windowsi mi ne trebaju na kućnom kinu, za ostale stvari imam i komp i tablet i laptop,... a na kraju krajeva i mobitel...

GoodLooker 10.12.2015. 09:12

Citiraj:

Autor rendula (Post 2864671)
Nda.
Mislim da su mane prilicno ocite - imas Kodi, i to je to. Ako hoces koristiti bilosta drugo na tom boxu/kompu, ides na android ili win.

Upravo tako (mislio sam da je očito da je Openelec "ljuska" za Kodi), ako želiš koristiti Office, Računovodstveni program ili surfati bespućima interneta....Openelec nije za to.
Ali ako trebaš kvalitetan OS za media player baziran na Kodiju, perfektan je.

Gabre 10.12.2015. 17:35

Citiraj:

Autor rendula (Post 2864671)
Nda.

tocno to, meni openelec nema smisla iz dva razloga.
Prvo trebas imati pristojno jak hardver da bi vrtio blu ray remuxe, i jos uz to nemas i dalje podrsku za dtsHDMA (vjerojanto)
a onda drugo, taj pristojan hardver ne mozes koristiti za nista drugo tipa youtube, torrente, surfanje, itd.

i opet, android box onda ima puno vise smisla, a kosta sve skupa jednako. jer i pi2 dok sve pokupujes i pospajas da je funkcionalno, moras potrositi i vise nego pristaojan android box, a prednosti nema.

GoodLooker 10.12.2015. 17:42

Ja sam mislio da razgovaramo o media playerima, kakvo vražje surfanje?
btw. youtube imaš na Kodiju, torrente također.

Gabre 10.12.2015. 18:06

cekaj, media player upravo bas treba moci sve to. Inace bi ga zvao video player.

Imam obican bluray player ako cemo bas to, i isto vrti i mkv i avi i mp3 i flac i sve. Ali nije media player.

GoodLooker 10.12.2015. 19:14

Miljama daleko je Openelec+Kodi od video playera. Da sad ne nabrajam sve funkcije jer popis je praktično beskonačan.
Zašto bi opcija surfanja bila nešto što definira media player, ne razumijem?

Gabre 10.12.2015. 21:03

meni ne pase, eto. Jer se sjetim u sred filma ic zaustavit i potrazit glumca na IMDB. samo alt tabnem i to je to.
kako to u kodiu napraviti a da mi ne treba programersko iskustvo i 78 addonova.

dapace, napisi mogucnosti openelec-a, mozda promijenim misljenje, no velim, meni najvise fali sto nijedna od tih zdelanec rjesenja nema punu podrsku za DTS HD i DTS HDMA zvuk i jednostavno za mene je prekrizeno.

GoodLooker 10.12.2015. 21:27

Kakve veze ima Openelec/Kodi sa DTS HD audiom? Ako ti je DTS HD bitan (meni osobno je apsolutno nebitan), kupiš NUC, instaliraš Openelec i imaš DTS HD...di je problem? Openelec je baziran na Ubuntu (debian) i njegovo korisničko sučele je modificirana verzija Kodija. Radi izvrsno i stabilno, brz ko metak i na slabijem hardveru. Instalacija na računalo (npr NUC) traje ravno 5 minuta. Nije potrebno nikakvo programersko znanje, instaliraš ga sa USB-a i voziš. Nakon instalacije podesiš u postavkama jezik, vremensku zonu, jezik titlova i par sitnica. Sve vrlo jednostavno i pregledno. Za sve ostalo (plugins, samba,dodavanje izvora medija) imaš internet ili temu XBMC aka KODI na ovom forumu.
Vezano za "movie information" opciju (info o filmu, glumci, najava itd.), pa to u Kodiju radi da ne može bolje, oš po defoltu ili još bogatije opcije sa nekim pluginom, npr. Universal Movie Scraper:

http://gearburn.com/wp-content/uploa...m-scraper.jpeg

Gabre 10.12.2015. 23:15

ne kuzis ti, nisam lud kupovati intel NUC koji kosta $500, pa na njemu vrtiti iskljucivo Kodi, samo da bi dtshd radio.

zato sam odlucio postojeci komp nadograditi za te novce i sloziti vrhunski media centar, na kojem mogu sve, i zaigrat i kodi i sto mi padne na pamet. Jer sve drugo je kompromis.

nekome kome je stalo do DTS HD zvuka nema sto razmisljati o android stickovima i openelec-u i pi2

i opet nisi mi naveo sto jos mos sa openelcom osim kodi-a gore?

GoodLooker 11.12.2015. 00:09

Ok, za tebe je kompletno računalo s officeom, preglednicima, igrama itd.... "media player", za mene je to najlošija moguća opcija, trebam samo Kodi (ili eventualno Plex). U potpunosti sam zadovoljan s njim i zadovoljava sve moje potrebe za multimedijom na tv-u.
Opcija kompletnog računala je za mene potpuno nerentabilna s obzirom na potrošnu energije i cijene komponenata. Da ne spominjem da ne želim računalo u dnevnoj sobi ispod televizora.Openelec=Kodi, on je OS koji je sa korisničke strane Kodi. Nema dodatnih opcija osim raznih konfiguracija mreže, wifi-a, bluetooth-a...što Kodi inače nema. Openelec podržava DTS HD zvuk...ako tvoj hardver to podržava.
Nema u njemu opcije instalacije knjigovodstvenog programa, League of Legends i internet preglednika.

Gabre 11.12.2015. 00:14

tocno, i da bi imao DTS HD zvuk, znaci moram isti taj openelec instalirati na PRAVO racunalo, a onda nema smisla, vec tada imas pravu win masinu i instalirati openelec gore je besmisleno.

openelec je ok za staviti na neko staro racunalo ili taj pi2 koji nikad nece vidjeti bluray iso/remux film, i zahtjevnije audio formate. tj, za sve koji spajaju tako nesto na 32"tv i zvucnike od televizije, i za to je, slazem se, super.

GoodLooker 11.12.2015. 00:17

Nisam siguran da kužim zašto nije dobar Openelec za instalaciju na PRAVO računalo?

Mikeyy 11.12.2015. 00:48

Čini se meni da ti ne znaš šta hoćeš. Spoji si kućno kino na pc i završi priču.

RimtuTiTuki 11.12.2015. 14:54

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 2865196)
Nisam siguran da kužim zašto nije dobar Openelec za instalaciju na PRAVO računalo?

Mislim da se ne trebaš truditi..

Koliko sam skužio Gabre traži računalo sa sljedećim odlikama:
-web browser
-Kodi
-DTS-HD
-cijena manja od 200$
-da se ne čuju ventilatori
-da radi glatko

E pa gorenavedeno ne postoji...

NUC jedini pokriva sve osim cijene. I ako ti je stalo do DTS-HD, onda je 500$ zanemariva cifra u odnosu na ostale komponente...

Možeš se odlučiti na kompromise u obliku Chromebox-a sa Openelecom, ali onda nemaš browser, možeš probati sa Linuxom, ali za to treba nešto znanja i vremena... možeš staviti windowse, ali onda se oboružaj sa strpljenjem, jer radi sporo...

Itd... sve osim NUC-a ti je kompromis.

Možeš probati sa ASRock Beebox-om, ali pitanje je koliko će se brzo windowsi vritit na tome.

Ja bi iskreno rađe uložio 300$ više u NUC, i bio miran dugo vremena

Gabre 11.12.2015. 16:25

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 2865196)

zato sto onda imas hrpu komponenti koje sjede neiskoristene i to je bacanje novaca

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 2865401)
Mislim da se ne trebaš truditi..

Koliko sam skužio Gabre traži računalo sa sljedećim odlikama:
-web browser
-Kodi
-DTS-HD
-cijena manja od 200$
-da se ne čuju ventilatori
-da radi glatko

E pa gorenavedeno ne postoji...

NUC jedini pokriva sve osim cijene. I ako ti je stalo do DTS-HD, onda je 500$ zanemariva cifra u odnosu na ostale komponente...

Možeš se odlučiti na kompromise u obliku Chromebox-a sa Openelecom, ali onda nemaš browser, možeš probati sa Linuxom, ali za to treba nešto znanja i vremena... možeš staviti windowse, ali onda se oboružaj sa strpljenjem, jer radi sporo...

Itd... sve osim NUC-a ti je kompromis.

Možeš probati sa ASRock Beebox-om, ali pitanje je koliko će se brzo windowsi vritit na tome.

Ja bi iskreno rađe uložio 300$ više u NUC, i bio miran dugo vremena

isto vrijedi i za tebe, nisam lud dati 500$ da bi vrtio samo KODI na openelecu.
ne razumijem sto vam nije jasno. Openelec bi trebao biti budget varijanta,
ali eto, meni ne pase jer onda nemam DTSHD zvuk, a da bi imao, moras potrositi puno vise novaca, a tako nesto onda vec imam. kuzite.

kad tad ce android boxovi podrzavati dtsHDMA zvuk, ali ne u ovoj generaciji. no opet, jako razmisljam o nvidia shieldu, koji kosta nesto vise ali je jako kompletan proizvod. i kosta 300$ :D

RimtuTiTuki 11.12.2015. 17:09

Za Openelec i Kodi ti je dosta 200$

GoodLooker 11.12.2015. 17:39

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2865430)
Openelec bi trebao biti budget varijanta...

Openelec je power and stability varijanta, os osmišljen da pokreće media centar.
Windowsi kao media centar su pomoćna opcija, rade ali to nije to.

Gabre 11.12.2015. 17:49

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 2865443)
Za Openelec i Kodi ti je dosta 200$

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 2865460)
Openelec je power and stability varijanta, os osmišljen da pokreće media centar.
Windowsi kao media centar su pomoćna opcija, rade ali to nije to.

daj decki pocnite citati sa razumijevanjem a ne povrsno.

znam da je za openelec dosta i 200$, no i ta komba ne vrijedi nista vise od jednog android box-a koji je jeftiniji i sa vise mogucnosti, i jednako stabilan. A i jedno i drugo pati od problema sa DTS HD passthrougom, odnosno, ne moze ga ostvariti.

i sad neki mi neko pojasni zasto su windowsi kao media centar pomocna opcija? Jer osobno ne vidim opravdanja kupiti Intelnuc, za 500$, i onda na njega samo staviti Kodi/openelec.

Da se openelec moze instalirati na neki komad hardvera koji kosta 60-70$, onda ok, ali sve dalje od toga je beisplativo jer imas android boxeve vec za 100$ koji rasturaju u svemu. (osim DTS HD zvuku jel :D )

RimtuTiTuki 11.12.2015. 17:54

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2865462)
znam da je za openelec dosta i 200$, no i ta komba ne vrijedi nista vise od jednog android box-a koji je jeftiniji i sa vise mogucnosti, i jednako stabilan. A i jedno i drugo pati od problema sa DTS HD passthrougom, odnosno, ne moze ga ostvariti.

Od kuda ti informacija da Chromebox u kombinaciji sa Openelecom pati od problema sa DTS HD passthrougom?

Gabre 11.12.2015. 17:56

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 2865463)
Od kuda ti informacija da Chromebox u kombinaciji sa Openelecom pati od problema sa DTS HD passthrougom?

Nismo nigdje pricali o chromeboxu. Samo je linkao netko. Idem malo istraziti kakav je.
On kosta 250$, pa treba petljati sa chromeosom, brisati, garancija, itd..
A za 300$ onda imam nvidia shield koji ga jede uzduz i poprijeko outofthebox

Zapamtite da na sve cijene ovdje ide jos 13% porez i dodatno par dolara enviromental fee, pa dodatno 15-20$ za garanciju duzu od 15 dana u trgovini

segregator 11.12.2015. 18:08

Pa dobar PC za openelec se sastavi za puno manje od $200

Gabre 11.12.2015. 18:28

please, aj molim te. a da nije klasicna kutijetina sa atx kucistem i komponentama iz 2006-e. jedini uvjet, punokrvni HDMI izlaz sa podrskom za DTS HD, znaci novija PCI-e grafa ili integrusa

segregator 11.12.2015. 19:46

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2865477)
please, aj molim te. a da nije klasicna kutijetina sa atx kucistem i komponentama iz 2006-e. jedini uvjet, punokrvni HDMI izlaz sa podrskom za DTS HD, znaci novija PCI-e grafa ili integrusa

http://www.asrock.com/mb/AMD/E350M1/?cat=Specifications

instaliraš na 8GB SD karticu ili USB stick, i još ti samo mini-ITX kućište treba

Gabre 11.12.2015. 19:56

Nije mi dostupno ovdje :( dobro zvuci

segregator 11.12.2015. 20:10

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2865508)
Nije mi dostupno ovdje :( dobro zvuci

Imam ja jednu za prodaju, ne igra mi to više otkad su mi crkli svi HDMI ulazi na plazmi...samo lijen sam slati :)

Nisam nikad isprobao ze HD zvukovne formate, tako da samo mogu vjerovati Asrocku da ih podržava

sodom 11.12.2015. 20:54

ja imam taj e350 u HTPCu vec tri godine, pobaco nutra ssd i hdd, vrti samo openelec, dobro to radi. jer ima kakav nasljednik tome trenutno u ducanima ? nisam bas u toku sa time.

segregator 11.12.2015. 20:57

Citiraj:

Autor sodom (Post 2865531)
ja imam taj e350 u HTPCu vec tri godine, pobaco nutra ssd i hdd, vrti samo openelec, dobro to radi. jer ima kakav nasljednik tome trenutno u ducanima ? nisam bas u toku sa time.

Meni je isto super radio dok je bio u pogonu, jedino nisam stigao isprobat
ima li snage vrtit x265

sodom 11.12.2015. 21:03

mislim da to ne dolazi u obzir, kolko znam to za sad ide samo preko cpu-a a ovaj na e350 je....nedovoljan :)

Gabre 11.12.2015. 21:07

ima li danas tako neka ploca za uzeti a da ne kosta ko sv petra kajgana?

imam viska SSD doma, mem je jeftin, pa bi to bila super opcija.

segregator 11.12.2015. 21:51

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2865541)
ima li danas tako neka ploca za uzeti a da ne kosta ko sv petra kajgana?

imam viska SSD doma, mem je jeftin, pa bi to bila super opcija.

Mogu ti ja poslat svoju preko prijatelja u Vankuveru kad opet dođe u Zadar :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:17.