![]() |
Čitaj post opet, sad sam ti boldao i podcrtao.
Originalni/stock/huawei rom |
od jučer jedan kod mene.. e sad, ja ga kupio u tele2 centru, veli kao, nemamo ga na bonove (745kn jel) nego mi ga da na produženje ugovora na 24 mj. MMP 100 za nisam sad siguran 645 ili 745kn, ili slobodan uređaj za 895kn... uzeo ovo za 895kn i mob je zaključan.. zar nebi trebao biti otključan??
|
Citiraj:
|
Tele2 Backup | Clockworkmod Recovery v.4
Evo backupa orginal ROM-a od Tele2, onaj s widgetima u dropdown meniju. Znači instalirat Clockworkmod recovery (onaj narančasti od Zadkynovog ROM-a), raspakirat zip u root od kartice, ući u recovery i odabrat backup/restore i taj backup. Ja sam si sad Kineza puknuo gore pa ćemo vidjet :) EDIT: build je dobar (HRV) ali nažalost nema dropdown menija tako da znate. |
Tutix, znači sve je prošlo super ? :)
Fenomenalno. P.S. Nadam se da si napravio backup kad je ROM bio čist, bez tvojih podataka gore ;). |
Je, trebao bi bit čist ;). Napravio sam wipe, backup i onda sam ga i pokrenuo da vidim jel sve pobrisano. Probao sam i rootat iz CWM-a sa onim zipom ali 0 bodova, baš šteta što se oriđiđi neda rutat. Fali onaj support koji je IDEOS imao na xda developersima, a za ovaj mob osim Goranovog ROM-a tamo nema ničega. Sad ću vozit Donga malo, ako ne vidim smisao lako si vratim backup :). A nikad ne znamo, možda iz Huaweija pošalju link za download...
|
Ne kužim. Niti ovaj nema GPS i ostalo u notificationu !? Nemoguće...
Već mi je bilo čudno kad se dizao sustav da nije kao "original". Iako je build number dobar :( |
Nemoj zezat? Onda je ta modifikacija negdje pobrisana sa wipe data možda?
|
Sumnjam jer wipe-aš samo data i cache particiju, ne systemsku. framework-res.apk je jedna od stvari kaj drži što je u notification baru i još gro toga. A to je na /system particiji.
Iskreno, pojma nemam di je problem. Čim se pojavio onaj Android natpis kod bootanja, neš mi nije štimalo. |
Hm, sad sam ga i ja vratio al isto šipak. Vratim onaj svoj backup prije wipea i notifikacije su tu ali mi je bootscreen i dalje pregažen sa onim stock Androidovim. Stvarno čudno :/.
|
Znači imaš backup sa notifikacijama ? Ali sa svojim podacima ?
Probaj onda napraviti factory reset iz mobitela pa onda backup. Možda će onda tu ostati notifikacije, a bez podataka. |
Evo probao iz mobitela ali opet nestanu notifikacije.
EDIT: Da ali čini mi se da kad ga pokrenem iz moba pobriše sa CWM-om jer se pokaže ona njegova ikonica :/. |
Volume+ (Sound Boost) v1.8.0.5
da li je ovo mozda rjesenje za zvuk kod razlicitih custom romova...
https://market.android.com/details?i...ST.android.lvh |
jedno pitanje..
flashao sam originalni ROM, i rootao... sad bi htio staviti onaj zadnji cyanogen koja je procedura? prvo flashati onaj "bios" kao u prvom postu pa samo puknem zip na SD i pokrenem? |
@Tutix
E jebiga, onda makni ručno account i SMS poruke i ostalo (aplikacije ako imaš neke koje sadrže nešto tvoje) i onda napravi backup :D Iako opet velim, ne vidim kakve veze ima jedan data/cache wipe sa /system particijom. Fala kaj se trudiš... @Tombill Da, po ne znam koji put. Sve piše u prva dva posta. Staviti gore recovery preko instalabador.bat i onda update sa ZIP-a iz recovery-a. |
jbga, pročito sam cijeli thread, da odlučim koji mod ću stavit, al sve je razbacano... trebo bi codiac povadit sve važne informacije i ubacit u prvi post skupa s linkovima..
nisam baš neki seljo, al moram priznat da mi je ovo prvi android i treba se naviknut.. |
Napravim to ovih dana pa postam tu, idem se uključit u ove blagadane i to. Hvala tebi na pomoći :)
|
Evo ja sam danas patcho benru-a sa superSonicPatch V2.2
Evo poboljšanja: - Optimal configuration of internal killer android which translates to better management of RAM. - Enhanced GPS, take the signal much faster and more accurately. - Improved speed of access to the SD card. - Modified the default DNS changed by OpenDNS. (Much faster and completely safe. The biggest difference you notice when you open the new market using wifi). - GPU Accelerated UI. - Changes in other internal parameters to improve performance. |
Može link za supersonic patch,i pojašnjenje,kako ga staviti na benrua.
|
http://www.youtube.com/watch?v=b0pp_...ature=youtu.be
evo link na njemu ima na kinezu kak oču napravit račun da mogu na market ali neče stalno mi se reboota i nemogu napravit račun na gmail.! :( |
Citiraj:
Jel doista napravi neke razlike - pojma nemam. Citiraj:
Nakon što si stavio Kineza, jesi restartao recovery pa stavio google aplikacije preko update from zip ? Jesi stavio market apk na mobitel ? |
Citiraj:
Nakon toga restart moba, odradi onaj startup wizard do kraja i tamo bi ti se trebo spojit na google account bez problema, a market se nekad ne pojavi u draweru odmah nego nakon par minuta, no pojaviti se mora i mora raditi. Instalirao sam taj kineski rom ovom gore opisanom metodom nekoliko puta i nikad nije bilo problema! |
Nevjerojatno, još ne posustaje. Taman mi je izbacilo upozorenje da je na 15% baterije.
http://img804.imageshack.us/img804/1...020180a.th.jpg |
Citiraj:
|
Synca samo mail kad ga spojim na wlan doma ili na poslu, ali ručno preko GO Mail widgeta. Obrisao sam mu i email i gmail aplikaciju.
|
Tak sam i ja nešto imao slično, oko 5 dana s time da sam koristio još i dosta mobitel. Manje GPS-a (sygic guta GPS, ostali i ne toliko), ali WLAN i pozivi sa porukama su išli konstantno.
Fora je u par stvari: - 2G troši manje (pogotovo ako ne morate biti stalno dostupni nego ono, svakih 5min stavite da provjeri mail i ostalo) - autosync zna pocuclat bateriju - kalendar zna bacati telefon iz sleepa ako je widget na ekranu - brightness na auto |
novi
evo kupio i ja u 8650 i to mi je prvi mob tog tipa tj smartphone tako da ću imati čudo pitanja
evo prvo kako mogu ograničit aplikacijama pristup internetu tj da me po mogućnosti pita ako se oće spojit |
Evo odgovor od Huawei supporta:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ok za sad ništa konkretno
Da bi se U8650 rootao potrebno ga je fleshati sa originalnim romom moželi mi neko objasnit ovu rečenicu što je što i čemu služi i ima li kakav tutorial za neznalice da ne gnjavim stalno |
Citiraj:
|
staviš unbranded software,rootaš ga sa tim fajlom,staviš recovery,i iz njega stavljaš custom room,sve ti detaljno piše na prvoj strani,znam jel sam ja radio po tome i to je to.
Hvala codiacu,a i mom prijatelju na dobrim živcima,mislim na KEIOFFICE! Živjeli!!!! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Moja preporuka ti je kinez s kojim mob radi brze i fluidnije, ali nema mogucnosti overclocka, ili benru cyanogen, zadnja verzija, koja ima nekih problema doduse, meni je napr. mikrofon bio tih pa su me lose culi, nekima je opet zvucnik slusalice bio tih... cyanogen radi stabilno ako ne pretjerujes sa overclockom, i u igrama radi brze, te imas puno vise mogucnosti podesavanja moba... |
došao kupiti mobitel, mogu ga kupiti samo postojeći korisnici
cigani! |
Citiraj:
|
ok stavio sam kineza sve radi kako treba za sad samo bar ja ne vidim razlike u kinezu i org postavkama od tele :P ispravite me ako grijesim.
|
Naravno kad razlike nema. Osim što je Kinez 2.3.5, a ostali 2.3.3 verzija Androida.
U pravilu, najviše se osjeti razlika kad se mob duže koristi i kad ga se natrpa aplikacijama. Kinez onda i dalje radi kao prvog dana, ostali baš i ne. |
http://www.mobiklik.rs/index.php/ure...nic-u8650.html
Zainteresiralo me ovo "Huawei Sonic U8650 je smart telefon sa besplatnim Huawei Cloud+ online prostorom od 16GB za korisnike ovog uređaja" Malo guglanja i došao sam do ove stranice https://www2.hicloud.com/user/login.action može se registrirati, ali to je to. Koliko sam skužio u Indiji i još nekim državama je omogučena usluga cloud+ koja nudi 16gb online storage, phone finder i još neke druge aplikacije. Neko ima više informacija o ovome? Još neki link http://www.newtechnology.co.in/huawe...n-india-u8650/ http://huaweidevice.co.in/Products/C...onic-U8650.php http://huaweidevice.co.in/cloud/ |
stigao u roku 48 sati mob :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:57. |