PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   MR servis (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=215082)

mstaglicic 08.06.2015. 21:38

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2789198)
Više mi se čini da čitaju ovu temu :D

Ja sam sa njima imao pozitivna iskustva, uzeo par win licenci i office :)

Nakon cijele one situacije, pokazali su se na kraju fer .

Javim još koji sam laptop na kraju uzeo kod njih.

coconut 09.06.2015. 06:32

Pitanje je koliko bi bili fer da nisi podignuo frku ovdje... Vjerojatno bi još uvijek čekao uz neko nebulozno opravdanje.

darkydark 09.06.2015. 07:36

Dok prođe 45 dana i posrane ocito da bi mogli/morali vratit novce, jao kak smo dobri :-)

FRipper 09.06.2015. 08:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 2789308)
Pitanje je koliko bi bili fer da nisi podignuo frku ovdje... Vjerojatno bi još uvijek čekao uz neko nebulozno opravdanje.

Citiraj:

Autor darkydark (Post 2789317)
Dok prođe 45 dana i posrane ocito da bi mogli/morali vratit novce, jao kak smo dobri :-)

Baš to...srce mi se para od dobrote :fiju:

Da posluju na PCE tržnici baš bi im bilo super :D

@mstaglicic
Ali ajde drago mi je da ces ti biti na kraju riješen svega na tvoju korist a isto tako se nadam da si naučio neke stvari o njima ;) I sljedećih 3god dok imaš svoj novi laptop, malo više pazi na te stvari i napravi to kako treba a ne da opet se dovedeš u istu situaciju ;)

wooden 09.06.2015. 10:54

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 2789179)
U subotu sam poslao ADM-u, servisu S1 e-mail s mojim zahtjevima i danas su prvo poslali e-mail da nek se ipak još malo strpim jer kolega rješava da dobijem novi laptop.
Nazvali su me potom na mobitel i rekli da im pošaljem par laptopa s njihove stranice koje bih htio jer još samo čekaju pismenu potvrdu iz Della.
Kad sam im rekao da je mom Dellu preostalo još 15 dana čekat na dijelove - rekli su mi " zaboravite to, od njega ništa, idete na novi laptop po Vašem izboru u našoj trgovini " .

Dakle, na kraju je i ADM ispao fer, možda u početku i nisu mogli ništa no kad se situacija zakomplicirala su uskočili i mislim da će bit brzo riješeno.

Upravo to boldano.
Trgovina je ispala sasvim korektna jer je ovo jedna nepredviđena i ne toliko česta situacija koja se zakomplicirala zbog oštećenja u transportu, a na to nitko ne može utjecati.
Kad su vidjeli da se ovo previše odugovlači, kontaktirali su Dell kako bi dobio novi laptop.

Old Iggy 09.06.2015. 11:02

Citiraj:

Autor polymer123 (Post 2789054)
slažem se ,mene zanima ako imam kupljen laptop ili nešto drugo ako se pokvari i nebitno u kojoj trgovini jel moram ja to slat na servis ili bi trebala trgovina u kojoj je to kupljeno slat na servis ?

Zakonski je odgovorna trgovina, ali brže je preko servisa.

Munjara 09.06.2015. 14:19

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2789153)
i dobiti razbijen laptop i odgovor od trgovine "baš nas briga nisi slao kod nas" :lol2:

Ne vidim zašto je brže slati u servis nego u trgovinu koja ide svaki drugi dan ili svaki dan u servis :S

Ja sam uvijek da se šalje u trgovinu, sigurnije je...

Stojim pri napisanom
Niti imaju sve trgovine promtpno organiziran servis tj otpremu, niti je isto tako nemoguće da ti ta trgovina kojoj si poslao primi oštećeno pa okrivi tebe ili da ti preda sa servisa/od njih oštećeno a ti doma otvoriš i prekontroliraš i ustanoviš oštećenje.

Da i ne komentiramo koliko robe od drugih npr izmijenimo na tržnici kupljenih tko zna gdje, igru pokvarenog telefona sa trgovinom u slučaju komplikacija kao i raznoraznih predaja po vipu, tcomu, sparu, kauflandu i slično, pa do drugih trgovina koje otpreme organiziraju tipa jednom tjedno...

Kad god imam priliku izbacujem nepotrebnog posrednika koji mi troši energiju, novce i vrijeme.

Princ288 09.06.2015. 15:39

Pogotovo telekompanije, tmobile prvo dok u poslovnici dodes na red izgubis vremena, i otprilike trostruko vise vremena prode prije nego dobijem mobitel nazad. Imam u gundulicevoj smartson/agram., dosad je sve bilo gotovo u roku tjedna.

FRipper 12.06.2015. 21:12

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 2789204)
Nakon cijele one situacije, pokazali su se na kraju fer .

Javim još koji sam laptop na kraju uzeo kod njih.

proso tjedan a tebe nema... što bi na kraju? :stoopid:

mstaglicic 12.06.2015. 21:17

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2791017)
proso tjedan a tebe nema... što bi na kraju? :stoopid:

I ja bih rado znao, zasad u ADM-u jos cekaju da se dokumentacija ( potvrda ) rijesi .

Iskreno, nisam ni znao da se potvrda od strane Della toliko ceka, rekli su mi da bi mogla bit tek krajem iduceg tjedna rijesena potvrda pa onda dogovor s ADM-om za laptop novi.

FRipper 12.06.2015. 21:47

Super su ti dogovori i pregovori...tj zavlačanja... pa to se pobogu riješi u 1-2 dana ne kuzim koji vrag izvode.

Ajde sacekati cemo i taj mizerni kraj iduci tjedan... pa ako dobiš stari popravljeni laptop javi da to sredimo jer kako se meni cini tako ce i biti zato i zavlace pa da jave "dell ne odobrava"...

mstaglicic 12.06.2015. 21:58

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2791039)
Super su ti dogovori i pregovori...tj zavlačanja... pa to se pobogu riješi u 1-2 dana ne kuzim koji vrag izvode.

Ajde sacekati cemo i taj mizerni kraj iduci tjedan... pa ako dobiš stari popravljeni laptop javi da to sredimo jer kako se meni cini tako ce i biti zato i zavlace pa da jave "dell ne odobrava"...

Direktno iz Della su mi javili kako se dokumentacija rijesava, ne znam ja sam racunao da za tu potvrdu treba max. 2-3 dana, pogotovo cim su mi iz ADM-a rekli da im proslijedim sifru / link laptopa koji bih htio . Nadao sam se, kazem eto dva tri dana da oni dobiju tu pismenu potvrdu pa da se odmah dogovore sa mnom.

Ne vjerujem da ce mi vracat moj Dell buduci da su sami rekli kako se od tog odustaje ( iako na moje pitanje tko rjesava pitanje tog laptopa i gdje ce on zavrsiti na kraju , u ADM-u kazu kako nisu oni zaduzeni za to ).

FRipper 12.06.2015. 22:10

Nadam se, ali stvarno je ovo previše. Pa hebemu vec sam i ja ljut ko pas iako nije moj laptop :D štab tek bilo da je...grrr

mstaglicic 12.06.2015. 22:21

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2791051)
Nadam se, ali stvarno je ovo previše. Pa hebemu vec sam i ja ljut ko pas iako nije moj laptop :D štab tek bilo da je...grrr

Buduci da nisam nasao neki direktan email za Dell HR ( kao sto sam nasao za Dell EU ) , sva moja komunikacija s Dell HR se odvija putem njihove sluzbene FB stranice.

Ljuti i mene sto su takvi, usporavaju na svakom koraku . Iz Della govore kao da je potrebno malo vise vremena da se moj slucaj privede kraju iako ne kuzim zasto - od ponedjeljka rjesavaju tu potvrdu ko da je za ne znam sta nego za laptop / refundiranje novca , stogod.

Kazu u ADM-u da kao rekli su im iz Della da je u redu to za novi laptop ali ovi zele to napismeno imat .

Nybelung 12.06.2015. 22:47

Ti si mušterija za poželit. :D
NHF. :D

mstaglicic 12.06.2015. 22:56

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2791065)
Ti si mušterija za poželit. :D
NHF. :D

:D

Pokusavam sve mirno rijesit .

Old Iggy 13.06.2015. 19:55

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 2791055)
Buduci da nisam nasao neki direktan email za Dell HR ( kao sto sam nasao za Dell EU ) , sva moja komunikacija s Dell HR se odvija putem njihove sluzbene FB stranice.

Ljuti i mene sto su takvi, usporavaju na svakom koraku . Iz Della govore kao da je potrebno malo vise vremena da se moj slucaj privede kraju iako ne kuzim zasto - od ponedjeljka rjesavaju tu potvrdu ko da je za ne znam sta nego za laptop / refundiranje novca , stogod.

Kazu u ADM-u da kao rekli su im iz Della da je u redu to za novi laptop ali ovi zele to napismeno imat .

U konkretnom slučaju imaš:

1. Kupca - iliti sebe,
2. Trgovca - zakonski odgovornog,
3. Distributera - tehnički odgovornog (sa svojim servisom),
4. Dell - marketinški odgovornog.

Dell ne može više od ovog, tj. ne može naložiti nekome da ti da novi bez dodatnih odobrenja prije ADM-a.

mstaglicic 15.06.2015. 16:56

Danas stigao odgovor preko Dell korisnicke sluzbe kako je moj zahtjev odbijen , ali da zahtjev ponovno ide u obradu i da se sad moram malo vise strpit dok se to rijesi.

Doc 15.06.2015. 16:59

Svaka čast ako ćeš i dalje čekati. Već si mogo odavno dobiti novce i uzeti drugi laptop, po svim zakonima.

mstaglicic 15.06.2015. 17:04

Citiraj:

Autor Doc (Post 2792228)
Svaka čast ako ćeš i dalje čekati. Već si mogo odavno dobiti novce i uzeti drugi laptop, po svim zakonima.

Na koji nacin?
Obratit se trgovcu ( ADM ) ili ?

Nemam vremena jos pokraj svih ispita na faksu , detaljnije proucavat zakone .

coconut 15.06.2015. 17:17

Ako je utvrđeno da je laptop crkao, prodavač ti mora:
1. ponuditi isti
2. ako ga nema, a u tvom slučaju ga nema, možeš zatražiti povrat novaca (cijeli iznos) ili drugi laptop. Ako ti ponude drugi laptop ti ga NE moraš prihvatiti već slobodno možeš zahtjevati povrat love.

mstaglicic 15.06.2015. 17:20

Citiraj:

Autor coconut (Post 2792234)
Ako je utvrđeno da je laptop crkao, prodavač ti mora:
1. ponuditi isti
2. ako ga nema, a u tvom slučaju ga nema, možeš zatražiti povrat novaca (cijeli iznos) ili drugi laptop. Ako ti ponude drugi laptop ti ga NE moraš prihvatiti već slobodno možeš zahtjevati povrat love.

Moja je prva greska sto sam laptop slao putem Overseasa na servis . Vracen nepopravljen i pokidan.

Ponovno cu kontaktirat ADM al sumnjam da oni mogu ista napravit bez Dellove potvrde.

EDIT:

ADM upravo javio kako mi mogu zamjenu izvrsit tek kad dobiju odobrenje iz Della, a da na njihovu brzinu oni nazalost, ne mogu utjecat.
Isto tako kazu i i da ako su rekli da se ide na novi laptop, onda ce tako i bit na kraju samo da se moram strpit dok Dell support odradi svoje.

Doc 15.06.2015. 17:28

S obzirom da je prošlo više od 45 dana, imaš pravo tražiti puni povrat novaca, i to ti oni po zakonu moraju napraviti. A kasnije trebaju sami s DELLOM rješavati probleme. Njima će dell vjerojatno uzeti taj laptop i nadmiriti ih financijski, tako da oni neće sigurno tu ništa izgubiti.

Drift_King 15.06.2015. 17:40

Citiraj:

Autor Doc (Post 2792238)
S obzirom da je prošlo više od 45 dana, imaš pravo tražiti puni povrat novaca, i to ti oni po zakonu moraju napraviti. A kasnije trebaju sami s DELLOM rješavati probleme. Njima će dell vjerojatno uzeti taj laptop i nadmiriti ih financijski, tako da oni neće sigurno tu ništa izgubiti.

Zasto bi njima Dell ista namiriva, nebi da su oni prva ruka. TO je rizik posla.

45 dana nema veze, cinjenica je da te zatezu i ja bi igara na tu kartu.

mstaglicic 15.06.2015. 17:51

Citiraj:

Autor Doc (Post 2792238)

Nece ADM prije nego sto mu Dell potvrdi odobrenje, ocito cu morat jos cekat.

fanATIk 15.06.2015. 18:47

A i 45 dana ne piše nigdje u zakonu...

FRipper 15.06.2015. 18:59

Ne piše u zakonu ali piše na njihovoj stranici...

Tako da ne znam koji vrag se čeka tu više

@mstaglicic budi pametan i nemoj biti i dalje magarac, sorry što moram tako reci ali dopuštaš si da te vuku za nos a ne bi trebao

Baš te briga što veli dell support, i ne vidim razloga da čekaš njihov odgovor jer ti nisi kupio laptop od Dell-a a to je već xxx puta rečeno i nema veze što si slao u servis, trgovac tj prodavač je taj koji je odgovoran!

Daj čovječe opameti se, guze te već 60 dana a ti šutiš... pa ja bi već bio u zagrebu i na licu mjesta uzeo lovu te otišao u prvi pevec i kupio novi laptop.

Traži povrat love, pošalji pismeni raskid ugovora te očitanje od DA trgovine, DA trgovine ADM. Ako se ne očituju, prijavi ih https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp i amen, neka se onda oni dalje razvlače i natežu sa perom perićem i odobrenjima od "važnih osoba"...

Oh hebem ti spike i pametovanja...

X-Plosiv 15.06.2015. 20:01

Nije niti čudo da nam je država ovakva kada ovog guze više nego Tinu Katanić.

NHF, ali zaslužio si to, kakvi fakultet ispiti, ovo ti je 10 minuta, izgubiš 2h dnevno gledajući u zid, svi smo gubili koji smo bili na faksu. Treba ti laptop, stisni muda (nalaze se između nogu, 5 cm od uranusa) i napravi što ti svi ovdje govorimo.

mstaglicic 16.06.2015. 21:24

Sinoć sam putem web stranice poslao prijavu inspektoratu, nikakav povratni odgovor od njih nisam dobio tokom dana.

Prije desetak minuta mi je stigao odgovor Dell korisničke službe :

"Kolege su nam maloprije javili da je drugi zahtjev prošao. Žao nam je što ste toliko čekali, postoje mnoge procedure koje smo morali proći zbog kompleksnosti slučaja. System One, odnosno netko od kolega iz servisa će vam se javiti s potvrdom i uputama za daljnje korake. Hvala vam na strpljenju i želimo vam puno ugodnih sati rada na novom računalu.Vaš Dell tim .

mstaglicic 18.06.2015. 18:31

Sorry na duplom postu

Danas su javili iz ADM da ce mi poslat pouzecem laptop koji sam odabrao ( trebam nadoplatit 92kn za njega ) a i jos mi kazu da moram platit dostavu (45kn)

Buduci da se radi o zamjeni laptopa , imaju li pravo naplatit dostavu ?

FRipper 18.06.2015. 18:43

Nemoj placati ništa...pa šta ti je, reci im da ne želiš ništa plačati i da si ti platio dostavu prema njima i da bi bilo u redu da ti ne naplate dostavu niti da moraš uopće ništa nadoplačivati. To su kamate za dugo čekanje!

Stvarno svašta...

p.s. metni svoje "iskustvo" ovdje kod njih http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81799

coconut 18.06.2015. 18:53

Ja stvarno ne kužim kojeg ti još vraga posluješ s njima. Ja bi ih odavno otkantao, tražio povrat love i kupio lap negdje drugdje.

FRipper 18.06.2015. 18:58

Baš to, sada iz inata... umjesto da budu sretni što si bio korektan i pristojan te čekao toliko dugo, oni hoce još para uzeti... mah nemam riječi

mstaglicic 19.06.2015. 13:57

Na kraju sve rijeseno, poslali su laptop i sad samo cekam da dodje.

Ma znam da sam mogao i pokupit novce od njih pa negdje drugo kupit, al eto zavrsilo je tako .

JuiceBox 19.06.2015. 14:07

Za tebe je dalaj lama sitna riba :D Ovo ide u anale PCE kao covjek s najvise strpljenja :D

FRipper 19.06.2015. 18:54

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 2794026)
Na kraju sve rijeseno, poslali su laptop i sad samo cekam da dodje.

kako je riješeno na kraju? Sve si platio?

mstaglicic 19.06.2015. 19:53

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2794167)
kako je riješeno na kraju? Sve si platio?

S obzirom da sam zahtjevao dostavu subotom platio sam dostavu , a i tih 92kn.

syss 19.06.2015. 21:37

Citiraj:

Autor xulos (Post 2794033)
Za tebe je dalaj lama sitna riba :D Ovo ide u anale PCE kao covjek s najvise strpljenja :D

:D

FRipper 19.06.2015. 21:43

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 2794190)
S obzirom da sam zahtjevao dostavu subotom platio sam dostavu , a i tih 92kn.

:kafa: znaci platio si jos vise od 45kn? nisam znao da postoji opcija dostava subotom kod trgovina... hm hm hm

buljo 20.06.2015. 00:54

Ak je čovjek zadovoljan onda bi i ostali trebali biti,,, (alkohol govori doduše :D )

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:06.