![]() |
Citiraj:
Javim još koji sam laptop na kraju uzeo kod njih. |
Pitanje je koliko bi bili fer da nisi podignuo frku ovdje... Vjerojatno bi još uvijek čekao uz neko nebulozno opravdanje.
|
Dok prođe 45 dana i posrane ocito da bi mogli/morali vratit novce, jao kak smo dobri :-)
|
Citiraj:
Citiraj:
Da posluju na PCE tržnici baš bi im bilo super :D @mstaglicic Ali ajde drago mi je da ces ti biti na kraju riješen svega na tvoju korist a isto tako se nadam da si naučio neke stvari o njima ;) I sljedećih 3god dok imaš svoj novi laptop, malo više pazi na te stvari i napravi to kako treba a ne da opet se dovedeš u istu situaciju ;) |
Citiraj:
Trgovina je ispala sasvim korektna jer je ovo jedna nepredviđena i ne toliko česta situacija koja se zakomplicirala zbog oštećenja u transportu, a na to nitko ne može utjecati. Kad su vidjeli da se ovo previše odugovlači, kontaktirali su Dell kako bi dobio novi laptop. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Niti imaju sve trgovine promtpno organiziran servis tj otpremu, niti je isto tako nemoguće da ti ta trgovina kojoj si poslao primi oštećeno pa okrivi tebe ili da ti preda sa servisa/od njih oštećeno a ti doma otvoriš i prekontroliraš i ustanoviš oštećenje. Da i ne komentiramo koliko robe od drugih npr izmijenimo na tržnici kupljenih tko zna gdje, igru pokvarenog telefona sa trgovinom u slučaju komplikacija kao i raznoraznih predaja po vipu, tcomu, sparu, kauflandu i slično, pa do drugih trgovina koje otpreme organiziraju tipa jednom tjedno... Kad god imam priliku izbacujem nepotrebnog posrednika koji mi troši energiju, novce i vrijeme. |
Pogotovo telekompanije, tmobile prvo dok u poslovnici dodes na red izgubis vremena, i otprilike trostruko vise vremena prode prije nego dobijem mobitel nazad. Imam u gundulicevoj smartson/agram., dosad je sve bilo gotovo u roku tjedna.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Iskreno, nisam ni znao da se potvrda od strane Della toliko ceka, rekli su mi da bi mogla bit tek krajem iduceg tjedna rijesena potvrda pa onda dogovor s ADM-om za laptop novi. |
Super su ti dogovori i pregovori...tj zavlačanja... pa to se pobogu riješi u 1-2 dana ne kuzim koji vrag izvode.
Ajde sacekati cemo i taj mizerni kraj iduci tjedan... pa ako dobiš stari popravljeni laptop javi da to sredimo jer kako se meni cini tako ce i biti zato i zavlace pa da jave "dell ne odobrava"... |
Citiraj:
Ne vjerujem da ce mi vracat moj Dell buduci da su sami rekli kako se od tog odustaje ( iako na moje pitanje tko rjesava pitanje tog laptopa i gdje ce on zavrsiti na kraju , u ADM-u kazu kako nisu oni zaduzeni za to ). |
Nadam se, ali stvarno je ovo previše. Pa hebemu vec sam i ja ljut ko pas iako nije moj laptop :D štab tek bilo da je...grrr
|
Citiraj:
Ljuti i mene sto su takvi, usporavaju na svakom koraku . Iz Della govore kao da je potrebno malo vise vremena da se moj slucaj privede kraju iako ne kuzim zasto - od ponedjeljka rjesavaju tu potvrdu ko da je za ne znam sta nego za laptop / refundiranje novca , stogod. Kazu u ADM-u da kao rekli su im iz Della da je u redu to za novi laptop ali ovi zele to napismeno imat . |
Ti si mušterija za poželit. :D
NHF. :D |
Citiraj:
Pokusavam sve mirno rijesit . |
Citiraj:
1. Kupca - iliti sebe, 2. Trgovca - zakonski odgovornog, 3. Distributera - tehnički odgovornog (sa svojim servisom), 4. Dell - marketinški odgovornog. Dell ne može više od ovog, tj. ne može naložiti nekome da ti da novi bez dodatnih odobrenja prije ADM-a. |
Danas stigao odgovor preko Dell korisnicke sluzbe kako je moj zahtjev odbijen , ali da zahtjev ponovno ide u obradu i da se sad moram malo vise strpit dok se to rijesi.
|
Svaka čast ako ćeš i dalje čekati. Već si mogo odavno dobiti novce i uzeti drugi laptop, po svim zakonima.
|
Citiraj:
Obratit se trgovcu ( ADM ) ili ? Nemam vremena jos pokraj svih ispita na faksu , detaljnije proucavat zakone . |
Ako je utvrđeno da je laptop crkao, prodavač ti mora:
1. ponuditi isti 2. ako ga nema, a u tvom slučaju ga nema, možeš zatražiti povrat novaca (cijeli iznos) ili drugi laptop. Ako ti ponude drugi laptop ti ga NE moraš prihvatiti već slobodno možeš zahtjevati povrat love. |
Citiraj:
Ponovno cu kontaktirat ADM al sumnjam da oni mogu ista napravit bez Dellove potvrde. EDIT: ADM upravo javio kako mi mogu zamjenu izvrsit tek kad dobiju odobrenje iz Della, a da na njihovu brzinu oni nazalost, ne mogu utjecat. Isto tako kazu i i da ako su rekli da se ide na novi laptop, onda ce tako i bit na kraju samo da se moram strpit dok Dell support odradi svoje. |
S obzirom da je prošlo više od 45 dana, imaš pravo tražiti puni povrat novaca, i to ti oni po zakonu moraju napraviti. A kasnije trebaju sami s DELLOM rješavati probleme. Njima će dell vjerojatno uzeti taj laptop i nadmiriti ih financijski, tako da oni neće sigurno tu ništa izgubiti.
|
Citiraj:
45 dana nema veze, cinjenica je da te zatezu i ja bi igara na tu kartu. |
Citiraj:
|
A i 45 dana ne piše nigdje u zakonu...
|
Ne piše u zakonu ali piše na njihovoj stranici...
Tako da ne znam koji vrag se čeka tu više @mstaglicic budi pametan i nemoj biti i dalje magarac, sorry što moram tako reci ali dopuštaš si da te vuku za nos a ne bi trebao Baš te briga što veli dell support, i ne vidim razloga da čekaš njihov odgovor jer ti nisi kupio laptop od Dell-a a to je već xxx puta rečeno i nema veze što si slao u servis, trgovac tj prodavač je taj koji je odgovoran! Daj čovječe opameti se, guze te već 60 dana a ti šutiš... pa ja bi već bio u zagrebu i na licu mjesta uzeo lovu te otišao u prvi pevec i kupio novi laptop. Traži povrat love, pošalji pismeni raskid ugovora te očitanje od DA trgovine, DA trgovine ADM. Ako se ne očituju, prijavi ih https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp i amen, neka se onda oni dalje razvlače i natežu sa perom perićem i odobrenjima od "važnih osoba"... Oh hebem ti spike i pametovanja... |
Nije niti čudo da nam je država ovakva kada ovog guze više nego Tinu Katanić.
NHF, ali zaslužio si to, kakvi fakultet ispiti, ovo ti je 10 minuta, izgubiš 2h dnevno gledajući u zid, svi smo gubili koji smo bili na faksu. Treba ti laptop, stisni muda (nalaze se između nogu, 5 cm od uranusa) i napravi što ti svi ovdje govorimo. |
Sinoć sam putem web stranice poslao prijavu inspektoratu, nikakav povratni odgovor od njih nisam dobio tokom dana.
Prije desetak minuta mi je stigao odgovor Dell korisničke službe : "Kolege su nam maloprije javili da je drugi zahtjev prošao. Žao nam je što ste toliko čekali, postoje mnoge procedure koje smo morali proći zbog kompleksnosti slučaja. System One, odnosno netko od kolega iz servisa će vam se javiti s potvrdom i uputama za daljnje korake. Hvala vam na strpljenju i želimo vam puno ugodnih sati rada na novom računalu.Vaš Dell tim . |
Sorry na duplom postu
Danas su javili iz ADM da ce mi poslat pouzecem laptop koji sam odabrao ( trebam nadoplatit 92kn za njega ) a i jos mi kazu da moram platit dostavu (45kn) Buduci da se radi o zamjeni laptopa , imaju li pravo naplatit dostavu ? |
Nemoj placati ništa...pa šta ti je, reci im da ne želiš ništa plačati i da si ti platio dostavu prema njima i da bi bilo u redu da ti ne naplate dostavu niti da moraš uopće ništa nadoplačivati. To su kamate za dugo čekanje!
Stvarno svašta... p.s. metni svoje "iskustvo" ovdje kod njih http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81799 |
Ja stvarno ne kužim kojeg ti još vraga posluješ s njima. Ja bi ih odavno otkantao, tražio povrat love i kupio lap negdje drugdje.
|
Baš to, sada iz inata... umjesto da budu sretni što si bio korektan i pristojan te čekao toliko dugo, oni hoce još para uzeti... mah nemam riječi
|
Na kraju sve rijeseno, poslali su laptop i sad samo cekam da dodje.
Ma znam da sam mogao i pokupit novce od njih pa negdje drugo kupit, al eto zavrsilo je tako . |
Za tebe je dalaj lama sitna riba :D Ovo ide u anale PCE kao covjek s najvise strpljenja :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ak je čovjek zadovoljan onda bi i ostali trebali biti,,, (alkohol govori doduše :D )
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:06. |