PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Cijena računalnog servisa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=214942)

tiki66 15.05.2016. 14:11

Na takvim glupostima i instrukcijama se najlešće i izgubi najviše živaca, samo ljudi to ne kuže. Misle da je to pokazat dva-tri klika, na kraju moraš objašnjavati što je to uopće Windows, što minimize i maximize... Pa zaboravljene šifre, pa kako ih ti ne možeš naći (čim znaš nešto o kompjuterima si haker i trebao bi haknuti skype servere kako bi saznao njihov password). Na žalost, čini mi se da je potražnja za ovim glupostima sve veća, a potražnja za pravim poslom sve manja

santos 15.05.2016. 17:04

to ti je najgore dok radis prijateljima i poznanicima. isto tak dok se ne dogovorite kolko sta kosta unaprijed... (barem okvirno). svi bi uvijek sve da je besplatno. a nemaju pojma kolko to vremena i truda nekom potrosi dok mu ne objasnis.... cesto sam bio u istim dilemama ;)

ja sam tak znao zeninim prijateljima (susjedima 2 kuce dalje) 2 dana potrosit dok im nisam sredio komp (prvo rastavit cijeli komp jer unutra ima prasine za ubit 10 ljudi, proc tako zapecen za hladnjak da su zajedno izasli van bez da sam digo polugu za proc, sve ocistio stavio novu pastu, sastavio nazad unutra. onda sav malware spyware koji doslovno uninstaliras pod add / remove programs, pa malwarebytes, pa skeniranje harda koji zeza, pa izoliranje bad sectora, pa izvlacenje podataka, bacanje harda, stavljanje novog, instaliravanje novog sistema, officea, ostalih programa na zahtjev itd).

i onda zena veli nemoj mu naplatit vise od 100 kn. dodje mi da se ubijem :D

silver_tip 15.05.2016. 18:27

Citiraj:

Autor santos (Post 2926289)
i onda zena veli nemoj mu naplatit vise od 100 kn. dodje mi da se ubijem :D

E da... zene su cesto te koje ubiju u pojam ovaj fuseraj :D
Donese zena neki dan sa posla Tablet 7 incha Prestigio multipad duo. Zbrikan totalno. Upalis i samo svijetli logo.. asposlutno ni jedna metoda reseta ne radi niti ga komp vidi na bilo koji nacin.

Trazim 2h po XDA, kod nas po forumima i sve opisane metode ne pale i onda naletim na neki post preveden sa google sa ruskog foruma i reko idem i tu metodu isprobati. Na pola puta zapne jer na skynet 10 moras iskljuciti driver signature enforcement da bi se nesto potrebno instaliralo... ajmo na djecji komp sa w7 i prvo valja dicu ubijediti da se mrdnu sa kompa :D

Kako god, uspio vratiti u zivot hebeni tablet i dam zeni te reko evo nosi i trazi 100kn jer nije da sam ga sad resetirao i vozi nego je kompletno bio fleshan sa svojim tvornickim fw. Drugacije nije moglo...

Popljuva me zena da joj je to radna kolegica, sta ne mogu trazit 50kn ili bocu Radlera i paket kave. Reko moze nescafe u pakiranju 1kg :D

Kako god, reko ajd ok.. ne trazi nista i tako i bilo.
Za par dana nosi zena sa posla laptop neki... sta je sad sunce ti tvoje i tim drlozima vise sto donosis ?!? Ama to ona meni dala jer nesto ne valja a prestar je da se popravlja i kao ako trebas za djelove.

Rastavio ja laptop, ocistio i ubacio 1GB ddr rama, digo xpsp3 i prepilio bateriju na pola jer je na jednoj polovici noga na kojoj stoji laptop a sam laptop nije htio raditi na struju uopce dok je baterija prikljucena no uredno radi sa solo baterijom :stoopid:, baterija je nesto neispravna tj. pravi kratak spoj ali sama ako radi drzi nekih 20min...

Slozio ja to i zamjenio za Blanjalicu :roller:

Ako nastavim ovako na godinu cu biti milioner :D

santos 15.05.2016. 18:54

hahahaa, dobar si :) meni ovaj susjed donio vec smrznutu hobotnicu i filete svjeze tune (radi covjek na platformi :D )

alengrosevic 15.05.2016. 19:52

Citiraj:

Autor nex (Post 2925970)
Ovo je glupo. Ne to raditi.

Imas isti problem kao i mnogi drugi koji pasivno agresivno kukaju po ovoj temi: ne definirate sto cete raditi unaprijed i koliko ce to kostati i radite popravke na svoju ruku bez kontaktiranja musterije.

Jel tako tesko unaprijed reci cijenu? Jel tako tesko uzeti telefon u ruku i nazvati "alo prika, vidim da ti je i napajanje za zamijeniti, to ce te kostati jos 300 kn, jel mijenjam ili ne"? Valjda jest, valjda je lakse onda prosipati zuc po forumima za probleme u koje se sami uvalite.

Rade se usporedbe sa serviserima auta, ves masina... e pa onda se pocnite ponasati profesionalno kao serviseri auta i ves masina. Kad god su mi tijekom servisa na autu nasli jos nesto sto je trebalo napraviti nazvali su, rekli o cemu je rijec i koliko ce to kostati. Da su na svoju ruku isli mijenjati pola motora i kasnije mi ispostavili racun poslao bih ih u kurac.

ajde malo skuliraj. Došao komp koji ne radi i rečeno je da ga treba složiti. Kakva mušterija?? Niti ja imam firmu niti ću zivkati za svaku stvar koja ne radi. Rečeno je složi komp. Zamjenjeni su dijelovi, stare stvari su priložene, ako je zapisao serijski može provjeriti. Radim u firmi gdje znam koliko bi mu naplatio da je došao u firmu. Ovo u sivoj zoni je škakljivo i čisto informativno pitam koliko bi to kolege naplatile. Kakvo kukanje?? Jbg drugi put ću fino odjebati takve likove na prvu. Niti se možeš naplatiti, a izgubio si par sati vremena i uložio svoje komponente/novac na popravak. Radije češem jaja "s razlogom", nego da gubim vrijeme na socijalu. Nikad više...

Gilbert5 15.05.2016. 20:02

Trebam postavljanje stiropora, 60 kn metar ruke - minimalna cijena od bilo kojeg "majstora"
Trebam postavljanje laminata - 60 kn metar - minimalna cijena.

Ekvivalent kompleksnosti ovoga je 5 minuta instalacije win 10 na SSD.

Majstori drže cijene i nema jeftinije, iako 1200 kn za 3 sata posla slaganja laminata zvuči prokleto bezobrazno, ali to je jednostavno tako.

Dižite cijene ili neka nose u ovlaštene/legalne servise :) :)

smuchac 15.05.2016. 20:06

Prijatelje sam srezao na 3. Spustio sam gace previse pa im mećem struju,telefone,antene,internet,solarno,mobiteli,tableti,televizije pič*e materine... Fak of svima. Fino kazem toliko i toliko ce kostat,tebi ispod cijene ali vise nema dzabe. Sluzba je sluzba,druzba je druzba. Doc cu ti pomoc betonirat i teglit kad se selis dzabe ali kad je rad u struci,odjebi se. Hvala. :D

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

brmbo 15.05.2016. 20:22

Citiraj:

Autor santos (Post 2926332)
hahahaa, dobar si :) meni ovaj susjed donio vec smrznutu hobotnicu i filete svjeze tune (radi covjek na platformi :D )

Ha Ha i ja san zna raditi za 3-5 litara maslinovog ulja i ribu, jbg nisu imali para :goood:

Munjara 15.05.2016. 20:34

Većina ljudi ne priča o biznisu sa strane već o tim povremenim "jel možeš to sredit situacijama" (kad se već kužiš/kad ti je posao inače/kad ti je hobi) i njihovoj adekvatnoj kompenzaciji.

A ovi prijatelji i frendovi koji te otkriju kad čuju da znaš s "tim stvarima" od kojih inače nikakve koristi nema beda:-misliš da smo si dobri? Došlo mi 30m drva dođi prijatelju, treba prekopat i malo vrta a i cigle mi stižu gradim dvorišne. 2 moja informatička sata 10 tvojih šljakerskih da vidimo kolko smo si dobri?

Mislim da je glavna greška što smo se sjebali kao mlađi-klipan si a kužiš se u te stvari pa si faca kad to znaš srediti i guraš se svuda. Onda kasnije skužiš da je najbolje pravit se glup...

smuchac 15.05.2016. 22:28

Istina.

tiki66 16.05.2016. 08:34

Citiraj:

Autor Munjara (Post 2926364)
Mislim da je glavna greška što smo se sjebali kao mlađi-klipan si a kužiš se u te stvari pa si faca kad to znaš srediti i guraš se svuda. Onda kasnije skužiš da je najbolje pravit se glup...

Upravo to.

Staromodan 18.05.2016. 22:15

Jbg, koliko se trebalo uciti da se zna u dva-tri klika na brzinu nesto sloziti?! Koliko je vremena i isprobavanja trebalo proci?! Da je to tako lako vec bi i oni sami to znali napraviti. Ja sam prije to radio za badava, ali nisu znali cijeniti, pa sam prestao. Kada pitaju onda kazem da to vise ne koristim ili da sam zaboravio. Osim toga, kad je meni trebala pomoc onda takvih nije bilo nigdje. Tko mi sta pomogne onda mu vratim kako mogu ili mu se kasnije oduzim, a ostalima nista. Prekasno sam shvatio da je ljepse biti glup. A ni besplatne instrukcije vise ne dajem osobama koje djeluju nadareno, jer bi svi da nista ne rade, a da im je placa velika i to bez ucenja, kao - ako mogu drugi zasto i oni ne bi mogli tako... A i kad vide da znas, onda su ljubomorni. Sada je puno mirnije i imam vise vremena za sebe.

smuchac 19.05.2016. 08:49

Tako je. Ja se ovime bavim aktivno skoro 15 godina i od samog početka kad nije bilo interneta,stare 286-ice,386-ice,486-ice,prve pentiume i diskove od 80MB sam sam spajao i kad ne bi radilo,sjedi i plači... Kucanje u DOS-u,Windows 3.1 i 3.11 i sto čuda s Pascalom,Qbasicom i Logom bla bla.... Kad je dosao dial up,MP3 od 3MB skidam po 20 minuta i tako 18 puta za 1 CD pa ekipi pržim i postajem narodni heroj a zapravo ispadam pizda ko šta i jesam. Sve što ne znam ili nisam znao,potražio sam na internetu. Nisam ja genije nikakav niti i danas znam nešto puno ali inteligencija,logika i iskustvo idu na ruku svima koji imaju malo talenta za to kao i za sve ostalo... Đaba više nema nikome,oči su mi ionako u qurcu,ne namjeravam biti besplatni doživotni servis nikome jer stvarno sam previše toga napravio đabe.

BladeRy 20.05.2016. 18:47

Ajme, sta sve covjek moze ispricat dogodovstina sa servisima ljudima. Otkad sam bio mlad (glup) pa rekao da se razumjem u to, pocela je serija sranja.

Zena od prijatelja kojeg znam 25 godina kaze da im je starcima comp banana. Comp se kad/tad gasi i rusi i bsoda i pali sam od sebe itd. Ok ajmo redom, jesu windowsi? Stavio svoj disk i nabacio win, krepaje, testirao ram sve ok. Ocistio cpu od cca 2 prsta prasine i average temp od 80c, rusi se. Napajanje il ploca, otisao po svoje napajanje i nasao krivca. Ok, ljudima kupljeno novo napajanje, win ociscen od smeca, cpu ociscen i nova pasta, u biosu netko savio paljenje u 00:00 pa je i to rijeseno.
Placanje? Rekose starci da mi cura da za pice.........

Odavno sam dosao do zakljucka da sta god radim, radim sta je sporije i duze moguce. Radim nekome comp, iako apsolutno mrzim radit na terenu jer mi vire preko ramena i gledaju sta radim i propitkuju svako stvar, stavim norton commander da kopira 1-2 sata tamo-vamo jer im "backupiram" podatke :)

Volim popravljat compove, al mrzim radit sa ljudima. Jos kad pocnu sa pricom da nitko nista nije takao, da se sve samo od sebe pokvarilo, jos te prave glupim i pametuju.

smuchac 20.05.2016. 20:38

Danas zove lik i pita posto windowsi. Reko ja 300 a on meni da mu je netko reko da sam metnuo za 200 nekome. Ja kazem da nisam nikome nikad za 200 radio i da necu ni njemu pa je pristao i jos da mu metnem par nesvakidasnjih programa. Reko ok al da spasi sam sta ima s njega jer ja necu bez stotke plus i eto...

Drvoje 20.05.2016. 20:44

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2927957)
..Il zovu na telefon i pilaju da windowsi bacaju gresku da nisu, ovo citiram, "genius"...

Ovo je naprosto, genijalno :D

Ono kad korisinik updejta neko M$ sranje iako sam mu izričito zabranija, ah da žena je "ažurirala" samo Windows Media Player :p

BladeRy 20.05.2016. 21:32

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2927977)
Ovo je naprosto, genijalno :D

Ono kad korisinik updejta neko M$ sranje iako sam mu izričito zabranija, ah da žena je "ažurirala" samo Windows Media Player :p

Al ovi sad za W10 su mi najdrazi, hoce w10 i amen. Dobro, evo ti w10, al ja ti ne dajem support za to, nemojte me zvat. Nemam 10 i ne zelim 10, necu se maltretirat trazeci iste opcije al drugog imena u novom UIu. Barem me vise ne pilaju za support sa 100 gluposti, a neki mole da ih vratim na w7 :)

smuchac 21.05.2016. 00:01

Start,msconfig,procesi,skini kvaku s wu,apply,ok,restart. Pa ti apdejtuj mami svojoj. :D

woobie 21.05.2016. 00:31

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2927994)
Pa bas to, stavljao ljudima win i izgasim updateove.
Sta ce im, za 2 dana ce neki update skinit legalizaciju i onda moram opet ic ljudima to radit.
Naravno, oni odma upale update jer im je netko to rekao. Ja im rekao da odu sa compom kod covjeka tko im je to rekao i neka im on sad popravi comp, kad ne slusaju mene.

Al ovi sad za W10 su mi najdrazi, hoce w10 i amen. Dobro, evo ti w10, al ja ti ne dajem support za to, nemojte me zvat. Nemam 10 i ne zelim 10, necu se maltretirat trazeci iste opcije al drugog imena u novom UIu. Barem me vise ne pilaju za support sa 100 gluposti, a neki mole da ih vratim na w7 :)

Windows update je korisna stvar a ti ne znas aktivirati windowse da rade zajedno sa update-ima.

Instalacija windowsa gdje je ugasen windows update radi loseg kreka je fuserski posao.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

smuchac 21.05.2016. 08:24

Sve je to skupa fuš i svi smo tu jedan drugome do uha. Zabrazdili smo svi. Ja prvi pa svi ostali. Ajmo stat,ispusimo coolere,metnimo pastu i basta. ;)

Cuky 21.05.2016. 09:26

decki, mislim da ste malo zabrazdili...

BladeRy 21.05.2016. 09:42

Bas tako, bili mladi i ludi.

smuchac 21.05.2016. 09:58

Malo puta sam nešto tako istinito osjetio na svojoj koži kao posljedice qurchenja kao to ti ja znam,to ti ja mogu. Tako nam i treba. :D

BladeRy 21.05.2016. 10:10

Ma da, al ostaje mentalitet ljudi. Vodoinstalateru, mehanicaru, itd, njima ne prigovaraju. Ovaj u 5 minuta odvida cjev, stavi drugi i zavida, daj 200kn. Mi se satima maltretiramo, gusimo u prasini i zivciramo, trazi na netu kako rijesit taj problem i nas rad se ne cjeni nista. Kao, sjedio si, nije ti to neki posao.

Jednom sam nekom liku sredjivao comp, nije bilo nesto extra tesko, al opet izgubis sat vremena na sitnice, em se ne racuna da sjednes u auto i potrosis gorivo da izadjes na treren (nazad da ne spominjem), parkiras ako nadjes mjesto il platis.... da ti lik kaze nes ti posla, ne vrijedi to toliko...
Ja opalio system restore na problematicno razdoblje, dobio je nazad comp sa svim problemima a ja preko vrata. Necu se prokurvat za par kuna, moj ti rad ne vrijedi? Ok, nadji nekoga drugoga za maltretirat.

Ag008 21.05.2016. 10:50

Mene najviše muči a što mi se često događa da me se pozove a riječ je o prastarom računalu s 1Gb rama, integriranoj grafici i diskom od 20-40Gb.
Tako me sad nedavno pozvao bivši umirovljeni kolega "da je kupio novi komp a ne radi mu internet", u toj firmi sam preko studentskog već godinama -dođem kod njega. Kaže mi da je kupio "novi komp", pitam ja koliko i kaže on od prijatelja za 200kn. I bogati, jedino što vrijedi je 17" lcd monitor. Vista na njemu, prastaro, ne radi mu internet jer nisu bili instalirani driveri.
I ja tako sredim, stavim drivere, kupimo bežični wifi i uštekamo u usb. Dok se instalira na to smeće samo driveri treba pola sata kako je spor. Još hrvatsko sučelje treba pola sata dok se instalira.
Chrome treba 10s dok učita stranicu, kažem mu neka ipak koristi Internet explorer jer je nešto brži i idem doma jer ne mogu podnijeti rad na tome. Jedva otvara Novi list a 24 sata i slične stranice nakon minute i komp se zamrzne. Pita me koliko bi koštalo nešto bolje i ja mu kažem, pa makar 1000kn za neko bolje računalo, bez monitora. I kaže on meni, uh to je skupo.
I dao mi 50kn a ja bio tamo 2h. Eto.

1v@n 21.05.2016. 11:32

Dobro si i dobio od nekog tko si može priuštiti komp od 200 kn.

25 kn/h, ni orao ni kopao. Što bi bilo da ti je pokušao izvuć još i popust na tih 50 kn? :)

Brko 21.05.2016. 12:10

Ja odma unapred velim - 100kn/h max 300kn ako se radi o običnoj instalaciji widozera, softvera i ostalih želja s time da u to ne ulazi backup fajlova sa destopa i ostalih "domaće/strano" , "moje slike" i sličnih stvari sa C diska (ako uopće D i postoji).

Ako ide i backup te zvanje telefonom "jel ti treba ovo, jel ti treba ono", onda cifra ode i dalje od 300 kn.

Naravno, obavim ja i hrpu mukte servisa ili za cijenu jedne pive u birtiji kad znam kome i zašto radim. Gorenavedene cijene su za sve koji imaju redovita i solidna primanja te rodbinu :)

I naravno, princip je oš-neš. Ima dosta servisa i ljudi koji to rade. Prvo vele da je preskupo i onda na kraju ipak zovu da im treba :D

smuchac 21.05.2016. 13:49

Zovu jer odu u servis i oni im traze vise. Necu reci previse jer servisi imaju svoja pravila i duznosti kao takvi i zato su im cijene vece.

Mr.Black 31.05.2016. 23:44

Laptop - backup podataka, reinstal win, driveri, popratni programi (office, bsplayer, antivirusni program, itd.), redirekcija user mapa na d disk, pa još priča o pregrijavanju (znači čišćenje, pasta, poliranje), testiranje temperature i hw - 300 kuna
Desktop - ista stvar 200 kuna..al opet ovisi dal je na disku samo jedna particija na kojoj je 320 gb podataka + OS, ili je donekle složeno, da nema prevelike zajebancije..
Naravno, pustim i test diska i mem..čisto radi sigurnosti, da ne ispadne da su windowsi pali za pola sata..

vorda22 01.06.2016. 08:16

Citiraj:

Autor woobie (Post 2928032)
Windows update je korisna stvar a ti ne znas aktivirati windowse da rade zajedno sa update-ima.

Instalacija windowsa gdje je ugasen windows update radi loseg kreka je fuserski posao.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

svaki nelegalni windows je fuserski :)

vorda22 01.06.2016. 08:20

Citiraj:

Autor shrek00 (Post 2925439)
Zbog takvih i njima sličnima ja sam prestao raditi rodbini i "poznanicima".
Može jedino i isključivo ako platiš,min 400kn za taj job,za manje ni ne ustajem.
Backup podataka,novi Windowsi,vraćanje starih podataka,outlooka i sl. te instalacija programa po želji inače naplaćujem 400-500kn.
Radim isključivo preko preporuke i posla imam preko glave.

Znam dosta ekipe koja to isto radi za 100-200kn i dobro da je tako jer imam za kime popravljat :lol2:

Btw. svakome kome radim računalo /laptop nakon što sve instaliram radim image diska,file dobije ime korisnika i za drugi put imam samo update a ne sve iznova.

jel im kazes da imas sve njihove podatke kod sebe?

syss 01.06.2016. 10:22

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 2931195)
Laptop - backup podataka, reinstal win, driveri, popratni programi (office, bsplayer, antivirusni program, itd.), redirekcija user mapa na d disk, pa još priča o pregrijavanju (znači čišćenje, pasta, poliranje), testiranje temperature i hw - 300 kuna
Desktop - ista stvar 200 kuna..al opet ovisi dal je na disku samo jedna particija na kojoj je 320 gb podataka + OS, ili je donekle složeno, da nema prevelike zajebancije..
Naravno, pustim i test diska i mem..čisto radi sigurnosti, da ne ispadne da su windowsi pali za pola sata..

mislio sam ti reć da si lud od tih nenormalnih cijena, ali reko ne da mi se više drviti o tome... onda sam vidio bsplayer i reko ajde oke su ti cifre :D :D :D

Mr.Black 01.06.2016. 11:03

Jednostavno sam skužio da ljudi su velike picajzle, čak im namjestim i font u wordu, da ne trebaju niš delati..a zadovoljni su..

syss 01.06.2016. 11:37

ma namjestim im centriranje kod pavlovića, a ne font u wordu... POGOTOVO za takve novce.

Mommistake 01.06.2016. 12:13

Hahahah :D

Mr.Black 01.06.2016. 12:46

Citiraj:

Autor syss (Post 2931360)
ma namjestim im centriranje kod pavlovića, a ne font u wordu... POGOTOVO za takve novce.

Ne kužim dal si sarkastičan prema mojoj cijeni, ili je premala.. :)

syss 01.06.2016. 12:58

malo je reć da je uduplo premala.

Mr.Black 01.06.2016. 13:13

Citiraj:

Autor syss (Post 2931423)
malo je reć da je uduplo premala.

Pričamo o fušu..jel kolko čitam temu, svi spominju cifre 100-150 kuna..koji servis radi za tolko..?:stoopid:

syss 01.06.2016. 13:16

odnesi taj lap u servis da ti naprave sve to i stave win (sa pretpostavkom da nemaš licencu zakeljenu za lap jer je to hrvacki difolt) pa vidi račun na kraju.

Mommistake 01.06.2016. 13:33

Realno, takva je cijena i kod nas.

Svi rade za te pare, pa je teško prosperirati na "tržištu" s višom cijenom.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:30.