![]() |
pozz. koja je razlika između samsung taba P7500 i P5100?? vidim da su različiti čipseti i OS na njima. kolika je razlika između honey i ics-a na tabletima??
EDIT: našao sam nešto, tipa 5100 je noviji, ima prosirivu memoriju, glasovni pozivi.... |
Sam si već naveo neke razlike, a novi Galaxy Tab 2 P5100 je bolji i po novoj grafici PowerVR SGX540 koja je po recenzijama šokantno bolja od ULP GeForce u modelu P7500.
Znači, definitivno P5100. http://www.tomshardware.com/reviews/...ew,3076-9.html Evo tu ima usporedba grafika, nije Samsung u igri na testu, ali jesu drugi sa traženom usporedbom ova dva chipseta. |
preporuka tableta do cca 2000kn (može i rabljen), 3g obavezan ekran cca 9',10'+ poželjan barem honeycomb (može i putem custom romova ako su dobri) ostalo što bolje
|
|
Citiraj:
|
Archos je dno kod tableta.
|
Znalci, kakvo je vase misljenje o ovom tableticu ?
http://www.onda-tablet.com/onda-vi40...-hdmi-32g.html Bacanje novca ili dobra investicija za relativno malo novaca. |
Klasičan savjet: izbjegavati. Nitko ti ne brani da uzmeš, ali kad vrisne ili budeš imao nekih problema s njime - na žali se nama.
|
planiram uzet huawei S7 za 8 kn u t-mobileu..
zanima me kakav je u usporedbi sa tim prestigiom 5080c i za koliko bi ga mogao prodati eventualno pa uzeti nesto bolje... |
sretno s s7... pogotovo ako je "obični" s7. slim još kako tako, ali ni on nije bajan.
za koliko ćeš ga prodati? ili ćeš morati dobro spustiti cijenu ili ga uopće nećeš prodati jer ih ima na njuškalu jako puno. pregazilo ih vrijeme. |
radi se o ovom:
https://www.hrvatskitelekom.hr/mobil...63wdaE4ZWXCww1 |
Ne uzimaj taj Huawei - zastario je i nema mogućnost nadogradnje na noviji OS.
|
k'o da sam znao. to je prvi model s7 i zbilja bi ga trebalo izbjegavati. da se razumijemo, nije on toliko loš, no ima jednu vrlo iritantnu "opciju", a to je da ne okreće ekran-radi samo u landscape položaju. mislim da je 2.2 jedina i zadnja verzija koju je dobio i to je to.
ugl, spominjao si prije 5080c, i on je, koliko god i on bio sa manama, svjetlosnu godinu ispred huaweia. moj savjet - ne kupovati. ali, tvoji su novci, odn. kupi ga za tih 8kn i pokloni ga nekom djetetu za rođendan, razveseli ga. |
Molim vas za pomoc,isplati li se za ovaj tablet dati 180Eura?Marka je neka 2Look.Hvala.
Android 2.2 OS, 1GHz CPU, 512MB RAM, 10.1” TFT,1080P HDMI, 4GB Storage, GPS, Wi-Fi, 2.1MP Cam+KB-Pernica Operating System - Android 2.2 Model - 2LX10 Product Type - Tablet Keyboard - Touch screen Battery Type - 6000MAH Li-ion Battery Battery / Run Time (up to) - about 3~5 hours Power Device Type - AC Adapter Voltage required - 100/240V Miscellaneous / Color - Silver Dimensions / W x D x H - 170.mm(W) x 270.0mm(D) x 16.mm(H) Net Weight - 0.68kg Performance Processor Type - ARM 7 Processor Clock Speed - 1GMHz Processor Model Infotmic - X220 Cache Memory / Type - I-Cache Cache Memory / Installed Size - 2M RAM / Technology - DDR 2 RAM Installed Size - 512MB Display Diagonal Size - 10.1 inch Max Resolution - 1024 X 600 Display Technology - TFT Resistance screen Graphics Type - Integrated Graphics Graphics Model - Support 1080P Storage and Expansion Hard Drive Type - NAND Fast Flash Hard Drive Capacity - 4GB Hard Drive Spindle Speed - NAND Fast Flash PCMCIA Expansion - Support SD 32G MAX Communications Networking / Data Link Protocol - Fast Ethernet Wireless Connection - Wifi Wireless Protocol - 802.11 b/g Support Format Video - RM/RMVB,DAT,MPG,VOB,MP4, AVI/MK,TS,FLV,WMV,MOV Audio - MP3,AAC,AAC+,EAAC+, WMA,WMA PRO,RA Picture - JPG, GIF, BMP ,PNG Ebook - TXT(Support TTS reading function) Input/Output Connectors Ports - 2 x USB - 1 x Output HDMI - 1 x SD slot - 1 x DC jack - 1 x Rj45 Audio/Video - Headphone3.5/Line-Out |
glanzer, IMHO, ne. za tih 1400-1500kn kod nas imaš prestigio 5080C, kyros 10", kyros 8" i još par komada koji su ipak nešto poznatiji i imaju podršku-softversku, a i servis.
ne znam di si ovo našao, ali, moje mišljenje - ne. ništa ga ne izbacuje iz mase takvih mid-range uređaja koje se da nabaviti kod nas. dapače, ima rezistivni ekran koji je davno passe, stari 2.2 android itd. |
Znaci za ovo se isplati dati 150Eura ?
Prestigio MultiPad Tablet PC PMP5080CPRO, 8" 800x600 touch screen, Kamera, 1GHz, 8GB Flash, RAM 1 GB DDR3, HDMI, mSD, USB 2.0, Wi-Fi, G-Sensor, Android OS, jamstvo 2 godine |
U odnosu na ono što bi dobio za 180€, naravno da se ispalti.
|
ne znam zašto računaš u €, ali nema veze. no, u odnosu na ono što si prvo pitao, za 180€ je u svakom slučaju bolja kupovina.
|
aj nabacite neku preporuku za cca 1800-2000kn moze i rabljeno
|
novi mid-range uređaj kod nas. http://www.lc-power.de/index.php?id=381&L=1
giga rama, 8gb storage, neloš "mali-400mp" grafički čip, ali jednojezgreni proc. podržava 3g stickove, usb/usb host, hdmi. za sada nema više informacija osim onih sa službenih stranica. 1500-1800kn kako gdje. usvakom slučaju bolja kupovina od prestigia, barem po hardveru, a i čipotekini kyrosi nemaju više nekog smisla, mada su sada i oni na rasprodaji. |
Sta znaci usb/usb host?
|
jedan usb host (za 3g stick, recimo) i drugi mini usb port za, recimo usb memory stick. dakle, nema (ili barem ne bi trebalo biti) potrebe za usb OTG adapterom.
EDIT: ako nekoga interesira, iz LC-Powera su mi poslati upute, pa ako netko želi, može ih skinuti odavde. inače, na upit o google playu (marketu), kažu da ga imaju na tabletu. no, u uputama je ikona od starog marketa (sa androida 2.x) i ne zove se google play, nego "e market". e, sad, što to znači, da li samo tiskarska greška ili je nekakva kopija, ne znam. treba vidjeti tablet u živo. EDIT2: upute su od starog androida, pa otud i one stare ikone. slika homescreena i instaliranih aplikacija: |
Jel ovaj lc power prima vanjske 3G stickove, bio danas u links jos ga nemaju u ducanu nego na skladistu i doci ce u ducan u ponedjeljak pa jos neznaju jel prima sve vanjske stikove
|
da, po svemu napisanome, prima ih. da sad ne prepisujem sve, evo ti iz uputa. s time da ovi modeli što su napisani, mogu raditi svi, može raditi dio, a mogu raditi stickovi koji uopće nisu navedeni.
npr, na android boxu (za priključivanje na tv), koji isto tako prima stickove nije naveden MF190 (kod nas ga prodaje tele2). stick ne da radi, nego radi bolje od bilo kojeg od navedenih. huawei hoće-neće. vodafone 222 ili 220 radi, ali ovaj, nenavedeni u popisu, od prve. čak nije trebalo ni restartati uređaj. tako da sve ove popise treba uzeti sa rezervom. |
Tnx, a kakav je prestigio 5097 cpro sto se tice 3g stickova, dvoum se izmedju lc powera i tog prestigia pa ako imate kakav savjet...
|
napisao sam ti, 3g stickovi mogu raditi svi, ne mora raditi ni jedan. sve ovisi koliko je pisac softvera i drivera uvrstio modela i drivera u sam android. dakle, JEDINI pravi način provjere je uzeti stick sa sobom i u trgovinu. pa ako se trgovcu da zezati sa otvaranjem i paljenjem probati na licu mjesta. s time da bi se trebao tablet paliti sa uštekanim stickom, da bi se driver aktivirao, to je jedno, a drugo je da ti treba OTG kabel/adapter, ako ga tablet nema u sebi. lc ga ima, za prest. nisam siguran.
savjet - prestigio u svakom slučaju ima bolji prikaz na suncu i jako osvjetljenom, ali da li je to dovoljno dobar razlog... to tebi prepuštam. s time da je i razlika u cijeni nemala - skoro 400kn. |
Al 3g stickovi rade s prestigiom, jer u linksu mi je frajer reko da nemoze ic 3g stick na njega( nije bitan model sticka- bitno da radi s nekima)
|
Situacija sa tim 3g stickovima je jako cudna.Recimo imao sam prije par dana slucaj sa Mediacom Smartpad 844i (skoro pa isti kao 5080b od Prestigia, razlika je u rezoluciji ekrana i kolicini interne memorije).
Naime kolegica je kupila 3G stick u Vipu od ZTE koji je prema specifikacijama proizvodjaca radi na Smartpadu. Ukopcali smo ga i nije htio raditi,kao ima signal ali 3G mreze nista. Onda sam taj ZTE stick probao na mom Prestigiju 5080b i ista prica. Da stvar bude bolja ja imam Huawei stick E1552 koji radi na oba tableta,unutar je takodjer Vip kartica. Nakon toga sam isao probati moju karticu koja radi staviti u taj ZTE stick i naravno stvar je sljakala bez greske. Zatim sam probao staviti karticu koja je dosla za ZTE stickom (vipova) u moj huawei stick i opet nije htjelo raditi. Kopao sam po netu ali nisam nasao nista smisleno sto bi objasnilo gore opisanu situaciju. Rekoh sebi nemamo sto izgubiti idem probat otkljucati taj ZTE stick, i naravno kada sam ga otkljucao stvar je proradila????????????? Naravno da mi sad nije jasno kakve veze ima otkljucavanje sticka s tim da kartica radi na tabletu, jer je ista kartica probana u huawei sticku koji je otkljcan i nije radila??!! Sorry na poduzem postu ali mislim da je zanimljivo sve to skupa, i naravno ako netko ima kakvo logicno objasnjenje neka slobodno kaze. |
acer, nema ti tu što biti čudno. jednostavno, nema pravila, nema logike i jedine dvije stvari su ti driveri i postavke u apns-conf.xml datoteci. ako u toj datoteci nema postavki za tvoju karticu/providera desit će ti se upravo što si napisao-ima signala, tj, stick je prepoznat, driver je tu, al' nema postavki za pristupne točke. sve ostalo je u domeni čiste sreće.
|
Ma sve to je ok,ali kartica istog providera u oba stick radi,a druge dvije ne rade,a prorade nakon otkljucavanja sticka?
Svejedno jos uvijek mi je upitnik nad glavom :D |
da, nema logike, ali nekakav network lock zeza stvar. ugl, bitno da radi. a ovako barem imaš otključani stick! ;-)
|
a jel prestigio ima mogucnost sheranja neta s mobitela (iphone 3gs) putem kabla posto 3gs nema mogucnost sheranja putem wi-fi a prestigio nema BT
|
takvih pitanja ima hrpa na netu, no, uglavnom se radi android-android ili pc-android-pc.
pogledaj malo ovdje http://is.gd/CX3sXj no, za iphone ćeš morati malo potražiti. ne baratam sa i-tematikom, tako da ti ne mogu dati nešto konkretnije. mada mi je čudno da iphone nema tethering... ili nabaviti mifi uređaj i onda si na miru. do 5 drugih uređaja se spaja na jednu sim karticu. ili najjednostavnije, kupiti u startu nešto skuplji tablet koji ima 3g modul u sebi. |
Ima iphone tethering ali preko kabla ili BT ne i preko wi-fi
|
ma, to sam mislio - wifi. velim, nisam pretjerano upoznat u i-tehniku, tako da.... sorry...
|
ionako sutra idem u links pa cu isprobat i lc power i prestigio 5097 jel rade s 3g stickom...(ZTE MF 100)
jedino sto bi ja radije prestigia jer vjerovatno imaju puno vise iskustva s tabletima nego lc power koji ma je ovo prvi model predpostavljam a di ima kod nas kupit otg usb adapter? |
prestigio je prerađivao stare archos modele. tako da ne bih baš tvrdio da je on puno bolji od lc-a. ok, poznatiji svakako, ali bolji.... ne znam. stavi ih na papir face-2-face i vidi koji je gdje bolji. i na kraju ti ostaje duljina garancije i cijena, naravno.
otg-a si imao tu i tamo po našim trgovinama, čak mislim da je i links imao, s time da su ga oni prodavali pod "archos kabel", ali ne bi smjelo biti ikakve veze da li je archos ili nešto drugo. bitan je pinout i to je to. ali ako ga ne dobiješ kod nas, mislim da ti se isplati radije ga naručiti za 2$ izvana nego kod nas platiti ga 80+ kuna. i za lc ti neće trebati. tako da si tu već u plusu. |
Jedva čekamo tvoje utiske. Mislim se između prestigia i LC-a, pa će mi tvoj post valjda pomoći (kod nas nema links dućana)
Pozz Citiraj:
|
Zato imaš Portio koji je njihova web trgovina i nešto jeftinija, ali plaćaš poštarinu.
|
portio, preko 1000kn, poštarine nema!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51. |