PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Elder Scrolls V: Skyrim (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203816)

Necto 28.11.2011. 01:21

http://i.imgur.com/skvVR.gif
:p:fiju::D

Gemmy 28.11.2011. 08:32

haha :lol2:

kvaju 28.11.2011. 12:11

Šta mislite hoće li se moći vrtiti ovo na PVI 3.0, GT 8600, 2GB Rama?

.: Tyrael :. 28.11.2011. 12:39

Citiraj:

Autor kvaju (Post 2036414)
Šta mislite hoće li se moći vrtiti ovo na PVI 3.0, GT 8600, 2GB Rama?

Recommended je sljedece:
* CPU: Quad-core Intel or AMD CPU
* RAM: 4 GB
* Graphics: 1 GB Graphics Memory

Vjerovatno bi ti se vrtilo ali na toliko losim postavkama da je šteta uništavat ovakvu igru...

scp 28.11.2011. 12:48

Citiraj:

Autor .: Tyrael :. (Post 2036438)
Recommended je sljedece:
* CPU: Quad-core Intel or AMD CPU
* RAM: 4 GB
* Graphics: 1 GB Graphics Memory

Vjerovatno bi ti se vrtilo ali na toliko losim postavkama da je šteta uništavat ovakvu igru...

Minimal i recommended specs su valjda zadnja moguca kvalitetna referenca toga hoce igra radit il ne. Uostalom, grafika je sto se mene tice zadnje sto se gleda u elder scrolls igri, iako nikad nisu razocarali ni optimizacijom, niti izgledom. U svakom slucaju treba probat, pa ako radi radi, ako ne ne.

Citiraj:

Autor Necto (Post 2036234)

hahah

.: Tyrael :. 28.11.2011. 13:04

Citiraj:

Autor scp (Post 2036447)
U svakom slucaju treba probat, pa ako radi radi, ako ne ne.

Istina, ja imam Dual Core 8400@4GHZ, 4gb rama i 9800gtx+ overclockanu, vise niti neznam na koliko ali dobro iznad tvornickih postavki, Skyrim mi na 1680x1050@High sa 4xAA radi recimo jedva solidno, nisam mjerio FPSove, ali vecinom klizi, s tim da kad naletim na par magove odjednom i kad krenu castat par spelova sa zescim efektima zna zastekat poprilicno...

A to da grafika u elder scrolls serijalu ne znaci nista je subjektivno, Morrowind koliko god ruzan bio me odusevio, skyrim... upitno dal bi me zadrzo da ne izgleda koliko toliko pristojno...

demetrius 28.11.2011. 13:09

ja bez konja trčim jer ima staminu podignutu,kanibal,kod magic wepaona se kad unaprijeđujem se podiže samo damage ne i magični dio??

hm,već su me 2 put pokušali ubit oni sliver iz mrakort kako se već zove grad,i dark brotherhood.

scp 28.11.2011. 13:17

Citiraj:

Autor .: Tyrael :. (Post 2036464)
Istina, ja imam Dual Core 8400@4GHZ, 4gb rama i 9800gtx+ overclockanu, vise niti neznam na koliko ali dobro iznad tvornickih postavki, Skyrim mi na 1680x1050@High sa 4xAA radi recimo jedva solidno, nisam mjerio FPSove, ali vecinom klizi, s tim da kad naletim na par magove odjednom i kad krenu castat par spelova sa zescim efektima zna zastekat poprilicno...

A to da grafika u elder scrolls serijalu ne znaci nista je subjektivno, Morrowind koliko god ruzan bio me odusevio, skyrim... upitno dal bi me zadrzo da ne izgleda koliko toliko pristojno...

Morrowind je bio apsolutno prekrasan ako uzmemo u obzir da je izasao 2001, i dan danas ga ljudi modaju, youtubeaj si malo, imas skin packove za 2011. i tak. Tad nije postojala igra sa slicnom grafikom i tolikim otvorenim svijetom, pixel shader vodom i sta sve ne. Al definitivno se slazem da Skyrimu grafika treba da bi privukao klijentelu, jer je sadržajem debelo ispod Morrowinda.

demetrius 28.11.2011. 15:34

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2035769)
Juče neki bug il šta već. Igram i lik mi se šlepa ko krepana kokoš. Pogledam inventori, ono na knap al nije preko. Gledam jel imam kaku boleštinu (imao sam neku al nevezano za to, nešto za dmg). Odem to izlječit, al opet se lik šlepa. Danas upalim igru, sve normalno.

Jedino, nekak izgleda da sam retard za takve igre. Sve dalje i dalje sve teže i teže rješavam kvestove. Jednostavno sam preslab. Izgleda da sam premalo pažnje posvećivao magiji i sad jedostavno nemam snage. Trolovi me pojedu ko ništa, da negovorim neki jači.

Il se slabo levelam, il bi trebo radit više neki side kvestova prije ovoga. 9 sam lvl trenutno (znam da zaostajem za ekipom al treba usporedno igrat još par igara)

to vučenje se i meni događa i sad stalno,ja sam mislio da je zbog nosivosti jer sam cheto preko konzole,pa moram izać iz igre i uć ponovo.

ivan77 28.11.2011. 18:02

igra ima bug da ti nekad ostane strijela u tebi , ili komad leda , i nikako van. Trenutno mi liku viri ledeni šiljak iz guzice:D

scp 28.11.2011. 18:07

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2036642)
igra ima bug da ti nekad ostane strijela u tebi , ili komad leda , i nikako van. Trenutno mi liku viri ledeni šiljak iz guzice:D

Rjesenje za strijele je jednostavno. Odi do najblizeg ormara il bilo cega i sve strijele sto imas spremi unutra. SVE iz inventorya. Zatvori transfer sa ormarom i strijele iz lika ce nestat. Odma potom uzmi strijele iz ormara nazad.

Za Frost lance nemam pojma. :S

zhecky 28.11.2011. 21:04

ako imate neki strani objekt u sebi napišite "sexchange" u konzolu i onda samo to ponovite da se vratite i to je to

potemkin.hr 29.11.2011. 00:07

Arnie is back :D

demetrius 29.11.2011. 01:22

di ću nać enchatmente za arcane forge za upgrejdat magical weaponse i armor??

blava 29.11.2011. 09:00

mozes jedino naci enchantane iteme koje kasnije dischentas i dobijes tj.naucis novi enchantment.
drukcije ne mozes tj. da kupis

btw.iznenadila me igra,ne veliko ali ajd.
isprobavao 3X sneak damage na bow i ubijem adrianne onu sta drzi kovacnicu odmah kad se udje u whiterun,i dodjem nakon 4-5 dana,platim bounty i odem nesta prodati njenom muzu,pitam ga odakle nabavlja stvari,on onako nakon Adriannine smrti moram kupovati od Khajjit karavana.
ajd da i svijet reagira nekako na moja djela :D

Kreso st 29.11.2011. 11:46

Zapeo sam na nekom excavation site-u u Markarthu, pobio sam sve, imam samo uzet note od mrtvog wizarda i gotov quest ali kad uzmem taj note pojave se 2 neka mamlaza koje nemogu ubit nikako (loadao 10 puta)...vjerojatno sam preslab za ovaj dio...lvl 13 sam, light armor, mage/one handed... Jel mogu nekako smanjiti težinu igre, pa ih ubit i onda vratit na staru težinu? Neda mi se sad napuštat ovaj dungeon pa se vraćat za 5 levela nazad.

Tuna 29.11.2011. 12:28

Citiraj:

Autor Kreso st (Post 2037099)
Zapeo sam na nekom excavation site-u u Markarthu, pobio sam sve, imam samo uzet note od mrtvog wizarda i gotov quest ali kad uzmem taj note pojave se 2 neka mamlaza koje nemogu ubit nikako (loadao 10 puta)...vjerojatno sam preslab za ovaj dio...lvl 13 sam, light armor, mage/one handed... Jel mogu nekako smanjiti težinu igre, pa ih ubit i onda vratit na staru težinu? Neda mi se sad napuštat ovaj dungeon pa se vraćat za 5 levela nazad.

odeš u opcije i smanjiš težinu i kad ih ubiješ opet povećaš i dobro :)

ivan77 29.11.2011. 12:52

ma ne smanjuj težinu , nego odi na drugu lokaciju koja je primjerenija tvojem levelu ili se trudi i mlatni ih na neku foru. To ti je gušt.

demetrius 29.11.2011. 13:28

Citiraj:

Autor blava (Post 2036977)
mozes jedino naci enchantane iteme koje kasnije dischentas i dobijes tj.naucis novi enchantment.

isprobavao 3X sneak damage na bow i ubijem adrianne onu sta drzi kovacnicu odmah kad se udje u whiterun,i dodjem nakon 4-5 dana,platim bounty i odem nesta prodati njenom muzu,pitam ga odakle nabavlja stvari,on onako nakon Adriannine smrti moram kupovati od Khajjit karavana.

znači da neki magic wepaon jeftinjara raskupusam dobijem enchantment koji mogu upotrijebit za unaprijedit bolji item??budemo probo ovo.

ko uči enchanting u whiteholdu ili riftedu ili di već??za pare.

TheEmpress 29.11.2011. 14:01

Citiraj:

Autor blava (Post 2036977)

Haha. :lol2:

Ja štrajkam do vikenda, dok ne dođem k dečku opet... Mislim, radio bi i kod mene vjerojatno, ali šteta mi igru upropaštavat, dragi ipak ima bolji komp i veći monitor. :D

MAGARAC 29.11.2011. 18:11

Par jednostavnih twakova u SkyrimPrefs.ini fajlu.. Samo za high end grafulje jer gtx 580 vozi sa 50tak fps na max postavkama a sa ovim jos par fps manje. Sreca je sto igra da dobro narihtat pa moze radit na starijem HWu ali na maximumu je poprilicno zahtjevna..

bDrawLandShadows=1
bTreesReceiveShadows=1
iShadowMapResolution=8192 - ovo bolje ostavit na 4096 jer je fps neigriv u pecinama . Moze se i smanjit na 2048 ako treba extra FPS.

iBlurDeferredShadowMask=32
fGrassStartFadeDistance=14000.0000

FXAA Post Process injector

Preset 1: Medium sharpening, medium bloom, technicolor, medium saturation.
Preset 2: No sharpening, medium bloom, technicolor, medium saturation.
Preset 3: Medium saturation only.
Preset 4: Medium sharpening, medium bloom, technicolor, warm sepia, high saturation

FXAA je bolna tocka za Radeonke i jako im rusi perf ali na Nvidi radi gotovo bez bilo kakvog smanjenja FPS..

http://img189.imageshack.us/img189/7...5542027.th.jpghttp://img440.imageshack.us/img440/5...6073113.th.jpg

Vragoder 29.11.2011. 20:23

Prije nego što idete trgovati, dajte nekom prosjaku 1gp za "The gift of charity". Pogledajte u "Active effects" pod "Fortify persuasion": daje vam Speechcraft +10 points for 1 hour.

blava 29.11.2011. 20:29

Citiraj:

Autor demetrius (Post 2037186)
znači da neki magic wepaon jeftinjara raskupusam dobijem enchantment koji mogu upotrijebit za unaprijedit bolji item??budemo probo ovo.

ko uči enchanting u whiteholdu ili riftedu ili di već??za pare.

da,upravo tako,samo neke stvari ne mozes,kao dawnbreaker nakon meridia questa kao ni darkbrotherhood light armor koji je prilicno koristan ( kreces se necujno,+20 bow damage itd.)

winterhold,college of mages...tamo uce sve vrste magija te enchanting itd..

Citiraj:

Haha.

Ja štrajkam do vikenda, dok ne dođem k dečku opet... Mislim, radio bi i kod mene vjerojatno, ali šteta mi igru upropaštavat, dragi ipak ima bolji komp i veći monitor.
imas pravo,steta je igru igrati na nizim postavkama,ja eto sa HD 4850 vrtima sa forcanim AA preko CCC managera 20-30 fps grad,a izvana preko 40-50,interijer bude preko 60 :D
samo treba iskljuciti par stvari,dodati par i igra leti :D

donbon 29.11.2011. 21:30

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2037420)
Par jednostavnih twakova u SkyrimPrefs.ini fajlu.. Samo za high end grafulje jer gtx 580 vozi sa 50tak fps na max postavkama a sa ovim jos par fps manje. Sreca je sto igra da dobro narihtat pa moze radit na starijem HWu ali na maximumu je poprilicno zahtjevna..

bDrawLandShadows=1
bTreesReceiveShadows=1
iShadowMapResolution=8192 - ovo bolje ostavit na 4096 jer je fps neigriv u pecinama . Moze se i smanjit na 2048 ako treba extra FPS.

iBlurDeferredShadowMask=32
fGrassStartFadeDistance=14000.0000

FXAA Post Process injector

Preset 1: Medium sharpening, medium bloom, technicolor, medium saturation.
Preset 2: No sharpening, medium bloom, technicolor, medium saturation.
Preset 3: Medium saturation only.
Preset 4: Medium sharpening, medium bloom, technicolor, warm sepia, high saturation

FXAA je bolna tocka za Radeonke i jako im rusi perf ali na Nvidi radi gotovo bez bilo kakvog smanjenja FPS..

Iz znatiželje isprobao ovaj tweak u SkyrimPrefs.ini na mojoj 450 gts.Radi dobro, ne znam koliko fps ali je igrivo.Od oka ne vidim neki pad performansi.Samo sam smanjio rezoluciju na 1920X1080.Tako inače i igram.

A ovaj FXXA Injector mi se ne sviđa jer je sve nekako jako napadno.
Boja zbilja grize za oči.

blava 29.11.2011. 21:45

@donbon probaj preset 2 taj ja koristim,dosta doda topline bojama pogotovo vatri i drvetu i igra izgleda 3 puta ljepse,ovo sve ostalo "ubija" vid

Mommistake 29.11.2011. 22:28

Kako sada vratiti to na staro? :D

Facelessone 29.11.2011. 22:34

Readme!
----------------------------------
Uninstallation
If you used the installer, uninstall FXAA Post-Process Injector from the list of programs in your Control Panel.
If you manually extracted the files, simply delete them. If you don't know which files belong to the mod, there is a screenshot in the Images tab.

Mommistake 29.11.2011. 22:48

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2037644)
Readme!
Uninstallation
If you used the installer, uninstall FXAA Post-Process Injector from the list of programs in your Control Panel.
If you manually extracted the files, simply delete them. If you don't know which files belong to the mod, there is a screenshot in the Images tab.

Thx alot ;)

warlock25 29.11.2011. 23:37

Ljudi skinite mod sa 2048 texturama pa da vidite razlike u igri

Facelessone 29.11.2011. 23:39

Koji točno? Neki grad ili? Ajde nabaci link ako nije problem.
I da, kakav je udar na preformanse?

Beo 30.11.2011. 01:26

Evo ovo je atm najbolja lista modova
http://forums.bethsoft.com/index.php...ation-of-mods/
:chears:

MAGARAC 30.11.2011. 01:33

Nema sansi da stavljam jos "jace" modove jer igra jedva da ide kad se uleti u neku pecinu i sl. Govorim o maksimalnim postavkama sa FXAA i sl. Sve je super dok se radnja odvija vani ali nutra, pogotovo kad ima jos likova fps jako padne.

Ja zaglavio na Paarthurnaxu, iskasapim ga ali nikako da umre, neda se dokrajcit. Nek netko stavi spojler ako zna kako sreiditi taj bug ak je bug uopce..

s.u.l.e.l.u.s 30.11.2011. 10:13

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2037755)
Nema sansi da stavljam jos "jace" modove jer igra jedva da ide kad se uleti u neku pecinu i sl. Govorim o maksimalnim postavkama sa FXAA i sl. Sve je super dok se radnja odvija vani ali nutra, pogotovo kad ima jos likova fps jako padne.

Ja zaglavio na Paarthurnaxu, iskasapim ga ali nikako da umre, neda se dokrajcit. Nek netko stavi spojler ako zna kako sreiditi taj bug ak je bug uopce..

vidi tu

panda505 30.11.2011. 15:20

http://www.hcl.hr/vijesti-skyrim-je-...0-5676-27.html

Overclock 30.11.2011. 15:46

Normalno da dobiva visoke ocjene kad su rpg-ovi dosad spustili kriterije na mizeriju, s tom kritikom ne kazem da je skyrim los, vec vrlo dobar i fali mu jos puno do odlicnoga.

Gdje je developerima bila pamet da naprave mamuta (glupava troma zivina koju bi sjekira posred cela trebala smaknuti) da bude 10x jaci od zmaja (ultimativna, mudra, stara i inteligentna "zivotinja" koja je velika prijetnja humanoidima u igri).
Ja sam dobil dojam da bi se humanoidi u igri prvo trebali bojati divova i mamuta a ne najezde zmajeva, pa nakon toga zatrpati ulaze lokalnih spilja da uklone egzistencijalne strahove....
Menu, inventory, nacin biranja spelova/oruzja u borbi, biranje itema i samo craftanje je djelo priglupog 12. godisnjaka a ne ozbiljnog tima....

Sama igra je zabavna, mada nista epskoga do lvl 19, ja bar nemam nikakvog osjecaja da postoji neki visi cilj, mada je i samo lunjanje po mapi i interakcija s okolinom prilicno zanimljiva.
Poseban + su knjige(opet), zagonetke, random eventi po mapi (fallout-wild wasteland) i (mini)bossovi, kaj je jedini razlog zasto je ta igra vrlo dobra a ne prosjecni srot.

veve 30.11.2011. 16:01

Kolko te igra odusevi s nekim stvarima toliko te i razocara. Jako los AI tvojih suboraca i nikakva korist od njih (konj pogotovo...), bugova ima jednostavno previse, kvare igrivost, pogotovo oni koji te blokiraju da nastavis dalje s pricom/questom.
Skyrim nije los, ali nije ni odlican, po meni je Fallout 3/NV bio daleko zanimljiviji i bolje odraden.

ivan77 30.11.2011. 16:14

FALLOUNT NV je isto super. Jedino da DLC ovi ne zahtjevaju odgađanje kraja igre. I onda kraj nema utjecaja na DLC.

Ordem 30.11.2011. 16:38

po meni su knjige u igri srot
vidi se da ih nije pisao profesionalni pisac nego neki game developer
doduse moze biti da me razmazio george r. martin nakon kojeg mi je svaki drugi pisac srot ^^

i da, zbog glupog AIa je bolje biti warrior ili destruction/conjuration mage nego neki sneak lik
a i blesavo mi je da se koljem u jednoj prostoriji sa 10 likova, a u susjednoj prostoriji AI nist ne jebe i tek kad me vide se pokrenu (kao da su gluhi pa dosad nisu culi makljazu u susjednoj prostoriji)

no dobro, vec vidim da su naveliko krenuli modovi (cak i balans modovi) pa ce to sve biti fino za godinu dana
btw zar je moguce da ljudi sa i7 CPUom, 8gb, GTX580 (MAGARAC) ne mogu igrati bez stekanja sa HD texturama?

mislim to je zvjer od kompa a igra nije toliko zahtjevna (cak ne bi trebala biti ni sa tim HD texturama)
osim ako magarac ne igra sa 16xAA ^^

izgleda da cu jos malo morati odgoditi kupovinu kompa dok ne izadje grafa dovoljna jaka koja ce pokrenuti skyrim sa svim tim HD modovima bez imalo muke (kao sto sad igram oblivion sa svim HD patchevima bez stekanja na 3870^^)

ivan77 30.11.2011. 16:48

ma ko čita te knjige upoće:D ja sam bio nadobudan pa prije , 10 godina čitao sve knjige u Morrowindu , nadajući se da to "negdje vodi":D , dok nisam skužio da je to gubitak vremena.

donbon 30.11.2011. 17:56

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2038270)
ma ko čita te knjige upoće:D

JA! na koju god naiđem pročitam ju.Knjige nisu bez veze.
Odaju ti neku lokaciju ili quest, kako neku živinu ubiti i slično.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00.