![]() |
Citiraj:
|
Ruzno je...
Bolje kupi neki od fractal designa... http://www.portio.hr/index.php?page=katList&cat=052660 Moj favorit, i nadam se uskoro pick: Fractal Design Define R3 |
@samsung89
To je tebi kvalitetno kućište? Imam takvo tj. verziju koja naprijed ima 2 ovalna otvora umjesto 1 okruglog i mogu reći da je živi pleh koji se savija pri malo jačem pritisku. Ventilatori bučni i slabog protoka. Katastrofa. Jedino pozitvno je što ima milijun rupa pa se komponente dobro hlade. @antispin U toj cjenovnoj klasi meni se više sviđa CM II 690. Imaš crnog i bijelog, Lite i Advanced, a upravo je izašla i verzija sa usb 3.0 i gumama oko otvora za kabele unutar kućišta. |
Bio kupio prije desetak dana CM 690 advance crni, vratio ga drugi dan. Kvaliteta izdade jedva za ocjenu 3 p meni, a razlog vračanja je bila guma od koje su napravljene noge kućišta, smrdila je kao bojni otrov,razarala mozak od smrada, ne znam od čega su to pravili. U sobu mi se nije dalo ući od smrada, još kad nešto radaš na kompu i napajanje tuda puše i samo raspršiva taj smrad. Užas.
|
Molim za još jedan savjet.Za moju konfiguraciju fali mi još samo kučište.Želio bih moderno gaming kučište,svjetlucavo,što tiše,do 1.000,00 kuna. Hvala.
|
Citiraj:
Sve što si naveo + zeleno je. Pravo gejmersko. |
Citiraj:
Prvi put čujem ovako nesto:beer: |
Citiraj:
ili mi u HR dobivamo bajatu robu... |
I ja sam to rekao, stari Chiftec djeluje kao stjena naspram ovih kvazi recesijskih kućišta. Chieftec 3 puta kvalitetniji oc CM 6900. neznam jel Chieftecu i danas ostala takva kvaliteta?!
|
Citiraj:
|
Dobro je onda. I ovi kotačići mi se svidjaju na chieftecu, kad izvlačim kućište da lagano ide ada ne moram svaki put podizati kućište.
|
Chieftec ima taj bulletproof desing, ali to je jednio sto ima. Dizajn je 0 bodova, većina kućišta im izgleda kao da je sa kraja 90ih godina.
Cabal menagment 0 bodova, znači ne postoji, kao ni bilo kakav fičur koji je na ostalim caseovima vec standard dobrih 5 godina. Ali da su črsta/stabilna/robusna, to jesu, za razliku od recimo 690 koje i dana danas ima starnce koje se pigaju cim ih pogledas. |
Još bih Vas zamolio za mišljenje o BITFENIKX COLOSSUS kučištu.
Hvala. |
Ma ima i danas robusnosti, samo eto košta više...da chieftec dosta kaska za konkurencijom što se tiče nekih već standardnih osobina na kućištima...
Al evo za primjer jedno robusno kućište koje trenutno imam...HAF 932 Advanced (platio ga 850 kn na akciji u Linksu) i kućište je robusnije od starih chiefteca..stranice debele i jako robusna i čvrsta konstrukcija..jedina plastika je prednja maska..i ona je jako robusna i debela, te dosta kvalitetnija nego na bilo kojem chieftec kućištu...onaj žešći military dizajn posvuda...i naravno dolazi s nogicama i kotačićima...tako je i npr. kod HAF X-a, 922 je npr. već druga priča... A znam šta pričam, imao sam Chieftec GX-01B i još uvijek imam Chieftec Dragon kućište... |
ista priča ko i CM 690 samo je eksterijer drugačiji, ako želiš lijepo i tiho kućište s puno prostora i još k tome možeš uštedit na njemu jer je 700 kn uzmi Fractal Design Define R3
|
Citiraj:
|
Chieftec je oduvijek imao vrlo dobra kućišta, kvalitetena, poštena cijena, dizajn onako, malo zastario, ali sve u svemu su bila solidna kupnja. Ali njihov Case R&D odjel je valjda na odmoru zadnjih 5 godina, tak da bas ne prate nove trendove i usudio bi se reci da su totalno de-mo-de :D
|
Inače nisan fan kućišta "od stakla" ako se razumijemo, ali nikad nisam kužio divljenje nekoj robusnosti? Čemu? Pa kučište stoji na podu ili stolu, ne bacamo ga kroz prozore zgrada nit šutiramo niz stubište:D Eventualno ga tu i tamo odnesmo na kakav lan party, ali odnesemo/odvezemo, ne šutiramo ga do tamo. Ili ga pak tu i tamo premjestimo ako radimo kakvu adaptaciju po stanu/kući i to je to.
Ponavljam, volim da nije "od stakla", ali apsolutna mi ništa ne znači mega robusnost, pogotovo ako mu je to jedina vrlina, kućište je, nije tenk:D |
ovim dečkima bi dobro došao chief :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da uzimam sebi novo, ovo bih kupio, jako je odmjeren, ništa suvišno :goood: |
Je, odmjeren je, ako živiš u 90-ima :D
Sve je to toliko zastarjerlo, da je steta dati 525 kn za to kućište. |
Ako ono smeće od CM690 košta 600+ ako ne i 700+ kn, ovo nije onda za usporediti... A šta kućište treba izgledati kao space shutle sa kvalitetom materijala koji su predzadnja klasa.
|
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne znam akj vas tolko muče te bočne stranice na CM690 i njegovim novim verzijama. Otvaram ga stalno i nemam nikakvih problema sa stranicama.
Jedina mana po meni su skupljanje prašine i buka zbog otvorenosti kućišta. No, obzirom da ne spavam pored njega i da ga redovito otvaram i nešto mijenjam (ko i većina ovdje, pretpostavljam) onda odmah i usisam prašinu tako da zapravo ne vidim problem :) Da sad kupujem novo kućište, išao bih na CM690 II lite. Jednostavno - za 600 i kusur kuna, to mi se čini kao najpovoljnija opcija za te novce i moje potrebe. |
Citiraj:
Sada bi išao...ne znan, ovisno o novcu, za slične novce, dakle do nekih 600 kn bi možda uzeo Fractal Design Arc Midi:) Citiraj:
|
Nemuče te bočne stranice na 690ki jer nisi vidio kako izgleda i koliko je teška stranica od starog čifa. Na novima već nisu toliko debele.
No slažem se da su čiftek kućišta zastarila iznutra i stvarno fale neke stvari koje ostala bolja kućišta imaju već neko vrijeme. Što se tiče vanjskog dizajna, to ovisi o osobnom ukusu pa o tome nevrijedi raspravljati. Sve ovisi za koga se odabire kućište i za koju namjenu. |
kupio sam danas fractal design define R3, preporucam i vama
Prije svega rjesio sam se prokletih vibracija, gume koje su ispod diskova savrseno odrađuju svoj posao, fractal ventovi koje dobijes s kucistem su doslovno necujni, zvucna izolacija bi mogla mozda biti i bolja, ali svakako sluzi svrsi. Dizajn je odlican, puno mjesta unutra, puno rupa za natrpat kablovinje sa straznje strane. |
Citiraj:
a što se USB 3.0 tiče, vidio sam da se piše da je to ispravljeno. jesi ti dobio svoje sa USB 3.0 konektorom ili sa Firewire (starija revizija)? |
dobio sam sa usb 3.0
|
Kao vlasnik cm690 i fd define mini. Mogu reci da je fd puno bolje kuciste. Sto se tice konstrukcije unutrasnjosti, plasticnih dijelova cak i boja odnosno powdercoat je daleko bolji nego na cm-u.
|
da jos dodam vezano za fractala, temperature su ful nize nego u prijasnjem kucistu tako da zbilja ne znam zakaj se ljudi zale na toplinu, a od ventova imam samo ona 2 kaj su dosla s kucistem, kuler od proca se prakticki ne vrti, a svi ventovi su spojeni da se vrte najsporije moguce.
|
koje bi preporucili u cijeni oko 300kn?
bitno je da je psu dolje... |
|
izgleda mi sasvim ok... bolje od onih koje sam dosad gledao (bitfenix merc beta i slicni), samo da ima vise slika...
|
Slagao sam konfu s tim kucistem i mogu reci da je solidno kuciste za te pare i jos se k tome da sloziti dobar cable management.
|
311 plus vidim nigdje nema... steta... definitivno se cini jako dobro
neko kuciste mozda sa usb3? da budemo spremni kada zatreba... ;) |
|
@P_KAMENi ak ti nije hitno strpi se jer bi trebao i CM 311 Plus uskoro stići u Links
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:13. |