![]() |
Nisam pratio sandy bridge uopce...
Eto kupio hladnjak bezveze :D |
dobra ideja. prvo kupi, a onda se raspituj o proizvodima. :D
ako oćeš OC-at, vrati se na s1156 i kupi si i3 iz te serije, onda ćeš moći OC-ati i hladnjak ti neće biti loša investicija. |
Jel bi G530 gusio npr 5770/5850/5870? ili bi bilo bolje umjesto G530 staviti G620? proc bi bio vjerojatno godinu dana u kompu ne vise, isto ko neka od navedenih grafi...pa bi se islo na nesto bolje/jace...ploca bi bila Asrock P67 Pro3 B3
|
G530 i G620 su tu negdje, 1MB L2 cachea i 100MHz razlike.
Ne bi gusio HD5770, to je sigurno, ali moguce je da bi bilo situacija kada bi u manjoj mjeri gusio HD5850/5870. |
5850-tku bi stavio g620, a za 5870-tku minimum g850/60
|
hmm, proc mi je tek toliko za prvu ruku da komp zazivi...pa sam gledao G530, posto je najjeftiniji...a 4870 na G530...iako je 4870 dosta stara kartica, ipak bi trazio nesto sa garancijom...znaci 5770 bi dobro disala uz g530?
|
sa 5770 bi
|
evo dobre cijene: http://www.ekupi.hr/Procesor-Intel-C...760-34963.aspx :lol2:
|
Sa E5300 sam prešao na G620 i njegovu integriranu grafiku. Moram priznati da sam oduševljen. :)
Dobre su performanse, mali hladnajk je tih, temperature su minimalne. Može se cak i igrati starije igre u visim rezolucijama. Za te novce smatram da je bomba od proizvoda. |
Pozdrav svima. Trenutno sam u potrazi za nekim SB procesorom pa me zanima kako bi se i3 2100 uklopio u ostatak ove moje konfiguracije pod Moj Komp.
Malo sam tražio po Googleu i većinom se predlaže da se u slučaju nabave tog procesora isplati protegnuti do nekog i5. Namjena mi je za lagano igranje i svakodnevno korištenje, a volio bih možda jednog dana zaigrati i BF3 s ovom konfiguracijom. Cijenim svaki komentar, hvala. |
Mislim da bi se uklopio jako lijepo. Nekih 500kn je razlika do najjeftinijih i5 procesora i nisam siguran dal je isplativo. i3 je sasvim dosta za BF3, barem za vecinu situacija. Kriticne su zahtjevne mape sa 64 igraca ali tam i puno jace konfe imaju odredenih problema.
|
Jel OVO moguće šta je ovaj nadrobio, da ima i3 koji imaju otključan množitelj :)
|
Valjda ima lokot na sebi pa ga je otključao :D
|
proc je u origigi bijeloj kutiji i na procu pise INTEL CONFIDENTIAL
QA25 ES 3.10Ghz i lik mi ga je prodao pod ovim oglasom http://www.njuskalo.hr/procesori/pro...-oglas-3820310 sad mi tvrdi da je do moje ploce asrock z68 extreme gdje je status proca LOCKED i da to radi na drugim plocama tipa original intelovima a u pmm sto ne vidjeh ovo http://www.njuskalo.hr/graficke-kart...-oglas-4500102 :S joke is on me... |
To ti je testni procesor kolko ja znam, a na svijetu ne postoji nijedan i3 2100 sa otključanim množiteljom, lijepo ga nazovi i nek ti vrati lovu.
|
To je inženjerski primjerak. Nije otključan, imao sam prilike vozit ing primjerak i3 2100 i nije bio otključan.
|
CPU-Z kaze ES
ne da pare kaze da ja ne znam overclockat i da mi ploca vjerojatno ne podrzava overclockanje zbog memorije i FSBa lol da je on samo prepisivao kaj pise na INTEL sajta i da ak laze on, lazu i oni |
i kaj da sad radim?
ja sam mu rekao da mi dokaze da je proc otkljucan na bilo kojoj ploci i da nema frke rekao sam mu da ne zelim ni overclock garanciju naravno, nego samo da mogu staviti mnozitelj na vise od 31, ali lik po svome osim toga sad sam pricao sa intelom i rekli su mi da taj proc nema apsolutno nikakvu garanciju i da bi neke funkcije mogle biti deaktivirane...kak da to provjerim? kak vi ekipa rijesavate kad vas neko ocigledno zajebe, i jos povrh toga vas pokusava uvjeriti da nemate pojma :) |
Tip te plodi. Taj CPU nije otključan E.O.D.
Barem onaj koji je kod mene bio nije bio. Piše ES aka engineering sample aka inženjerski primjerak Dobio si ovo. http://www.pohrani.com/t/36/tW/2FXpd...i-i5-2400-.jpg Kao recimo ovaj i7 3820 koji je bio kod mene. Tu se lijepo vidi natpis. http://www.pohrani.com/t/2I/Ju/1nhFlDbp/img8787.jpg http://www.pohrani.com/t/E/Sn/27KVa65L/i7-3820.jpg |
tip ima svoj servis, dao mi je vizitku i kune se da proc ima 3 godine garancije u asbisu
kako da ovo rijesim jer nisam jos bio u ovakvoj situaciji :) e da rekao mi je da mi moze to rijesiti, ali da ce mi to naplatiti :D |
Proc nema garanciju jer to nije procesor za daljnju prodaju. To je ES, oni bi u principu nakon što se pošalju na testiranja trebali biti vraćeni i uništeni/spaljeni, no obično ostaju kod testera.
Kakve veze ima kaj ima svoj servis :) Reci liku da nećeš proc i neka ti vrati pare. |
rekao je da ne da nazad pare, da on nije nista lagao...
|
Ne znam kako da vratiš pare.
Reci mu da ti onda on da pismenu garanciju i neka ti onda pokaže na svojoj ploči da CPU ide iznad x31 množitelja. Kad se već pravi grbav. Mada ne znam zašto si se uopće time išao petljat, još je i cifra pretjerana. Tko je taj tip, kakav to servis ima? |
to sam mu ja i rekao a on meni da nemam pojma sto je to mnozitelj na CPU a sto je to mnozitelj na ploci...heh
nis poslao sam mu kulturan email gdje sam mu rekao da sam provjerio kod intela i da proc nije otkljucan niti nema garanciju (sto je on kategoricki tvrdio da je to vidio po njegovom part numberu) i da se nadjemo da mi vrati novac, sad cemo vidjeti kaj bu napisao |
idi mu naravnaj kičmu malo :D lik te izradio ko budalu. još najbolje da izmisli BIOS ili kakav firmware za otključavanje.
|
jel se moze lika tuzit? mogu sve dokazat lol, ali ovo je ipak hrvatska :D
|
Citiraj:
Ako je jači povedi ekipu :zdero: |
ma bas mi se radi za nekog slijedecih 10 godina kad on mene tuzi :D
ponudio sam mu 100 kn da si ostavi posto sam kako on kaze "svojim nestrucnim rukovanjem sigurno skurio procesor" i da mi vrati ostatak, pa cu vidjet kaj kaze :) sutra idem s tim u asbis da mi daju pismenu garanciju 3 godine jer on tako tvrdi, a ako ne mogu, onda cu traziti pismenu izjavu da taj proc ne moze imati garanciju samo da mi ga ne uzmu hahaha, kako me krenulo nista me ne bi cudilo :D |
Dođeš do njega, daš mu proc i tražiš pare. Ako sere da si ga skurio, onda traži da ostvari garanciju za koju se kune da je ima.
Mislim kakve su to pizdarije :D Napravi strku tu, na bugovom forumu i na newsima, kad se već pravi tako grbav. |
Ma taj je obican preprodavac sa njuskala, jedan od njih par tamo sto se tak prave grbavi i daju lazne garancije i seru svasta. Drugi put pogledaj kaj pise pod "svi oglasi oglasivaca" i koji god ima vise od dve, tri stvari taj je 99% slican tom zmukljaru. HW servis ima svaki od njih i kao i jamstava od Microlinea, Asbisa i sl. dobavljaca koja su vecinom za WC. Ima i ok ljudi medu takvima ali vecinom nisu i treba puno pazit..
Zaboravi, popusio si, nisi tak strasno i drugi put pazi od kog kupujes. Nemoj trosit vrijeme i ostalo na Asbis i gluposti ili mu j..m... ili zaboravi. Ja bit ti preporucio ovo drugo.. |
da vidis samo koje nebuloze lik pise u mailovima...sad odjednom nakon 3 maila vise nema garancije jer sam ja sigurno skurio procesor sa overclockingom i dizao napon iako je CPU zakljucan...ne znam samo da li da dizem frku po par foruma i newsima ili ne, ono neki opis sto mi se desilo bez previse optuzivanja
|
Pošalji ime i prezime na news grupe da je prevarant, javi njuškalu da je prevarant, di god možeš, objavi mu privatne podatke i reci da mulja i petlja. Lovu natrag dobit nećeš, to ti je jasno, osim ako ne poslušaš Baju :D
|
pih ovo mi se jos nije dogodilo, ali uglavnom je imalo potencijala svaki puta kada sam kupio nesto bez isprobavanja. a lijepo mi je drug brko rekao, kupi moj komp i miran si 5 godina, ali ne...moram ja kemijat lol i na kraju me izaslo isto sa duplo sporijom konfom :S
nego, jel mogu liku inspekciju poslat i rec da mi je dao vizitku, nudio ostale stvari iz ducana, ali da mi nije dao garanciju za koju imam dokaz da je tvrdio da postoji 3 godine? ispricavam se moderatoru unaprijed, ali evo malo za razonodu. ovo mi je lik napisao nakon sto mi je rekao da je proc dokazano otkljucan i da se malo naucim o overclockiranju :) " predlažem da saznate sve o overclokanju i ovom procesoru na: http://www.overclock.net/t/193326/in...l-es-pentium-d " ako mi posalje jos par mailova, na kraju ce to biti dobro ulozen novac :) |
Tip te izradio, popravo. Pošto CPU nije klokabilan i ne grije se nešto posebno, nadam se da neće ni krepat.
|
Citiraj:
ajde bar radi a 106Mhz :P to je 3300 |
no dobro, ajde, barem ti taj proc radi ispravno. samo što si popušio dosta love bezveze. mogao si još 8GB RAM-a ili uzeti negu bolju grafiku.
ali svejedno, nebi trebao odustati od tužbe i daljnjih pritisaka na tipa. to što je napravio nije u redu. Citiraj:
|
S tuženjem si bude samo produžio agoniju i natukao troškove...
Edit: Ne znam na koju vrstu tužbe se onda odnosilo. Da mu reče "tužit ću te mami"? :D:D:D |
a cuj, mislim da sam ja sve mogao dokazati, a onda bi troskove na kraju snosio on zar ne? cak je i primopredaja bila tocno ispred novopostavljenih kamera blizu kvatrica lol
na kraju svega ispada da lik uopce nije znao kaj prodaje, a valjda bi se ubio za 5 lipa, pa je nekakav kasniji dogovor bio ocigledno van opcija...dakle jedino neka tuzba, a za 200-250kn... |
situacija, imam kupca za i5-2320, a frend mi prodaje 2500k, pa sam mislio to iskoristit, al me zanima jel mi se to isplati, razlika bi bila nekih ~400kuna, jos sam u pregovorima za cijene. iako mi se cini previse..
|
Razlika u nadoplati bi trebala biti manja od tih 400-500 kn. Pretpostavljam da su oba pod garancijom. Naravno, obavezno klokni tog 2500K, a za to je potreban kvalitetniji hladnjak (300-350 kn).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:11. |