![]() |
Ne znam spada li ovo što ću pitati ovdje, ako ne nek se premjesti gdje treba i unaprijed se ispričavam. Zanima me mogu li se u win 7 isključiti automatski update ili ona upozorenja (kao kod win XP) i ako mogu - kako to uraditi? Hvala.
|
provjerit cu jos kad dodem doma. oba su u istoj wg. kao sto rekoh mislim da sam to vec pokusavao al probat cu jos jednom, tnx
|
odes u control panel >> windows update >> s ljeve strane pise "change settings" >> pod tabom important updates >> stavis "never update"
|
ljudi treba mi pomoć na acer aspire one instalirao sam win 7 sve je prošlo ok sa instalacijom ali ostali su mi i stari windowsi xp i sad pri pokretanju računala nudi mi opciju dizanja xp i win7 kako da zbrišem xp iz računala novi sam u ovom svemu pa molim za pomoć hvala
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Još jedno pitanje od neznalice: Može li se ultimate verzija (već aktivirana - skinuta kao takva) instalirati na više PC-a ili je vezana samo za jedan?
|
ljudi,neuspjesno pokusavam vratiti aero izgled taskbara koji mi je nestao nakon problema sa startupom,a koji je jednostavno rijesen. Ne mogu naci u kompu gdje se aktivira aero.... zna li tko?
|
http://www.metacafe.com/watch/324426...al_activation/
probaj ovako, mislim da je isto kod viste i w7 |
pozdrav,ja imam jedan problem,snimia sam sedmicu ultimate,nisam je jos aktivira..sve drivere mi je sam nasao i sve super ali jednu jako vazno stvar nemogu rjesiti,naime imam asus x1600 pro, drivere je win sam stavio a i posli sam stavia cataliste i opet problem,naime radi se o tome da je grafika spora kao i bez drivera samo sto je slika cista sa njima a bez njih mutna.cak i u exploreru sve zastajkuje slika!gledam driveri instalirani i sve.
konfa: asus kn8 ultra athlon 64 3700+ 2gb memorije a grafu sam napisa. |
Citiraj:
Napravio sam tocno postupak i nece. Tamo gdje na video tip promijeni u regeditu 0 u 1 meni vec stoji jedinica.... nema promjene |
Citiraj:
BTW jesi mjenjao temu, jer na razlicitim temama ti neradi aero |
Problem sa Windows 7 i World of Warcraft - wireless
Windowsi uredno instalirani na čisti disk,update prošao normalno,svi driveri UTD. Mreža uredno radi,skidaju se torrenti,surfanje,streaming,COD 4,5 radi odlično...ma sve radi besprijekorno,ali WoW bože sačuvaj...latencija od 3000-15000 i to bez ikakvog razloga. Propušteni portovi na firewallu,ništa Bez firewalla ista stvar. Probao kao Admin pokrenut i na XP i XP sp3 i na Vista modu i opet 0 bodova Svi ostali koje sam pitao nemaju takve probleme (XP useri većinom) što bi reklo da nije ni u serveru od WoW-a niti je stvar igre.Proguglao sam sve i svašta i isprobao sve i svašta,ali problem i dalje postoji. Reinstaliran WoW od početka 0 bodova....sad razmišljam da si puknem i XP jer jedino na njemu radi kako spada.............. Sličnu situaciju sam imao i sa Vistom prije nekoliko mjeseci. Znači: Nebi rekao da je wireless kartica D-link DWL510 rev. c (driveri UTD) Nebi rekao da je router Siemens sx763 Nebi rekao da je komp (pod moj komp) Jel ima itko ikakve primisli u čemu bi mogao biti problem i zbog čega se to dešava samo sa WoW-om? |
to se i mom bratu dogadja on igra wow od nula do 24, stavio sam mu stick istina malo mu trza, prvo probaj s obicnim lan kablov ako se ta ista stvar ponavlja onda je do postavki, njemu je znala zbog add-onova kenjati, ali i s lan kablom kad ides u ride znalao je trazt i to jeb**ki
|
Citiraj:
Opcija sa lan kabelom ne postoji... Clean install WoW-a je u pitanju Neznam kakvih postavki kad sve ostalo radi perfektno |
ja imam problem sa GOM playerom i reprodukcijom video materijala, uglavnom, u GOM-u upalim da koristi Video overlay pošto mi tako na telki onda ne trza video, no onda mi se automatski Aero u win gasi...? zatvaranjem GOM-a se vraća aero..?
anybody? |
Citiraj:
ima ko ideju sto da ja uradim? |
Citiraj:
BTW nema veze sto je clean install, kad instliras neki program nepodesi se on sam od sebe isto je i s wow-om Citiraj:
Citiraj:
http://support.amd.com/us/gpudownloa...9&lang=English ovo je za x32 http://support.amd.com/us/gpudownloa...9&lang=English ovo je za x64 |
Citiraj:
Stavili smo XP gore, sve se vratilo u normalu. Mozda ovi novi driveri od ATI imaju neke krive postavke u njima, a definitivno ovi sa driver update-a nisu dobro radili. |
Citiraj:
Lan nemogu uštekat jer kabel od 30tak metara nemam,a kupit ga sigurno neću da bi isprobao jel mi radi igrica :lol2: Errmmm podešavanje WoW-a? Video settings,sound i addonovi? Kakve to veze ima sa wirelessom? Podešavanje firewalla je nešto drugo i već je podešeno. |
Citiraj:
pa mozda add onovi idu na internet i primaju podatke hmm?? ne? nisam se zamarao kod brata puno s tim dok je imo xp puno vise laganja, i stick nije mogo vise od 333-340kb/s povuci stavljena sedmica driveri s update-a stick vuce preko 500kb/s ... dali skidas torrente, slusas mjuzu (mislim na radio stanice prek neta) ili bilo sta drugo sto vuce promet s interneta sve to utjece na lag Citiraj:
|
Citiraj:
naveo sam kao primjer da sve ostalo radi kako spada i ne skidam niti gledam išta dok igram WoW iako i da gledam na 10Mbit vezi nebi bilo nikakvih problema. |
probao sam brisati stare drivere sa CC... jedino sta nisam u safe mode-u.idem jos dati jednu priliku safe-modu a ako nebude uspjeha vracam stari dobri xp...
tako je,u igrici recimo cod2 fps-i neidu preko 70 na najlosijima postavkama dok su prije bili 180-200 |
Citiraj:
evo malo sam googlao cak 35 sek i naisao na ovo baci oko https://forums.wow-europe.com/thread...24164070&sid=1 prvo procitaj sve onda idi na izmjenu ako pisu |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
pa upocetku kad je sedmica izasla imao sam neke sharkove kodeke i to mi se dosta klalo patio sam se punih 2mj s njima, nakraju sam napravio kod buraza k-lite i stavio MPC i radi savrseno, i kod mene je trenutno tako i nekolje mu/mi se nista bar za sada :) no kako kome pase s tim driverima
kompletan taj WMP mi se nesvidja no to sam ja :D kad an nesto naucis sta da mu radis :) |
Fora je u tome da apsolutno nema potrebe za codec-packom u današnje doba, a to kaj su ljudi naučeni na korištenje codec-packa, e to je pak priča za sebe. Probaj jednom prilikom na firško instaliranim Windows 7 pokrenuti (s VLC-om, MPC-HC-om, GOM-om, KMplayerom i sl.) bilo koji film, seriju, crtić, dokumentarac, itd. i skužil budeš da sve radi bez ikakvih dodatnih codeca, K-Litea, ffdshowa i ko zna čega sve još. S tim da Gabre uopće nema problema s codecima i playerom, nego vrlo vjerojatno s driverima od grafičke. Nek provjeri dal mu je u CCC-u sve dobro podešeno na relaciji komp-TV i tek onda nek podesi (ako treba) postavke u playeru. Ili ima neku stariju verziju GOM-a koja koristi DirectDraw i slične fore za Overlay, a u tom slučaju se uvijek Aero gasi.
|
Slažem se sa MCG-om da za windows 7 nisu potrebni third-party kodeci,međutim ne vidim niti jedan razlog zašto bi s K-Liteom bilo problema??
Ovo govorim iz vlastitog iskustva jer od kada sam instalitrao sedmicu prije godinu dana uvijek sam na njoj imao mpc sa k-lite kodecima,a koji su šljakali bez beda.. |
K-Lite je pun nepotrebnih (usporedite ovu listu s Windows 7 listom nativno podržanih codeca, filtera, formata i tome slično) sranja, codeca i filtera koji prebrišu sistemske, a bome ih i ima po nekoliko za jedno te iste namjene. Dajte si truda, pa prilikom instalacije K-Litea provjerite (Show Details opcija, ako se ne varam) kaj sve se instalira. Nakon toga probajte naći sve to u sistemskim datotekama, a za kraj pokušajte deinstalirati kompletan K-Lite, a da ne syebete instalciju Windowsa.:)
Ako već trebate codec-pack za Windows 7, onda je daleko bolje rješenje Win7codecs, CCCP ili x64 Components. Onda kad se jave problemi, niko živ ne sumnja na K-Lite i slične codec-packove, jer to svima tak i tak u 99% slučajeva "radi bez problema", a ruku na srce većina ljudi nema pojma kaj instalira, niti na koji način to kaj instaliraju utječe na ostatak sustava. Najčešće se instalira po principu Next-Next-Next, a i "svi" koriste taj K-Lite tak da mora da je dobar. Da bi se na kraju ispostavilo da je K-Lite taj koji radi sranja skupa sa svojom vojskom nepotrebnih gluposti i sljedeća stvar na repertoaru je - format C.:) Citiraj:
|
budem probao hvala na informacijama, iako sam sada presao na xbmc pa rijetko kada i koristim MPC ali za neke vide-e kratke mi treba :)
|
Citiraj:
|
pa ja sam nedavno imo problema s borderlandsom, gasio sam bio s dvije jezgre na jednu pa to nije pomoglo, pa sam gasio u ati-ju AI i to je pomoglo donekle, nakraju sam skuzio da grafa cim predje 70 C* mi se igra srusi i smrzne se cijeli komp jedino reset pomaze...kad su izasli 9.12 catalyst instlirao popalio sve i uredno sljaka a do sad nikad problema s atijevim driverima ovo mi je prvi put bas da sam se za*ebavao s driverima
|
gore je najnoviji GOM, i k-lite najnoviji Standard...
GOM mi je uvjerljivo naj praktičniji player, a VLC ću stavit an zadnje mejsto po praktičnosti, na stranu njegove mogućnosti... odnosno, što mi kod VLC-a fali su keyboard shortcuti za kontrolu slike.. zoom-a i color, contrast i brightness... a to GOM ima super rješeno... |
Dobro je Gabre, već smo nekolko put na raznim temama prošli to za VLC i GOM. Koristi kaj te volja, a u opcijama GOM-a pod Video pogledaj dal ima kaj korisno za Output; poput OpenGL, Direct3D, DirectX Video i tome slično. U slučaju da ima tak nekaj, poigraj se sa svim opcijama dok ne najdeš onu koja ti ne gasi Aero, tj. dok ne najdeš onu koja ne zaključava Overlay - u tvojem slučaju zaključana je na GOM player.
Citiraj:
|
to se i meni dogadja prilikom izlaska iz igrice (samo odredjene) ili teamviewera jer npr. odem kod cure nakacim se kuc i odradim sta treba no ostaje mi "thema" kao na starim windowsima tipa 98-ice...dal to mogu ikako iskljuciti jer taskbar se potpuno zakljuca moram ili na log off ili restart nije mi to problem neko cisto ovak dal netko zna to srediti
|
Citiraj:
Imam/imao sve verzije 7ice instalirane od prve probne verzije još, i svaki put je instaliran k-lite gore koji je radio besprijekorno kao i win7, naravno aktualni k-lite u trenutku instaliranja. Uvijek je instaliran sa details opcijom i ponekim čačkanjem ručno po pojedinim filterima, i nikad ama baš nikakvih problema ni sa njim ni sa mediaplayerclassicom; a kamoli da mi padaju na pamet sulude ideje da ga deinstaliram. Pa nisam poludio dirat nešto što savršeno radi već sve ove godine koje koristim taj codec pack:goood: |
OK, koristi ga i dalje. Meni već godinama sve radi bez codec-packova i sličnih veselja. Nemojte da vam ja kvarim užitak gledanja filmova s pričama kak je K-Lite zlo.:) Vama nikak da se objasni da MPC-HC sam bez ikakvih dodatnih codeca i codec-packova vrti masu toga, ali hej ako MPC-HC dolazi u sklopu K-Litea onda mora da je K-Lite zaslužan za MPC-ovo odlično pokretanje svih mogućih video i audio formata.
Pogledajte u MPC-u pod External Filters za kolko toga je stvarno zaslužan K-Lite, a kolko player sam zahvaljujući svojim filterima vrti ono kaj bacite pred njega. Još bolje, pokrenite Autoruns, pa kartica Codecs i provjerite kolko nepotrebnih gluposti imate i za kolko od tih svih codeca koje vam izlista, ste 100% ziher da znate čemu služe i zbog čega su instalirani.:) http://img235.imagevenue.com/loc376/..._122_376lo.jpg |
Windows 7 x64 i Samsung s5230
ne mogu nikako namjestit da mi mobitel prepozna preko usb-a da li zna netko kako to napravit? na visti 32 bitnoj radilo sve normalno
|
Momci,dva problema:
1. Battlefield 2 nikako da proradi na Win 7 Ultimate 2. Veci ping na Cod2 serverima u usporedbi sa XP SP3, primjerice isti server: - XP SP3- ping 30 - Win7 Ultimate- ping 60 Ima tko iskustva? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:38. |