![]() |
Citiraj:
|
Kada bi točno trebao izaći 4.0 OS? Zajedno sa novim iPhoneom ili prije?
|
Nakon WWDC-a će pustiti van finalnu verziju.
|
A kada će WWDC? Nadam se uskoro :)
|
Citiraj:
|
Da li netko zna kako spojiti Iphone 3G na komp da mogu pregledati kao u windows exploreru sve sto je na njemu, od sistemskih datoteka do slika, videa i muzike? Vidio sam da je to moguce ali neznam kako:-(
|
iFunBox.
|
Puno ti hvala, spasio si me, testirao i radi savrseno, preporuka svima:-)
|
jedno pitanje, dobio sam 3gs s 3.0.1 i htio bih ga dignut na 3.1.2 al vidim da me itunes ne sljivi 5%. citam po netu da trebam napravit pwnage na 3.1.3 i to dignut al da mi ostane stari baseband? jel to tko radio ovdje jer ne bi htio zakljucat ga na tscum samo.
|
ako si na macu, potraži pwnagetool, ako imaš winse; sn0wbreeze je tvoj izbor.. Uglavnom, napravi custom 3.1.3, ostat će ti stari baseband pa ga možeš otključati sa ultrasn0w.om..
|
imam win... imas koji link za taj custom 3.1.3 ili gamoram sam napravit ?
|
sam ga moras napravit
|
http://rapidshare.com/files/37633368...tore.part1.rar
http://rapidshare.com/files/37634655...tore.part2.rar Ovaj sam ja napravio, custom 3.1.3, unactivated. Što bi reklo da ćeš trebati imati t-mobile karticu a dalje je lako.. U biti, napravio sam cijeli tutorijal na mackorisniku pa ću kopirati da ne šaljem link za drugi forum: Dakle radi se o custom firmware.u napravljenim sa Pwnagetool.om na Mac racunalu. Postoji i portana aplikacija za Windows racunala: Sn0wbreeze, ali javljaju se ljudi koji s tim programom prave custom i imaju problema kasnije. Custom je napravljen najcisce moguce (original apple boot logo je ostavljen, samo cydia, unactivated, original root partition size). Ovaj custom je za vlasnike iphone 3GS-a, NAJVAZNIJE OGRANICENJE JE DA MORA BITI SA STARIM BOOTLOADEROM !!! Najpodobniji za ovaj tutorial su vlasnici Iphone-a na kojem je 3.0 ili 3.0.1 jer oni gotovo sigurno imaju stari bootrom 1. 3GS sa verzijom FW: 3.0, 3.0.1, 3.1, 3.1.2 (telefon ne smije biti na oficijelnom 3.1.3) 2. Oni sa verzijom basebanda 4.26.08 mogu nakon dizanja na 3.1.3 ponovno otkljucati iphone pomocu ultrasn0w-a 3. UPOZORENJE: vlasnici 3GS-a sa bilo kojim basebandom iznad 4.26.08 nece moci otkljucati telefon sa ultras0w.om (nebitno onima kojima unlock ne treba) 4. Firmware nije aktiviran sto znaci da cete ga morati aktivirati ubacivanjem kartice one mreze na koju je zakljucan (time se izbjegavaju kasniji problemi poput onih s push-om) 5. Nebitno je jeste li ikad imali jailbreak.an telefon (pojasnjenje ispod..) IPHONE 3GS CUSTOM 3.1.3 FW, unactivated: 1. dio: http://rapidshare.com/files/37633368...tore.part1.rar 2. dio: http://rapidshare.com/files/37634655...tore.part2.rar AKO JE IPHONE VEC BIO JB-an: Nakon sto skinete file.ove s linkova i otpakirate ih, otvorite itunes.e i drzeci shift odaberite restore. Nadite upravo skinuti custom FW i odaberite ga, sacekate 10-15 min i voila; imate jailbreak.ani 3.1.3. AKO NIJE: Ako telefon nikad prije nije bio JB-an, potrebno ga je ubaciti u recovery mode slijedeci ovaj tutorial: http://www.ihackintosh.com/2009/06/r...-and-dfu-mode/ (ako ovo ne radi probajte: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=367) pa nastaviti s postupkom opisanim iznad.. UNLOCK (samo sa baseband 4.26.08) !!! : Nakon obavljenog JB-a i aktivacije sa karticom operatera na ciju je mrezu mob zakljucan otvorite cydia: manage: sources: edit: add pa upisite: repo666.ultrasn0w.com (0 je broj). Nakon toga kliknete na dodani repo i instalirate ultrasn0w. Uredaj bi se trebao resetirati sam (ako ne, napravite to sami), ubacite karticu drugog operatera i imate otkljucan iphone.. Nastojao sam pokriti sve moguce situacije i kombinacije pa izbjegavajte nepotrebna pitanja vec pazljivo pratite sto pise, slijedeci upute onako kako su navedene u tutorijalu sve bi trebalo biti u redu. I sam sam to napravio danas i apsolutno sve radi kako treba. JOS JEDNOM: Pazljivo procitajte tutorial te ako vas iphone ne zadovoljava neke od potrebnih uvijeta ne upustajte se u proces. Za vase krive poteze ne odgovaram P.S. Nakon JB-a nestat ce vam carrier logo (oznaka T-mobile mreze), instalacijom ultrasn0w-a logo se vraca (radi za sve mreze) |
ma i na mackorisniku sam, al vidis nisam nasao taj tvoj tutorial tamo. thx puno
|
Jel ima novosti za OS4, kad tocno dolazi, tj kad se bude moglo updejtat sa iTunesa?
|
Citiraj:
|
ma samo mi dajte unlock van da mogu stavit vip u prokleti iphone vise!
|
LOL, pa unlock je vani već ohoh, ja imam Tele2 od kad sam kupil iphone(1mj)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kupljen je u kanadi sve gore razumijem i znam, samo me muci sto nemam karticu iz kanade... jel bas mora bit njihova kartica da bi mogo napravit unlock na vip? |
ne mora, samo moraš napraviti custom 3.1.3 sa pwnagetoolm ili snowbreezom
|
Dečki, znate li koju dobru knjigu koja detaljno opisuje Xcode i iPhone developing?
Tražim nešto za početnika, do sada sam proučavao Xcode dokumentaciju ali bih htio pročitati i koju knjigu.Ono step by step how to popraćen dobrim tekstom. Na amazonu ih ima more, i nikako se ne mogu odlučiti. |
Citiraj:
http://img810.imageshack.us/i/capture.png/ http://img810.imageshack.us/i/capture.png/ |
Citiraj:
sve sta sam nasao pise da nece radit sa ovim basebadnom |
Citiraj:
iPhone 3g/3gs:
Ako imas 3gs 3.1.2 i verziju BB-a 5.11.07,a telefon ti je jb-an, mozes ga upgradeati na 3.1.3 sa CUSTOM firmware-om kojeg moras sam napravit ili ga skinut s neta,koji inace ne podize verziju BB-a na 5.12.01 ,nego samo glavni firmware na 3.1.3 tako da ga mozes i unlockati za druge kartice jer ti ostaje 5.11.07, i jailbreakati da ga ne moras paliti kompom. NAPOMENA: Ne mozes staviti CUSTOM 3.1.3 ati telefon prethodno nije JB-an ako recimo imas 3.1.2 NAPOMENA 2 : Znaci, da se razumijemo, BB (5.11.07,5.12.01)- firmware koji se unlocka za druge kartice. GLAVNI OS (3.1.2,3.1.3) - firmware koji se jailbreaka radi raznoraznih stvarcica. |
Citiraj:
|
Eto ja instalirao ovaj 4.0 GM (golden master candidate) il kako se vec to zove, netreba provjera onog developer id-a tak da bilo ko moze instalat samo ti treba mac, jer Itunes 9.2 postoji beta za nac na naetu al samo za mac
dakle instalirao i radi ko urica na mom 3gs-u, nije jailbrejkano ( mada postoji nacin, opet samo na macu i to s nekom ludom modifikacijom falova ) Ima totalno drugaciji fealnig neznam nit sam ahah ;) ugl. super obavljen posao od apple-a |
Daj baci SS-a par. Brzina mu je ostala ili je i brži...
|
Podosta brže, čak i na 3G-u.
Folderi se otvaraju instant, nije kao kod onih Categories di možeš kavu skuhati dok on to otvori. Mail aplikacija mi se čini nešto bržom, uglavnom odlično.:) |
I znači jel moguče primit ikonu i prebacit je na drugu i onda se napravi folder od te dvije ikone? Kaj ima još novog da se lako skuži...
|
multitasking određenih appova i niš više..
|
...ima li kakvih novosti u vezi unlocka za 5.12.01 BB,sad je prestavljen novi iPhone i novi Os4 sta se ceka ?
|
Citiraj:
|
treba mi hitno odgovor , dali će 4.0 verzija softvera koja izlazi za 10eteak dana moći uraditi unlock mog iphonea sa firmware verzijom 3.1.3 sa tcoma na tele2 095 , hvala
|
zasto ne citas malo?!?
nitko nezna koji ce fw biti u novom OS,strpi se jos 10-tak dana |
ok , hvala, ispricavam se nisam citao jer sam noob pa ne kuzim bas sve izraze sta znace , morao sam pitati
|
Ak ti je tolko stalo do broja, pa nemorašđ odmah stavljat 4.0 OS, ak si izdržal do sad bez njega možeš jo koji mjesec da naprave unlock...a napravit će ga sigurno i prije.
|
kako se prica po stranim forumima oni vec imaju pripremljen jb i unlock za OS4
|
za 3gs postoji beta unlock, al vidim da ekipa ne uspjeva unlockat tako da nije za igrat se. bolje malo pricekat pa stavit provjereni unlock i bit miran.
|
Za OS4 i sadasnji najnoviji baseband je spreman unlock i JB, ali cekaju official izlazak os4 kako apple ne bi zakrpao exploit...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:49. |