![]() |
@ante2
99% ploča će bez problema izdržati 2g. i ne vidim razloga zašto bi ova bila izuzetak. Jedino na što moraš računati su dosta visoke cijene i7 komponenti jer je to friška roba. |
gledam ovih dana uzet novu ploču pa eto da priupitam za savjet , love nemam bas za bacanje , raid ne trebam , CF takođe ne trebam , ono tija bi plocu da mogu svoj antički e4300 malo "zagrijat" . Bacija san oko na ovu http://www.custompc.co.uk/reviews/24...ep43-s3l.html# ( 560 kunica u vemila ) , trebala bi bit ok posto e4300 ima multiplier x9 ; "Much like the DFI Blood-Iron P45-T2RS, this board isn't an ideal partner for Core 2 CPUs with low multipliers, such as the E8200. However, many cheap CPUs use relatively high multipliers and are therefore good matches for this motherboard. The Pentium Dual-Core E2160 (which is a Core 2 Duo with slightly less Level 2 cache and a 200MHz FSB) has a multiplier of nine, for example. A maximum FSB of 415MHz therefore gives this motherboard the potential to overclock an E2160 from 1.8GHz to 3.7GHz, although we doubt that the CPU will actually run that fast" . Da dam 560 kuna za ovo ili nesto drugo , bitno mi je samo da se da malo oc-at . ( ramove cu takođe mijenjat , ove sta imam vjerovatno cu poklonit nekom )
|
Uzmi od alengrosevica DFI P35-T2RS za 450kn (ako već nije prodao)
|
piše ; rezervirano , dobra ploča ali nema garanciju , rađe bi novo iz prodavaonice
|
e ekipa kaj mislite o ovoj ploci?
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.306.392 vjerojatno bi ovaj proc isao na nju http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.606.132 s ovim hladnjakom http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.166 ima ko pametnu ideju zasto ne? fala :) |
sve sto si naveo pase jedno na drugo, pogledaj jos dalje po drugim trgovinama mislim da bi mogao proc jeftinije usporedi cijene na nabava.net
|
Ja bi tražio neku bolje opremljenu ploču nekog drugog,jeftinijeg proizvođača,Gigabyte recimo.
Pogledaj si u vezi Q8200 instrukcije koje ima,odnosno nema,a možda će ti zatrebat.Generalni stav ovdje je da se njega ne kupuje,jer nije baš nešto,a košta. Kewler,TRUlju :D :p |
Citiraj:
|
e gledao sam gigabyte,ali s ove trenutne ploce idem zbog nekih musica pa sam bas gledao da điđabajt izbjegnem :D , ne svida mi se njihov support
a proc gledam kaj uzet ali neznam kak je adm po pitanju servisa ( tu znam da sam s linksom dobar ) ,a u zadnje vrijeme me ide pa je to postao vazniji faktor nego prije :D btw vidio sam testove q8200 i znam da je samo marginalno brzi od q6600,ali je nesto hladniji i jbg |
Pozdrav ljudi,
Imam doma E6600 - po meni dobra pristojna grickalica, palo mi na pamet uparit je sa P45 chipsetom i 3x1GB DDR3 - cisto da vidim kako ide... (zamjenim to naknadno sa kakvim quadom) Uglavnom - gledao neke Gigabyteove ploce ali me brzo zabolila glava od silnih slova koje dodaju i oduzimaju cisto jer im ploce imaju par featuresa vise ili manje. Zato se obracam guruima sa foruma :D Iskreno - treba mi nesto bez previse fancy opreme (bitno da ima SATA, LAN, DDR3, nedaj boze integriranu grafiku :D) za neke pristojne novce. Po mogucnosti Gigabyte (ili Asus, itd...), a da vrti P45 na sebi i da podrzava ovog mog starcica od procesora :D - vi se u ove 22 stranice raspisaste o svemu od low end do performace pili. Zavrsio zbunjeniji nego sto sam bio na pocetku price. Hvala! |
enibadi?
Nobadi? Priti pliz??? |
generalno ne kuzim sta ce ti nova ploca, tvoja bi morala moci potjerat taj procesor poprilicno daleko. bez fancy pi*darija tesko da ces izvuci zadnji atom iz njega ionako. + ddr3 ti zbilja nema smisla na c2 arhitekturi.
radije skupi pare pa kupi sve novo u kompletu, a ne malo po malo nadogradivat, pogotovo ne ovaj komp koji je sasvim pristojan zapravo. a ak vec moras, imas EP45T-UD3 seriju recimo s ddr3 i ok su ploce ili asus p5q3, slicna stvar. Ja sam imao kod sebe p5q obicnu neko vrijeme, ok ploca, nist specijalno, odlucio zadrzat abit ip35 umjesto nje :) E sad imam i ja pitanje, tj zahtjev za specificnom plocom. Trebam maticnu koja ima 2 lan porta, ali moraju biti intelovi gigabitni. Po mogucnosti s775 al moze i s1366 obzirom da ce to ici u server kroz par mjeseci kad se skupi para nesto. |
ploca za konfu
ej decki dajte neki savjet ma MBO,
imao sam p35-ds3, al je grom udario i sad je vise nemam na njoj bi trebao bit e5300 na 4.0+ ghz i rami na oko 900+mhz 4-4-4-12 nis spektakularno, al da moze Overclockat ugl, nemrem nac neke reviewe po netu... al ugl zapele su mi ove ploce za oko http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6584 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6878 msi, kolko sam uspio vidjet na netu i nije neki izbor asus mi je malo skup, asrock izbjegavam, pa gledam taj gigabyte, a ovo su najjeftinije p45 verzije... pa ak imate vi kakva saznanja kakve su one u odnosu na moju p35-ds3 plocu podijelite ih samnom da znam kaj da ocekujem i naravno svaka druga preporuka je dobrodosla kaj se cijene tice...htio bi da je manje od 700...vise oko 600tinjak |
Za te navedene novce mislim da ti je Gigabyte najbolji izbor (osim ako tu na tržnici ne nađeš nešto bolje s garancijom za manje para), a ove dvije koje si naveo su stvarno preslične, nema tu neke bitne razlike, isti chipset...Da bar jedna ima još jedan PCIe utor onda bi odluka bila očita. Pa koju god da ubodeš od te 2 nećeš pogriješiti, s obzirom na ostale komponente koje imaš ne treba ti sad neka ploča s OC potencijalom ili slično. Dakle ako su ti financije ograničene uzmi ovu jeftiniju a to što je ova druga skuplja ne mora značiti da je i bolja :kafa:
|
Ja imam same riječi hvale za Gigabyticu EP45-DS3P
Ploča mila majka, opremljena dobro, FSB ide na 450 dok trepneš uz samo malu korekciju voltaže. Makar nisi naveo cijenovni rang, ali po ovim pločama što su tebi zapele za oko rekao bi ~650 kn. |
pa tako sam nesto mislio, izmedu 600 i 700.
ove tvoje i nema bas, pogledo sam na nabavi sad, samo mi je 2 ducana izbacilo sa tom plocom. malo mi je glupo ganjat P35 chipset, vec kad kupujem novo, onda bi htio da bude bolje od onog sta sam imao prije. |
Mislim da ti je za tu lovu najbolji izbor Gigabyte EP45-DS3L. Postene P45 ploce su sve 900kn+.
|
Citiraj:
mrezu....? Vazno mi je da dobro radi bez ikakvih problema (driveri, stabilnost...) a brzina mi nije toliko vazna... |
Citiraj:
|
bok , uzeo sam juce ep43ds3l plocu i primjetio sam da je northbridge prilicno vruc . Komp mi trenutno radi na okruglih 3.0 ghz ( e4300 - 333x9 ) pa me zanima dali je to zbog overkloka ili je inace tako vruc ?
ps ; uzeo bi neki manji vent ali sam bez ideje kako ga pricvrstit |
nije zbog overkloka.
vjerojatno je inače tako vruć.jel možeš držat prst na njemu u loadu? |
jedva par sekundi u idle...kazem da je vruc
|
A sto mislis kako je tek vruca G serija cipseta , ha? :D Da sad ne spominjem svoj X38 ili prastari 945GCM...obadva su pakao i riskiras zaljepljenje koze na njih ako dulje drzis papak na istima...
Uzmes 4 vijka i zasarafis 40mm vent u HS. Ako trebas kakve slike kako se to strucno radi bez brusilice i ureznice, pucaj ;) |
sad vjerovatno nemam gdje kupit vent , probam u ponedjeljak...ako zapnem - pucat cu..
|
Ja bih složio nešto matx, pa tražim takvu ploču za Q6600 4(8)GB rama, a sli/cf bi bio dodatna prednost.
Cijena nije bitna, bitno je da se kvod može fino overklokati. Jedina solucija mi se čini lan party p45 t2rs JR za cca 900kn. Dakle, ima li koja bolja? :) |
Mislim da imas nekakvih XFX mATX drljotina na tu foru...
|
http://www.diskont24.com/product.php...&cat=24&page=4
Ovako nešto:D(neznam valja li) ili za crosfire kombinaciju http://www.diskont24.com/product.php...&cat=24&page=4 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Još sam i napisao nešto tipa dfi JR @turbodizlo: koje su to iksefiks, modeli mislim jel? :) Trebalo bi mi min 450fsb, a ne znam kako se ponašaju nevidije sa kvodovima. |
Ja sam uočio samo ove tri: DFI P45, Gigabyte G45, Gigabyte G43.
Vidim da si napisao da cijena nije bitna - pa onda si uzmi DFI? :) (A nije ni ova džidžabajtova G45 loša - ide preko 400fsb, a sad dokle..) A za G43 nemam pojma - dokle se to da kloknuti? :stoopid: Edit: Ja bi vjerojatno išao na G45 (ima DVI izlaz :D). A što se tiče CF-a, ploče su jako tijesne tako da ako bi uopće stale dvije grafulje - bit će vruuuuće. :D |
Citiraj:
Ova dfi mi je jedina i zapela za oko, a cijena ove đi45 mi je visoka u odnosu na diefaj. |
Da, i ja sam primjetio visoku cijenu.. Al jbga, ova ima integrirku - za normalan (a ne za quad OC :D) HTPC je dobra ploča.. :)
Zašto uopće želiš matx ploču? Slažeš multi gpu HTPC? :D |
Citiraj:
Uglavnom, recimo da je htpc u smislu nečujnosti i izuzetno glatkog rada, te mogućnosti lakog premještanja. Ako prodam cijelu ovu svoju konfiguraciju, onda čak i i7 mali komp bih mogao složiti... ovako ipak imam manje zajebancije sa dijelovima :) |
Jedno praktično pitanje.....da li se može grafička upiknuti u drugi (donji) slot ako podržava 16x16x1 - pitam za moju Asus P6T deluxe......
|
Procitaj manual. Neke hoce raditi tako, a neke izricito traze da VGA kartica bude u gornjem slotu do NB-a...
|
Tnx....budem :chears:
|
Citiraj:
|
Evo ovako nedavno mi je crkla matična, pa sam odlučio uzeti novu ali sam u maloj dilemi, na raspolaganju imam dvije ali bih ipak volio čuti savjete koja mi se više isplati :
1.matična ( 300 kn ) Brand: Biostar Chipset: Intel G31 Format: microATX LAN: Intel GLAN Podržana memorija: DDR2 800/1066/1333 Sabirnica: 1600 MHz Utori: 1 x PCI Express (x1) Zvuk: 5.1-kanalni Opis: Socket: LGA 775 Podržani procesori: Intel Core 2 Quad/Core 2 Duo/Pentium D/Pentium 4/Celeron D/Celeron 400 FSB 533/800/1066/1333MHz Podržava Intel Hyper-Threading tehnologiju Podržana memorija: 2 x DDR2 DIMM Memory Slot, Dual Channel DDR2 533/667/800 MHz, do 4 GB Ekspanzije: 2 x PCI Slots 1 x PCI-E x1 Slot 1 x PCI-E x16 Slot 4 x SATA2 3Gb/s Connector 1 x IDE Connector 4 x USB 2.0 Port 2 x USB 2.0 Header Mreža: Realtek RTL8101E - 10/100 Controller VGA: integrirana INtel GMA X3100 sa 256 MB Audio: Realtek ALC662 6-Channel HD Audio Dimenzije: 24.4 cm X 19.5 cm Veličina: mATX2 2.matična ( 490 kn ) Brand: Biostar Chipset: Intel P43 Format: ATX 2 LAN: da Podržana memorija: DDR2 533Mhz /800/1066/1333Mhz Sabirnica: 1600 MHz Unutarnji priključci: 3 x USB 2.0 Utori: 1 x PCI Express (x16) Vanjski priključci: 6 x USB 2.0 Zvuk: 7.1-kanalni Opis: Socket LGA 775 Supports Intel Core 2 Quad/Core 2 Duo/Celeron Dual Core/Celeron 400 Series Processor Supports FSB 533/800/1066/1333/1600MHz Support Intel Hyper-Threading Technology CPU SUPPORT Intel® Core™2 Quad Processor Intel® Core™2 Duo Processor Intel® Pentium® Dual-Core Processor Intel® Celeron® Dual-Core Processor Intel® Celeron® Processor 400 Sequence FSB Support FSB 533/800/1066/1333/1600MHz MEMORY Support Dual Channel DDR2 533/667/800/1066 MHz 4 x DDR2 DIMM Memory Slot Max. Supports up to 8GB Memory EXPANSION SLOT 3 x PCI Slots 1 x PCI-E x1 2.0 Slot 1 x PCI-E x16 2.0 Slot STORAGE 6 x SATA2 3Gb/s Connector USB 6 x USB 2.0 Port 3 x USB 2.0 Header GbE Realtek RTL8111C - 10/100/1000 Controller CODEC Realtek ALC662 6-Channel HD Audio REAR I/O 1 x PS/2 Mouse 1 x PS/2 Keyboard 6 x USB 2.0 Port 1 x RJ-45 Port 3 x Audio Connector INTERNAL I/O 1 x Printer Header 3 x USB 2.0 Header 6 x SATA2 3Gb/s Connector 1 x IDE Connector 1 x Floppy Connector 1 x Front Audio Header 1 x Front Panel Header 1 x CD-IN Header 1 x CPU FAN Header 1 x System FAN Header 1 x Serial Header DIMENSION ATX Form Factor Dimension: 30.5 cm X 20.5 cm ( W x L ) OS SUPPORT Support Windows 2000 / XP / XP 64 / Vista / Vista 64 ACCESSORIES 1 x IDE Cable 1 x SATA Cable 1 x I/O Shield 1 x CD Driver 1 x User Manual Graficka i procesor koje posjedujem: Processor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs) Video Card: NVIDIA GeForce 8500 GT (265 mb) Nadam se da nije krivo postano :P prvi put mi je da postam ovdje |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:21. |