PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

fre@k 24.01.2011. 18:20

mad duke, odi na imdb kopiraj link > otvori notepad > ukucaj ime serije nakraju dodaj ".nfo" ubaci to gdje su serije > kad uplais xbmc obrisi iz librarya tu seriju /crtic nakon toga napravi update i onda bi morao povuci podatke iz nfo-a tj. s imdb linka

ja sam tako radio no nemoj me drzat za rijec dali ce raditi probaj dodat bilo koju seriju i preimenovat ju pa samo isprobati, nije bitno kakav fajl koristis napravi kompletnu putanju:

Serija:
-Sezona X
--Serija SxxExx

EDIT: sad sam procitao da je ispalo sve ok, no mozda nekom pomgne ovo od gore pa nek ostane

Amdejac 25.01.2011. 12:05

Kako na daljincu tipku "Media Center" promjeniti da se pokreće XBMC iz windowsa?

syss 25.01.2011. 12:13

http://www.eventghost.org/

go kastomajz! :)

Ziiky 25.01.2011. 12:41

Pa jednostavnije ti je sa onim reg modom, sta ce ti dodatni programi

Postavi u start meniju da se XBMC starta sa shift+ctrl+x

Pa dodaj ovaj reg

svaboxxl 25.01.2011. 12:44

Imas ovdje dobar tutorijal za taj green button.

Amdejac 25.01.2011. 15:27

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1832991)
Pa jednostavnije ti je sa onim reg modom, sta ce ti dodatni programi

Postavi u start meniju da se XBMC starta sa shift+ctrl+x

Pa dodaj ovaj reg

Preko tipkovnice pokreće, ali isprobao sam dva daljinca i ne radi.
Shift+Ctrl+X nije kratica za Media Centar ili Start.
Kad instaliram Powercinemu na Start ili Media centar se PowerCinema.
Koja je tipkovnična kratica za tu tipku na daljincu?

Ziiky 25.01.2011. 16:33

Jesi dodao reg key? Da, shift+ctrl+x nije kratica za MC po defaultu, ali ga onaj reg key mod napravi da bude.
Koja je to verzija mce-a? Ovo znam da radi sa original verzijom, a citao sam da je mod "osjetljiv" i neradi bas sa svim daljincima.
Poprati ovaj thread, tu sve pise

Amdejac 25.01.2011. 16:40

Jedan daljinac je od Gigabytove TV kartice. a drugi je ovaj gore jeftinjak za 5$.
Koja je verzija nemam pojma.
U XBCMu mi sve tipke savršeno rade, ali jedino mi fali da sa daljincem iz winsa dignem XBMC.

Pupo 25.01.2011. 16:47

Citiraj:

Autor AMD (Post 1833239)
Jedan daljinac je od Gigabytove TV kartice. a drugi je ovaj gore jeftinjak za 5$.
Koja je verzija nemam pojma.
U XBCMu mi sve tipke savršeno rade, ali jedino mi fali da sa daljincem iz winsa dignem XBMC.

Jel baš mora ti biti ta tipka "Media" da pokreneš xbmc? Jer neznam, ako možeš isprogramirat neku drugu tipku da ti simulira tipkovičinu kraticu, to se lako odradi. Sad, pitanje dal imaš tipke koje se mogu konfigurirat i da li uopće dolazi u obzir neka druga, osim te "Media" što si naveo.

Ja sam sebi na svojih 4-5 programibilnih složio paljenje xbmc-a, otvaranje cd roma, gašenje monitora i alt+f4 :)

Ziiky 25.01.2011. 18:45

Mozes i preko iMON managera, on podrzava i mce daljinac i ama bas sve tipke mozes rekonfigurirati.
Kad odaberes mce daljinac u postavkama dobijes i Media centar gumb u padajucem izborniku
http://www.pohrani.com/t/2M/TZ/327Uk...1-25182753.jpg http://www.pohrani.com/t/1n/yQ/ikSCZ...1-25184201.jpg

warlock25 27.01.2011. 17:47

Ljudi iskopo sam stari daljinski od skystar 2 technisat tts35ai

jel to cudo radi sa xbmc-om i kaj napravit ak radi

Trotter IT Co 27.01.2011. 21:08

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 1834948)
Ljudi iskopo sam stari daljinski od skystar 2 technisat tts35ai

jel to cudo radi sa xbmc-om i kaj napravit ak radi

Pogledaj ovdje:
Ili ako imaš iphone, snimi si remotex, pa preko njega imaš odličan daljinski

Ziiky 31.01.2011. 08:06

Kolegama sa iMON vfd/lcd

Zadnji iMON driver + patch iMONonXBMC

Display sve korisnoće sa XBMC-a na iMON vfd-u
Prilikazuje trenutnu poziciju, prikazuje kretanje po izbornicima, prikazuje ime filma, pjesme, slike, prikazuje bas sve.

robee 31.01.2011. 10:11

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1837369)
Kolegama sa iMON vfd/lcd

Prilikazuje trenutnu poziciju, prikazuje kretanje po izbornicima, prikazuje ime filma, pjesme, slike, prikazuje bas sve.

ajd konachno :)

FaLa za info...

Blue Spirit 31.01.2011. 15:58

1) Prilikom pokretanja, XBMC javlja mi unable to connect to remote server, prilikom update library-a. RSS,Addons,Weather uredno rade.
http://www.image-upload.net/images/q...mx6t_thumb.jpg
2) Ne rade mi Volume +/- na daljincu sa novom verzijom XBMC-a 10.0 , čak ni ako smanjim sistem volumen preko tipkovnce.
http://www.image-upload.net/images/z...atdx_thumb.jpg http://www.image-upload.net/images/1...b195_thumb.jpg

fre@k 31.01.2011. 16:32

ako se radi o DTS ili slicnom audio zapisu nije moguce smanjiti zvuk na +/- pise ti skroz gore da zvuk nije moguce smanjiti, nego mozes smanjiti zvuk preko kucnog kina ili samih zvucnika

Mad_Duke 31.01.2011. 17:05

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1837369)
Kolegama sa iMON vfd/lcd

Nakon 2 godine odbijanja da puste van API, konačno evo prvih plodova. Nesposobna gamad iz soundgrapha :) Živio community!

Ziiky 31.01.2011. 21:52

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1837746)
Nakon 2 godine odbijanja da puste van API, konačno evo prvih plodova. Nesposobna gamad iz soundgrapha :) Živio community!

Citiraj:

Autor robee (Post 1837427)
ajd konachno :)

FaLa za info...

Soundgraph se dosta oslanja na svoj forum, covjek bi rekao da osluskuju komunu i zahtjeve korisnika :D
Mjesto da su flexibilni oni tvrdoglavi ko mazge!

Jeste probali patch?
Kad ugasis XBMC da li ti se text prebaci nazad na sat/idle text ili ti kao i meni na lcd-u ostane zamrznut zadnji ispis?

robee 31.01.2011. 22:42

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1837942)
Soundgraph se dosta oslanja na svoj forum, covjek bi rekao da osluskuju komunu i zahtjeve korisnika :D
Mjesto da su flexibilni oni tvrdoglavi ko mazge!

Jeste probali patch?
Kad ugasis XBMC da li ti se text prebaci nazad na sat/idle text ili ti kao i meni na lcd-u ostane zamrznut zadnji ispis?

Eo bas isprobo sve...paaaa dosta toga mi je radilo i na staroj verziji...a ovaj patch mi bas i ne radi....
imam prikaz komandi na displayu, ali prikaz pjesme, filma...vremena filma...nema..koristim VFD i u gornjem redu pise XBMC (Stop) a u donjem 0:00:00/0:00:00 i to je to :)
kada ugasim XBMC, ponovo se vrati postavka iMONa..prikaz sata i datuma..
malo sam gledao po forumima i ima nas dosta sa istim problemom :)
treba jos pricekati malo da se program razvije...ipak je jos beta..

Ziiky 31.01.2011. 22:55

Jesi procitao i isao po read me uputstvima?
U iMON manageru makni kvacicu sa XBMC podrske jer taj XBMC(stop) je kreacija iMON managera. Koji je to tocno VFD?

robee 01.02.2011. 16:01

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1838009)
Jesi procitao i isao po read me uputstvima?
U iMON manageru makni kvacicu sa XBMC podrske jer taj XBMC(stop) je kreacija iMON managera. Koji je to tocno VFD?

ajd probat cu i to..mada se dosta ljudi zali na komunikaciju patcha sa imon...nesto portovi zezaju....
imam VFD u Silversotone LC16M kucistu...znaci ona prva verzija, prije LCD-a koji ti imas u Antec-u...(meni se osobno taj LCD ne svidja zbog jaceg svijetla, ali je citljiv).

Ziiky 01.02.2011. 16:31

Citiraj:

Autor robee (Post 1838484)
ajd probat cu i to..mada se dosta ljudi zali na komunikaciju patcha sa imon...nesto portovi zezaju....

Meni osobno radi sve, eto jedino to sto kad ugasim XBMC ostane njegov zadnji ispis, sto me smeta tako da cu pricekati sljedecu verziju.

Citiraj:

Autor robee (Post 1838484)
imam VFD u Silversotone LC16M kucistu...znaci ona prva verzija, prije LCD-a koji ti imas u Antec-u...(meni se osobno taj LCD ne svidja zbog jaceg svijetla, ali je citljiv).

Niti menis se ne svidja, a do nedavno sam mislio da je to jednostavno tako.
Ali listajuci Soundraph forum naletim na cijeli topic o BUGU Anteca i Soungrapha vezano za iMON brightness.
Budale su krivo naljepile polarizacijsku foliju pa ona nema svrhe. Narucio sam novu foliju pa cemo vidjeti da li su bili u pravu.

Taj LCD inace treba ovako izgledati :) U HD 503 iMON lcd je prava ljepotica. Zalman ima puno bolji quality control od Anteca.
http://www.pohrani.com/t/2X/bl/27bmzLER/hd503-large.jpg

BojanZD 01.02.2011. 17:30

Jel postoji način da XBMC pokrene ISO file, tipa DVD rip koncerta?

robee 01.02.2011. 20:41

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 1838575)
Jel postoji način da XBMC pokrene ISO file, tipa DVD rip koncerta?

Narawno :) to radi bez ikakvih problema....ja imam 2TB iso dvd-a...

Pupo 01.02.2011. 22:40

Neznam da li ima tema o imonima na forumu, pa da pitam vamo jer je tu nekak najažurnije/najpraćenije što se tiče tih stvari.

Da li tko ima iskustva s imonima s ebaya?

Konkretno s ovim i ovim.

Iako nije neki best buy, al opet uzevši u obzir ponudu kućišta kod nas s ugrađenim imonom, možda kad neka para uleti uzmem ovaj slabiji model.

robee 01.02.2011. 22:45

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1838835)
Neznam da li ima tema o imonima na forumu, pa da pitam vamo jer je tu nekak najažurnije/najpraćenije što se tiče tih stvari.

Da li tko ima iskustva s imonima s ebaya?

Konkretno s ovim i ovim.

Iako nije neki best buy, al opet uzevši u obzir ponudu kućišta kod nas s ugrađenim imonom, možda kad neka para uleti uzmem ovaj slabiji model.

ovaj drugi VFD ima ja u kucistu i sve radi ok...a prvi LCD mi se ne svidja posto jako bljesti...

Pupo 01.02.2011. 22:49

Citiraj:

Autor robee (Post 1838844)
ovaj drugi VFD ima ja u kucistu i sve radi ok...a prvi LCD mi se ne svidja posto jako bljesti...

Isto si s ebay-a naručivo il si dobio s kućištem?

U biti, stvar je da su se negdje spominjali fejk daljinski, pa me zanima o čemu se radi. Da li je to spominjano u kontekstu tih setova s ebaya, il u vezi nečeg drugoga

rendula 01.02.2011. 22:52

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1838851)
Isto si s ebay-a naručivo il si dobio s kućištem?

U biti, stvar je da su se negdje spominjali fejk daljinski, pa me zanima o čemu se radi. Da li je to spominjano u kontekstu tih setova s ebaya, il u vezi nečeg drugoga

Cak i da dobijes fejk daljinski, nemre bit puno gori od originalnog :D

Mad_Duke 01.02.2011. 23:06

Citiraj:

Autor rendula (Post 1838857)
Cak i da dobijes fejk daljinski, nemre bit puno gori od originalnog :D

Jedina zamjerka na original daljinac je to kaj je je mrvicu premali, odnosno lagan. Sve ostalo je na mjestu i najbolji je daljinac za te novce.

rendula 01.02.2011. 23:11

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1838877)
Jedina zamjerka na original daljinac je to kaj je je mrvicu premali, odnosno lagan. Sve ostalo je na mjestu i najbolji je daljinac za te novce.

Vjerujem da ce se velik broj korisnika sloziti sa mnom da mu je ogroman minus onaj lijevo-desno-gore-dolje "gumb", i da bi bilo puno bolje da su implementirali klasicne tipke za to, sa enterom u sredini.

Mad_Duke 01.02.2011. 23:48

Gubiš funkciju miša, a daljinac je responsive, jedino kaj nemaš je "onaj klik", ali kao da je važno.

robee 03.02.2011. 09:50

Nista od VFD i patcha...ne radi....nesto se tu blesavi vezano za portove....al nema veze, nije mi to toliko bitno... :)
jel zna netko kako u Transparency skinu napraviti folder na pocetnom zaslonu u kojem u ce biti samo HD filmovi...
ima jedan skin, mislim da je night u kojemu on ima izdvojene HD filmove, tak da imam sve na jednom mjestu...a opet mi je s druge strane sve razvrstano kako ja zelim po folderima...

Mad_Duke 03.02.2011. 09:56

Ne znam, ja stavio imon novi, stavio taj "patch", odnosno program. Nisam ništa dirao u imonu. Strpao u xbmcc pod network port 8080 (ili neki drugi), username i pass. Maknuo u "patchu" onaj dio gdje piše "nešto experimental", ukucao port, username i passw i dela ko po vuri.

Ziiky 03.02.2011. 13:58

Citiraj:

Autor robee (Post 1839938)
Nista od VFD i patcha...ne radi....nesto se tu blesavi vezano za portove....al nema veze, nije mi to toliko bitno... :)
jel zna netko kako u Transparency skinu napraviti folder na pocetnom zaslonu u kojem u ce biti samo HD filmovi...
ima jedan skin, mislim da je night u kojemu on ima izdvojene HD filmove, tak da imam sve na jednom mjestu...a opet mi je s druge strane sve razvrstano kako ja zelim po folderima...

Robee mislim da je vfd experimentalno (ne)podrzan :D pogotova taj tvoj dvolinijski

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1839943)
Ne znam, ja stavio imon novi, stavio taj "patch", odnosno program. Nisam ništa dirao u imonu. Strpao u xbmcc pod network port 8080 (ili neki drugi), username i pass. Maknuo u "patchu" onaj dio gdje piše "nešto experimental", ukucao port, username i passw i dela ko po vuri.

Cek cek cek Pobješnjeli Đuka, sve ti radi, tj. radi i meni, ALI :D gasi li ti se prikaz nakon gasenja XBMC-a?
Jer kreator patcha mi je rekao da se i njemu to desava! Ostane mu zamrznut zadnji prikaz sa XBMC-a
Kad maknem kvacicu sa "highly experimental" onda mi nista ne prikazuje! Tj. prrikazuje mi samo IDLE TEXT ili SAT, a od imena serija i filmova ni glasa.
Dok sa upaljemon funkcijom "highly experimental" sve mi prikazuje, ali imam taj bug da mi stoji npr. ime filma i vrijeme iako sam izasao iz XBMC-a :(
Da li bi ti bilo tesko postati SSove patcha da vidim sta si sve kvackao?:chears:
EDIT:
U XBMC/mreza/sta si tu sve kvackao?

rendula 03.02.2011. 15:56

Meni se fino vrati na normalno kad ugasim XBMC, jedino sto me zeza je da dok sam u XBMC-u promijenim glasnocu preko volume knoba, ne vrati mi se na prikaz iz XBMC-a nego ostanu oni barovi od glasnoce.

Mad_Duke 04.02.2011. 17:13

Evo poslikano. Dobro da sam zapamtio topic s obzirom koliko sam bio ubijen dok sam čitao na mobu temu :P
http://www.best.hr/share/privatno/Borna/xbmc/1.jpg
http://www.best.hr/share/privatno/Borna/xbmc/2.jpg
http://www.best.hr/share/privatno/Borna/xbmc/3.jpg

Sve šljaka osim ovog sa knobom, odnosno volumeom. (sad sam probao).

Brxon 04.02.2011. 20:26

Ziiki molim te pomozi, ko´Boga te molim, ali budi temeljit i detaljan... :)
Imam xbmc za xp, Harmony 785, uzeo sam neki IR prijemnik (USB IRDA Converter - sweex)
Kaaaako napraviti da mi harmony proradi???
Odakle početi, šta i kako podesiti?

Uzmi u obzir da sam i harmony i xbmc prvi puta vidio prije 2 dana.

Hvala ti u naprijed!

Ziiky 04.02.2011. 23:28

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1841380)
Evo poslikano. Dobro da sam zapamtio topic s obzirom koliko sam bio ubijen dok sam čitao na mobu temu :P
http://www.best.hr/share/privatno/Borna/xbmc/1.jpg
http://www.best.hr/share/privatno/Borna/xbmc/2.jpg
http://www.best.hr/share/privatno/Borna/xbmc/3.jpg

Sve šljaka osim ovog sa knobom, odnosno volumeom. (sad sam probao).

Evo ga, sad ga gasi i kod mene. Nije mi radilo jer nisam kvackao sve one stavke unutar mreznih stavki XBMC-a.
I gasim onaj Show windows name ispisuje mi doma: :D Pa nisam purger :D Knob me ne jebe jer mi volumen +/- odraduje rec.

Citiraj:

Autor Brxon (Post 1841540)
Ziiki molim te pomozi, ko´Boga te molim, ali budi temeljit i detaljan... :)
Imam xbmc za xp, Harmony 785, uzeo sam neki IR prijemnik (USB IRDA Converter - sweex)
Kaaaako napraviti da mi harmony proradi???
Odakle početi, šta i kako podesiti?

Uzmi u obzir da sam i harmony i xbmc prvi puta vidio prije 2 dana.

Hvala ti u naprijed!

Jao Brksone trnovit je taj put kojim krocis :roller:
Zasto si isao na najtezu soluciju, a znas da ga ne znas iskonfigurirati ?

Recimo da imas 2 solucije. Da ga iskofiguriras da simulira mce daljinac ili imon daljinac. Koja ti je draza? Za imon trebas dodatan softvare/driver dok za mce mislim da ne trebas.
Prednost imon-a je taj sto postoje predefinirane postavke za XBMC, tj. mogu ti i ja svoje dati i trebalo bi sve raditi. Dok ces se sa mce postavkama morati pozabaviti kroz prckanje unutar keymap .xml datoteke (ako ti ne pasu ili ako ih hoces presloziti)
Pitanje je da li ce taj tvoj UIRT podrzavati iMON-a? Mozda odmah ici na jednostavniju soluciju, napraviti HArmony da simulira MCE daljinac.

Brxon 04.02.2011. 23:50

Citiraj:

Mozda odmah ici na jednostavniju soluciju, napraviti HArmony da simulira MCE daljinac.
a to se radi kako???

Brxon 04.02.2011. 23:52

Citiraj:

Zasto si isao na najtezu soluciju, a znas da ga ne znas iskonfigurirati ?
e da, a koja je solucija jednostavnija na koju sam trebao ići?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:22.