![]() |
Citiraj:
Mogu i ti Mushkin ;) |
a čuj ne znam čemu mushini kad već i sam veliš da nećeš ništa clockat...radije si uzmi za 250kn kn neki 2x2gb kingstone ili kingmaxe...jer bzvz uzimat muskine ili već neki drugi kit...a nećeš ih clockat onda..
|
Citiraj:
Makar ako ne misliš preko 800 MHz dizati uzmi puno jeftinije Kingmaxe, performanse su tak iste... |
Trebala bi mi neka 2x2gb ddr3 memorija na 1333mhz, u uzi izbor su usle ove memorije pa mi recite sto je bolje:
crucial rendition 1333mhz crucial 1333mhz GeiL, 4 GB DDR3 PC-10660 1333MHz DDR3 2GB PC10600 (1333MHz), Kingmax |
Citiraj:
|
Kupiš 2 modula ovih Kingmaxa (neznam dali ih ima u kitu) za 340 kn i miran si
2x2 GB nove sigurno nečeš naći za 250 kn... |
Citiraj:
|
Vidin razvili ste raspravu, a mene preskočili:(
Pa evo, bumpam:D Citiraj:
|
2 Mr.Ex.President
Kingston HyperX uredno ide na 1066 ;) Meni je pri 2.0V išao na toliko bez problema. |
A to ti je sve isto, isti chipovi, slični HS, uzmi najjeftinije koje nađeš...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja bas uzimam neki bolji DDR2 kit. Ovaj Kingston me malo ogranicava posto ne radi na CL4, a nece ni iznad 1000MHz.
Mislim da je za 513KN onaj Dominator 8500C5D dobar izbor ako trebas nesto takvoga. |
što mislite o ovoj memoriji?
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7260 u cijenovnom rangu je ko kingić i ostale jeftinjave, a bar ima heatspredere i dosta više gare |
vjerojatno isti vrag kao kingmax, al ljepse izgleda i ima hsove pa je draza ljudima. ja bi isao na kingmax, al za 50kn razlike ni vamo ni tamo ak te veseli.
|
Jel zna netko kako ide ovo?
|
Loše.
|
koju memu za ovu ploču
tražim nove module 2x2GB al mislim da ploča neće htjeti preko 800Mhz ili?
imam Gigabyte matičnu i965 P35 rev 3.3 soc.775 http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2314 i E5200 @3,5 MHz Memorija je 2x1GB ddr Supertalent @667 S kojim modulima bih dobio bolje performanse ili bolji oc eventualno sinkronizirani rad memorije i sabirnice cpu-a? Da li uopće mogu ići preko 400MHz ako piše da ploča podržava 400MHz? poz |
to sto ti pise na maticnoj oznaka sluzbena kolko dopusta, dakle kad ti je e5200 na defaultnih 2500mhz onda mozes nastimat memoriju da je na 800, ako povecas fsb na 333 memorija ako si ostavio na onih ddr2 800 ce radit na 1333mhz, dakle morat ces joj smanjivat mnozitelj, stavis ga na 5:4 i to je 830mhz sto bez problema bilo koji keksi danas mogu potegnit.
tocno dal ti je u omjeru s fsb mnozitelj memorije kod gigabyte ploca ili u omjeru sa strapom pa je deklariran kao ddr2 xxx mhz pa ga mozes izracunat ne znam, al nije ni bitno. procitaj si vodic za OC core2, tamo je to objasnjeno |
Koju memoriju za moju ploču?
Pozdrav!
Imam Gigabyte P35 ploču i imam problema sa Kingmaxovom memorijom, tražim zamjenu za nju. Da li je ova kompatibilna s mojom pločom? Pretpostavljam da su 240 pinske za desktop, a 200 pinske za laptope. Model: Brand OCZSeries Platinum Model OCZ2P10664GK Type240-Pin DDR2 SDRAM Tech Spec Capacity4GB (2 x 2GB) SpeedDDR2 1066 (PC2 8500) Cas Latency5Timing5-5-5-18 Voltage2.2V Hvala! Edit: Ili ako ta ne odgovara molim Vas za preporuku 2x2 gb kit do 400kn. |
dema, kingmax se obicno dobro slaze pa skoro sa svakom plocom? Sto mislis radit s memorijom? Ako ces ju drzat na stocku uzmi obicni kingmax u 2x2GB modulima i miran si.
|
Imam problema sa kingmaxom, neznam jel to do ploče ili do memorije, ali na startupu kod memory testinga mi se komp kao zasteka i testira memoriju jedno 10 min ... tako da bih probao to riješiti nekom drugom memorijom.
Znači treba mi memorija za normalan rad, nikakvo OCanje. |
ajd fino provrti memtest pa vidi jel memorija ispravna
|
evo danas sam uzeo memoriju iz "moj komp" stavim u komp sve ok radi i recimo sad googlam malo na mozzili i samo odjednom bluescreen...to se prije nikad nije dogadjalo sa cruical ballistix 2x1Gb....onda sam digao malo voltažu proca jer sam čuo da ak je vise rama treba procu i više struje i opet se isto događa....radila je na oko 1100MHZ 5-5-5-15...onda sam ju stavio default na 800MHz i opet se zna pojavait bluescreen...kaj da delam?
probao sam odvrtit orthosa 1h i to ide bez problema... |
Provjeri sekundarne latencije, na corsairovom forumu imas preporuka i kao sto wolv kaze, odvrti memtest.
|
mem test sam odvrtio...mislim da je trajao 30min i sve je bilo ok....tražio sam tamo po corsairovom formu i nazalost nisam nasao..može link ako nije problem...
|
|
evo ovak sam postavil u biosu ostalo je na auto jer jednostavno ne znam kak da podesim
http://www.imagesforme.com/out.php/t622718_DSC00833.JPGhttp://www.imagesforme.com/out.php/t622719_DSC00834.JPG a ovo veli cpuz http://www.imagesforme.com/out.php/t622717_memory.jpg ...za sad radi čak dobro... |
Zašto drljaš po tom tRAS-u tako? Sa 18 na 12? Moguće da ti je to glavni izvor nestabilnosti,a nisi napravio ništa po pitanju brzine,ili neku mizeriju nevidljivu golom oku i osjetu brzine uopće.
Ako mema 2x2gb radi na 800,5-5-5-15 inače,to je neki prosjek,ok,nije 15 nego 18,ti je zapališ OC-om recimo i spustiš tRAS na 12,čemu to? Zašto ne otpustiš maksimalno latencije i ostaviš se prechargeova općenito,nego čisto forsiraš mhz za početak? Pa vidiš dokle ide? A razlika cl4 800mhz meme i cl5 1000mhz meme je 50/50 u korist jedne odnosno druge,tako da anuliraš koristi latencije odnosno mhz. Ništa ne treba forsirati brutalno,pogotovo ne drljati po tim CAS i RAS-ovima,neće,neće. Ne mora svaki kit jednako raditi. Ja sam imao tu memoriju,i dolazila je u kitovima CL4 i CL5 na 800mhz,s tim da su se CL5 bolje clockali u pravilu zbog viših latencija i većeg prostora za forsiranje mhz. Na CL4 kitu nisam ni išao preko 1000mhz za šta je trebalo 2.1V već ako se ne varam i postalo je gusto,da ne kažem opasno. Ta memorija radi kao manje više svaka od 1.8V-2.0V stabilno sa CL4 i CL5 i rješenje nestabilnosti treba tražiti u tom smjeru a ne igranjem glupih prechargeova i CAS,RAS-ova. Time ništa ne postižeš na tvojoj razini OC-a. Probaj RAM podesiti fino na Auto,nek tako radi par dana,onda ga staviš na 1.9V primjerice,i otpuštaš ovaj 5-5-5 dio,a ne sa 18 na 12 tRAS,nego pokušaš 4-5-5 za početak,pa 4-4-5 itd. Ako mema ne voli niske latencije pokušaj sa mhz,stavi sve na default i pucaj po FSB-u,nema druge. Ali od 1.8-2.0V bi garant morala raditi bez oštećenja. Preko 2.0 je već maX-ova domena. :) i razerova odnosno bulletova. |
malo sam se igrao i ide do 1140....igrao sam cod i opet mi se komp blesirao...vratim nazad ballistix kit i evo irgam par sati i sve ok...vratim ovaj corsair opet zajebava....budem se jos malo igral onda s latencijama valjda bu radilo
evo postavke mem set... probao sam spuštat ovaj performance level...jer ovo mi se cini malo visoko....ali ispod toga zafrkava http://www.imagesforme.com/out.php/t623480_mem2.jpg |
Šta sam ti ja rekao da ti se zbog tRAS-a sve ruši i baca BSOD-e,ostavi se toga,i pročitaj opet moj post,ja bi to čak na auto ostavio i igrao se čisto FSB-om i mhz da vidim dokle ide mema na stock voltaži,pa na 1.9,pa eventualno 2.0V,dalje ne bi probavao.
Znači 5-5-5-15 ostavi lijepo,to je JEDEC standard i dobro jutro da radi,sad ako uspiješ iscijediti koji mhz po defaultu,super,ako ne,onda ideš na voltažu i podizanje iste. Eventualno ako naletiš na zid,primjerice 2x2gb kit neće recimo preko 900mhz raditi,onda se igraš sa latencijama i voltažom da bi našao maksimum. Nećeš na 95% 2x2gb kitova postići 1000+ mhz uz CL4 i niske ostale latencije i prechargeove. Morao bi ga pošteno zaklati voltažom,uz dosta stvari pogašenih u BIOS-u,ima onaj static read itd.Bar kod mene. Šta fali da radi na 420mhzx2,sad se poigraj eventualno da potjeraš na 4-5-5-15 pa 4-4-5 itd.. |
Jesi probavao tRAS na 18?
Stavi na 5-5-5-18 i onda probaj testirat, to su 2x2gb moduli i od njih ne očekuj previše oc-a, barem po onome što si i sam mogao pročitat ovdje na forumu. Ako prorade stabilno onda pokušaj pomalo dizat sa tim latencijama iako, opet kažem, netreba očekivat čuda od 2gb modula, već je bilo govora o tome i ovdje na forumu, pa probaj malo potražit. |
imam 2x1gb u dualchanelu(ST cl5) e sada me zanima dali bi radilo bez greske da u ostala dva slota uvalim 2x2gb kingmax......znaci ukupno 6gb, odnosno dali bi radilo sve u dualchanelu takodjer bez obzira sto nisu rami iste velicine? Ja mislim da bi posto su isti u istim ''bojama'' slota....
Eto neka mi netko ukratko odgovori, hvala. |
a radilo ti bi...ja sam probao corsait kit i ballistix zajedno i radilo je
|
Domagoj, mozda te zeza ploca, ne memorija? Na kolko ti je MCH voltage? Meni DFI P45 trazi cak 1.28v na NB-u i NB GLT mora biti smanjen za jednu stepenicu da bi mi memorija radila na defaultu (1066MHz) uz 445MHz sabirnicu.
|
a znam de me nes hebe ali ne znam kaj..bila je u druga dva kompa na p35 chipsetu i tamo radilla normalno...neda mi se vise zajebavat....eventzalno bum još malo probal nes....ne mogu ju držat na defaultu kad mi je fsb na 420...tak da ili adi na 840 ili 1005...hmm...meni je NB na 1.20 a ovaj glt na auto...
|
Ja sam iste probleme imao i na Gigabyte i na DFI-u. NB je trazio vise napona. Probaj, nista mu se nece desit. Stavi NB na 1.3 i spusti glt.
|
dakle ovakvo je pitanje 2x2gb meme 1000mhz da se eventualno da klokati (da ima heatspredere) i sto manja cijena :)
da cujem preporuke, pohvale i pokude tnx |
ovo je ok ali nisu neki klokeri
|
ti g.skill su ok, al zbilja nist posebno, ja ih imam, al samo jer su me dosta jeftino izasli (370 -pdv) al za 50kn manje ima corsair xms2 1066, isto nije nekaluda memorija, al zasto placat 10% vise ako ne treba. A tih corsa je bilo i na trznici po ~300 ak me pamcenje dobro sluzi, pa potrazi
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:16. |