![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Btw, probaj atomski triceps, ja recimo ne mogu niti jedan napraviti pravilno. |
Gle Q9550 je makina od proca,samim time kaj svaki ide preko 4ghz,i sto ima 12MB L2 kesa,vrh proceva sto se 775 socketa tice.Ja bih ga uzeo na tvom mjestu jel je za tu cijenu,must take!
P.S.mogu 15 zgibova,sirina ramena hvat,10 ruskih,L-seat i takve stvarcice :D. Sad ce neko uletit i pwnat nas :D. |
Slažem se sa većim dijelom (općenite)priče u Dizelovim postovima.
...ali ako su nekakve dobre ponude/cijene za preći na jači proc, nema razloga zašto ne preći. Još ako igra igre, pa su mu FPS-i i reza bitni, to je to...uzivaj ;) p.s. nemojte o sklekovima, nerade ih svi :) |
Držite se teme, molio bih :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
IMHO jedan q8200 se ne moze usporedjivati sa q6600, ni po cemu osim sto je hladniji zbog novijeg proizvodnog procesa.. Da si ima prilike raditi s jednim i drugim sigurno nebi nekom govorija da baljezga :kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.pcgameshardware.com/aid,6...eviews/?page=2 edit : osim naravno u manjem grijanju i manjoj potrošnji koja je na strani Q 8200 zbog nižeg proizvodnog procesa. |
OMG, šta hoćeš reć s tim linkom? Da je Q8200 loš skoro ko AMD u svakom testu?
|
Uvijek su me fascinirali ti srcecepajući linkovi...
|
Da , sve je to jedna velika zavjera.
|
Citiraj:
o kakvoj bozjoj zavjeri ti pricas?! |
Pa ne mogu shvatiti jer mi nitko nije objasnio.Nov sam pa ne kužim. Imali kakav link gdje bi mogao pročitati nekakav test koji pokazuje nadmoć u dodatnom kešu .Ja sam ipak dao dva linka koja sam našao i na njima ne vidim da su procesori podjednaki s time da Q 8200 troši manje i manje se grije. Naravno pričamo o procesorima na defoltnim vrijednostima .
|
evo kod dualaca razlika izmedju l2 cache-a(e6320&e6300&e2140)
poboljsanja se vide od 15% do 22% kod 3D igara http://www.nordichardware.com/Review...&skrivelse=514 i,razlika kod SuperPi http://www.nordichardware.com/Review...&skrivelse=514 |
Mislio sam da pričamo o Q 8200 i Q 6600 .
|
Dao sam taj link jer nisam konkretno moga naci razliku izmedju q8200 i q6600
ali ako ne mozes skuziti o cemu sam govorio,tj.koje sam potkrijepio linkovima ne znam onda stvarno:) |
Citiraj:
Na žalost ne mogu skužiti ali ti si iskusniji pa mi malo pojasni. Između Q 8200 i Q 6600 osim proizvodnog procesa razlika nije samo u kešu .Q 8200 radi na višem fsb-u 1333 dok Q 6600 radi na 1066 .Ti si pokazao test između E 6320 i E6300 koji se razlikuju samo po kešu a po svemu ostalome su potpuno identični .Da li je to onda mjerodavna usporedba ?Uostalom dao sam dva linka gdje se uspoređuju upravo procesori o kojima raspravljamo i jasno se vidi situacija.Kako to da prihvaćaš svoje linkove a one koje sam ja postao ne ? |
ne mora znaciti da svaki review koji procitas na netu da je vjerodostojan
npr. na nekome procitas na npr.gtx 260 ima na 1680x1050 ima 55 fps, dok na drugome reviewu 67fps dao sam ti link da shvatis kako procesori s vise l2 cachea imaju bolji score, no ne u toj mjeri da uvijek gledas to pri kupnji novoga procesora e,ovo vezano uz fsb http://www.motherboardpoint.com/1066...b-t159666.html barem mislim da je mjerodavna usporedba jer ipak pokazuje kako l2 cache utjece na 3D igre i razlicite programe i,evo ti jedan link:http://answers.yahoo.com/question/in...4053419AAzqrEw Even the FSB rate goes on increasing, it will get bottle neck while accessing the disk and other I/O so we have to consider on the cache memory only. so the 8mb cache will bring a big difference compared to the 4mb cache. thus you can go for the one with the 8mb cache |
gle, testove nije nikakav problem pronaći
http://www.tomshardware.com/charts/2....0.1,1401.html Osobno više vjerujem ovome nego što je netko napisao na nekom forumu. Procesori su podjednaki po perfomansama po sudu već tri različite staranice .A u mojim očima manja potrošnja i grijanje radi veliku prednost kod Q 8200. |
pa vjeruj njima,nitko ti ne brani,ima takvih koliko hoces po forumu
tupe samo svoje,vjeruju razlicitim stranicama i onda na kraju zale se ovdje kako nemaju 100fps u krizi kazem,q8200 je ok procesor,no velika razlika izmedu cache-a je bitna ne zanemarevsi manje grijanje i potrosnju,a i nabavis kvalitetniji hladnjak i to je to a ako ides zbog potrosnje,samo izvoli:) |
Nagađaš...molim neke konkretnije dokaze koji potvrđuju tvoje teorije.Tvrdiš da je tvoje mišljenje vjerodostojnije od tri različita sajta ?
Što bi rekao da sam probao oba procesora i da nikakvu razliku nisam osjetio u perfomansama tj. igrama ? |
probaj a i mnogi ljudi ce potvrditi da je bolji,iako ti vjerujes da je q8200 bolji:)
ponavljam,ne kazem da procesor s*anje,ali ipak ne moze biti bolji od q6600 Citiraj:
jer ti argumentirano ne vodis raspravu,vec samo dajes linkove reviewa pricekaj nekoga da ti lijepo objasni:kafa::fiju: |
Evo vidim da rasprava bas i ne ide :), pa cu ja reci par rijeci.. Prvo i osnovno vidim da nitko ne kupuje proc (isto tako se ne dvoumi izmedju 2 spomenuta quada, koji su tema rasprave :)). Kad bi netko isa u kupovinu i izricito trazija nekog jeftinijeg quada, prvo pitanje bi tribalo glasiti: Za sto ce ta kanta sluziti? Ako covjeku nije do oc'a i ne misli obarati neke rekorde u 3d cmarku i ostalim sintetikama, preporucija bi mu q8200 bez govora.. Ako bi pak isa oc'ati onda bi preporucija q6600, jer i ptice na grani znaju da ima puno vece oc mogucnosti i veci multi... Eto, to je moje misljenje, ako grijesim slobodno recite.
|
Dakle, danas mogu dobit E8400 + S775 ploča + 4GB DDR2 za ~< 2000 kuna.
Pitanje je da li se za kombinaciju i5 + S1156 (na koji NEĆE ići i7) + DDR3 isplati davat... a vrlo vjerojatno 3500+ kuna. A sve mi se čini da je i5 neka "prijelazna" platforma, koja će izumrijeti za godinu - dvije. |
Sigurno da se ne isplati ako vec imas priliku uzeti E8400 + MBO + 4Gb rama..
IMO, go for it! |
Citiraj:
sto onog dijela o s1156 i i7 tice, ajmo se kladit, evo ti jednog linka (a ima slicnih stotine po netu) i mozda ti neke stvari budu jasnije |
Q8200 je jednak Q6600 i tu ja nemoram ništa dokazivati, očito ovi koje tvrde suprotno svršavaju na veči cache i overclock prek 4Ghz..
@maX Ja budem prije vjeroval srcecepajućim linkovima, nego tebi koji nemaš nikakav dokazni materijal, i koji stalno hvali staro vino |
Ja znam razlog i on je visi FSB. Quadovi su narocito osjetljivi kad je u pitanju FSB, zbog same prirode FSB sabirnice i cinjenice da su ti quadovi dupli dualci u jednom pakiranju.
|
Naravno.....to su i svi testovi dokazali .Na defoltnim frekvama to su jednaki procesori a to da Q 6600 postiže viši overklok svi znamo i da je u tom segmentu bolji .Ali napisati da q6600 pere q8200 je totalno pogrešno pošto su gotovo identični kada su igre u pitanju na stock .Mnogi korisnici više cijene manje grijanje i potrošnju od višeg overkloka koja opet ovisi od primjerka do primjerka.
|
E pa, nije ni svejedno sto se Q6600 puno bolje kloka i sto ima VT.
|
Citiraj:
|
Nisam ni napisao da je svejedno.
|
Citiraj:
Umeđuostalom, kome je tolko bitno klokanje (aka 4ghz:fiju:) če uzeti q8400,q6600,q9400... Citiraj:
Al znam ja koji je vaš najjači razlog, taj što ide na 4ghz na vodi. I onda ispadne Q8200 stock vs. Q6600@4ghz, znači ipak ste u pravu:D |
Ima veci cache i bok,jaci je na istom taktu,to je ko da usporedujes E7x00 i E6x00,na istom taktu ce E6x00 biti jaci i bok,pa makar za 1%,poanta,biti ce jaci!!!
|
osim ako se radi o pentiumu e6300 koji je slabiji od e7400 iako rade na istom taktu, ali ponegdje moze biti i brzi :D
no ovo je sad zblja cjepidlacenje |
decki sta kazete o q9550?sta mi je bolje kupiti phenom 2 940 ili q9550?ne zanima me bas previse oc.
|
ako ides na phenoma zasto ne 945 koji ima i ddr3 kontroler onda kvragu!? 920/940 su neisplativi skroz vise.
nego, nisi li napisao da kupujes 790i plocu? kako ti onda phenom ista predstavlja? i jos jedno podpitanje, koja je poanta u otvaranju 783 topica s pitanjima? sve si ljepo mogao zapakirat u jedan na konfiguracijama gdje navedes kolko para imas i zelje i preferencije pa da ti se nesto slozi... tj pardon, pitat na 783 razna mjesta, skoro ista stvar |
Citiraj:
hvala na savjetu....naravno da nisam mislio staviti phenom940 u 790i ultra sli... |
Jedna dilema...koji procesor uzeti?
Intel Core 2 Duo E8400 ili Intel Core 2 Quad Q8200 C2duo skuplji 100kn. Komp bi prvenstveno služil za igranje, a proc bi išao na Gigabyte EP45-DS3 matičnu. Hvala. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:22. |