![]() |
Citiraj:
vidim napisao on sranje od ploce.. jos da nadjem zasto..:kafa: |
Sa X38 i X48 čipsetima je prava kocka kad se radi o OC-u...npr. imaš tu askijevu za koju veli da je smeće, i onda s druge strane imaš kianovu s kojom isti drži prvo mjesto u SuperPi-ju. Dalje, za primjer X48-ice (DFI T3RS) ona koju sam testirao ide na prosječnih 500MHz, dok kolegina ide na 540MHz...dovoljno rečeno...
|
Citiraj:
Kuzim.. Sad.. ove ostale (i jeftinije) ne podrzavaju crosfire u 2x16. nego 1x16 i 1x8... Poludit cu.. sta da uzmem... :hitthewal: Edit: Ili da jednostavno sutnem tu x38 i uzmem nesto jeftino kao Gigabyte EP45-DS3(r) Edit 2: mozda je bolje Gigabyte EP45-DS3(r) + E8400.. isto dodje ko i E7200 + x38.. sta je bolje? (jesam dosadan, a?) |
Koju ploču od ovih (na nju bi išao e5200 kojeg bi vrlo vjerovatno oc, iako to nije najbitnije... ostatak bi bio hd4850, 2-4gb ddr2, 640WD i 22" lcd, računalo za igre, filomve, surf):
DFI Lan Party DK P45-T2RS - 950 kn Biostar TPower I45 -1000 kn Naginjem ovoj DFI, samo me zanima kakve su te dvije tvrtke po pitanju podrške korisnicima? To mi je vrlo važno. Naime, imam u ovom PC-u asrock i oni su fantastični. Ne ploča, već podrška. Poslao sam im mail da prerade BIOS (vrtnja ventilatora je bila u pitanju), mislio sam da to učine kad bude slijedeći bios, a oni mi kroz 5 dana poslali verziju biosa samo za mene! Mrak. Isto mi u obzir dolaze Gigabyte (možda ako dođu nove verzije P45 ploča - UDP) i Asus (iako sumnjam, Asus je u RH skuplji 30% nego vani!??? WTF) |
Ja bih na tvome mjestu isao na DFI. Ali samo me malo brine ovo sto si rekao za kontrolu brzine ventova, naime DFI je malo kritičan sa time, inače sve ostalo je OK.
|
sorry na offtopicu , ali..
Citiraj:
|
Citiraj:
Fala svima na pomoci. McG: :chears: EDIT: Na kraju ipak uzet Intel E5200, Gigabyte G31M-S2L, i 2GB rama (predomisljam se ko gladni srat :-)). Zadovljan sam kupovinom posebno zato sto ploca ima solidne oc mogucnosti za svoj rang. Proc je trenutno na 3.5Ghz sa voltazom od 1.35v kolki je v drop ne zelim ni gledat (oko 0.045v po cpu-z-u). Jednino ne kuzim ovu integriranu grafiku kod koje pokazuje da ima 384 mb rama a gpu-z pokazuje samo 8 (mozda krivo cita?) sve u svemu ja zadovoljan. Poz i hvala. |
E ovako izgleda moja konfiguracija:
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache, FSB 1333, Grafička: Gigabyte Radeon HD4850 w/Zalman, 512MB DDR3 Matična:? Napajanje:400 W ATX 2, FORTRON, bulk, ATX 2 HDD: Samsung HD624JJ 640Gb SATA-300 7200 rpm 16 MB Przilica: DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H55/H58/GH22, Dual Layer, 20x, black, bulk Kućište:Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100, bez PS, crno, USB, Fire wire, 2×120mm fan, airduct RAM: ddr 2 2x1gb kingmax 800MHZ Pa me sad zanima koja bi mi maticna pasala a da na nju idu dvije graficke ja sam panj za to al jbg. i cijena je bitna sto manje para to bolje |
Ne isplati se uparivati dvije graficke (jedino ako ih odma ne kupis u paru). Ti bi mogao uzeti npr. nešto tipa GB P45-DS3L/P/xyz cijenom do nekih 700-750 kuna.
|
A zasto ne? 2x3870 ili 2x4850 je bas seksi konfa, budes spic papak u selu :D
X38/X48 ploca je tvoj pick. Abit ili DFI po mogucnosti ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ožeš bez bada uzet ploče sa P35/45 X38/48 chipsetom ali ako želiš imat obe grafe na x16 onda trebaš X38 ili X48 ploču Tu bi od jeftinijih preporučio Gigabyte, a od skupljih Asus ili DFI btw koji monitor imaš da ti trebaju dve HD4850? |
Ajmo dalje....
Na koju plocu ukrcat sve ovo? (nisam bas pratio chipsete u zadnje vrijeme pa ne znam sto uzet) Intel CPU Core2Duo E8400 S.775 BOX Arctic Cooling Freezer 7-Pro CPU hladnjak Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB memorija (2 kom) Sapphire VGA ATI HD4850 512MB GDDR3 PCI express Seagate HDD SATA-II 640GB 32MB 7200 rpm Sto sugerirate ? |
Momčino da ti nisi iz BL? :D
Ako jesi (zaključujem iz lokacije :)) onda u HGspotu uzmi neku DFI za P45 chipsetom za oko 200-230 KM. |
Evo uzeo bi sljedeću konfu (praktički isto kao post iznad ):
Intel Core 2 Duo E8400 2x Kingmax DDR 800 Gainward HD 4850 Golden Sample WD640 Uglavnom, trebala bi mi preporuka ploče do 600kn iz hgspota, vemila, ventexa ili Linksa. OC-ao bi ovoga E8400 pa me zanima neka ploča u tom cjenovnom rangu koja moze izdržat dosta povećanje FSB-a. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
E tu ploču sma gledao već ali nemaju ju nigdje u Rijeci... A sutra bi išao sve to kupiti..
Proučavao ja forum malo i čini se da jedina dostupna ploča ( u prodavaonicama u Rijeci ) u ove tri trgovine mi je ova luda asrokica: MBO ASROCK, s. 775, 4Core1600Twins-P35, iP35, BUS 1600 MHz, serial ATA II, 7.1 zvuk, 1 Gbps, DDR 2, ATX 2 U hg spotu 550 kn, kažu da ide do 570-580 FSB. Jedino je smotano stavljen ATX konektor, al snać ću se već... Zvuči predobro da bi bila istinita. Šta mislite o njoj, znam da je Asrock i to ali navodno da se da fino clockat... neznam, skeptičan sam malo, al trenutno mi se ovo čini kao najbolji izbor... |
ma ide svaka tocno do 789MHz FSB-a...
jebote asrock, neznam cemu uzimat E8400 i HD4850 i onda stedit na ploci |
Oke je to ploca, no cisto sumnjam da ide uopce blizu 500fsba.
Ima puno boljih ploca za te pare. |
slazem se sa maX-om, ne treba stedjeti na maticnoj, to je temelj sustava...
|
Citiraj:
|
Gdje god sam čitao recenzije ovu Asrockicu su hvalili, koliko god to bila neka budget podružnica Asusa, s ovime modelom su htjeli izdati "povoljan high end proizvod"... Doduše ovo je neka verzija bez wi-fia.
Mislim i ja sam skeptičan, ali nemam ograničenja prema markama, ako recenzije kažu da valja zašto ne bi valjala... preporučite onda neku drugu ploču.. Mogu uvijek uzet jeftiniji hard i ploču do kojih 700 kuna. Jer mi hard nije toliko bitan. Šta mislite o Gigabyte EP35-DS3, iP35 za 613kn?... To bi treblao biti dostupno u Ve-milu u Rijeci... |
rade neku od gigabytica p35-ds3/ep45-ds3l ili asusica p5q-le//p5k
|
Gigabyte P35-DS3R
510X6 rock stable 510X7 nestabilno 500X7 stabilno Procesor nije kočnica 500FSB je više nego dovoljno za sve i realnost P35 čipseta sa normalnim hlađenjem. |
Tnx na pomoći.
Na kraju našao da bi Gigabyte EP45-DS3L trebala biti u Linksu raspoloživa sutra( 679 kn )... Ako ne onda uzimam Asus P5K EPU, P35(Links 719) Ako ni toga ne bude bilo onda uzimam Gigabyte EP35-DS3,iP35 (vemil 613kn) |
Kewl, on ti preporuci P35 Điđibajta, a ti opet po svome, ma lol :D
|
Citiraj:
|
Najverovatnije uzimam robu iz Hardveraj-a pa je ovo ponuda iz koje mogu birat...
http://www.hardveraj.hr/shop/index.php/cPath/94_104_113 Sto bi se najbolje uklopilo u onu konfu od prije par postova a da nije preskupo? |
ovisi sta ti smatras "ne preskupim"...
nekome ploce od 500kn nisu preskupe, a nekome ploce od 1500kn nisu preskupe da ja idem kupovat razvrstao bi to tako: najjeftinije - EP43-DS3L srednje - EP45-DS3 skuplje - DFI Lan Party DK P45-T2RS najskuplje: EP45-DS5 (iako bi pred njom dao prednost jeftinijem DFI-u i nebi kupovao gigabyte taj) naravno, govorimo o hardveraju... da je neki drugi ducan naravno da bi se u toj prici nasla Asusica P5Q-E ili P5Q-Pro |
Citiraj:
|
Asus p5n32-e SLI 680 za 600 kn?
Dali se može naći bolja (ne nužno i SLI ploča) za manje novaca? Nove idu za 1100 kn minimalno, jesu li vrijedne novaca? |
Citiraj:
De ko čovjek uzmi neku ploču sa P35/45 chipsetom za te pare i uzivaj. |
Trebam savijet, koju plocu kupiti u ADMu ( http://www.adm.hr/index.php?cPath=25...sort=1a&page=1 ) za 800-900kn. Konfa je napisan u Moj komp. Idem u zg a posto mi je ADM nekak najblizi idem tamo.
|
koliko vidim bas i nemas neki izbor tamo...
EP45-DS3R bi ja uzeo |
|
treba ti za 2*16x crossfire ili?
|
Citiraj:
onda DFI Lan Party DK P45-T2RS od bestije. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:22. |