![]() |
Citiraj:
Osječko crni radler je fakat teško za nać. Prošlo ljeto sam prošao cijeli Vir i nigdje ga nije bilo, a taman ekipu preobratio s alkohola na malo manje alkohola. I ko za k. nigdje ga nije bilo, a svi se nabrijali :D |
Gdje u Hrvatskoj kupiti Moretti?:D
|
Sta nitko ovdje ne konzumira nesto tipa Tripel Karmelieta, Duvel, Gulden Draak, Chimay etc?
|
Citiraj:
Samo je sad zadnjih par postova o domaćim pivama masovne potrošnje |
Ok, sorry onda, inace pratim temu ali valjda mi ove zadnje 2-3 stranice konstantne price o zuji isprao mozak.
|
Pa nije to baš da se pije na dnevnoj bazi. Vrhunsko, ali skupo nažalost, ni u trgovini nije puno jeftinije. Rochefort, Piraat, Punk... kao deserti. O'Hara's je ajde malo prihvatljivije, odlično pivo, stout je mmmmm.
Za svaki dan i po doma mi je Velebitsko još uvijek naj, 50 lipa skuplje od kakve žuje ali osjetno finije. Pa malo svijetlog, malo tamnog u gajbi za izbor. Nekad nešto iz Medvedgrada, da se razbije monotonija. 5th Element od Daruvarske mi je super ale, a 15 kn za pola litre. Ne boli ni glava ni novčanik nakon više komada :) |
Ja sam kontaktirao Mas plenum koji uvozi talkienu pive, tj Talkiens house narucuje od Mas plenuma, imaju maloprodaju pa smo ja i prijatelj narucili oko 30-40 boca razlicite pive, tripel karmeliet 0.33 cijena za nas u MP je 18 kn po boci, besplatna dostava po gradu Zagrebu. Ugl ako netko zeli kompletni cjenik neka me na PM ubode.
|
Od 35-40 kako to ide u kafićima, dobra razlika :goood:
Nakon što sam provrtio najpoznatije belgijanere, i kako vidim da se razvija pivska scena kod nas, postao sam skloniji podržavanju domaćih manjih igrača, maksimalni odjeb Heinekenu (Karlovačka) i Anheuser–Busch InBev (Zagrebačka pivovara) i sličnima. Što me podsjeti da sam zaboravio na Zmajski porter. Vrhunski! Btw. trenutno čitam knjigu http://www.amazon.co.uk/Three-Sheets.../dp/0330442473 i zanimljiva je. Pribavit ću nekako i druge dvije, nadam se. Nego, usputno piše o gadostima koje radi A-B, i koliko je to naštetilo pivu zapravo - i sve mi se više gadi ta kompanija. |
Pivo
1 privitaka
Unaprijed isprike zbog vece slike, na tapatalku sam :)
Privitak 14803 Upravo pijem pa pardon na tamnijoj slici, champions league ambijent je u bircu pa mi je glupo flashat :D Odlicna piva, punog okusa, probajte ako budete u prilici |
Citiraj:
nedavno sam nabasao na neki diskont na gorenjm gradu koji je imao piva od neke "visibaba" pivovare. ovo: https://www.facebook.com/visibabapivo probao sam sva tri, no unatoč štosnim imenima, prema mom ukusu su daleko od vrhunskog. sva tri su podosta gorka al ona direktna gorčina ne aftertaste, aftertaste je malo na sirup protiv kašlja. također ovo "janis hoplin" se urnebesno pjeni, nit svjetli Erdinger mu nije do koljena po pjenjenju a okusom malo podsjeća na obični paulaner iako manje pitak. tko voli gorka piva ovo bi mu se moglo svidjeti inače od mene ocjena 2/5 |
|
Obavezno
|
Bio i nisam požalio, tj. ja nisam niti sumnjao da će biti dobro nego kako će se mojim kompanjonima svidjeti još uvijek egzotična piva za našeg prosječnog Ivicu.
Prvo je poželjno bistre glave ići na ocjenjivanje piva, jer vam se poslije sve smiješa. :beer: Uglavnom više manje sva piva su dobra, ali nekako posebno mi se dopalo Daruvarsko 5 element ima isti miris i jako sličan okus Leffe Blond (barem meni). Kupujmo hrvatsko :chears: Par suvenira za doma http://www.pohrani.com/t/3I/124/31QxvhMb/craftbeer.jpg |
|
Ovo je u nekim ranijim satima..poslije bilo gužve..baš kako i treba :)
Da nam je više ovakvih događanja.. |
1 privitaka
Stiglo danas iz BG.
Prvo frižider, pa da probamo... |
Ja sam malo više suvenira odnio doma :)
Od onog što sam tamo probao #1 - Zmajsko (svijetlo i tamno) #2 - Daruvarsko 5th element i onda sve ostalo |
1 privitaka
Otvorim friđ prije sat vremena, zadnje 3 pive unutra :)
Hacker Pschorr riješen, sad još ova druga dva macana riješit (slika nije moja) |
Zadnjih dana često pijem Gulden Draak Celis White. Birtija u kvartu dobila točeni, pol litre 21 kn. Pivica mi je okej, dobar okus mi ima.
Probao još 5th element od Daruvarske. Isto mi ko Nova runda. Sad svi štancaju te american pale ale, a osobno mi nije to neka piva. Svaka mi ima okus ko da su sapun stavili unutra. |
Citiraj:
kupio sam za probu onaj Argus iz Lidla. za 4kn (4,5 - 0,5 za limenku) je taman koliko bih i maksimalno dao za takvo neko vulgaris pivo za uz ručak. i lakše se pije od žuje... a za desert sam se počastio sa Paulander Salvatorom - 10kn Plodine (12kn je u Billa) nedavno sam probao i ovo Zmajsko - meni je loše, poprilično gorko (grozim se gorkih piva) i aroma je onak loša. Svaka čast tim malim pivovarama ali vidi se da im fali još mnogo iskustva. nego gdje ima u većim dućanima Gulden Draka? Nisam ga vidio već podosta dugo a nekad ga je bilo po svuda. volim takve tamne slatkaste pive |
U većim ne znam gdje ima, možda u Vrutku. Ali imaš po ZGu nekoliko dučančića s pivama samo pa tam ima vjerojatno.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Beer_style
http://allaboutbeer.com/article/lage...oes-it-matter/ :goood: Problem je što smo mi svi odrasli na industrijskom lageru, koji je skoro pa ubio stari ale. A osnovni razlog je profit, pa i famozni njemački Reinheitsgebot je uveden da bi vladajući lakše ubirali porez. A onda je tu i politika, naravno. I sada se zbog navike, tradicije, ili ne znam čega, na sve drugo se gleda skoro kao na kakve neprijatelje. Ja sam sretan što se vraća i što imamo sve više izbora, konačno nije samo razlika u etiketi i nijansama, nego i u stilu piva :) |
Zmajsko ti je gorko? Pa piva i mora imati neku gorčinu, APA je fino pitak, a Porter mora imati tu kava/čokolada gorku aromu.
Nego, zna li netko gdje mogu nabaviti obične 5-10 litrene demižone u kojima bi se vrenje odradilo. Prošao sam Bumbar, Pevec, Bauhas...samo pletenih ima, meni treba što jeftiniji obični stakleni, u kojeg ću zabiti vrenjaču i da to radi svoje u podrumu. |
Citiraj:
Radije uzmi u Pevcu plastični burić od 15 l sa slavinom na dnu i širokim navojnim poklopcem tako da ruka ide unutra bez problema. Ako baš hoćeš raditi s vreljnjačom izbuši adekvatnu rupu na poklopcu, uglavi vreljnjaču i slušaj kako "bućka"... Nakon prvog vrenja obaviš pretoku u dvije plastične boce za vodu npr. od 7 l iz Lidla, opereš burić i vratiš mlado pivo natrag na vrenje. |
Čim spomenem plastiku, odmah se par kolega diglo na noge jer se navodno bakterije lako zavuku u nju i veća je šansa da se sve zakiseli na kraju. Drugi kaže da radi u plastici i nema problema, treći kaže da nema do stakla....
Kako dezinficiraš plastiku opet? Izosan? Razmišljao sam čak i onih 19 litrenim plastičnim bocama za aparate s vodom. |
Jel zna netko za birc s velikom terasom, a da je (more or less) u centru Zagreba i da ima u ponudi zidarske pive od pola kile (Karlovačko, Ožujsko ili Pan) po 10 kuna?
Fala! :-) |
Jedino mi Medvedgrad na Ilici pada na pamet (Matica hrvatskih obrtnika)
Ne moraš bar splačine pit, imaju svoje na kriglu. |
Al su 13 kn pol litre, nisu 10 kaj on trazi :D
|
3 kn više ili žgaravica, hmm :)
|
Izgleda da japanci opet uvrstili masovna samoubojstva u turisticku ponudu obilaska zg pa se idu potrovat do smrti...
|
Ma shema je da su u pitanju ljudi iz BiH (di je piva marku ipo, odnosno 6 kuna), a i njima su nakon onih njihovih otrova naše pive med i mlijeko.
P.S. Imam već jednu lokaciju di imaju Ožujsko po toj cijeni, ali nažalost ne radi iza 23 sata. |
Imaš i Žirafu, samo kaj nemaju terasu.
Citiraj:
|
Reci ti njima da su došli u EU. Što su mislili, pit badava :)
|
U majmunjacima(birtije za kvartovske cugere, Dam Daj i MG na Kvatricu recimo) su ti pive po cekija,zna se ostat i dulje,samo tam bi se i bosanci mogli šokirati prizorima
|
A gle, ljudi su se navikli zapit, najest i kupit kutiju pljuga za ispod 100 kuna. Nemrem ih baš vodit na Zagreb Eye vidikovac da tam piju točeni Paulaner iz litrene krigle.
|
Citiraj:
|
U Bosni je mila majka dok si negdje u i oko centra, nebitno koji grad. Tamo ti je konobar praktički kao brat, a ovdje te gleda kao da si mu jeb** mamu u rčma. Obavezno im pivu od 6 kuna platim sa 10 i ostavim kusur. Ti su ljudi (s obzirom na plaće) za ove naše totalno drugi nivo. Nema prepotencije, osjećaš se kao doma. Svako bi trebao barem jednom godišnje do Bosne na klopu i cugu, čisto da se ne navikne skroz na ove naše babune.
|
Citiraj:
Jebate kolko filtera si ubacio u search :D znam nekoliko mjesta, ali nisu centar nego tresnjevka, novi zg, ravnice, dubrava, itd. Mislim da je medvedgrad dobar prijedlog. Pa nisu blesavi, znaju da je u hrv skuplje nego u bih, a tih 20-30kn vise sta ce ih po glavi ispast je nista |
Citiraj:
I onda nakon sveg napisanog tražiš gdje je terasa s pol litre OŽUJSKOG za 10 kn. Nemoj očekivati neku razinu usluge onda na takvim mjestima, nego odgovarajuću atmosferu i od gostiju i od osoblja. Ekipa će ti sigurno bit zahvalna što ih vodiš u jeftinu prčvarnicu s pratećom uslugom. Zato kažem da radije odeš u Medvedgrad jer imaju dobro osoblje, dobar ambijent i ak je petak/subota u pitanju, zna bit i žive muzike. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:24. |