![]() |
Planiram preci na RipjawsX 2x4 GB 1600 mhz. Vidim da oni imaju XMP profil koji je na cl 9 i 2T.E sad jel mi bolje upaliti XMP i vrtiti 2T ili rucno nastelati 1600 mhz i 1T ?
|
Citiraj:
Imat ces vece perfomanse na 2T i overclocku (ili zategnutim latencijama) nego na 1T i stock freqvama. Pozzzzz |
E to je to, zahvaljujem na odg.
|
XMP i neotključani proc?
Pozdrav!
Zanima me par informacija vezano za XMP profile pa se nadam da sam na dobro mjesto stavio post... Nabavio sam novi komp (komponente pod "moj komp") i slijedeći tjedan mi dolazi Corsair 8GB kit memorija pod šifrom: CMZ8GX3M2A1600C9. E sad, znam da mi ploča podržava te XMP profile za jednostavniji OC te se do sada nisam nikada susreo sa time. Moje pitanje glasi, da li moram imati proc sa oznakom "K" na kraju, kao otključani množitelj, da bi mi ti profili radili ili ja mogu slobodno staviti XMP profil na 1800MHz i normalno koristiti memu na tim postavkama? Koliko sam shvatio, nije potrebno ništa dodatno postavljati po voltažama, latencijama i tako, samo se odabere profil koji se misli koristiti, i to je to, zar ne? Ili taj XMP profil neće raditi ako nije procesor sa otključanim množiteljem? Sve u svemu, nadam se da ste me shvatili pa ako jeste, molio bi odgovor :) Hvala! :chears: |
Nemora biti K proceosr da bi upalio XMP profil.Samo ga u biosu ukljucis i sve on odradi.Jedino je tvoj zayeb sto si uzeo takav non-k procesor u takvoj konfiguraciji.
|
pozz ljudi, posto imam problema sa cold boot BSODovima, njuskanjem na raznim forumima domacim, stranima itd... dosao sam do informacije da probam dici voltažu memorije ... kako je moja memorija corsair xms3 ddr3 2x2gb 1600mhz i testirana voltaza je 1.65 i to je po defaultu toliko, sto mi se tocno moze dogoditi ako dignem voltazu na 1.71 u BIOSu?? da li je to opasno a opte mozda je to solucija mog problema...
i da... zasto ako mijenjam voltazu u biosu , cpuz ne pokazuje tu voltazu koju sam namjestio u bisou?? posto sam napravio clean install windowsaa i imam samo drivere za grafulju jer sam htio testirat da li neki drever radi problem, ali nije, problem je i dalje prisutan... tnx in advance |
Citiraj:
Pozzzz |
Ako je 1.65, onda stavi 1.65 ili stepenicu vise a ne 1.71.
|
Citiraj:
pozz, tnx na replyu, mozes mi objasnit sto znaci da stavim "CR sa 1t na 2T?" sad cu chekirat BIOS... |
command rate imas opciju u biosu.
|
Citiraj:
skuzio sam, :) ... nego tamo je 1N i 2N a ne T,stavio sam sad 2N... uglll taj pc health neam na tom asrock biosu... tako da ne znam di bi vidio tocno tu informaciju kolika je tocna voltaza rama, pomoc?? :P |
Citiraj:
...na mojoj gigabyte ploci proc je na 1.3 u postavkama, a bios mjeri 1.296, memorija 1.5 a bios mjeri 1.52... ...ako stavis memoriju na 1600MHz CL9-9-9-24-2N i 1.66V mora 99% dobro radit... |
Citiraj:
tnx |
Citiraj:
|
Citiraj:
tnx pozz |
Citiraj:
evo sinoc sam jos postavio u biosu ram kako se mi naveo ali je i danas problem bio prisutan, ne znam da probam sada dici voltazu mozda na 1.695 ili na 1.71 pa vidjet sutra preksutra kako ce se ponasat....?? :( |
Izvrti rame keks po keks u memtestu zadnjem na 1.65 V , barem sat vremena svaki keks.Ako ne prolaze nosi na reklamaciju.Ubit ces procesor s preveliko voltazom memorije.
|
Sad jedno moje pitanje.Zasto nakon enejblanja u biosu XMP profila proc ne spusta frekve iako su sve energy saver opcije ukljucene, znaci sam daje 1.3 V vcore i forsa 3.7 Ghz za proc ?Glupo mi je da zbog XMP profila nemogu vrtit npr proc na stocku i koristit speedstep i ostale stvari.
|
Citiraj:
nista drugo onda nego reklamirat:.. :( tnx... pozz |
Citiraj:
|
Naravno da mogu, sve radi normalno. Cim je XMP enejblan , vise ne spusta klokove bez obzira sto je upaljeno sve.
EDIT : u winsima nesmije biti postavka na high performance, cim se prebaci na balanced sve radi ko podmazano :) |
Imam Crucial memoriju (obična je tipa Kingmax), 2 modula po 2 GB koji tvornički rade na 1066 Mhz.
To nije neka posebna memorija, pa mi je čudno kako može raditi na takvoj frekvenciji, ali razlog su vjerovatno opuštene latencije. Nekad mi se zna pojaviti bluescreen, sad neznam da li je do memorije. Preporućene latencije (citiram iz everesta): @ 555 MHz 7-8-8-25 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-71-5-9-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) @ 400 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) @ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) Sada trenutno radi, provjerio sam u BIOS-u na CL7 (7-8-8-25). To je po meni malo previše, svi preporućuju CL5. Da li ikako mogu natjerati da radi na 800 Mhz s CL5 latencijama. Je li te latencije utječu na perfomanse, da li će mi bolje ovako trenutno raditi ili kad bi smanjio latencije. Postavio sam još neka pitanja u ovoj temi u vezi overclocka pa ako tko može odgovoriti bio bi mu zahvalan. |
imam 2x2 corsair plavi 1333MHz koji rade na 1.66V na 1670MHz
kupio bih ovu memoriju i upario bi je sa corsair: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.210.087 da li će moć izdržat 1.66V i 1670MHz i da li će se klat međusobno? također mislim da ću morat rezat vrhove memorije ili skinut hladnjak memorije radi hladnjaka od procesora koji smeta |
Citiraj:
|
Citiraj:
bitno mi je samo da rade sa postojećim ramima |
Citiraj:
Pogledaj si malo specifikacije memorije, koliko vidim G.SKILL Ripjaws series, F3-10666CL9D-8GBRL radi na 1,5V na cas 9 a Corsair 8-8-8-24, 1.65V.. mislim da ćeš moći upariti ali s nekim kompromisom.. |
Citiraj:
|
...FSB:DDR ratio pitanje
koliko 1:1 zbilja utjece?
mislim, imam memoriju 1066 koja bi mogla ici preko 1200, a fsb na maticnoj i cpu ne zelim preko 500 terati... radi se u intelovoj platformi, C2D proc... pa me zanima dal je bolje ostaviti unlinked pa recimo fsb 450, a memoriju 600 (x2) ili oboje linked pa na 500 ostaviti, tj. kad vec imam default 1066, dal se isplati spustati na 1000 (500) ako imam fsb 500, ili dizati na 1200(600) pa imati razlicit radio od 1:1 |
kako god hoces, razliku ionako neces bas primjetit osim mozda u sintetici
|
znači memorija paše?
a već su nabili cijenu od 375kn na aukciji,na kraju će bit kunu jeftinija od prave cijene:hitthewal: |
Bit će ti sigurno 20-30% jeftinija od cijene, ali cijene u Linksu, drugi par postola je šta će tada već bit skuplja nego u Protisu ili ADMu.:D Sjećam se kad su na akciji imali 6870 ako se ne varan, sa cijenon od 1999 kn i otišla je za cirka 1600, a u Protisa je tada već koštala 1400, u ADMa malo više, itd.
|
Citiraj:
http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.210.087 koja je razlika između tih dviju memorija? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.210.148 ova je na akciji za 359,inače je 399kn |
Iskreno, neman pojma i ja san to sve skupa malo pratija jer bi uložija u još 4GB, a onda san skužija da mi je bolje uložit u 8GB i poštedit se problema sa eventulanom nekompatibilnosti, a svojih 4GB prodat.
Gleda san malo te G.Skille, ali unatoč primamljivoj cijeni, ne pašu mi visinski, radi coolera, pa sam bacio ono na Kingmax 8 GB Možda bi se iz ADMa ili Protisa dalo nabavit jeftinije 100-ak kuna, ali opet kad utračunam poštarinu i eventualnu reklamaciju, nije mi neka ušteda, pa mi se sve čini da ću skupit te Kingmaxe kad sjedne plaća... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Doduše mislim da ću na kraju i kupit te, isti su ka moji; CMX4GX3M2A1600C9, trebalo bi radit sve bez problema. Je da nije baš drago šta je Protis, al šta je tu je, 231 kn + 52 kn poštarine i voila! |
imam jedno pitanje uvezi rama,naime noob sam sto se toga tice
nabavio sam corsair ddr3 2x2gb dominator 9-9-9-24 1.8v,ispostavlja se da su to rami za amd platformu a ja imam p55 platformu za koje su default 1.65v memorija ja sam sada nekako uspio da radi sa tim postavkama sa mrvicu podignutim voltazama,ali me hebe sad dali ce to tako sljakat ili da prodajem? molim pomoc |
Citiraj:
za sad imam 2*2gb,sa ovima bih imao ukupno 12gb,da li bi se osjetilo u radu,tj igrama? brže učitavanje i više fps-a |
Citiraj:
2 GB vs 1 GB se osjeti masu, 4 GB vs 2 GB se osjeti isto solidno, dok se recimo 8 vs 4 osjeti dosta manje. Kod mene osobno se najviše osjeti to šta sam prelaskom na 8GB isključio "paging files" pa više nema kopanja po disku i usporavanja i za 50% Ja bi na tvom mjestu kupio tih 2x4, prodao svoje, uvatiš valjda 150 kn, pa opet dobro, imaš 8GB za 200 kn u konačnici;) |
Citiraj:
uglavnom nebi prodavao, i ako kupim imat ću 12gb:) inače ova memorija mi se odlično kloka,stabilna 1.640V 1630MHz,pitanje hoće li nova to izdržat? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:39. |