![]() |
Sve ispod 200 eura nije vrijedno novaca -> kupi stolicu za 1400 kn (na popustu, al opet...) GG
|
Bome i ja postajem sve uvjereniji da ispod soma kn nema dobre stolice. Pod dobre mislim na cvrsce podnozje, udobnost i sl. Jer sjediti 8 sati u ovim stolicicama od 300-400kn nije nimalo ugodno, pogotovo za ove 90+ kilase. :-)
|
Ja sam ovu modificirao. Stavio sam joj celične noge sa druge stolice jer su ove na njoj bile neke plastičnjare i kompletno presvukao kod kolege koji se inace bavi kožom,poto mi je ta umjetna koža s kojom je došla stolice počela pucati na sve strane.Kolega mi kaže da to ustvari ni nije eko koža,nego neko plastično smeće navučeno na tkaninu i doslovno ju je ostrugo sa špahlom ko da skidaš kreč.Užas. Inace metar koze je oko 100 kn i za stolicu treba 2 m2.I jos je stavio smart spuzvu na sve strane,tako da je ovo konacno the stolica.Kad sjednes ko da si u fotelji. Inace kaze da kad bi prodavali ovakvu stolicu u ovakvom sredjenom stanju i da sve bude kako treba, sigurno bi u trgovini kostala preko 400 eura minimalno.
http://www.pohrani.com/t/2c/in/3dQpSwBw/img0116.jpg http://www.pohrani.com/t/2H/1D/3vL5kxDZ/img0117.jpg http://www.pohrani.com/t/U/st/vc8dK8B/img0118.jpg |
Citiraj:
Kao cijena 1500kn pa sniženje 50%... aha kako da ne. :rolleyes: Baš sam nedavno bija tamo i niti jedna mi se nije svidjela. Klimave su, sa upitnom postavom, neke prestrme po defaultu, a namještanje nagiba ne radi baš (u biti to je poluga za "free ljuljanje"). Opet, nejvjerojatno je da je teško kupit kvalitetnu stolicu za <1500kn. Niti nema bog zna koliko (kvalitetnog) materijala, niti je visoko tehnološki proizvod iti išta... Još mi se najviše dopala jedna tanka iz Kike za cca 1500kn (kromirani okvir i noge - vrlo je udobna i djeluje robusno). Edit - mislim da je to ova |
Nakon godinu dana, Theo iz Jyska se pretvorio u dasku na kojoj sjedim. :(
Odustajem od jeftinjara, i bacam se u DIY na proljece. Na Theu mi se postolje i prihvat stolice cine ok, masivni metalni, tak da cu to iskoristiti, a kao sjedalo cu nabaviti neko auto sjedalo (po mogucnosti od Alfe :) ). Ako bude pretesko za amortizer (nadam se da nebude, ja sam iz lakse kategorije ;) ), aparat za varenje ce imati jos malo posla... |
Citiraj:
|
Je li netko kupovao stolicu za rad na racunalu- ali bez kotacica?
|
Citiraj:
Nažalost na poslu nemam kvalitetan stolac, već neki od tih krampova za 400-600 kn - rasklimao se cijeli nakon 1g, sad čekam da šarafi krenu ispadat, pa možda uleti neki novi koji će opet trajat 1-2g max. Ali kad iz tog krampa s posla sjednem u svoj doma... Em prisilno sjedim pravilno, em mi je 3x udobnije. Da ne pričam da ni nakon nekih 3.5 godine ništa ne škripi, mehanizmi svi rade ko podmazani, nema weara materijala (4-5h sjedenja dnevno prosjek), ne smrdi ljeti... Isto tolko i košta nažalost :D |
Citiraj:
Stolac je doslovno kao novi, mogu ga i poslikat. Jedino što trebam je s vremena na vrijeme (svaka 3 mjeseca) pritegnuti naslone za ruke, šarafi malo olabave. |
Super ako si ti zadovoljan.
Ja nisam bio, isprobao sam jedno 4-5 stolica (300 - 800 kn otprilike, kako koja) i sve ih polomio unutar godinu i sitno dana. Pod polomio smatram kad mehanizam ne radi, pukne naslon za ruke/ledja, šarafi krenu ispadat, kotači više stružu nego se okreću, itd. Da ne pričam o palačinka spužvi i sjedenju na istoj po ljeti. Umjetnu kožu neću ni spominjat. A imam ~80 kila, nije da ih težina smeta. Na kraju odustao od godišnjeg čašćenja sa kramp stolicama i kupio jednu koja će vjerojatno trajat 10+ mrtva ladna. Ili minimalno svoj garantni rok hehe :D |
Citiraj:
Ako se smije znati :) |
Ako se ne varam kolega je kupio Herman Miller Aeron.
Ja sam isto u nabavci kvalitetna stolca i odlučio sam uložiti više novca u nešto premium kvalitete jer ne želim šparati na nečemu što direktno utječe na zdravlje. Gledao sam malo Herman Miller stolice i cifre su ogromne u Hr u odnosu na kupovinu vani. Ovaj tjedan sam u Zagrebu isprobavao Steelcase i čak mi najviše paše Steelcase Leap. Cijena je oko 500 Eura ali mislim da se isplati dati ko je u mogućnosti priuštiti si kvalitetan stolac jer kao što je kolega zwer spomenuo ove jeftinije stolice stvarno kratko traju i u roku godine ode nešto. |
Citiraj:
O, lijepo - zadnji put kad sam se raspitivao za Leap, najjeftinija verzija je bila oko 700E (kod zastupnika). Ta stolica mi je zapela za oko davnih dana, hvala na informaciji :) E, da, gdje si gledao? |
Citiraj:
Od Herman Miller sam isprobao Aeron i odličan je samo meni više paše Leap pa mislim da ću 99% to i uzeti. Imaš u Zg u Radničkoj cesti 52 ja mislim njihov showroom pa moš isprobat.:chears: |
|
Vidim da se nigdje na temi ne spominje EDWIN iz Jyska.
Jel moguce da ga nitko nema ili je rijec o novom stolcu? Konacno sam odlucio od**bat jeftine kojima mi svako malo pukne rucka pa je nema za kupit i moram uzet cijeli novi stolac. Ovdje su rucke drvene (?), bar po nekom osjetu dodirom. Stolac je brutalan, sve je na svom mjestu i mogao bih sjediti na njemu 0-24. Masivno djeluje, ne bi trebao tako lako puknut. Naslon za glavu je genijalan. Razmisljam da ga piknem, al trazim nekog tko ga vec ima.... |
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Dajte nesto onda u okviru 500-600 kn. Imam cca 90 kg i 185 cm visine +3 klinaca.
|
Mi u uredima imam ovu, dosta je cvrsta, udobna. Po meni dobra kupovina, nije preglomazna.
http://www.jysk.com/hr/120/783/3629901/a/catalog |
Ja sam koristio tu elias, vrlo brzo se istroši, ispuše i postane neudobna. Ja sam ju na kraju prodao za siću nakon cca 6 mjeseci korištenja.
|
Ja vec 6mj sjedim na njoj i nemam zamjerke.
95kg i projescno 6-7h sjedenja. A ne ljulja se ne skripi kad se nagnes, kao ostale u tom cjnovnom rangu |
svasta :D
|
Postavim ssliku sutra kako trenutno izgleda, ili je od osobe do osobe ili od stolice do stolice.
Ja sam obilazio sve trgovine kad sam trazio nesto do 500kn i ono sta nude ostale trgovine do tog ranga se po meni ne moze usporedit. |
to je istina da, ta mi se jedina činila super za tu lovu, al s vremenom je postala neudobna. Nije mi odgovarao ni naslon za leđa, predaleko je postavljen a nemožeš ga postavit drugačije.
|
zna netko gdje kupiti zamjenske nogice za uredski stolac? problem je kaj ne želim sa kotačima nego fiksne. ne volim se zavaliti, staviti noge na stol ili onu štangu ispod i da mi onda stolac lagano klizi prema nazad.. naručio bih i preko ebaya al ne znam kak to na engleskom tražiti..
|
Citiraj:
http://www.ebay.co.uk/itm/24-Replace...51266287403%26 |
kaj ak to ispod ima rupe za kotače? sjebat ću si tepih :D
EDIT: evo, našao sam.. http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_od...sters&_sacat=0 |
Jel ima kakva preporuka za mene :D trebala bi mi stolica, da je viša(naslon za glavu) pomogucnosti čelični spoj sjedalice i naslona, jer su mi dosad pukle tri na tim spojevima, volim se izvalit u stolicu i gledat filmove :D do nekih 150 eura
One iz jyiska su sve plasticne i to ce brzo puknit, pa trazim alernativu Ova http://www.emmezeta.hr/namjestaj/ure...racija-content Evo naletio sam i na ovu http://www.emmezeta.hr/namjestaj/ure...racija-content I ova 1000 kn, piše da je sve čelično :D http://www.emmezeta.hr/namjestaj/ure...racija-content |
zna itko nekoga da dobro tapecira stolice na području zga? našao sam preko neta jednog lika ali tražio je 600kn :D
|
Imam probem sa stolicom :D, kad je visina stolice u položaju koji je niži od najvišeg zna mi se dogoditi da sjedim i stolica se sama počne lagano spuštati dolje (kao da sam onu ručicu pritisnuo), ako je stolica u max položaju to se ne događa. Je li to problem u ručici ili plinskom mehanizmu i može li se kako popraviti?
|
Imam stolicu, iman kotače sa nosačem za njih, ali fali mi mehanizam:D
Jel se to da negdje naručit, kupit posebno? Stolica je prosječna od kakvih 100€ i realno neman trenutno ni novaca ni ambicija kupovat pravu stvar, a opet neman neku preveliku želju kupovat ova smeća od 500-700 kn, pa bi najradije kupija samo taj mehanizam koji mi fali... |
bojim se da nećeš naći samo mehanizam, odnosno mogao bi te koštati skoro kao nova stolica. jedino ako si vičan samoizgradnji pa uzet s nekakvog starog stolca i prilagoditi si
|
Citiraj:
I da, spuzva na sjedecem dijelu se tako nekako spljostila da imam osjecaj da sjedim na dasci sada. Nije da sam prekomjerne tezine, pa je popustilo sve ispod mene, imam 190 i 92kg, tako da me zacudilo. Uglavnom, kada bi opet kupovao, ne bi je nikada kupio vise :nono: Moram i ja uzeti novi stolac ;) |
moj "robusni" stolac polako odlazi u povijest. s obzirom da se preznojavam ko konj tijekom igranja trebao bih neki stolac koji na naslonu ima mrežu tipa aeron stolaca. jel ima neka replika tih stolaca koja nije preskupa a da je dovoljno kvalitetna?
|
Ljudi ovako..
Trebam pomoć.. Kupujem stolac do 1700kn. Zanima me nešto što ima vaslon za glavu, da mogu sjedečki gledati filmove, da se mogu nasloniti i podesiti da mi naslon ne ode previše iza itd. Gledam ove razne racing i gti izvedbe stolica, i to mi se sviđa. Znači provodim dosta na kompu, igranje, filmovi, učenje etc. Jysk ne dolazi u obzir. Područje Zagreba, ako nije problem :) Hvala |
ljudi trebam ija pomoć pa ću se ovako bezobrazno ubaciti :D
dakle ošla mi dva kraka dolje na kotačićima na onoj mark stolici... fakat mi je glupo bacat pare na novi stolac kad je ovaj još dobar. dakle jel znate di se može kupiti samo ta zvijezda dolje? |
Vidim imamo slične probleme:roller:
Imaš na ebayu, vrte se oko 100 kn, ali bez poštarine, sumnjan da će ona bit ispod te cifre. Kinezima se ne isplati slat ništa osin kotačića, dakle ostaje ti .de i .uk, pa vidi ako šta upecaš... Citiraj:
Ima 2,3 komada na ebayu i to je to, neću niti pitat cijenu dostave iz USA:) Ako ne složin, poslat ću syss-u svoju zvijezdu :D :D |
uf... to sam si i mislio.
btw. prouči malo bolje ovaj jysk link što si poslao i šta je to :D |
Jebiga:D:D U brzini...
Al da, mene isto iznenadilo da nema tih kineskih dijelova nigdje za nabavit. Zgugla san neku firmu iz Rijeke doduše al san izgubija taj tab pa ću guglat opet Probaj njuškalo, vidija san dosta stolica po ZG, pa složi nešto;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21. |