![]() |
Citiraj:
Baja moj, dobro se zna da je Q807 ("ranije" serije) jedan od najboljih batcheva pa zatim i Q745 , Q813 , Q814 i Q815 ;) Dakle... to mišljenje je stupilo na snagu do Q806 batcha a to je bilo davnih dana ;) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
jebat ga, sa bartonom je bilo lakše :) Citiraj:
|
Imam MSI P35 Platinum i E6750, memorija je OCZ ... 960, hladnjak TR Ultra Extreme.
Ploča mi hvata 500 MHz, Windowsi su se dizali na 3996 MHz (bez daljih testiranja), a standardno radim na 3,5 - 3,6 GHz. Uzeo bih E8400 ili E8500. Razlika u cijeni (ova koja jest sada) mi je nebitna i pitanje je koji od ta dva uzeti. Uzeo bih 8500 ako ima ikakve svrhe. Cilj mi je raditi na preko 4 GHz. Molim Vaš savjet ? Ima li neki detalj na koji bih pri kupovini trebao obratiti pažnju (batch, ...) ? Drugo je pitanje ima li netko možda ovu ploču i neki od E8000 procesora (i koja su mu iskustva , naravno) ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Novi TJmax=100?
Prema novoj beti RealTempa i raspravama na XS forumima i nedavno održanoj Intelovoj konferneciji, navodno je TJmax=100 za 45 nm procesor, barem E8XX seriju. Zna li itko išta o tome? Već me je prije izludilo što neki programi koriste 105, a drugi 95. Pa se reklo da je 95 za 45 nm procesore. Sada pak 100...
|
A sto te to toliko brine, skurit ga sigurno neces.
|
Imam E8600 batch Q822A475 i ide 4ghz sa 1,186V. Kad dobim blok onda ide preko 4,5ghz. Sad za net imam na 4400mhz sa 1,28V. Mislim da je super primerak.
Imam 2 komada, tako da se 1 prodaje. |
De nam rokni 24h Prime95/Orthos sa na tim postavkama a i šta nisi ti prodao već jednog? :stoopid:
|
Citiraj:
|
Maislim da ima ljudi koji su kupili u ADM i nek stave koji je batch/FPO i potencial.
Cena mog je 240€. |
Citiraj:
Imas isti proc ko i ja i moj hvata bez problema 4GHz@1.58V... 3.5GHz@stock (1.34V) radi... |
Nije jednostavno izvuć 4GHz iz E6750.Rijetki hoće,a pogotovo ne pod zrakom.
|
Degradacija E8x00
daklem, potežu se mnoga pitanja i dileme u vezi toga.
na kraju, jedni kažu, može voltaža do 1,5V ali treba paziti da ne presisa 73'C jer će doći do degradacije. drugi pak kažu da ne smije iznad 1,4V jer dolazi do degradacije. Osobno, svog tetošim već 2 mjeseca sa 1,4V na 4,03 ili 4,05 GHz, ovisi kako sam klao ballistixe (nikad nije prešlo 66'C ispod BigTypa) i nisam primjerio da želi još struje. jel netko vec spilio kakvog wolfija ili zna nekoga tko zna nekoga da je :) hvala |
Evo da malo bumpam thread:
E8400@4500mhz@1.496V@H2O CPU-Z valid http://www.max-save.org/pix/ro6pupf_thumb.jpg |
orthos, prime?
|
Jel to benchabilno?
|
Morao bi probat.
Mislim da da. Za 4050mhz treba 1.384V i stabilan je. Morao bi probat samo sad mi se neda. |
Ima li netko sa E0 steppingom E8400/E8500 C2D? Da javi kako to cudo ide. :D
|
Čini mi se da E0 još nisu došli do nas. Bullet ima Q821, ali C0.
|
Eto prošao SuperPI
http://pce.hostili.com/images/superpi3vqw_thumb.jpg Samo morao sam mu dati mrvicu više soka. Prime i dalje ni cut.Ma ni netreba. Probao sam i 4.7ghz. Ali tu vec treba 1.6V i svejedno nece u windows(sruši se mrvicu prije ulaska) Tu me i mema dosta koci koja nece iznad nekih 1050mhz |
Daj soka, uđi na 4.5 i dalje preko SetFSB-a, čisto da vidiš koliko ide.
|
Citiraj:
Ipak mi je sigurnije preko biosa pa kolko ide ide. Ja zadovoljan. Mogao bi još više napona dat to je al cemu? Dosta je i ovo. Uglavnom vozim ga na 4050mhz stabilnog sa 1.368V |
Pa sve preko 4 (ako i toliko) nema smisla pa se ganja :D Kad već imaš vodeno, cijedi ga. Što je bezveze s SetFSB-om? Radi svoj posao - diže FSB iz Winsa :D
|
Ma je ali ono sa chipsetima.
Na koju foru nac koji je kod mene na maticnoj kad je u programu cudno napisano. Ne P45 nego neka kombinacija brojeva i slova i sad se snađi. Ili je svejedno i mož uzet koji te volja? Mislim ne |
Normalno da ti neće pisati ime matične. To su nazivi clock generatora ploče. Odeš na službeni site programa i vidiš koji je za tvoju ploču. Konkretno za P5Q Deluxe je - ICS9LPRS918BKL
|
Imaš i onaj Asusov tool, mislim da se zove AI Booster ili sl., može poslužit za dizanje FSB-a iz winsa ako ne znaš/ne želiš koristit SetFSB. Imo sam tu kombinaciju ploče i procesora i išlo je do oko 630 FSB-a, ne stocku sve, tako da bi trebalo to sve ići daleko, samo ga cijedi pod tim vodenim.
EDIT: Šteta, sad vidjeh da bi te memorija mogla kočit... |
Citiraj:
Sve iznad 1050-1090 se ruši. Tak da i nema previše smisla igrat se s time kad me mema koci. Dobit cu ja drugu pa ce onda bit |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:08. |