![]() |
Ne radi se tu o debaklu, nego jednostavno receno, nvidia je ovaj puta izdala dosta bolje rjesenje.
Pa sjecate li se kad nvidia izbacila seriju FX, tada je Ati imo bolje rjesenje, dok su na sljedecoj generaciji cipova x1900 serija i 7900 serija bile tu negdje. Sve to dosta varira, i tesko je u svakom trenutku imati jednak ili bolji proizvod od konkurenta, ovo vrijedi i za nvidiu i ati, ali isto tako i za amd i intel. |
pricekajmo mi radije launch i neku reviziju drivera...sluzbenu za pocetak :)
osim toga, definiraj "dosta bolje"...pa to necemo znati dok prve dx10 igre ne izadju :)...nisu li g80 i r600 prvenstveno namjenjene tome?...dx9 igre lete sa bilo kojom od tih kartica :) mislim da kad dx10 igre za pravo pocnu izlazit, da cemo svi kupiti vec slijedece revizije dx10 kartusa, na zalost :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Moja odokativna procjena da je tamo negdje Božić ili još kasnije vrijeme kad će će se pojaviti više DX10 naslova, ali će još dugo postojati mogućnost DX9 ili čak DX7 renderinga. Do tada bi se već mogla pojaviti 8900, na manjem proizvodnom procesu, DDR4, H.264 decoderom... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako bude ATi opet toliko kasnio...nista nije nemoguce:D
|
|
Malo u zaključku me zabrinulo što se autor upitao da ne bi bilo problema s opskrbom inače za 400$ je vrijedna kartica , a ja sam baš ovih dana pred kupnjom nove vga nakon 30 mjeseci , planiram 8800GTS 640 a sad sam malkice u dilemi!
|
Podsjeća me na FX seriju... No cijena je OK, ja bih pričekao malo dok se driveri ispeglaju, izađe neka DX10 igra...
Baš čitam, lik nije normalan :D već joj je i volt mod radio. |
Misliš onak osrednja !
|
Citiraj:
|
Možda će iduća serija biti bolja , a meni je osobno NVIDIA nekako draža , valjda zbog jednostavnijeg control panela!
|
Citiraj:
|
Nista se nece znat do prekosutra kad izlazi prvi igrivi dx10 demo, tek tada cemo moc vidjeti pravu snagu dx10 kartica, ovi benchmarci svi su dx9 i to mi bas nema smisla. Dakle pricekajte jos 2 dana i onda ce se moc napravit prva usporedba izmedju hd2900 i 8800 serije.
|
Mislim da je trenutno jako teško prosuditi novi Radeon. Driveri su daleko od optimalne kvalitete sto se tice performansi u igrama, a trenutno postoji samo jedan DX10 benchmark koji VR-Zone koliko sam vidio nije ni rabio. Mislim da vecina ljudi kupuje ove nove kartice da bi se mogli igrati i s DX10 igrama, a performanse u takvim igrama jos uvijek nije moguce isprobati. Ono sto mi se jako nesvidja je potrosnja...stvarno su ga pretjerali.
|
koji demo?
|
Neki već imaju demo. :D
|
Pa koji demo????????????????
|
Citiraj:
http://www.gamespot.com/pc/action/lo...pdates;title;1 |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
A kvragu moram onda pribaviti neku DX 10 karticu iako sam stari magarac al ovome još teško odoljevam!
|
Citiraj:
Zanima me kakva će biti 2600 serija. Do 100-150 W (u full loadu) potrošnje mogu oprostiti. |
A nije taj demo. :P
|
@ Lacy
I meni se isto čini da je R600 prijelazno rješenje. Sjetimo se samo X1800 i onda nakon 1-2 mjeseca X1900. |
Ma 8800 GTS mi se ne čini kao neko prelazno riješenje!
|
Citiraj:
Iako i sam pratim stanje, SS lijepo izgledaju i svi smo nabrijani na DX10, mislim da je tek Božić vrijeme kad će sve to imati smisla (znači godinu dana nakon G80). U to vrijeme očekujem više DX10 igara, nove serije ATI i nVidie. Treba samo izdržati do tada bez upgrade :D Citiraj:
|
Ama nevjerujem da 8800 neće gurati ono baš dobro igre ispod 2-3 godine!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:25. |