PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Metalci svih dobi ujedinte se! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43937)

Matesonik 15.08.2007. 18:01

Citiraj:

Autor LAcy (Post 790193)
Bit' će nešto od ove današnje mladeži, ne slušate svi cajke i techno.

:care:

Ima nas ima, koji volimo Floyde! :)

(makar se ovdje prica o metalu...)

SRV 15.08.2007. 18:06

Ma PF su medju najvecim bendovima, slusao netko metal ili ne. :)

LAcy 15.08.2007. 18:27

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 790203)
:care:

Ima nas ima, koji volimo Floyde! :)

(makar se ovdje prica o metalu...)

Vrati se negdje na početak threada kad smo Jelc i ja zabrijali o Floydima. Svaki metalac sluša ili bi trebao poslušati Floyde :) Nije metal ali je obavezna lektira.

Hamm 15.08.2007. 18:36

svi hvalite floyde..a kaj je sa led zeppelinima...deepom? itd...ima još hrpa dobrih bendova :)

Matesonik 15.08.2007. 18:43

I to ce doc na red... :D

LAcy 15.08.2007. 19:43

Citiraj:

Autor Hamm (Post 790230)
svi hvalite floyde..a kaj je sa led zeppelinima...deepom? itd...ima još hrpa dobrih bendova :)

Ne kažem da nisu dobri, samo nekako mi nisu sve stvari tako dobre. Od Floyda su mi skoro sve, osim par bling blong na samom početku kad se Sid znao iživljavati. Iako ima i iz tog perioda legendarnih stvari.

Corporal Clegg 15.08.2007. 19:46

Pink Floyd nije bend, oni su svojevrstan kult. Njihova muzika je svevremenska, uvijek didakticna i posebna, nesto te jednostavno privlaci jednom kad skuzis nacine pisanja Watersa i Gilmoura... ne znam to pojasniti :) Animals, the Wall, Dark Side, Ummagumma kao vrhunac rane faze.

Dobro je rekao LAcy, nema veze s metalstvom, Floydi su opca kultura. Ali samim time nisu za svakoga. Ne dijelis omiljenu igracku sa bas bilo kime, zar ne? :)

Sto se Purplea i Zeppelina tice, u svom kozmosu oni su isto slicna klasa, premda se nikako ne daju usporedjivati, ni medjusobno ni s Floydima. Zeppeline vise volim, posto su do samog kraja bili bend u istoj postavi, i samim time su u svim fazama imali karakteristican zvuk, dok se to za Purple ne bi moglo reci... slicno kao i za Sabbathe (kazem slicno jer je u Sabbathima uvijek bio Iommi koji je davao prepoznatljiv zvuk svojom gitarom, dok je Blackmore napustio Purple).

Hm, posto veceras na telki nema nis pametno, mogao bih opet pogledati The Wall. Cisto da se prisjetim Sudjenja :)

LAcy 15.08.2007. 19:53

Citiraj:

Autor Corporal Clegg (Post 790270)
Hm, posto veceras na telki nema nis pametno, mogao bih opet pogledati The Wall. Cisto da se prisjetim Sudjenja :)

:goood:
Ja pogledao prošlu nedjelju, tko nije neka obavezno pogleda. Legenda od filma. Drugo što fanovi Floyda trebaju vidjeti je njihov performance u Pompeii, predobro. Čak sam vidio da ima u video klubu za podići.

Ako vas zanima:
http://img249.imageshack.us/img249/4...ina1803se1.jpg

Lihto 15.08.2007. 20:41

Pink Floyd mi je the best bend.Toliko su im dobre pjesme i zarazne da ih mogu stalno slušat.Inače pogledao sam i ja the Wall film,uradak Rogera Watersa i mogu reći da je baš psihodeličan što se i uklapa u njihovu atmosferu:).The Dark Side of the Moon i Division Bell su mi nekako najbolji albumu.Ono na početku je ok,u biti to je bilo uhodavanje za The Dark Side of the Moon:)
Kao što kažu kolege forumaši Pink Floyd je opća kultura:)
Shine On You Crazy Diamond perfekcija

Corporal Clegg 15.08.2007. 22:00

Citiraj:

Autor LAcy (Post 790273)
:goood:
Ja pogledao prošlu nedjelju, tko nije neka obavezno pogleda. Legenda od filma. Drugo što fanovi Floyda trebaju vidjeti je njihov performance u Pompeii, predobro. Čak sam vidio da ima u video klubu za podići.

Ako vas zanima:
http://img249.imageshack.us/img249/4...ina1803se1.jpg

Pompeii su mi odlican uradak, pogotovo Careful with that axe, Eugene :)
A ni Pulse nije los, dapace. Gilmour je pokazao da zna i sam voditi taj bend, naravno, ne samo tim liveom.
Dobar DVD, odlican dapace.

LAcy 15.08.2007. 22:10

Još samo da izdaju albume češće dok su još živi, rade turneje obojica (Roger i David) ali slabo nešto novo snimaju. Nešto je bilo priče da bi Waters izdao novi rock album, nakon one opere. Čini mi se da na onom DVD čiji sam cover postao malo iznad ima neka meni nepoznata stvar: Southampton dock.

Corporal Clegg 15.08.2007. 22:19

Citiraj:

Autor LAcy (Post 790373)
Još samo da izdaju albume češće dok su još živi, rade turneje obojica (Roger i David) ali slabo nešto novo snimaju. Nešto je bilo priče da bi Waters izdao novi rock album, nakon one opere. Čini mi se da na onom DVD čiji sam cover postao malo iznad ima neka meni nepoznata stvar: Southampton dock.

Pa, Gilmour je izdao lani On an Island, meni jako dobar. Waters vec dugo nije izdao nista, ali ni ne mora, sto se njega tice - ima para, dobre muzike je snimio
za cijeli zivot dosta i sad moze tocno kako njemu pase...

Southampton Dock inace mozes naci na Final Cutu.

LAcy 15.08.2007. 22:29

Citiraj:

Autor Corporal Clegg (Post 790384)
Pa, Gilmour je izdao lani On an Island, meni jako dobar.

Dobar je, ali nekako mi se više sviđa kad radi pod Pink Floyd brandom.

Citiraj:

Waters vec dugo nije izdao nista, ali ni ne mora, sto se njega tice - ima para, dobre muzike je snimio za cijeli zivot dosta i sad moze tocno kako njemu pase...

Napravio je onu operu nedavno. Istina da je snimio dobrih stvari, dosta od Floyda i je njegova, ali ja bih još. Ne zanima me što ima novaca, dapače neka snima s guštom što hoće. Meni su dobri njegovi solo albumi.

Citiraj:

Southampton Dock inace mozes naci na Final Cutu.

Ah, da u pravu si, a ja se ponadao :(

Lord_Calidor 19.08.2007. 00:02

Vidim da se spominje Dickinsonov Machine Men. Jel' netko slusao bend Machine Men? Isti Maideni iz Beast-Piece of Mind faze. Ja sam ih slucajno otkrio, na jednom koncertu u nekom Berlinskom klubu, kao predgrupa Finntrollu i Die Apok. Reiter. Ono, taman udjem u klub i cujem Bruceov vokal. Ma nemoguce, pa ne vracaju se valjda Maideni natrag u garazu?!? Ali ono, isti Bruce. Potpuno. Jedino ga onaj "...runing loooooooooooooooooooooooooooooow..." sa Hallowed malo je*e. Izgleda da su pluca ipak malo manja nego kod originala. :) A basist isti Harris, svira onako u machinegun stilu, iz zgloba i sa 500 nota/min. :chears:
Izdali su 3 albuma, i zvuce kao Maideni u navedenom, najboljem periodu. Prefantasticno.

BTW. Floydovci, ajd odleprsajte na krilima boje duge iz ovog True threada. Da ne bi bilo provodjenja reda buzdovanom... :fiju:

Brown Acid 19.08.2007. 20:37

Ovaj Vargić je nešto opasan..:buci-buci:

SniperWolf 19.08.2007. 21:08

BloodBath \m/
:D

Mad_Duke 19.08.2007. 22:23

Citiraj:

Autor Lord_Calidor (Post 792685)
Vidim da se spominje Dickinsonov Machine Men. Jel' netko slusao bend Machine Men? Isti Maideni iz Beast-Piece of Mind faze. Ja sam ih slucajno otkrio, na jednom koncertu u nekom Berlinskom klubu, kao predgrupa Finntrollu i Die Apok. Reiter. Ono, taman udjem u klub i cujem Bruceov vokal. Ma nemoguce, pa ne vracaju se valjda Maideni natrag u garazu?!? Ali ono, isti Bruce. Potpuno. Jedino ga onaj "...runing loooooooooooooooooooooooooooooow..." sa Hallowed malo je*e. Izgleda da su pluca ipak malo manja nego kod originala. :) A basist isti Harris, svira onako u machinegun stilu, iz zgloba i sa 500 nota/min. :chears:
Izdali su 3 albuma, i zvuce kao Maideni u navedenom, najboljem periodu. Prefantasticno.

BTW. Floydovci, ajd odleprsajte na krilima boje duge iz ovog True threada. Da ne bi bilo provodjenja reda buzdovanom... :fiju:

Totalno true, necro, grimm... :lol2:

LAcy 19.08.2007. 22:40

Citiraj:

Autor Lord_Calidor (Post 792685)

Ajd ti lijepo odlepršaj na početak ovog threada, prouči kako i zašto je pokrenut, kad i kako su se prvi put spomenuli Floydi i koliko puta su isti spontano spomenuti od strane poklonika heavy metala. Nakon toga upotri***i isti buzdovan na svoju usijanu glavu.
Slažem se u da je ovaj thread o metalu, ali isto tako poziva na ujedinjenje a ne razdor metalaca (a očigledno dosta njih sluša PF) svih dobi.

greenfly 20.08.2007. 13:29

Sve me ovo dovodi do jednog pitanja....zašto danas nema benda koji bi barem sličili Floyd-ima ,mislim "Probaj odsvirat jednu Gilmour-ovu solažu"-par tonova ----ali sa TAKVIM STILOM !!!,,, jednostavno su legende!!!

Lord_Calidor 20.08.2007. 13:44

Citiraj:

Autor LAcy (Post 793312)
Ajd ti lijepo odlepršaj na početak ovog threada, prouči kako i zašto je pokrenut, kad i kako su se prvi put spomenuli Floydi i koliko puta su isti spontano spomenuti od strane poklonika heavy metala. Nakon toga upotri***i isti buzdovan na svoju usijanu glavu.

Necu!

A vi sareni Floydovci i dalje mozete odleprsati lagano u troskoku, i otvoriti vlastiti totalno emo-untrue-pozerski thread o problemima ekologije, nesretnih ljubavi i LSD-tripova. :D

NHF.

Jelc 20.08.2007. 14:19

Citiraj:

Autor Lord_Calidor (Post 793614)
Necu!

A vi sareni Floydovci i dalje mozete odleprsati lagano u troskoku, i otvoriti vlastiti totalno emo-untrue-pozerski thread o problemima ekologije, nesretnih ljubavi i LSD-tripova. :D

NHF.

Tko ubuduće proba flejmat na ovom threadu-brišem postove ili dijelim :banana:

Budući da je od početka thread više o rocku (sa svim podvrstama i varijacijama) ne vidim razloga pizdit na jednu grupu...

Ovo je prvenstveno forum o računalima, ne možemo otvarati threadove za svaku varijaciju koja je nastala u zadnjih tridesetak godina.
Pa zato od otvaranja ovog threada više-manje sve trpamo tu.

Mislim da nebumo nikam došli ako bi se otvarali threadovi posebni za hard, heavy, trash, speed, death i još desetak podvrsta...

greenfly 20.08.2007. 14:51

uuups!!! nisam skužio naslov thread-a ,,samo sam čitao postove ...

Sorry metalci------iako i ja slušam "i" metal:D

SRV 20.08.2007. 14:57

Citiraj:

Autor greenfly (Post 793670)
uuups!!! nisam skužio naslov thread-a ,,samo sam čitao postove ...

Sorry metalci------iako i ja slušam "i" metal:D

Ma nemas se sta ispricavat ;)

Lord_Calidor 20.08.2007. 14:59

Citiraj:

Autor Jelc (Post 793644)

Budući da je od početka thread više o rocku (sa svim podvrstama i varijacijama) ne vidim razloga pizdit na jednu grupu...

Ovo je prvenstveno forum o računalima, ne možemo otvarati threadove za svaku varijaciju koja je nastala u zadnjih tridesetak godina.

Mislim da nebumo nikam došli ako bi se otvarali threadovi posebni za hard, heavy, trash, speed, death i još desetak podvrsta...

OK, I will comply...

Ali ipak cu u znak gnjevnog protesta otvorit Stellu i razvalit Spirit Crushera na 148 dB, pa da vidimo kom' obojci a kom' opanci. \m/

SRV 20.08.2007. 15:07

Death? Zakon stvar.

Swarm dude 20.08.2007. 15:10

Citiraj:

Autor Corporal Clegg (Post 790002)
...Strapping Young Lad...

Hvala Bogu pa nisam jedini, inače volim Metallicu (manje-više sve prije St. Anger koji mi nije nešto, no imam ga), Strapping Young Lad, naravno Devina Townsenda poslušati :), Static-X ako se zaželim Industry metala...Iron Maiden i ostalo što vole metalci :D

thedream 20.08.2007. 15:22

Citiraj:

Autor Jelc (Post 793644)

Banane dijelit na svaštari..daj šefe chill..pa pričamo o muzici ukusi su različiti..sve je to s velikom dozom humora i ironije..nitko nikoga ne vrijeđa..dapače..:chears::kafa:

Jelc 20.08.2007. 15:31

Citiraj:

Autor thedream (Post 793700)
pa pričamo o muzici ukusi su različiti..

Točno tako:)

Ovo je thread gdje postaju ljudi koji više manje slušaju sličnu muziku, flejmanje nisam dozvolio ni na "kaj trenutno slušate" threadu pa ga zato neće biti ni na ovom.

Nije ovo upozorenje išlo direktno i samo za Lord_Calidor-a nego više generalno...budući da iz iskustva znam kako to završi kad se počne flejmat...

Mislim-ako samo pogledamo naslov threada možemo se odmah počerupati...o tome kaj je "pravi" metal.
Svako od nas bi imao reći koju na tu temu:D

Jelc 21.08.2007. 23:20

Tool je zbog velikog interesa premješten sa Šalate u Dom sportova, tek toliko za info:)

Arthas 22.08.2007. 16:01

Citiraj:

Autor Jelc (Post 794872)
Tool je zbog velikog interesa premješten sa Šalate u Dom sportova, tek toliko za info:)

eee da se ima vremena, odma.. 3. i 5. ispiti dovraga i bestraga

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:14.