PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kupovina preko mailboxde.com (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=302202)

flajpan 04.12.2023. 13:09

Javi im se na support - vjerojatno je sve ok. Ja sam dobio istu poruku i pristao na krojenje paketa i na kraju se javio onaj njihov šef da ignoriram tu poruku i da je paket OK.

Očito netko krivo nešto mjeri i označava kao preveliko.

dadoremix 04.12.2023. 14:54

Ovog mog ne mogu u rar bacit nit arj
Jer je bozicni bor u komadu :)
Jedino u prešu i sjebat ga

mkey 04.12.2023. 18:10

Nema veze ako je bor skršen, bitno da je shipping povoljan :D

dadoremix 05.12.2023. 12:14

Pa 25€ prvi šiping i sad 17,52€
Hmm... nije bas jeftin

mkey 05.12.2023. 18:17

Ma aludirao sam na to da bi shipping bio jeftiniji da dobro skomprimiraju stabalce.

tizhu 06.01.2024. 15:43

u čemu je kvaka?
pročitao faq, pročitao upute ovdje i dobio od mailbox.de upute što da gdje upišem. jednostavno.
međutim ne mogu jer mi ne da.

pod ime mi amazon ne da upisati mailbox.de gmbh.
kućica: Unternehmensname: uopće ne postoji u obrazcu a u nju bi po uputama trebao upisati ime i ID.

idem probati ... ajde ako netko zna kojim redom ide kaj ... lol

obrazac ide ovako:

Country/Region
Germany

Full name (first name and surname)
ovdje je kućica u koju mi ne da upisati Mailboxde.com GmbH i onda mi ispod napiše:
To prevent delivery issues, enter your full first and last name. No initials or titles (Dr, Ms, likewise).

Phone number
riješeno
May be used to assist delivery

Address
tu sad idu dvije kućice. pretpostavljam da u jednu ide ime, prezime i ID a u drugu kućicu ispod ide ona adresa od mailboxa

PLZ
02763
Town/City
Zittau

igorba 06.01.2024. 17:06

Ovako kod mene na Amazonu to izgleda.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ad2a26cad0.jpg

Izet Fazlinovic 06.01.2024. 20:50

Da li prosljeđuju iz UK? Piše samo iz EU, ali da li postoji iznimka za UK?

tizhu 06.01.2024. 20:52

hvala igore -- iskopiram
edit: neda. čim zarez stavim kaže ne može

xlr 06.01.2024. 21:05

Ne treba zarez ako ne dozvoljava. Osobno nemam ni ovaj "c/o Mailbox" dodatak adresi. To mi tako godinama fercera.

Ime Prezime ID XXXXXX
Äussere Weberstr. 57
Zittau, Sachsen 02763
Germany

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 3720564)
Da li prosljeđuju iz UK? Piše samo iz EU, ali da li postoji iznimka za UK?

Prosljedjuju sve sto dodje bez carinskih davanja i komplikacija. Kolege su narucivali nesto iz Kine na Mailbox i dolazilo im je uredno, doduse to su bile one kineske posiljke koje dodju zaobilaznim putem bez carine, preko Nizozemske i sl. Na isti nacin bi dosle i u Hr, ali sajt nije nudio shipping u Hr pa zato Mailbox.

tizhu 06.01.2024. 23:07

čim upišem ID broj pojavi se trokut i ista poruka ... sa zarezom bez zareza bez razmaka sa razmakon .. ništa

igorba 07.01.2024. 12:24

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3720565)
hvala igore -- iskopiram
edit: neda. čim zarez stavim kaže ne može

Uneseno tako prije 4-5 godina (po savjetu s neke stranice), tada je moglo. Izbaci zarez, može se kod upisivanja podataka izostaviti i točka (napisati Mailboxdecom), pogotovo ako se upisuje pod ime/prezime.

mkey 07.01.2024. 13:03

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3720585)
čim upišem ID broj pojavi se trokut i ista poruka ... sa zarezom bez zareza bez razmaka sa razmakon .. ništa

Vjerojatno su promijenili validaciju a podaci kakvi su bili od prije su stavljeni u kategoriju "legacy".

user_Ime 08.01.2024. 12:29

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3720496)
u čemu je kvaka?
pročitao faq, pročitao upute ovdje i dobio od mailbox.de upute što da gdje upišem. jednostavno.
međutim ne mogu jer mi ne da.

pod ime mi amazon ne da upisati mailbox.de gmbh.
kućica: Unternehmensname: uopće ne postoji u obrazcu a u nju bi po uputama trebao upisati ime i ID.

idem probati ... ajde ako netko zna kojim redom ide kaj ... lol

obrazac ide ovako:

Country/Region
Germany

Full name (first name and surname)
ovdje je kućica u koju mi ne da upisati Mailboxde.com GmbH i onda mi ispod napiše:
To prevent delivery issues, enter your full first and last name. No initials or titles (Dr, Ms, likewise).

Phone number
riješeno
May be used to assist delivery

Address
tu sad idu dvije kućice. pretpostavljam da u jednu ide ime, prezime i ID a u drugu kućicu ispod ide ona adresa od mailboxa

PLZ
02763
Town/City
Zittau

login u Amazon - Your Account - Your Account - Your Address - Add Address.
Upravo sam sad pokušao još jednom napraviti GE adresu i prolazi. Upisivao sam sve podatke, nisam ih c/p.

https://i.postimg.cc/y8nzCQds/mailboxde-pc-ekspert.png

edinho76 26.01.2024. 07:59

Pozdrav,
registrirao sam se na stranici Lidl de.uredno sa svojim podacima o adresi dostave gdje sam naravno napisao i svoj šesteroznamenkasti ID i druge podatke i izvršio kupnju.
Međutim,dobio sam na mail potvrdu kupnje,račun gdje samo piše prva znamenka mog ID-ja.(drugi podaci uredni)
Kad se ulogiram na Lidlovoj stranici tamo je uredan ID.
Paket je preuzeo DPD i sad čekam isporuku na Mailboxde.
Ima li tko takvo iskustvo? Hvala..

Poslano sa mog SM-A525F koristeći Tapatalk

SetH 02.02.2024. 21:27

postoji "mailbox.de" za SAD?

EDIT: našao ih par. Ima tko preporuku za neki?

R3nchi 09.02.2024. 21:36

Pitanje zelim vratti grafu mindfactroyu jel moram opet slat u mailbox.de ili mogu direkt?

xlr 09.02.2024. 22:13

Mailbox ti nece nista slati u Mindfactory, ne ide to tako.

R3nchi 09.02.2024. 23:47

asked questions
How can I return a package to a sender in Germany?
If the shipment is still in stock in Zittau, please send us a written request for a return. Shipments from DHL can be rejected and returned later upon receipt at the warehouse. Shipments from other carriers must be returned individually. This is either by the sender sending you a prepaid return label or by ordering return shipping at your expense. Due to the non-contact unloading of a large number of consignments in transport cages, it is unfortunately not possible to refuse to unload.

Ja ovo i dalje ne kuzim..

xlr 10.02.2024. 01:59

I dalje ne kazu nista o tome rade li vracanje paketa obrnutim slijedom - ti kao sender, a njemacka adresa kao primatelj. Mislim, ti mozes poslati paket na svoju MB adresu, ali iskreno nemam pojma sta dalje jer slanje u tom drugom koraku je vezano za tvoju adresu kod registracije, a to je Hrvatska.

Zasto ne bi poslao paket direktno Mindfactoryju s tim labelom? Istina, gubis placeni povrat, ali tako je i kada kupujes na Amazonu - saljes na svoj trosak iz Hr.

- How can I return a package to a sender in Germany?
If the shipment is still in stock in Zittau, please send us a written request for a return. Shipments from DHL can be rejected and returned later upon receipt at the warehouse.

Tebi Amazon salje paket putem DHL-a na MB, paket stize u Zittau (MB), ti mozes poslati pisani zahtjev da se paket vrati Amazonu. MB ili ima neki deal s DHL-om, ili je to jednostavno DHL feature - paket se moze uvijek vratiti, cak i ako ga je MB preuzeo.

- Shipments from other carriers must be returned individually. This is either by the sender sending you a prepaid return label or by ordering return shipping at your expense.

Tebi Mindfactory salje paket na MB putem recimo DPD-a. Ovdje MB ne moze vratiti paket tek tako. Moras traziti Mimdfactory return label kojeg valjda posaljes MB-u i onda oni naprave return u tvoje ime. Taj return label moze ukljucivati placeni trosak povrata, a i ne mora. U tom slucaju placas trosak MB-u.

- Due to the non-contact unloading of a large number of consignments in transport cages, it is unfortunately not possible to refuse to unload.

MB nema opciju odbijanja primitka paketa jer paketi im dolaze u kavezima. Oni moraju primiti sve pakete, a dalje ih sortiraju i rade s njima povrat ili salju ljudima na adrese.

quazar912 10.02.2024. 07:45

Citiraj:

Autor R3nchi (Post 3727753)
Pitanje zelim vratti grafu mindfactroyu jel moram opet slat u mailbox.de ili mogu direkt?

pa. mejlaj mindfactoriju pitanje oko povrata!

mkey 10.02.2024. 13:55

Vraćaš direkt MindFactory, spominjalo se to na temi nekoliko puta. Ako je zamjena, oni će slati natrag na mailbox.

R3nchi 11.02.2024. 21:32

Jebi ga šrpmasio sam to ocito..
Nista onda cu direkt MF vratit

wowcina 12.02.2024. 13:25

Kako ispuniti adresu na ebay-u za mailbox.de?
Neda ID pisati nigdje osim u street address. A ako ga stavim u street address 2 ne znam jel to ovi pišu uopće na paket.
U imenu točke ne dozvoljava. Jel ok samo mailboxdecom GmbH umjesto mailboxde.com GmbH, a prezime: Ime Prezime?

mkey 12.02.2024. 18:34

Dok je adresa od mailboxa, mislim da budu našli poštari :D
A ID je najbitniji da tebe mailbox identificira.

R3nchi 13.02.2024. 07:22

1 privitaka
Jel ovo ok?

Star Fox 13.02.2024. 08:14

Citiraj:

Autor R3nchi (Post 3728267)
Jel ovo ok?

Da

LeskiRM 27.02.2024. 08:40

Je li ikad itko dobio ovakvu grešku?
4x sam naručiovao na mailbox, sve prošlo ok

Peti put ovo

Problem occurred
Unfortunately, a problem occurred during delivery. If you have not received your package by 29 February, please come back here for an update. We're sorry for the inconvenience.

R3nchi 27.02.2024. 09:07

Ja sam jednom . prošlo sve okk

LeskiRM 27.02.2024. 09:14

Kaj došao ti je proizvod svejedno ili ti je amazon ponovno slao?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:54.