![]() |
Trebam media player. Imao neki H96 max 4K, koji je dok nije crko, radio šugavo.
Klasičan sam tip, navikao na ubost stik s filmom u box i gledat, nikakvi striminzi itd. Bitno mi je da 4K H265 vrti bez problema, što ono staro šugavo govno nije moglo. Jel MI TV Box S dobar izbor za ono što meni treba? Thx. |
Citiraj:
Gledaj da ima giga ethernet ili WIFI 6. Mi Box S ima isti takav procesor starije generacije, ali zaključani bootloader pa ne može vrtjeti Coreelec već samo Kodi preko Androida što nije idealno. |
Gle, nemam pojma o coreelecu, kodiju, modelima boxova itd. Velim, ubodem stik s filmom i želim da radi. Na preporuku ovdje uzeo H96 i to je ispalo smeće. Hoće li Mi Box S vrtit 4K H265? Ako da, to je to.
|
Hoće, ali HDR je problematičan
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
streaming još gori. uzeo Zapitty i ne razmišljam o video/audio formatu nit titlu... |
Citiraj:
|
Coreelecu/Libreelecu jednostavno ne treba toliko RAM-a i nikad ga neće moći iskoristiti. Možeš ti uzeti i 6 GB, on će vjerojatno koristiti manje od 1 GB.
Govorimo s pretpostavkom da se "tvornički" Android uopće ne koristi, naravno. Trenutna verzija Coreeleca i dalje traži minimum od 1GB i s defaultnim skinom troši oko 700 MB. |
E, to sve vredi za "normalne" korisnike. Imam poznanika kojem je 2 gige postalo premalo na CoreElecu. Napunio Kodi sa skin-ovima, thumbnails-ima i video/audio bazama, igricama.., tak da je sve moguce :)
|
Jasno mi je da za Core Elec dostatno 2gb. Ali mislim na soluciju da se box počne koristiti i za nešto drugo osim CoreElec i što je moguće vjerojatno pa što će onda opet gubiti vrijeme na prodaju tog boxa, pa kupovine novog boxa s 4 gb memorije što je minimum za te boxove s običnim Androidom ako se ide s drugim mogućnostima. A govorimo o razlici od par eura (2/4 gb) kod kupnje tog boxa. A i lakše ga je kasnije prodati s više memorije.
|
Realno sva ta kineska smeća bez L1 certifikacije ćeš teško koristiti za išta drugo osim za CoreElec, a čovjek je tražio stabilan H265 player s USB-a.
|
Koji Media Player kupiti - 2.dio
Citiraj:
Ukratko -ne. Ako zelis box plug n play morat ces dati vise novaca i zaboravi sve ove 96 max, mix, itd boxeve jer su realno svi u defaultu smece sa bilo koliko rama. Ako ces se igrati sa fleshanjem alternativnog sw-a onda imas preporuku kolega za corelec sw i trazis hw koji ga podrzava. Ako zelis plug n play, onda moras uzet neki bolji npr gtking (bar je prije bio dobar) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma nemam, govno crklo pa sad ne gledam niš. U biti gledam na TV-u u dnevnoj s njegovog ugrađenog playera al samo H264. Inače 99% svega gledam u spavaćoj sobi gdje je i bio dotični player. Mada sam i na njemu vrtio H264 pošto je to bila katastrofa ak sam stavio H265 fajl u njega. No htio bi mogućnost gledanja 4K videa pošto imam 4K tv. A ugrađeni player u tom tv-u je gecrk. U biti nekad radi, pa nekad radi, i tako... Zato i bio uzeo android box.
Ak tebi vrti s WiFija, vrtit će i meni sa stika valjda. Još bi najbolje bilo da crkne tv u spavaćoj, al đubre se neda. Novi 65 - 75" bi mi lego ko budali šamar. :D Fala svima, biće šaomi onda. |
Ma sa sticka nemaš greške
Koristio sam Kodi na njemu ali sigurno ima i drugih aplikacija Ako baš hoćeš novi TV u dnevnoj, probaj ovo - https://www.youtube.com/shorts/KA2aKKUE1T0 |
:D :D :D :D
Ma bitno da ima neki player, kakav god. I da mogu skinut HBO max, hoće žena. |
sve identično: usb stick u tv direkt i samo h264 mogu gledat jer je tv iz 2012 (plazma).
na kraju odustao od h265, ali da bi bilo dobro imat nešto u što mogu gurnut h265 i da radi bilo bi poželjno. čekat ću dok ne nestane h264 sadržaja ili ne crkne tv. mislim da će prije ovo prvo lol |
Citiraj:
|
Identično mom slučaju, jedan tv koji čita samo H264 i jedan kome ugrađeni player više ne radi a htjeli bi gledat H265 4K.
|
tak je. nije da želim gledati h265 pošto poto koliko me strah da će se prije ili kasnije desiti da ću nešto htjeti pogledati a dostupno će biti samo x265 verzija.
vjerojatno ću uzeti neku budžet verziju, ali provjerenu da radi sa x265 formatom i to je to. pretpostavljam da jednog dana kada tv crkne da će novi tv to sve podržavat pa će box opet izgubiti svoju funkciju. |
Citiraj:
|
Ja isto tražim player u koji ću uštekati usb s filmom i gledati na tveu. Što preporučate za male novce, do 30 eura? Može i polovno.
|
xiaomi mi box s
|
Citiraj:
|
Polovno ?
|
Polovno idu od 60eura na gore :)
|
Pa novi su 60€
svasta |
Na njuskalu se kreću od 60 do 80 eura :)
|
Ima li tko Homatics Box R Plus?
Trenutno sam na GT King i mijenjao bi ga. Dakle obavezno dual OS i na SD da stavim Coreleec. Pa ako tko ima takvu kombinaciju, slobodno javi dojmove |
Dune verziju? Gdje i po kojoj cijeni ju gledas?
Ima ju kolega, ali ga CoreElec ne zanima pa koristi samo Android i jako je zadovoljan. Na CE forumu je to najhvaljeniji novi box sa S905X4-K certificiranom L1 zastitom na koji se moze instalirati CoreElec. U najnovijoj CoreElec 21-Omega verziji box je osposobljen za prikaz Dolby Vision videa :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:32. |