![]() |
na tcomu? ne vidim pak nigdje tu cifru.
|
1 privitaka
Citiraj:
Ja imam 1000/500 rune+t-com, aktivirano preko t-com aplikacije pod dodatne usluge. |
|
Uglavnom. Bio u T-Com centru, ima već 10 dana. Oni prek kompa stavili "aktivaciju" za 1 Gbit/s i sad u appu stoji već 10 dana "u obradi".
Živo me zanima zašto to tako sporo ide, pa nije vrag da netko iz RUNE-a mora u "centralu" prekopčati port ili nešto? I hoće li naplatiti ovaj period dok je bilo u obradi... |
Jučer mi je RUNE stavio optiku. Ukoliko sam dobro shvatio, nemam neta preko optike dok ne sklopim ugovor sa nekim ISP-om o toj usluzi?
|
Upravo tako.
|
Imas 90 dana da ptpises s nekim inace rune naplacuje tkz penale
|
Zanimljiv slučaj, Provjera dostupnosti na stranica Rune...
Meni bio status "dostupno", nakon toga ugovorio s providerom i dok čekam priključak, naknadno se status promijenio u crveno: Citiraj:
Jel to normalno da im se tako promijeni status ili su nešto zeznuli? |
Kad sam mijenjao operatora uz podizanje brzine na 2 gigabit/s dobio sam mail od Rune-a da su nakon temeljitog proučavanja zaključili da me ne mogu priključiti (imam priključak nekoliko godina). Kad sam ih konačno dobio telefonom rekli su da je greška.
Nisu imali vremena da zamjene ont i obave potrebne prilagodbe u centrali pa su tako odbili operatorov zahtjev. Možda je i u tvom slučaju greška. Svakako zovi dok ih ne dobiješ. |
Citiraj:
Zvao sam već, dvaput obećali da će se javiti povratno nakon provjere i ništa. Odgovora na mailove isto ne dobivam. Broj ugovora imam, poslali mi. Na tel. rekli da je zastario jer je stariji od mjesec dana, ali da će provjeriti. A možda su i kod mene zaključili da iz nekog razloga ne mogu priključiti, ali bi onda bilo fer da tako i jave ili oni ili provider :) |
Nisu imali vremena lol.
Rune u centralama nema univerzalne GPON/XG-PON olt-ove tako da kad se zatraži 2Gbit usluga osim zamjene ont-a kod korisnika moraju odraditi i prespoj na drugi olt. Na distribuciji i kućne instalacije im rade vendori. Pretpostavljam da za pristup centrali vendori nemaju dozvolu nego čekaju nekog Birkhoff-a da se pojavi :) |
Ovi iz Rune su face :)
Provjera dostupnosti ok, zatražen priključak, poslani papiri, sklopljen već i ugovor s providerom. Nakon toga muk više mjeseci i ne javljaju se. Napokon ih uspio dobiti i sad vele nešto u stilu: "Nije bilo dovoljno interesa pa smo stopirali sve radne naloge i na toj lokaciji se do daljnjega neće ništa raditi" :D |
Jesu jer racionalno troše EU novac. Ako sve povuku svaka im čast.
|
http://forum.pcekspert.com/data:imag...BJRU5ErkJggg==
https://i.imgur.com/Aht4EGz.png Sve prošlo bez problema, čekao uključenje malo više od godinu dana. Kada su provukli infrastrukturu, doneli ONT, spojili ga, usluga radi. Kako sam uzeo 2.5/2.5 pričekao sam još mjesec dana, doneli XGS ONT, sve radi bez problema. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:58. |