PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Mall.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=283683)

nub 20.02.2019. 07:05

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3278585)
I sad će taj vraćeni opet netko dobit i tako u krug :)

U Mallu prilikom preuzimanja ti prvo daju paket da pregledaš dal je ambalaža u redu, neotvorena, itd. A onda potpišeš da preuzimaš. I iako si osobno podigao imaš 2 tjedna da vratiš bez razloga, isto kao da si naručio nA daljinu.

Do sad sve što sam pokupio kod njih je bilo u besprijekornoj ambalaži..

Master_Hrc 20.02.2019. 10:00

Citiraj:

Autor Smoki_Gs (Post 3278686)
........

Mislim da je tvoj paket dostavljao Ace Ventura :)))))))))) :D

manletkingio 20.02.2019. 10:58

Napokon su se javili, kažu da proizvod uopće nemaju nigdje na zalihi i samo me zanima zašto su mi onda dopustili narudžbu. Žena na telefonu misli da bi moglo doć ovaj tjedan. Znači ništa od toga.

Pitao sam ih kako dobiti novce natrag, žele da ispunim obrazac i da će u roku od 15 dana se javiti i vratiti novce. Kod njih kad kažu u roku od 15 dana, znači 2 tjedna minimalno.

Ne mogu nikome preporučiti ovu trgovinu. Ako morate kupujte samo pouzećem (naravno, ne ko ja budala) i isključivo proizvode koji su na lageru na centralnom skladištu.

maksimirac 20.02.2019. 11:51

Citiraj:

Autor manletkingio (Post 3278793)
Napokon su se javili, kažu da proizvod uopće nemaju nigdje na zalihi i samo me zanima zašto su mi onda dopustili narudžbu. Žena na telefonu misli da bi moglo doć ovaj tjedan. Znači ništa od toga.

Pitao sam ih kako dobiti novce natrag, žele da ispunim obrazac i da će u roku od 15 dana se javiti i vratiti novce. Kod njih kad kažu u roku od 15 dana, znači 2 tjedna minimalno.

Ne mogu nikome ovo neozbiljno smeće od trgovine preporučiti.

Novce ćeš dobiti i brže od toga vjeruj mi jer sam imao isti slučaj s njima. Meni kad su rekli da dobivaju SSD za tri tjedna i mogu čekati ili povrat novaca. Ja sam čekao i došao je brže od ta tri tjedna. Ali najbolje ti je sve pisanim putem jer se tu moraju očitovati u roku od 15 dana.

manletkingio 20.02.2019. 12:07

Citiraj:

Autor maksimirac (Post 3278804)
Novce ćeš dobiti i brže od toga vjeruj mi jer sam imao isti slučaj s njima. Meni kad su rekli da dobivaju SSD za tri tjedna i mogu čekati ili povrat novaca. Ja sam čekao i došao je brže od ta tri tjedna. Ali najbolje ti je sve pisanim putem jer se tu moraju očitovati u roku od 15 dana.

Meni su se u međuvremenu napokon javili na mail nakon što sam ih zvao i rekao da dolazim u poslovnicu. Ispričavaju se i kaže čovjek da su dobili informaciju da je predviđena dobava artikla od dobavljača danas.
Može ono doć i za 3 tjedna, samo su mi trebali javiti unaprijed čim su saznali da nema ni kod dobavljača na lageru, a ne da ih ja moram spammat s mailovima i pozivima da nešto saznam.

Jbg, tako zarađuju. Šute i nadaju se da će kupac čekat mjesec dana, umjesto da jave da ništa od toga, ali naravno onda kupac traži povrat novaca.

Uglavnom, od sada samo pouzeće u Hrvatskoj. Kartično plaćanje samo kod ozbiljnih trgovina kao Amazon i nekih drugih EU trgovina.

Reedy 20.02.2019. 13:02

Ima li netko možda kakve kupone za Mall.hr? Može u pp, hvala :)

manletkingio 27.02.2019. 17:28

Paket napokon došao nakon 15 dana.
U ponedjeljak sa computerunverse.de naručio grafičku, evo sad došla. Znači 2 dana iz njemačke došla grafička koja je tek izašla prije tjedan dana. Neki dućani u Hrvatskoj koji imaju skladišta u Hrvatskoj ne uspiju dostavit za 2 dana. To vam sve govori o domaćim dućanima.

panasonic 27.02.2019. 17:40

Citiraj:

Autor manletkingio (Post 3281165)
To vam sve govori o domaćim dućanima.

Nemoj trpat u isti koš sve domaće dućane, mall.hr radi drugačije, posluju sa 300 uvoznika i čekanje kod njih je očekivano.
Isto tako imaš hrpu negativnih iskustava na bug.hr s computeruniverse gdje su ljudi čekali i po 30 dana na isporuku.

Tako da, generaliziraš bezveze na osnovu jednog svog iskustva.

Tajl3r 27.02.2019. 21:10

Citiraj:

Autor manletkingio (Post 3281165)
Paket napokon došao nakon 15 dana.
U ponedjeljak sa computerunverse.de naručio grafičku, evo sad došla. Znači 2 dana iz njemačke došla grafička koja je tek izašla prije tjedan dana. Neki dućani u Hrvatskoj koji imaju skladišta u Hrvatskoj ne uspiju dostavit za 2 dana. To vam sve govori o domaćim dućanima.

Kako kod njih ide carina/pdv placa se ili ne i koju si dostavu izabrao na stranici?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pupo 27.02.2019. 21:12

Nema carine, to je EU dućan.

manletkingio 27.02.2019. 21:32

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3281244)
Kako kod njih ide carina/pdv placa se ili ne i koju si dostavu izabrao na stranici?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Plaćaš eventualno samo razliku PDV-a Hrvatske i države iz koje naručuješ. U njemačkoj je PDV 19%, kod nas je 25%. Artikl koji sam kupio je na stranici bio 299 eura, ali na kraju kad sam plaćao u košarici sam platio 317 eura. To je tih 6%. Naprimjer kad sam za Amazon.es (španjolska) nešto naručivao, platio sam 4% više zato jer je u španjolskoj pdv 21%.
Neke stranice kao npr. EVGA.eu već uračunaju u cijenu tvoj lokalni DPV, većina to ne radi. Na amazonu.de i ostalim eu amazonima je ista situacija. Cijena je recimo 350 eura, ali kad ideš platit cijena se poveća za tu razliku PDV-a, ovisi koliki je pdv EU zemlje iz koje naručuješ.
Jedina iznimka ovome je Scan.co.uk koji mi nikad nije naplatio pdv razliku UK i Hrvatske. To je neka greška kod njih, možda su već popravili.

Dostavu sam platio 20 eura preko DHL.
BIla je ako se ne varam još opcija za DPD koja je bila 25 eura. Ja naravno uzeo jeftiniju.

Čak i sa tih 6% i 20 eura dostave došlo me 550kn jeftinije nego da sam kupio tu taj isti artikl. Blago švabama. Dostava je njima besplatna, sve dostavljaju kod njih isti dan i naravno ne plaćaju 25% poreza nego 19%.
Znači švabi je taj isti artikl 830kn jeftiniji nego nama koji kupujemo u Hrvatskoj. Još zarađuju tri puta više.

Tajl3r 27.02.2019. 21:52

Citiraj:

Autor manletkingio (Post 3281256)
Plaćaš eventualno samo razliku PDV-a Hrvatske i države iz koje naručuješ. U njemačkoj je PDV 19%, kod nas je 25%. Artikl koji sam kupio je na stranici bio 299 eura, ali na kraju kad sam plaćao u košarici sam platio 317 eura. To je tih 6%. Naprimjer kad sam za Amazon.es (španjolska) nešto naručivao, platio sam 4% više zato jer je u španjolskoj pdv 21%.
Neke stranice kao npr. EVGA.eu već uračunaju u cijenu tvoj lokalni DPV, većina to ne radi. Na amazonu.de i ostalim eu amazonima je ista situacija. Cijena je recimo 350 eura, ali kad ideš platit cijena se poveća za tu razliku PDV-a, ovisi koliki je pdv EU zemlje iz koje naručuješ.
Jedina iznimka ovome je Scan.co.uk koji mi nikad nije naplatio pdv razliku UK i Hrvatske. To je neka greška kod njih, možda su već popravili.

Dostavu sam platio 20 eura preko DHL.
BIla je ako se ne varam još opcija za DPD koja je bila 25 eura. Ja naravno uzeo jeftiniju.

Čak i sa tih 6% i 20 eura dostave došlo me 550kn jeftinije nego da sam kupio tu taj isti artikl. Blago švabama. Dostava je njima besplatna, sve dostavljaju kod njih isti dan i naravno ne plaćaju 25% poreza nego 19%.
Znači švabi je taj isti artikl 830kn jeftiniji nego nama koji kupujemo u Hrvatskoj. Još zarađuju tri puta više.

:fala::beer:

QuidZz 28.02.2019. 00:31

Ekipa,

trebao bi mi kupon, pa ako netko ima...

Moze i na PP.

Oduzim se vec nekako. :)

Tnx.

Q.

geronimo_2 04.03.2019. 14:33

povrat artikla (AOC C24G1) prosao bez ikakvih problema. povrat love je bio kroz 10ak dana.
:chears:

Alfa_R 04.03.2019. 22:54

Kao i ostali - ja se žalim na brzinu isporuke. Poslali dan prije - drugi dan od narudžbe pa me kurir nije nasao doma pa sam ga morao zicqti da dođe na posao.. :O

Salim se, ne žalim se zbog toga...

Sve 5, kao i svaki put. Očito kad imaju velikih sniženja imaju problema, no kad je normalno onda brzo obrađuju.

xlr 04.03.2019. 22:58

Ostavit ću ovo tu pa... :fiju:

Citiraj:

Poštovani,
mišljenje i iskustva naših kupaca su nam izuzetno bitna jer nam pomažu da poboljšamo svoje prodajne i poslije prodajne usluge.

Pozivamo vas da sudjelujete u dolje navedenoj anketi te na taj način pridonesete poboljšanju kvalitete online prodaje u Hrvatskoj.
Link do ankete: http://bit.ly/misljenje_o_web_trgovcu_32019

NAJLJEPŠA HVALA!
MALL.HR

Smarty 11.03.2019. 11:10

Evo i moje iskustvo.
20.02. su zaprimili moju tastaturu na reklamaciju i u petak (08.03.) sam ih pitao koja je situacija i ovo je odgovor od danas:
"Poštovani,
od strane servisa primili smo informaciju da će artikl danas biti pregledan i biti će riješeno za koji dan.
Hvala Vam na strpljenju i razumijevanju.
Lijepi pozdrav."

Tako da brzina i nije neka vrlina. Sad čemo vidjeti daljnji razvoj događaja

Samo da javim sada sam dobio mail od Mall.hr da je reklamacija završena i da će mi tastatura stići za cca 3 dana

I još jedan update. Tastatura stigla danas i vračena moja stara jer kako slovenac kaže ispravna je.
Tako da iden se obratit Logitechu direktno, sreća pa imam video od kvara :)

mamutarka 14.03.2019. 11:14

a što je problem

maksimirac 14.03.2019. 14:36

Citiraj:

Autor Smarty (Post 3284326)
Evo i moje iskustvo.
20.02. su zaprimili moju tastaturu na reklamaciju i u petak (08.03.) sam ih pitao koja je situacija i ovo je odgovor od danas:
"Poštovani,
od strane servisa primili smo informaciju da će artikl danas biti pregledan i biti će riješeno za koji dan.
Hvala Vam na strpljenju i razumijevanju.
Lijepi pozdrav."

Tako da brzina i nije neka vrlina. Sad čemo vidjeti daljnji razvoj događaja

Samo da javim sada sam dobio mail od Mall.hr da je reklamacija završena i da će mi tastatura stići za cca 3 dana

I još jedan update. Tastatura stigla danas i vračena moja stara jer kako slovenac kaže ispravna je.
Tako da iden se obratit Logitechu direktno, sreća pa imam video od kvara :)

Ti misliš da je netko u mallu tako odlučio? Ljudi su poslali na servis ovlašteni, ljudi rekli ništa nije i ovi vratili. Poprilično sam siguran da mall nema vlastite servisere

Smarty 14.03.2019. 22:00

Zašto tako brzo skačete sa zaključcima?

Problem je jedino ako nešto rikne treba čekat 20+ dana.

Ovo što je odbiven servis nema veze sa mall.hr jer oni za servis za Logitech šaljku u Slo, to sam iznio samo kao info, ne da bi blatio Mall.hr.

Mall je samo internet dučan, nema ni svoje skladište a kamoli servis.

Problem je jedino bio što su mi prvu tastaturu poslali sa razbivenom tipkom i tu sam čekao 2 tjedna da mi zamjene i druga koja je došla tj. ova je malo oštećena (vjerovatno je nekome ispala kad su gravirali HR slova) ali ispravna tako da sam dobio bon 100kn od njih.

Ja se ispričavam ako je nekoga moje iskustvo uvridilo :D

dadoremix 16.03.2019. 21:53

eto i ja pokušao naručit nešto iz mall al odustal

htio naručit žilete fusion 5 .. za sebe i venus za ženu
i naravno da naletio na neke ne logične stvari
meni žilete mogu doč več 21, sa time da sam birao jeftiniju opciju 20kn .. dostava kada njima paše
opet me za drugi artikl pita .. venus .. i opet ja kliknem bilo kada
al vidim TOTAL iznos raste, i tretira se ko posebno naručeno
pa da plačam 20kn za svaki proizvod poštarinu
Zašto oni nebi to zajedno poslali ?

Logika mi veli, pošto su internet prodaja, i lager nemaju .. prosljede svojim dobavljačima i neka oni šalju
a tu su onda očito u igri 2 dobavljača i zato 2x poštarina ili ?

btw gdje vi kupujete žilete ? ebay ?
imam i braun seriju 7.. al ima dana kada se zapustim i onda samo žilet tu ima posla.

Pupo 16.03.2019. 21:57

Pa označi opciju da želiš da ti bude isporučeno kao jedan paket, kada bude sve dostupno.

Ne brijem se, samo skraćujem s mašinicom za šišanje. Nisam se brijao više od godine dana.

nub 16.03.2019. 23:26

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3285777)

btw gdje vi kupujete žilete ? ebay ?
imam i braun seriju 7.. al ima dana kada se zapustim i onda samo žilet tu ima posla.

Kupiš lijepo safety razor, ilitiga klasičan brijač i onda kupuj žilete od kud god. Čak i kod nas u dučanima obični gillette žileti koštaju valjda max kunu dve po komadu, a briju bolje od bilo kakvih igračkica s 5 žileta :)

S neta još jeftinije u nekom većem pakiranju.

xlr 18.03.2019. 13:47

Jesu oni to maknuli google pay kao nacin placanja ili sam nesto krivo kliknuo? Prije par mj sam imao tu opciju placanja i radila je ko grom.

dart_tom 19.03.2019. 19:29

u petak narucio popodne AOC LED monitor Q3279VWFD8
danas ujtro u 9 dostavljen,sve uredno,placen pouzecem
najeftiniji u hr
ja zadovoljan :chears:

Interpol 20.03.2019. 10:23

Naručio jučer, maloprije dobio poruku da je spremno za preuzimanje. Ugodno iznenađen brzinom

nub 20.03.2019. 10:43

Uzeo od njih monitor i volan. Cijene su bile najniže tad u HR, a i EU. Pokupio osobno oba puta. Prvo dali da provjerim kutiju dal ima oštećenja, onda da potpišem da sam preuzeo uz napomenu da mogu vratit unutar prva dva tjedna ako mi ne odgovara. (To je obično praksa samo kod kupovine na daljinu kod ostalih).

Sve pet za sad. Sva sreća nisam imao još priliku reklamirat nešto, tako da to ne mogu komentirat.

Mirkopoter 21.03.2019. 00:12

Citiraj:

Autor nub (Post 3286650)
(To je obično praksa samo kod kupovine na daljinu kod ostalih).

Kod njih je sve na daljinu jer ti tehnički kupiš uređaj na daljinu - webshop, a pokupiš ga kod njih. Nije bitno je li došao poštom ili si otišao kod njega, bitno je da si preko WS-a naručio.

nub 21.03.2019. 06:44

Naručio preko webshopa, ali platio i pokupio osobno. Ak je tak super, al nisam to primijetio u drugim snopovima gdje sam napravio istu stvar :)

Pupo 21.03.2019. 08:05

Zakonski je tako, odnosno to isto spada pod kupnju na daljinu tako da koliko god ne htjeli neki shopovi to napraviti, moraju.

Ja sam isto uzeo neke stvari u mall-u nekidan. Naručio, stigla poruka kada su rekli da će biti spremno, preuzeo. Sve 5.

Moram priznat da u zadnje vrijeme uzimam samo tamo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:29.