PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Dayz (Arma 2 mod) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233631)

rkz93 14.03.2013. 14:43

ma ja sam mislio da se Arma 2 mora imati iz nekakvih marketinških razloga :D kao ono moraš kupit Armu 2 pa tek onda OA za dayz, no dobro to me i zanimalo dakle dayz treba i Armu 2 da radi
ispričavam se noob sam ali nisi morao tako odgovorit da sam cmizdravac heh

gnomisa 14.03.2013. 15:12

Citiraj:

Autor rkz93 (Post 2358085)
ma ja sam mislio da se Arma 2 mora imati iz nekakvih marketinških razloga :D kao ono moraš kupit Armu 2 pa tek onda OA za dayz, no dobro to me i zanimalo dakle dayz treba i Armu 2 da radi
ispričavam se noob sam ali nisi morao tako odgovorit da sam cmizdravac heh

To ti je kao u vicu o malom Ivici koji se rugao drugoj djeci da plaču...tragikomedija...

rkz93 14.03.2013. 15:25

ne znam gdje sam pogriješio samo sam lijepo pitao pitanje i očekivao sam kvalitetan odgovor koliko god pitanje glupo bilo, valjda zato i postoji forum gdje možeš od pametnijih ljudi saznat nešto što ti nije jasno :/

zwer 24.03.2013. 18:01

http://www.youtube.com/watch?v=OYyNa...ature=youtu.be

Zadnji build, prezentacija sa PAX Easta.

Summary:
https://docs.google.com/document/d/1...eview?sle=true

Bomba. :D

Ali da, kao sto smo predviđali početkom zime... šanse da ovo bude relativno završena igra su male sve do kraja ove godine. Tek krajem bi trebalo bit popeglano gotovo sve, UI, inventory, auti, weaponi, health/blood/disease, mapa, itd.

hammer_of_thor 25.03.2013. 11:48

Inventory ako bude imalo sličan ovome što prikazuju bit će katastrofa.

IMHO trenutni inventory je savršen kad se navikneš na njega.

A za ovaj dio Q&A nemam riječi, pitanja postavljaju debili koji očito nisu vidjeli nijedan dev blog pa ispaljuju glupa pitanja koja su već prije odgovorena.
A nitko da bi pitao zašto skiva informacije o private hiveovima k'o zmija noge.

Živio nama mod još 100 godina.

:D

Rista 26.03.2013. 15:09

Standalone ce biti mrak :goood: Koga briga za private hiveove? Za sve koji su navikli igrat Armu sa zombijima, fala bogu tu je sad Arma 3. U svakom slucaju kad standalone na launchu izadje bez vozila, bit ce komicno gledati butthurt ekipu koja je navikla imati na raspolaganju minimalno 3 ATVa i 2 choppera u svakom trenutku :D

PointDexter 26.03.2013. 17:51

Citiraj:

Autor Rista (Post 2366427)
Koga briga za private hiveove?

Vjerojatno nikoga do trena kada server ne bude haknut i onda shvate da na public hiveu nema rollbacka.

hammer_of_thor 30.03.2013. 14:41

Citiraj:

Autor Rista (Post 2366427)
Standalone ce biti mrak :goood: Koga briga za private hiveove? Za sve koji su navikli igrat Armu sa zombijima, fala bogu tu je sad Arma 3. U svakom slucaju kad standalone na launchu izadje bez vozila, bit ce komicno gledati butthurt ekipu koja je navikla imati na raspolaganju minimalno 3 ATVa i 2 choppera u svakom trenutku :D

Koga?
Vjerovatno 90% igrača koji još igraju, a više ih je od igrača koji su igrali za vrijeme publica.

Ne znam šta si ti toliko napao na ta vozila? :stoopid:
Kao da su private hiveovi driving simulatori...

A šta će tek biti kad prođe initial release pa uvedu vozila, i uvedu mehanike gradnje, pa budeš mogao napraviti vlastiti auto od malo scrapa, enginea, točkova i stakla, pa po serverima ekipa bude imala tisuće auta. :fiju:

Rista 30.03.2013. 15:13

Igraca koji igraju mod, da. Prilicno je jasno da rocket na privatne hiveove gleda kao na nuzno zlo. Ukoliko nova arhitektura bude uspjesna po pitanju minimiziranja cheatera, privatni hiveovi ce nedostajati samo onima koji zele igrat sa milijun vozila i 47 baraka na mapi. Naravno, wallhack, aimbot, esp cheatera ce biti k'o u prici ali opet, ima ih i sada i na privatnim hiveovima.

A za mehaniku gradnje, sumnjam da je pod Mad Max stil customizacije vozila rocket mislio da ces moci napraviti auto iz nicega prakticki :) Sigurno ne bude po tisucu vozila na serverima.

Halos 30.03.2013. 18:04

Uzeo sam AO, skidam dayz, i idem igrati :) .

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2368945)
Sretno :)

Očekuj sate i dane frustracija dok se ne navikneš na engine, na mapu, pa dok pogineš i izgubiš sve zbog glitcha.

Ali kad to savladaš, čeka te iskustvo kako nikad nisi doživio u igri. :)
Adrenalin kad počne strujati po venama, srce u grlu i tuče 150/min...

U biti sam igrao one Dynamic Zombie sandbox servere na armi free...i poludio sam u biti, pogledao par youtube gameplaya za dayZ i to je to sad :D .

hammer_of_thor 30.03.2013. 18:46

Citiraj:

Autor Rista (Post 2368848)
Igraca koji igraju mod, da. Prilicno je jasno da rocket na privatne hiveove gleda kao na nuzno zlo. Ukoliko nova arhitektura bude uspjesna po pitanju minimiziranja cheatera, privatni hiveovi ce nedostajati samo onima koji zele igrat sa milijun vozila i 47 baraka na mapi. Naravno, wallhack, aimbot, esp cheatera ce biti k'o u prici ali opet, ima ih i sada i na privatnim hiveovima.

A za mehaniku gradnje, sumnjam da je pod Mad Max stil customizacije vozila rocket mislio da ces moci napraviti auto iz nicega prakticki :) Sigurno ne bude po tisucu vozila na serverima.

Ja uopće ne sumnjam da će nova arhitektura servera biti uspješna u eliminaciji cheatera, ipak će server odlučivati što se može a što ne, i tu nema problema, OK na stranu client side cheatovi to se vjerovatno nikad neće iskorijeniti ali bar neće biti mass teleporta, gangam skakanja, izvlačenja sidearma i pucanja u glavu itd...

No privetni hiveovi su davno prestali biti mjesto gdje će igrači pokušati pobječi od cheatera, a postali su nešto puno više. Ubacivanje drugih oružja, bolji balans, bolji nadzor itd.

A što se tiće mehanike gradnje, nikad neznaš, vidiš da ni oni sami ne znaju što žele i kako će biti, a ako teže nekom zombie simulatoru, mislim da možemo komotno očekivati i slaganje auta... :)

Citiraj:

Autor Halos (Post 2368925)
Uzeo sam AO, skidam dayz, i idem igrati :) .

Sretno :)

Očekuj sate i dane frustracija dok se ne navikneš na engine, na mapu, pa dok pogineš i izgubiš sve zbog glitcha.

Ali kad to savladaš, čeka te iskustvo kako nikad nisi doživio u igri. :)
Adrenalin kad počne strujati po venama, srce u grlu i tuče 150/min...

sYsT3m 18.04.2013. 10:55

jel pere jos tko to uopce il se ceka standalone?

evo ja pucam s svojom ekipom na jednom njemackom hivu...

:D

hammer_of_thor 18.04.2013. 13:00

Svakodnevno :)

A standalone uopće ne iščekujem dok imamo ovako savršeni mod.

Moji "uradci", vratolomije na našem Taviana serveru:

(720p)

:)

hammer_of_thor 23.04.2013. 00:08

Ja i moja vjerna Lapua .308 protiv heli squada od troje :)
Pilot je najgore prošao :D

kameni_zg 26.04.2013. 17:17

Ekipa dal igrate na nekom serveru više vas da se pridružim? Vidio sam par balkanskih servera kao ali nema nikad vise od 2-4 igrača.

intel freak 26.04.2013. 20:28

kameni_zg o čemu pričaš čovječe božji

evo balkna servera "5.153.8.199:3340" manje više stalno po 20 igrača...

ne znam ako se smije link staviti ako ne neka admin obriše evo

http://www.gametracker.com/server_in...53.8.199:3340/

pogledajte posjećenost desno

kameni_zg 26.04.2013. 21:51

Očito je da nisma znao za taj server, haha, hvala ti za ip. Vidimo se u igri?? Moj nick je sličan kao ovdje, Kameni.

prileee 28.04.2013. 20:50

Moga bi i ja provat koji đir na tom balkan serveru, inace perem na mydayz njemackim serverima za koje se treba whitelistat (#1, #2, #11).

Kakav je server, ch? 3.lice? spawn oprema ikakva?

kameni_zg 28.04.2013. 21:35

Ima trece lice ali meni barem dosta lagga na tom serveru, imam ogromne fps dropove, probao sam na drugim serverima sve normalno... :S

intel freak 29.04.2013. 00:11

da trece lice je ja nisam imao problema sa fps padovima
prileee nemaš što izgubit osim 10 minuta polukni sa server ako ti se dopadne igraj ako ne ne ;)

sYsT3m 29.04.2013. 09:13

jel server vrti original verziju ili je sve krekano ko i inace na balkanu?

zwer 29.04.2013. 10:53

Ima netko neki Origins server za preporuku? Isprobao sam 3 sa squadom, sva tri pate od masnih desync problema. Vozim vozilo, druga dvojica me vide kako prolazim kroz zgrade ili stojim na mjestu. Nakon par kilometara ih tolko desynca da stoje i ne mogu nista napraviti, ili se switchaju iz jedne pozicije u drugu.

Nije problem ako se treba whitelistat, samo nam se ne da igrat više tako da 50% vremena provodimo relogirajući se i čekajući da se glupi desync riješi.

prileee 29.04.2013. 14:11

http://mydayz.de/en/hive/#whitelist

Necto 29.04.2013. 16:31

prile, MyDayZ nema Origins servere ;)

PointDexter 14.05.2013. 19:22

http://dayzdev.tumblr.com/
Jel koga više briga za ove vlogove? :D

zwer 14.05.2013. 19:46

Mislim da sve boli k...c vec od silnog kokodakanja o igri, ili mlate BP/Origins/vulgaris DayZ, ili cekaju SA ko cigo napolitanke dok mlate neku drugu igru. :D

zwer 21.05.2013. 11:58

Flash news: Dean Hall (rocket2guns) se popeo na ku..ev summit Mt. Everesta, sad taman silazi dole. Praise the lord-ah :D

Go Standalone :chears: :D

PointDexter 21.05.2013. 12:34

Citiraj:

Autor zwer (Post 2399000)
Flash news: Dean Hall (rocket2guns) se popeo na ku..ev summit Mt. Everesta, sad taman silazi dole. Praise the lord-ah :D

Go Standalone :chears: :D

Ako pratiš shoshoa (aka. The Russian Sniper) na YT, u videu od prije par dana je spomenuo da je razgovarao sa članom tima koji razvija Standalone. I prema njegovu mišljenju Standalone neće biti vani prije 12. mjeseca. Naravno, to je sve neslužbeno.

EDIT: imamo isti broj postova spameru :D

zwer 21.05.2013. 13:40

Više neamo :D :beer:

Kolko sam ja shvatio, da, SA neće u release tako brzo, ali će biti playable alpha za testiranja i slično... uskoro (TM). Pa sad živi bili... Rocket se za tjedan vraća na posao, valjda će ih išamarat tamo i pogurat to malo, ak smo do sad igrali ovo bugovito govance od DayZa skupa sa još bugovitijim modovima (volim ih sve unatoč bugovima!), možemo i SA alphu:fiju: :chears:

hammer_of_thor 22.05.2013. 07:29

Alphu će dobiti samo steameri i YouTubeeri, Lewis, Frankie, Lirik, Sacriel i slični.
Obični smrtnici vjerovatno neće prismrditi ni beti.

Prije zime ništa.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:22.