![]() |
Citiraj:
a dobre performanse nisu vise mjerodavne (izmedju low i mid enda) posto se moze igrati u pristojnim detaljima na vecini grafickih danas Citiraj:
HD6750/6770 low end HD6790/6850/6870 mid end HD6950/6970/6990 high end ima vise smisla nego nazivati 7750/7770 mainstreamom (sta god "mainstream" i "enthusiast" marketinski monickeri znacili) |
Entry level može biti eventualno HD6450.
I kako si to zamislio ubacit HD6790 uz HD6800? Kao što sam rekao pobrkao si lončiće. A koliko vidim ova rasprava ne vodi nikuda niti ima ikakva smisla stoga EOD od mene. :) |
Mislim da ti je Wolv sve rekao i točno opisao kako se i prema čemu se ta klasifikacija provodi. Što se tiče komentara na izmšljanju segmenata, odnosno marketinških floskula, ovaj termin "entry level" ili ti ga "bitno je da kartica samo radi" po meni spada u istu tu kategoriju.
|
Je li se zna kada bi trebale izaci 7850/7870 ?
|
Za otprilike dva tjedna. Tako barem charlie kaže
|
Jedva cekam recenziju 7870 na HardOCP. Po njima je vec 7770 u rangu sa 560ti. Bas me zanima s cime ce 7870 bit u rangu...Postali su presmijesni sa AMDom..
|
Zato što ustvari igraju igre, a ne vrte benchmarke?
|
Nemoj samo gledat slikice, procitaj kaj pise, pogotovo u zakljuccima. Jod recenzije od Bulldozdrea, AMD HardOcp Texas gaming exp, tona gluposti u recenzijama...
sry na OT... |
Dobro, i?
Kao da nema sajtova koji favoriziraju nvidiju/intel/nekog trećeg... |
HardOCP je daleko od bilo kakve objektivnosti u bilo čemu tako da ne znam o čemu se tu priča i usput spama tema...ako imate link na test zaljepite ga i bog...
|
|
Radeon HD7750 je dobavljiv, cijena ne baš popularna ali tako je to u početku.
|
http://www.tomshardware.com/news/AMD...irn,14747.html
Citiraj:
|
Nekako su neodlučni s tim cijenama HD 7770
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=hd+7770 1500 kuna? :roller: EDIT: Evo i HD 7750 - http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=hd+7750 |
Ne znam čemu isčuđavanje cijenama 7770 i 7750. Pa nisu niti 5700 kartice bile jeftinije nakon launcha. Pasti će cijene, a za sada je isplativije ubosti 68xx dok ih još ima:fiju:
|
http://youtu.be/jmHRmRgyGBU evo leak
|
Citiraj:
|
A čuj, uvjek je bilo jeftinijih i skupljih dućana, ali i brendova.
BTW, sad ima 7770 po 1200 kn.... Kažem ja, cijena će brzo pasti na oko 1000 kn i manje |
Da, vidio sam maloprije. Danas je lagano krenulo. Osobno me trenutno više interesiraju HD 7850 i HD 7870. Trebala bi me koja za test dopasti sljedeći tjedan, can't wait!
|
Oće doć ova zvjerčica kod nas u roku tjedan-dva?
|
Hoce vjerojatno cak i brze ali ak vec osnovni modeli kostaju koliko kostaju ova bu jos vise (20$ = 20 eura = 150 do 200kn ).
Nemaju te grafe nikakvog smisla po tim cijenama. gtx 560 je od 12x0kn a u 1080p je 20% od ref. modela a nije ni da se neda klokat ili da je vruca ili da bas tak puno trosi. gtx 560ti koje su dobrih 35% brze idu od 1370kn i to jos Windforce hladnjak, bar po Nabavi. Best buy ak je istina.. |
Citiraj:
|
Bogati, kak 7700 serija može bit low end? Po tome u low end spada HD6850/6870...
|
Citiraj:
|
Uspila im je pomutnja sa brojevima i sad većina uspoređuje kartice različitih razreda :). Bravo za AMD marketing.
|
Vec postoji rasprava u koji segment spada ta kartica (na prosloj tako i na ovoj stranici). Mainstream, low-end sigurno nije.
|
Ja bi rekao ovako:
79xx high end/enthusiast 78xx viši mainstream 77xx niži mainstream buduće 76xx i slabije (rebrand turks i caicos) je low end/entry level |
sta znaci mainstream?
ionako se sve proizvodi u milijun komada i primjeraka, tako da ako ces uzimati doslovno znacenje te rijeci, sve kartice koje se danas proizvode su mainstream osim odredjenih "deluxe" i "collectors edition" primjeraka. mainstream i enthusiast su 2 marketinska pojma koja nemaju veze sa vezom. |
e jebiga sad
Ako ćemo ići filozofirati, onda bi mainstream bio ono na što otpada najveći dio tržišnog udjela. A na nartice od 1000-1500 kuna otpada sigurno veći dio tržišnog udjela nego na kartice od 3000 kn. Nema veze što se i jedne i druge štancaju u milijunima. Pa i mercedes/BMW se proizvodi u milijunima, pa ga nećeš strpati u istu klasu kao nekog golfa ili astru ili punta Ali sad smo već malo :offtopic: |
najvise trzisnog udjela otpada na low end/mobility kartice
na njima ati/nvidia/intel i obrcu najvece novce (zato i ima toliko tih low end modela a samo nekoliko mid i high end) samo kazem da "mainstream" ne znaci nista, tj da se ne moze koristiti kao pojam za odredjivanje klase neke kartice. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:42. |