![]() |
Nokie ti imaju nokia maps i nokia drive, maps je klasična aplikacija s mapama i point of iterests i tako to, drive ti je besplatna glasovna navigacija (s hrvatskim glasom), po meni fenomenalna, lako moguće najbolja navigacija na mobu, odmah na početku te pita koje karte želiš skinuti na mob, rh ima oko 100mb i nema potrebe se više spajati na net, sve je na mobu. jedina mana je nemogućnost mijenjanja rute ali šuška se da će to doći sa updejtom. ja osobno više ne vidim razloga zašto bi netko kupio gps navigaciju uz ovakvu aplikaciju...
|
Nemojte kupovati novije uredjaje WP7 ide uskoro 8. A mozes skinuti nokia maps kao apk i sideload ju, develop lagano bezbolno bez roota.
|
Citiraj:
|
Dva razloga zašto sam ja išao na lumiu 710 a ne čekao 8micu: cijena - početni uređaji će vjerojatno biti daleko skuplji a drugi je vrijeme čekanja, znači kod nas ih u ponudi možeš očekivati oko 4-5 mjeseca (toliko je lumijama trebalo da dođu), a ja fakat nemam toliko strpljivosti sa gadgetima. :P :P
|
Citiraj:
hvala |
Citiraj:
BTW,povukli whatsapp s marketplacea....neki vele zbog sigurnosti,ja velim jer nije radio ono za što je namjenjen :D |
Apps sa 7mice će raditi na 8mici, jedino ne i kontra, tako da ne vidim razloga da i dalje ne razvijaju za 7micu u dogledno vrijeme. a sve i da prestanu odmah sada odmah sa razvojem, pa imaš 100000 appsa na marketplejsu, mislim da je to sasvim dosta...
|
Mah svi potrebni apps su vec tu, a sto se tice wp7.8 svi ce uredjaji dobit (direktno MS salje ne operatori). A 7.8 pored start screena ne daje puno vise znaci pogodnost boljih intergracija te ie10 ne dobijamo. Naravno ja sam zadaovoljan stim kako kome :D, ja ne vidim razlog da se predje na nokiu ako imas 1st gen dev.
|
E taj dio me malo smeta, razumijem sve što su rekli o tome zašto nećemo dobiti wp8, ali da nisu mogli ubaciti ie10 i integraciju skypea, e to me boli. skype je obećan još otkad sam nabavio optimusa 7, a to je bilo mjesec dana nakon izlaska, i što smo dobili? mrtvu aplikaciju koja ne može primiti poziv???! osobno koristim tango na mobu jer je skype za odvesti iza štale i ustrijeliti...
|
Pomoc!
Bok ljudi, zanima me ako netko od vas zna kako da udem u skydrive ako ne znam koji mejl mi trazi i koja mi je lozinka? Drugim nacinom ne mogu izbrisati te slike jel? Molim vas pomognite jer mi to nikako nije jasno!
|
Pozz ljudi nisam dugo postao ;) Ovako nabavio sam prije par dana u t-mobileu lumiu 610 pa imam neka pitanja.
1.Postoji li način da se ona jailbreaka? Jer su dosta skupe neke aplikacije i igre(40-60kn). 2.Dali ima ta nokia mogučnost da se preko 3.5 bananice spoji na tv? Imam doma od 5800xm taj kabl pa me zanima dali se to može? 3.Zašto mi se disconecta wifi kad zaključam mob i nediram ga 2-3 minute? To je odkako sam napravio update na 7.10.8773.98,WiFi dok mi je mob zaključan i nije na punjaču meni se WiFi disconecta a kada je na punjaču onda je konstantno spojen,a ja želim dok je bez punjača da je konstantno spojen. 4.Kako da imam na facebook chatu znak mobitela ako sam preko njega prijavljen? 5.Meni je konstantno zelena točkica(online) a ja želim umjesto te točkice imati mobitel,na iPhoneu tako imam no na lumiji nemam. ovako mi je sada http://www.bug.hr/_cache/44d0a2da8c0...12696021a3.jpg a želim ovako http://www.bug.hr/_cache/30c3422e1b6...77c4c996ec.jpg 6.Zašto mi se konstantno FB Chat disconecta? I kasne mi dosta poruke koje primim na facebooku.(uključio sam u postavkama Facebook Chat). 7.Imam karticu na pretplatu s FLAT internetom i sada me zanima kako da dobijem brzine HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps,točnije kako da HSDPA ili HSUPA upalim? 8.I kako se može praviti Print screean na telefonu? Ono isto što mogu na iPhoneu kad kliknem power i home button. |
1. Moguce je posjeti forum xda.
2. Ne 3. Ne znam na optimusu nemam tog problema. 4,5,6,7 Ne koristim FB ne bih znao. 8. Koliko znam trebas instalirati dodatni program jer WP7 sam po sebi to ne podrzava. |
Citiraj:
edit Nemogu nikako naći na forumu(XDA) kako da ju otključam da imam free app,ako nekom nije problem neka posta link bio bih jako zahvalan. |
Na androidu ima opcija da se wifi odspoji ako se ekran ugasi, pogledaj možda ima i kod tebe taka opcija
Edit: izgleda da je na svim WP mobovima da se gasi wifi kad se ekran ugasi |
Citiraj:
Znači onda ništa od toga da mi wifi radi kako spada,ali mi nije jasno dok je na punjaču radi dok je ekran isključen a kad ga odspojim s punjača 0 bodova. |
Mozda ti battery saver ako je uključen gasi wifi.
|
1.Neznam
2.Windows Phone ne podržava video out 3.Wifi ti ide na standby nakon nekog vremena, ako želiš biti stalno connectan upali podatkovni promet (3g), primjetio sam da tako puno brže stižu im poruke. 4,5. WP je za razliku od ios-a stalno online ako uključiš, tako da dok si avaliable će ti biti zeleni kružić kao da si na fb stranici, na iosu to očito drukčije funkcionira. 6. Poruke će ti kasniti kad ti je mob na standby-u, jer nije cijelo vrijeme na netu već povremeno provjerava i synca. ne kužim kako misliš disconecta, jednom kad staviš avaliable treba ostati konektiran... 7. HSPA možeš dobiti ako ti je namješten pod top speeds 3g i ako si u području pokrivenim jačom mrežom. npr ja u rijeci to hvatam samo na nekim mjestima, do sad u centru grada i u tower centru u rijeci, samo što ja imam 710 pa je prijem moguće različit... 8. koliko ja znam lockan wp ne podržava tu funkciju. eto tako :) |
Citiraj:
|
Pritisni Home i Power tipku pa ćeš imati screenshot.
|
Citiraj:
Koliko znam to je na iPhoneu(imam ga pa znam) |
I na Androidima jer je to ICS default.
|
Aha, ali ovo je tema o windows phoneu??:wtf2:
|
Citiraj:
Trenutno nema mogućnosti screenshota out-of-the-box, već se mora develop-unlockati mobitel da se instalira screencapture V3 aplikacija. Imaš i na ovom linku "3 načina za napraviti screenshot". |
Citiraj:
Samsung na tržište uskoro (Q4/12) izbacuje nekoliko WP8 modela. I konačno će doći modeli koji su hardverski slični droidima. Jači model, Odyssey, bi trebao hadverski biti jednak američkoj verziji SGS3! http://www.sammobile.com/2012/08/20/...indows-phones/ |
Hmmm, ovaj gore komentar savršeno opisuje trenutačno stanje na tržištu i zašto windows phone momentalno ne uspijeva. ljudima je u glavama uvriježeno mišljenje da je brutalno jak hardware jedini način da se dobije odličan mob. iako to jeste istina sa androidom koji laga i na najjačim modelima, windows phone je savršeno optimiziran te čak ni na najslabijim modelima nema problema kao android. tek kada ljudi shvate da je jedan galaxy s3 u biti brutalan overkill i da im quad core na mobitelu uopće ne treba, tek tada će se vidjeti koliko je microsoftov pristup bio pametniji...
|
Citiraj:
Jel zna netko, jel izašao koji wp8 telefon? Cijena? |
5.9 je predstavljanje, bar tako mislim. Nesto sam cita, vise ne znam sta je tocno, sta nije.
|
Citiraj:
Više ćemo saznati na eventu 5.09. |
Danas sam bio u city centru one u vipu i prvi put probam wp7 na n710
Nakon toga naravno sgs3,one X i neki sony. Nokia je ostavila najbolji dojam iako najjeftiniji mob. Baš mi krivo što sad ne kupujem mob. 1700kn u bonbon. Bestbuy po meni |
Evo dobre vijesti, čini se kako microsoft ne namjerava u 7.8 staviti samo start screen, tako da ispituju ljude koje od opcija žele sa updejtom
http://windowsphone.uservoice.com/fo...e-7-8-features- loša vijest je da ako sada to pitaju onda 7.8 nije ni blizu izdavanja, ali vidit ćemo. ja da dobijem voip integraciju, ie10 i još koju boju za tilese bio bi sretno prase :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:53. |