![]() |
život je puno ljepši čim se prestanu gledati temperature :D
sjećam se kako sam pred nekih 5-6 godina imao samurize na desktopu koji mi je uredno prikazivao i grafirao sve napone i temperature, pa me konstantno mučilo zašto mi je 12V linija pala na 11.9V ili zašto je procesor ovaj tjedan stupanj topliji nego prošli. ako radi - sve je u redu. nego, da ne offtopičarim, kad se očekuju Z68 ploče kod nas? |
pa trebale bi izaći oko 8-og svibnja, dakle kod nas bi ih moglo biti sredinom idućeg mjeseca.
|
Citiraj:
|
Osvanule Z68 ploče od asroka na njihovoj stranici.
http://www.asrock.com/mb/index.asp ikstrim četiri |
Citiraj:
ma ja brijem da cu morati uzet nek icooler, sto prije, daj mi molim te reci koji koristis na svom 2500k? tnx |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
http://www.hardocp.com/article/2011/..._trifire_redux
GTX 580 3 Way SLI vs 6990+6970 . Prvo su napravili review na 3.6ghz Bloomifeldu a nakon toga su napravili redux jer je puno forumasa zahtjevalo testove na SB platformi zbog moguceg bottlenecka. Uglavnom zanimljivio. Kad izade LGA2011 i ploce sa 3 x16PCIe propusnosti bit ce jos znaimljivije. p.s. nisam znao gdje ovo stavit pa sam stavio tu |
Koji Sandy Bridge je u rangu i7 920/930? I dali ima otključan množitelj? Dali ima dvojezgrenih desktop Sandy Bridge procesora? Hvala.
|
2500k je kad se sve zbroji i oduzme u tom rangu bez obizra sto nema HT. Mislim da je i brzi kad se 24/7 OC uzme u obzir. Ima dvojezrenih ali nisu otkljucani.
|
Citiraj:
|
U tom je rangu kad uzmes sve u obzir. Za igranje je sigurno brzi, bar sa gtx580. Po meni nema nikakvog razloga da polovni 920/930 budu skuplji od 2500k. Prednost su dobro opremljene jeftine ploce pa je zajedno isplativo.
|
Citiraj:
Kad se uzme u obzir prilično jednostavno overclockanje (K modeli) razlika je i veća u odnosu na starije generacije. |
A tehnički zašto je Sandy toliko brži od Nehalema starih? Zar je moguće da je arhitektura drastično napredovala? Što je sa AVX instrukcijama i gdje se one koriste?
|
Da li se ocekuju novi procevi u buducnosti ili ide opet nova serija proceva+cipset?
|
Ljudi redovito pune temu sa novostima o Intelovim chipsetima i procesorima i stalno stavljaju linkove sa novostima. Malo pogledaj prije nego sto pitas jer ispada da se ljudi trude bezveze.
Ovo pitanje iznad isto, pun Internet recenzija i u svakoj je opisana struktura SB i detaljne tablice sa rezultatima gdje se sve vidi. |
Da se nadovežem na raspravu od jučer....po testovima su svi "stari" i7 8xx i 9xx clockani na 4Ghz+ brži ili isti kao i5 2500(k) na stocku...zaključak: oni se svi mogu smjestiti negdje između 2500 i 2500k osim u multithreaded aplikacijama gdje su ipak stari nešto bolji zbog HT-a.
Ovo je dobar review po tom pitanju http://www.overclockersclub.com/revi..._corei5_2500k/ |
Jel netko kupovao u Protisu ploče i gledam imaju definitivno najniže cijene pa me zanima jel postoji razlog ili su jednostavno najjeftiniji. Doduse morao bih im prvo izvrsiti uplatu i da mi dodje za Osijek 3 dana.Jel su oni ok?
|
jesu, savrseno ok...kupovo sam tamo xxx puta
|
Super hvala.Jos da svoje komponente prodam i presao bih na 1155:))
|
HG Spot 2500k 1430kn ima ih u Utrinama par kom ali samo za kesh
|
Nemogu dok svoje neprodam nista:(
NIje mi to hica, ali eto prodajem... |
|
cini se dobra vidio sam je i prije, ali steta sta nema barem podrsku za crossfire i sli...tek ona extreme ima 3xPCIE slota
zar nebi bilo logicnije da extreme ima 3, Pro da ima 2, a matx da ima 1... |
A vidite da se na toj pro3 štedilo ni PCB nije puni atx 30.5x24.5 nego 21cm.
|
Stedilo se tu puno u odnosu na p67 pro3.
|
i mene je malo začudila cijena, ali s obzirom na ponuđeno mislim da je ok. kao što MAGARAC reče, puno se štedilo u odnosu na P67 inačicu. čini mi se da su u Asrocku išli na šemu da će Pro3 i Pro3-M biti taj srednji, budžet, segment i da će ljudi birati po principu "trebam veću ploču, trebam manju ploču", dok će Extreme4 model biti iz višeg segmenta. možda smatraju da nema ni potrebe pored tolikog broja P67 ploča gdje će entuzijasti naći svoje mjesto. iako mi to ne drži vodu pošto bi Z68 trebao biti napredniji i sa više fičura u odnosu na P/H serije. možda još kasnije bude i neka Extreme6 verzija. mene će najviše zanimati cijena Extreme4 verzije. hoće li, prema najavi, biti skuplja od "sestrične" sa P67 chipsetom
|
samo jedna ploča u Asusovom Z68 lineupu :stoopid:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:47. |