PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Digitalni zemaljski prijemnici (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=173445)

Dottore 05.10.2010. 16:04

Vrbik? Gdje je to?
Imam HD reciver Nytrobox 4004T USB. Umalo sam i zaboravio da ne lovim HD Promo niti Nova HD

snorky_vk 05.10.2010. 16:56

Citiraj:

Autor tutix (Post 1746650)
Ajmo brzo, gdje mogu u Zagrebu kupit SCART -> 3xRCA (iliti chinch) odmah sad odmah :)? Nemaju u CATV u Adžijinoj.

čipoteku probaj.....

imam i ja pitanje.jel ima netko s područja miroševca u zg, tj. uz miroševečku cestu ? dal hvatate dig. signal od z1,otv-a.....

Dottore 05.10.2010. 17:08

Ne postoje jos digitalna za otv i z1. Barem zivim blizu.

rendula 05.10.2010. 17:32

Citiraj:

Autor Dottore (Post 1746705)
Ne postoje jos digitalna za otv i z1. Barem zivim blizu.

postoji. s tim da je otv postao jabuka.

snorky_vk 05.10.2010. 19:20

evo uspio sam naci signal, malo sam selio antenu po katu i tavanu... samo nije još to to. kvaliteta slike oko 78% pa je zrnato.

tutix 05.10.2010. 20:07

Tu imate mapu svih odašiljača za Google Earth. Po meni zgodna stvarčica ako niste iz ZG. Od ponoći - digitalno! | Bol Exclusive.

Hvala, probat ću sutra u Chipoteci. Slobodno može i još koji prijedlog ako znate.

Jelc 05.10.2010. 20:33

A bogajebo-imaš u svakom većem Konzumu:D
Pogledaj si na telki da li imaš jedan ili dva ulaza za audio jer ako je jedan trebal buš odvojit i 10-ak kunića za splitter.
Imaš i njega u Konzumu:p

tutix 05.10.2010. 21:05

Ma ima da ne kažem šta :D. Bio CATV-u gdje bi trebalo bit, naručio pa dobio pedalu u Protisu, bio i u dva Konzuma (Knežija i Trešnjefka remiza) i šipak. Sad već mislim da je to raritetan komad opreme. Imam dva ulaza za audio.

Ima u Linksu Bandridgeov za 99 kuna ali ne znam isplati li mi se :D

Jelc 05.10.2010. 21:25

Ja kupio u Konzumu u Zaprasiću, i njega i splitter za audio:D
Videl sam ga i u Avenue Mall-u.

Imaš na trešnjevačkom odmah prek puta benzinjače nekaj slično chipoteci-probaj tamo.

Wolverine 05.10.2010. 22:00

Citiraj:

Autor tutix (Post 1746650)
Ajmo brzo, gdje mogu u Zagrebu kupit SCART -> 3xRCA (iliti chinch) odmah sad odmah :)? Nemaju u CATV u Adžijinoj.

H2 Shop u Hondlovoj?
Kod njih uvijek odem kad trebam tak nekaj jer uvijek imaju svega na stanju.

Dottore 05.10.2010. 23:07

Citiraj:

Autor rendula (Post 1746727)
postoji. s tim da je otv postao jabuka.

a tnx. bio sam na poslu pa sad vidim jabuku, net , tvr i z1

Wolverine 05.10.2010. 23:10

Na kojem su kanalu?

Dottore 05.10.2010. 23:16

tvr je na 57 iako na stranici piše 42.
net, jabuka i z1 je na 42

info. dgtv programi

Mad_Duke 06.10.2010. 07:56

Imam ova dva "jeftinjaka" (200 kuna) (morao uzeti, a čekam na bnet pa mi se nije dalo izdvajati pare dok čekam mjesec dana za mpeg4)

NOT ONLY TV LV6TSCART
+radi
+brz je
+odlično lovi programe
+cijeli je iza telkača u SCARTu te jedino treba profura mali kabel za IR

-minijaturni daljinac
-nema HR jezika
-softver se trenutno nemre updateat jer je download sekcija na njihovom siteu down :)

i

STRONG 5020
+radi
+brz je
+HR izbornik
+OK daljinac

-prosječno lovi programe

Nije mi se dalo isprobavati divx playback. Ne treba mi.

acer 06.10.2010. 09:26

Mali offtopic,kada se kod nas u primorsko goranskoj zupaniji prelazilo na digitaliju bila je totalna nestasica skart kablova i ostalih djidja :D
Skart kabel je bio trazen kao suho zlato ono sto se kaze.

Nikky 06.10.2010. 09:33

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1747126)
NOT ONLY TV LV6TSCART
-nema HR jezika
-softver se trenutno nemre updateat jer je download sekcija na njihovom siteu down :)

Po izjavi proizvođača namjerno su makli jer su ljudi ubivali prijemnike ubacivanjem neodgovarajućim fw.
Funkcioniraju po "individualnim pristupu korisniku", pošalješ mail s opisom problema i dobit ćeš odgovor.
Ako se radi o ispravki ili nadopuni funkcionalnosti (npr. jezik) a moguća je i napravili su je u privitku ćeš dobit fw update i upute za nadogradnju.
Ova informacija je provjerena na drugom site - u.

Ako nemaju info o signalu u Hrv, možda zatraže kratku snimku kako bi vidili koju CP koristi OiV.

driftwood 06.10.2010. 10:03

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1747126)
i

STRONG 5020

-prosječno lovi programe

1. 5020?
Ovaj? http://www.australiandigitaltv.com/s...ongsrt5020.htm

2.Što to znači "prosječno lovi programe"?

dopeer 06.10.2010. 14:43

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1745270)
Prije par dana sam nabavio NotOnlyTV DVB-T MPEG4 HD i oduševljen sam, vrijedi svake lipe, iako je skuplji od većine uređaja u našoj ponudi, 360 kn točnije.

mozes reci gdje si ga kupio?
evo vec 3dana zove okolo i nitko nema...svi govore evo na granici su, evo u skladisu su, evo samo sto nisu...i sve se svodi nazovite sutra:fuming:

1v@n 06.10.2010. 14:51

U Protisu sam ga uzeo, ali na vrijeme :D Svi se sjete u zadnji čas kupovati i normalno da će biti nestašica ovih koji valjaju. Bio sam u ponedjeljak u Protisu jer me pola familije već žica da i njima nabavim isti, pa su mi rekli da dobivaju u petak na lager. Zovi ih sutra pa probaj rezervirati ako ide ( a i ako ih dobiješ na telefon ).

dopeer 06.10.2010. 15:23

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1747420)
U Protisu sam ga uzeo, ali na vrijeme :D Svi se sjete u zadnji čas kupovati i normalno da će biti nestašica ovih koji valjaju. Bio sam u ponedjeljak u Protisu jer me pola familije već žica da i njima nabavim isti, pa su mi rekli da dobivaju u petak na lager. Zovi ih sutra pa probaj rezervirati ako ide ( a i ako ih dobiješ na telefon ).

kad mi se oni javili na mail ili tel. bilo bi cudo :D
ma nije problem mogu uvijek uzeti drugi prijemnik...ovaj mi se cinio kao best buy :)
sad sam zvao h2 i kaze covjek da su im dosli ujutro i da ih imaju u skladisu, ali ce tek sutra moci prodavati...

tomekk82 06.10.2010. 22:51

E ljudi imam pitanje. mozda bi trebo pitat na drugu temu al mislim da je bolje ovdje...

Kak se na kompu moze pogledat materijal snimljen sa strongom 5203? format je *.dvr. Infinity mi snima u *.ts i to normalno gledam na kompu...

sori ak je vec bilo o tome ovdje al ne sjecam se da sam procitao, a neda mi se sad citat sve...

Mad_Duke 06.10.2010. 23:31

Citiraj:

Autor driftwood (Post 1747190)
1. 5020?
Ovaj? http://www.australiandigitaltv.com/s...ongsrt5020.htm

2.Što to znači "prosječno lovi programe"?

Promjenio sam i kartulja par i stickova. Malo mi se spigala instalacija, a ja ako se popnem na krov bu loše završilo. Tak da znam po Slovencima. Ako dobro lovi uređaj mogu ih vidjeti (ili barem čuti audio ako već nema mpeg4 podršku bez zastajkivanja), a ako loše lovi neće mi ih ni naći.

Bio sam danas kod mamine tete u domu (pitaj boga koja instalacija i u kakvom stanju) i programi mi na strongu pomalo zastajkuju tu i tamo, dok je ovaj odradio posao bez greške.

tutix 06.10.2010. 23:34

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1746940)
Imaš na trešnjevačkom odmah prek puta benzinjače nekaj slično chipoteci-probaj tamo.

Našao tamo :goood:. Malo su me oženili za 40 kuna ali mi se nije dalo više tražit.

Nego kakvi su vam Jabuka, Z1 i Net?

Imam Strong 5200 (zadnji firmware) - programi HTV-a, RTL, Nova i KN su u redu ali mi se kocka slika na ova tri. Signal na 51%, a kvaliteta samo 37% :stoopid:. A recimo HRT ili neki drugi program 53-54% signal, a kvaliteta na 85%.

Nikky 06.10.2010. 23:49

@tutix
Signal ti je na granici, izgleda da ćeš se ipak morat popet na krov i sredit antenu kako spada.
Ovi lokalci na MUX-D i tako sada idu reda radi, situacija bi se trebala mijenjat nakon natječaja za taj MUX. Snaga se možda neće puno mjenjat a dosta je manja od MUX A i B koji imaju status nacionalne koncesije.

@tomekk82
Mislim da je *.dvr za onu funkciju gledanja sa pomakom a std. snimka bi trebala biti *.ts. Pogledaj malo po opcijama prijemnika.

tomekk82 06.10.2010. 23:54

Citiraj:

Autor tutix (Post 1747962)
Našao tamo :goood:. Malo su me oženili za 40 kuna ali mi se nije dalo više tražit.

Nego kakvi su vam Jabuka, Z1 i Net?

Imam Strong 5200 (zadnji firmware) - programi HTV-a, RTL, Nova i KN su u redu ali mi se kocka slika na ova tri. Signal na 51%, a kvaliteta samo 37% :stoopid:. A recimo HRT ili neki drugi program 53-54% signal, a kvaliteta na 85%.

meni je Hrt & co 85/80 (kvaliteta/nivo signala) a jabuka & co 77/80 sa sobnom antenom al izgleda da cu morat spojit riblju kost jer navecer kad prodje auto (kuca do ceste) slika se na tren smrzne...

@nikky u opcijama ima format snimanja .ts i .ps. ja stavio na .ts i svaki za svaki 'filmic' su mi u direktoriju dva *.dvr fajla. naravno pokusam otvorit ovaj veci i ne dela...
budem jos probo kad stignem jer to mi je od susede prijamnik al svejedno...

Sultan 07.10.2010. 00:16

Citiraj:

Autor tomekk82 (Post 1747975)
u opcijama ima format snimanja .ts i .ps. ja stavio na .ts i svaki za svaki 'filmic' su mi u direktoriju dva *.dvr fajla. naravno pokusam otvorit ovaj veci i ne dela...
budem jos probo kad stignem jer to mi je od susede prijamnik al svejedno...

Ako želiš na kompu gledat, onda stavi na PS jer tu ekstenzija bude .mpg.
Ako je namješteno na TS ekstenzija bude .dvr, a VLC i MPC to ne mogu pokrenuti (Total Media Theatre može).

tutix 07.10.2010. 00:50

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1747974)
Signal ti je na granici, izgleda da ćeš se ipak morat popet na krov i sredit antenu kako spada.
Ovi lokalci na MUX-D i tako sada idu reda radi, situacija bi se trebala mijenjat nakon natječaja za taj MUX. Snaga se možda neće puno mjenjat a dosta je manja od MUX A i B koji imaju status nacionalne koncesije.

A ništa onda. Ovo je u ZG, u jednoj staroj zgradi koja nema provučene kablove pa hvatam to na sobnu antenu.

sajko 07.10.2010. 08:48

Infiniti 8000 hd, antena riblja kost (kandidat za zamjenu), područje Klc - D. Resa (nema optičke vidljivosti ni s jednim izvorom signala).
Hvatam naša oba mux-a na nekoliko kanala, slovence te Z1 i Net (ovi posljednji : slab prijam, skockana slika).

Inače: prodajem pamet, u odličnom stanju, malo rabljena.

Nikky 07.10.2010. 10:35

@tutix
I mislo sam da je sobna "u điru", stavi normalnu antenu vani.
Najbolje negdje na krov ali to obično zahtjeva i najviše zezanja (zavisi od slućaja do slućaja), alternativa je prozorski nosač i mala YAGI antena (npr. nosač i Iskra DTX22F, 32 Kn + 140 Kn).
Kome "smeta" klasična antena može probati sa ovakvom vanjskom aktivnom antenom DVB-T antena 2500 koja radi na 5V iz prijemnika (večina ih danas ima tu opciju).

Za one koji žele saznati više:
Katalog ISKRA antene
Gorenje Elrad više ne postoji, ovo je "nova" firma koja nastavlja istu djelatnost Inglar d.o.o. Si a profi dio u elti.eu

Jelc 07.10.2010. 10:55

Citiraj:

Autor tutix (Post 1747962)

Pa, sad svi koriste priliku sad za dizanje cijena:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21.