PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Nokia 5800 XpressMusic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136879)

Matijac 25.09.2009. 21:10

Ma evo uspel sam jucer. Mogel sam nac emulator, ali mi ga nije htel sejvati na komp. Onda sam skuzil da iz nekog razloga nisu emulator i JFK mogli biti u istom folderu pa zato nije htelo skinuti. Sad je sve oke :) imam novi firmware

Hellsing 26.09.2009. 23:06

nisam bas pratio pricu o v31 verziji software-a pa me zanima dal se isplati prec sa v30 na to...buduci da mi v30 radi savrseno...donosi li v31 ista specijalno novo...i dal je to onaj v31 za koji se pricalo ovdje o nekakvim widgetima dodatnim i otkljuvacanjem telefona ko iphone...itd....stvarno nisam pratio pa se ispricavam ako je vec pisano o tome,,,:kafa:

domy_os 27.09.2009. 01:35

Widgeta još nema, v31 donosi samo novi Nokia Maps koji je sad Ovi Maps i nešto sitno brži rad.

iPhone skin možeš instalirati na koji hoćeš firmware jer je to samostalna aplikacija.

summus 27.09.2009. 13:28

Imam mobitel koji je kupljen u T-mobilu, znači nije tključan. Kada pokušam instalirati neke aplikacije ili crack pojavi se poruka "Nemoguća instalacija zaštićenog programa iz nepoznatog izvora" ili "Pogreška s potvrdom obratite se davatelju usluga" e sad moje pitanje je:

1. Da li se ova upozorenja javljaju zato što mobitel nije otključan, ima li to kakve veze sa product code-om ili...?

2. Pošto u zadnje vrijeme skidam dosta tih aplikacija koje su crackane ili imaju uz instalaciju i crack koji treba instalirati zanima me da li na Symbian-u mogu pokupiti neki virus i imate li vi neki antivirusni program instaliran na mobu?

domy_os 27.09.2009. 17:00

O tome nema priče na forumu i nije vezano za T-Mobile i njihovo zaključavanje... Problem je u certifikatima koji su prisutni na svim Symbianima verzije 9...

Hellsing 27.09.2009. 17:34

e domy mos mi rec kako napravit rutu na ovom garminu xt tu je toliko opcija da sam se izgubio...konkretno sutra kad stignem u rjeku bi je napravio da me dovede do jedne ulice...hvala

domy_os 27.09.2009. 17:44

Što imam objašnjavati, jednostavnije ne može biti. Stisni Kamo?, odaberi Hrvatsku, upiši ime ulice, broj, u kojem je gradu i to je to.

Hellsing 27.09.2009. 17:51

aha...nisam skonto prvi put kad sam gledo jer nisam nikad radio prije na ovom cudu....hvala

summus 27.09.2009. 19:11

Hvala domy_os sad sam malo progooglao to o certifikatima pa sam našao rješenje.

Još na ono drugo pitanje ako netko zna odgovor, znači može li se na symbianu pokupiti neki virus i imate li vi neki antivirusni program instaliran na mobu?

Hellsing 27.09.2009. 21:13

more se pokupit virus,imas antiviruse tipa kaspersky mobile,a vidjeo sam cak i nod32,samo s tim antivirusnim aplikacijema vise zajebancije nego koristi ....

RAUL 27.09.2009. 21:23

Citiraj:

Autor summus (Post 1441676)
Hvala domy_os sad sam malo progooglao to o certifikatima pa sam našao rješenje.

Još na ono drugo pitanje ako netko zna odgovor, znači može li se na symbianu pokupiti neki virus i imate li vi neki antivirusni program instaliran na mobu?

Jos nema virusa za taj mobitel sto imas tako da se ne moras brinuti:goood:

summus 29.09.2009. 13:19

@hellsing @RAUL - Hvala!

Kako mogu izbrisati prazne foldere u izborniku?

Instalirao sam neke programe i sad kada sam ih deinstalirao u glavnom izborniku su ostali prazni folderi koje neznam izbrisati. Inače sve programe instaliram/deinstaliram sa Nokia PC Suite-om i programi se instaliraju u Izbornik/Programi, ovi su se instalirali u glavni izbornik i sada kada sam ih deinstalirao ostali su prazni folderi u kojima su se nalazili ti programi. Ako znate pomagajte!

Lazo 30.09.2009. 00:31

imam još jedno glupo pitanje... dali treba instalirati ove verzije 20,21,30 prije v31 ili odmah samo nju???

V.I.P 30.09.2009. 08:10

@Lazo - pa nece ti on niti ponudit ove verzije prije,odma ti ponudi zadnji verziju.

@Summus - prebaci si te mape u neku drugu mapu.tek ces ih onda moci brisati.

GOC 30.09.2009. 21:50

stisni opcije u izborniku\rasporedi\izbrisi folder. Ne mogu vjerovati da to nitko nije znao ?!?

blackened 30.09.2009. 23:51

Danas sam uspio nesto nevjerojatno - razbit ekran u džepu, tj. bar kontam da je od tog, nema od čeg drugog pukniti - naime, bio mi u džepu i u jednom trenutku sam se naslonio na šank u birtiji i vjerojatno ju tu pukao...primijetio tek pol sata kasnije kad sam vadio iz džepa...

Od vidljivog dijela ekrana mi je ostao samo onaj gornji dio sa one 4 ikone... e sad, jel mi se uopće vrijedi ić raspravljat u mobis, mislim jasno mi je da je moja greška, al opet frustira me što iz takog banalnog razloga ode kvragu a može 500 put past na pod i neće mu ništ bit...

Ako su mi i uzalud trud svirači jel znate otprlike kolko bi izašao novi ekran?

V.I.P 01.10.2009. 07:44

vjerojatno ce ti se vise isplatiti kupiti novi mob

blackened 01.10.2009. 08:07

tražio mal po netu, 60 evra novi screen...znači komotno kod nas mogu računat 100...

Majo 01.10.2009. 08:16

Odes u mobis i pitas kolko dode zamjena,probas i neki popust dogovorit ili nekaj na to kako nebi smjela tako puknut nokia,da je to uber brand,da je to kvaliteta ono-ovo,mozda i free dobijes :D.

blackened 01.10.2009. 08:33

tako nekako je i plan :goood:

inače evo prikaza što bi ova njoka trebala podnijeti

http://www.youtube.com/watch?v=_nWTbExsLVY
http://www.youtube.com/watch?v=OC5Rv...eature=related
:stoopid:

hrki 01.10.2009. 09:57

Citiraj:

Autor blackened (Post 1444395)
Danas sam uspio nesto nevjerojatno - razbit ekran u džepu, tj. bar kontam da je od tog, nema od čeg drugog pukniti - naime, bio mi u džepu i u jednom trenutku sam se naslonio na šank u birtiji i vjerojatno ju tu pukao...primijetio tek pol sata kasnije kad sam vadio iz džepa...

Od vidljivog dijela ekrana mi je ostao samo onaj gornji dio sa one 4 ikone... e sad, jel mi se uopće vrijedi ić raspravljat u mobis, mislim jasno mi je da je moja greška, al opet frustira me što iz takog banalnog razloga ode kvragu a može 500 put past na pod i neće mu ništ bit...

Ako su mi i uzalud trud svirači jel znate otprlike kolko bi izašao novi ekran?

frend mjenjao u mobisu oko 700kn, probaj SIMEL ili kupi na netu ebay oko 35 + 16 shipping USD (oko 253kn) i sam ga zamjeni http://anonurl.com/plTEeN

summus 01.10.2009. 10:37

Citiraj:

Autor GOC (Post 1444274)
stisni opcije u izborniku\rasporedi\izbrisi folder. Ne mogu vjerovati da to nitko nije znao ?!?

Pa i drugi puta se ti čudi kad netko ne bude znao nešto ovako banalno (da, sad mi je banalno) samo napiši kako se može riješiti:)
Baš sam se namučio sa "izmišljanjem" kako da izbrišem te foldere, a ono ovako lako u tri klika...puno ti hvala!

@Medulin
Hvala i tebi!

Izet Fazlinovic 02.10.2009. 15:10

imam problem! kad upalim mob zablokira odma cim se pojavi ono NOKIA! svijetli i ne mice se! mogu samo izvadit bateriju i opet bude isto kad ga upalim, ne mogu ga ni izgasit kad zablokira! komp mi ga ne prepoznaje kad ga prikljucim dok stoji! stavio sam software v31, tj. sam mi je napravio update kad se spojio na wireless kuci! jel imo netko takav problem?!

domy_os 03.10.2009. 16:07

Izvadi karticu pa probaj bez nje...

blackened 03.10.2009. 16:21

Citiraj:

Autor hrki (Post 1444546)
frend mjenjao u mobisu oko 700kn, probaj SIMEL ili kupi na netu ebay oko 35 + 16 shipping USD (oko 253kn) i sam ga zamjeni http://anonurl.com/plTEeN

da, ta varijanta mi ide u obzir samo što sam totalni noobie oko e-baya :stoopid:

inače u mobisu 427 kn novi display...

Hellsing 03.10.2009. 19:52

mogao si odma pitat kolko dodje set novih oklopa sa ugradnjom....

i da odma pitam ako neko mi moze dat odgovor,dal utjece mjenjanje oklopa sta na garanciju,,,,imam mi dvije manje ogrebotine na rubu a ja picajzla...;D...mjenjao bi u mobisu jer je tamo kupljen mob i tamo je garancija koja jos vrijedi dosta

V.I.P 03.10.2009. 20:18

pa vjerojatno ne ako je mjenjas u mobisu jer su oni ovlasteni za to,nazovi i pitaj,nista te ne kosta

Hellsing 03.10.2009. 20:32

otici cu do mobisa u rjeci jer sam sad tamo svaki dan osimm vikenda,,,valda nema veze zg il ri----?

Izet Fazlinovic 03.10.2009. 20:43

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1446695)
Izvadi karticu pa probaj bez nje...

ISTI VRAG, NECE! A NISTA, U PON GA NOSIM NA REKLAMACIJU, AL NECE U T MOBILE NEGO DIREKT U MOBIS! JEL MOGU TAKO?!

mdrla 03.10.2009. 21:12

mozes, samo zasto se deres (ugasi caps lock)!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:50.