![]() |
|
Tražim po temi, ali ne nalazim. Koja je procedura kod kupnje auta od privatnog prodavača u DE?
|
Procedura je da ukoliko ne znaš prodavača, to ne radiš. :)
Šalu na stranu, ali stvarno je bilo dosta prevara sa namiještanjem kilometraže, prodaje ukradenih auta i slično. Po meni, ako uzimaš iz DE, isključivo od pouzdanih salona. Što se tiče procedure, mislim da ti je ista i ako kupuješ od salona i fizičke osobe, s time da vjerojatno sa fizičkom moraš imati ugovor. Svejedno će ti porez naplatiti po kataloškoj vrijednosti u oba slučaja. |
Te kataloške cijene su totalno sulude. Sama ta odluka je suluda obzirom da ako prezentiraš službeni račun auto salona, na osnovu kojeg je prijavljen i plaćen porez u matičnoj državi, logika kaže da bi ti naši trebali priznati taj račun, a ne vrijednost iz kataloga.
Nažalost, logika u našoj državi nema prođu. |
Citiraj:
Inače bi krenuli razni "računi". |
Citiraj:
Isto ko i kad kod nas kupiš na njuškalu, kupoprodajni ugovor, od odjavi auto, ti izvadiš izvozne table pa za RH. E onda haračenje kod nas, potvrda o sukladnosti od ovlaštenog u RH, pa s tim na tehnički, pa na carinu, pa nazad na tehnički |
Citiraj:
|
|
Radnička 😂https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...da0be7b500.jpg
Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Ovaj s kamionom je cijeli dan imao žutu minutu.
|
Dobra reklama za HIAB, sasija se savila a HIABu nista xd
|
Nisam baš siguran. Meni se čini da da nije bilo HIAB-a, da se ovo ni ne bi dogodilo jer je lik zaboravio spustiti dizalicu do kraja pa je zapeo za strop tunela.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Trazim (obiteljski) auto u rangu 15k eura. Rabljeni. Dizel. Snaga min. 110kW. Preporuke?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Gdje placam PDV?
|
Ne placas pdv ako kupujes iz EU od fizicke osobe.
|
Citiraj:
Inace, prema rijecima kolege sa specijaliziranog Audi servisa, DSG mjenjaci na Audijima moraju na reparaciju nakon 120-150.000km... Citiraj:
Pogledaj ako ima nesto slicno za Mercedes/BMW... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Razlika je poprilicna, imas kalkulator ovdje za upravnu pristojbu: https://uvozauta.com/upravna-pristojba Ulravnu pristojbu placas ako je kupljeno od fizicke osobe ili od firme ali nije iskazan PDV ili PDV na marzu na racunu Sent from my MIX 3 using Tapatalk |
Ima li netko iskustva sa uvozom rabljenog Golf/Passat GTE ili pak bmw 330e?
Radi se o hibridima. Vw Ima cca 37g/km co2. Može li se vjerovati kalkulatoru za ppmv? Koliko taj iznos odstupa od realnog s obzirom da su GTE verzije krcate dodatnom opremom? |
Pogledas u katalogu cijenu prema modelu i varijanti opreme i uneses u kalkulator. Uz ispravno unijet CO2 dobit ces iznos koji odgovara onome sto te ceka.
|
Na stranici carine ti je točan izračun, +/- nešto sitno, bitna ti je točna prodajna cijena novog auta kod nas.
|
Baš to i gledam. Uvoz automobila pogotovo hybrida je skroz isplativ.
Tipa, gledam novi Jazz, hybrid, u nekoj elegance, executive opremi kod nas ispod 200.000,00 kuna se nema što razgovarati. Vani se nađe već od 23000 € novi, plus uvoz, plus troškovi, razlika nekih 25000 kuna. Pitam se tko je tu lud u RH..Pa kaj Routing ima tako velike marže ? Po tome se uopće ne isplati kupovati kod nas. |
Citiraj:
|
Ipak je Ruting u pitanju...
Doduse ni AC i RNH nisu bas daleko. Dosta modela se isplati uzeti u HU ili SLO, tj. barem je bilo isplativo proslih godina. Faking Sandero je u Pecuhu bio jeftiniji 15K, a Swift u Mohacu 20K u odnosu na modelu u Osijeku. U troskove uvoza spremis 10-15K u dzep. |
Da samo što imaju neke restrikcije oko uvoza novog auta. Ja sam gledao bazni polo u slo bio isto cca 20k jeftiniji nego o nas (doduse u slo je bio 1.0 motor a u nas 1.2)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:52. |
|