PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Mommistake 06.07.2023. 12:07

A što je tebi novo a što ti je rabljeno?

Auto od 30k eur, 4 godine star. Jel to u tvojim očima rabljeno ili novo?

Jer ako na tako nešto nećeš kasko, onda ću reći samo... hrabro. :D

Ako već dajem 250k kn za auto, naći ću 9k kn godišnje za osiguranje.

Čisto malo konteksta, frend ima Touran R-line, 2017. godište. Tuča prošle godine u VŽ, šteta 30k kn. Kasko riješio sve, tako da, po meni, ispativa investicija.

coconut 06.07.2023. 14:18

Qašo mora ići jer mi je novi auto (Captur) došao danas. Još ga nema u nijednom oglasniku.

EDIT: kad smo kod kaska. Frend nabavio A klasu (prošla verzija) sa Matrix svjetlima. Serviser mu je rekao da jedno košta oko 25k kn. Pa ti vidi hoćeš li imati kasko ili ne.

EDIT 2: ako je netko baš hoće pogledati Qašu, u pon idem u Lisinski na koncert pa se možemo naći negdje u blizini.

X-Plosiv 06.07.2023. 23:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 3684768)
Qašo mora ići jer mi je novi auto (Captur) došao danas. Još ga nema u nijednom oglasniku.

Su popravili plastiku? 2018. kada sam sa ženom išao vidjeti nešto povišeno, gledali tada Captur, ali nas je plastika odvratila. A auto milina za vidjeti na cesti.

tomek@vz 07.07.2023. 07:36

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3684750)
A što je tebi novo a što ti je rabljeno?

Auto od 30k eur, 4 godine star. Jel to u tvojim očima rabljeno ili novo?

Jer ako na tako nešto nećeš kasko, onda ću reći samo... hrabro. :D

Ako već dajem 250k kn za auto, naći ću 9k kn godišnje za osiguranje.

Čisto malo konteksta, frend ima Touran R-line, 2017. godište. Tuča prošle godine u VŽ, šteta 30k kn. Kasko riješio sve, tako da, po meni, ispativa investicija.

Dalo bi se raspravljat. Sve sto nije novo je rabljeno - sve zavisi kolko izdvajas za auto. Rabljen auto do 20k kaj isto nije malo love recimo - osobno kod rabljenih bez obzira na cijenu gledam da izbjegnem djecje bolesti i vece financijske rupe. Nisam nikad uzimao puni kasko na auto (dosad su auti uvijek bili garazirani). Jos se u 20 godina nisam "opeko"...Ali kao sto si spomenuo - tko ima 30-40k za "rabljeni" trebao bi imat i love za kasko...

coconut 07.07.2023. 09:16

Nisam se još detačjno pozabavio Capturom da bi mogao reći kakva je plastika. Meni se čini ok. Auto je udoban i mekši od Qaše unatoč tome što ima manji međuosovinski razmak. Na automatik se treba malo naviknuti, ali i auto 'uči' kako vozač vozi.
Fun fact - dobio sam upute za auto i multimediju, ali na SLO. Zovem salon, a oni mi kažu da Slovenci neće ni da čuju za HR upute i da će mi poslati pdf verzije.
Jedina primjedba koju za sad imam je da položaji mjenjača nisu u liniji sa oznakama D, R, N i P na njegovom lijevom boku.

zgmmax 07.07.2023. 09:16

Već je bilo govora o kasku na autu.

Većina današnjih modela imaju LED farove koji su užasno skupi.
Na s-crossu je jedan far 2020 koštao oko 12kkn, danas može biti još samo više tako da mi se isplati kasko :D

WraGG 07.07.2023. 11:35

Ja sam imao dvije doslovno ogrebotine na BMW-u. Jednu na pragu, jednu na straznjem braniku. Nista pokidano, nista gdje treba mijenjati dio, doslovno dublje ogrebotine koje je zena napravila pri parkiranju.
Prosli tjedan je osiguranje isplatilo BMW-u za opravku 2800€. Auto je sada 7 godina star i placam puni kasko sa Rabattschutz (jednom godisnje imam "gratis" stetu bez da mi podignu cijenu police) oko 800€ godisnje.
Pa sad vidite da li se isplati kasko ili ne.

Lewis 07.07.2023. 11:47

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3684870)
Ja sam imao dvije doslovno ogrebotine na BMW-u. Jednu na pragu, jednu na straznjem braniku. Nista pokidano, nista gdje treba mijenjati dio, doslovno dublje ogrebotine koje je zena napravila pri parkiranju.
Prosli tjedan je osiguranje isplatilo BMW-u za opravku 2800€. Auto je sada 7 godina star i placam puni kasko sa Rabattschutz (jednom godisnje imam "gratis" stetu bez da mi podignu cijenu police) oko 800€ godisnje.
Pa sad vidite da li se isplati kasko ili ne.

Naravo da se isplati AKO imas stete, ali ako nemas onda je drugacija racunica - recimo ja sam placao kasko za moj F30 prve 4 godine (9000/8500 i dvije po 7800) i sve te 4 godine nista se nije dogodilo, znaci ja sam "bacio u vjetar" preko 4500 EUR za te 4 godine, zadnje dvije godine vise ne placam sto ce reci da sam sad "ustedio" cca 2200EUR, a da nisam placao od pocetka ostalo bi mi u dzepu 6700 EUR, itd. itd.... :).....

Tak da tu nema jednoznacnog odgovora kao siplati se sviam ili ne isplati se nikome, Svatko mora sam odvagati rizik..

coconut 07.07.2023. 12:31

Hebiga. Stari je godinama plaćao kasko i ništa mu se nije dogodilo. Taman kada je prestao plaćati, desilo mu se par štetica. Pa ti budi pametan.

Lewis 07.07.2023. 12:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 3684882)
Hebiga. Stari je godinama plaćao kasko i ništa mu se nije dogodilo. Taman kada je prestao plaćati, desilo mu se par štetica. Pa ti budi pametan.

Ako je "par štetica" onda je to sigurno mogao sam pokrit/platiti od tog novca koji nije platio kasko tada kad je prestao :D

WraGG 07.07.2023. 13:11

Nije mi to neka stavka godisnje koja ce me unazaditi, ali ako mi se dogodi veca steta i budem je morao iz svog dzepa platiti, bome nece bas biti ugodno. Kao sto napisah gore, dvije ogrebotine su kostale skoro 3000€. Zamisli koliko bi me kostalo da je nesto ozbiljnije, tipa da treba mijenjati haubu, far, branik, blatobran, masku i prednji vezni lim. A to je itekako izgledno pri udarcu pri brzinu od samo 30kmh. Pa bez 10k€ ne bih sigurno prosao.
Ja nastavljam placati puni kasko, a ako ga ne budem mogao placati onda vjerojatno necu ni voziti tako skupi auto.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

1v@n 07.07.2023. 13:29

Dvije ogrebotine su koštale 3000€… u ovlaštenom servisu? Meni su lupili isto takvu cifru kad mi je netko zviznuo službeni na parkingu i izgrebao i udubio zadnji branik. Ovdje kasko ne postoji pa sam morao naći rješenje.

Naletio na nekakvu franšizu koja ti dođe kombijem doma i riješi to u par sati za Ł150.
https://www.chipsaway.co.uk/services/chipsaway-prices/

Ne vjerujem da nešto slično ne postoji i u DE.
Dok nisu dijelovi tipa LED ili Matrix svjetla, grdi problem s motorom, šteta od tuče ili nekakav drugi ultra skupi problem, ne znam koliko se dugoročno isplati.

Frend plaćao godinama kasko, u 10 godina uspio jedva 70000 km napraviti. Nije ni stigao oštetiti auto, ali ga nije briga, ima se može se i njegove što ako brige su riješene kaskom. Super. Kome paše, naprijed

strgani 07.07.2023. 14:49

Na starom autu kojeg sam platio 3000e nisam ni razmišljao o kasku, iako bi veći popravci bili poprilično papreni.
Na novijem kojeg smo platili 27ke smo odmah stavili kasko, iako je bio skup, 1530e.
Jedno razbijanje šajbe ili ikakav udes, ode ta para. Pošto se vozimo i draga i ja i radimo puno km, bio je no brainer.

Lewis 07.07.2023. 14:51

Na stari auto (ok 3k EUR vrijednosti) ni nemozes uplatiti kasko tj. "nedaju" osim ako si stalno uplacivao ali nakon 7-8 godina starosti ove nase osiguravatljske kuce ne zele kasko (ima izuzetaka (da se neko nebi sad digo na zadnje noge :)) ali kazem to je vecinom ako si recimo placao u kontinuitetu od novog ili prilicno novog pa do 10 godina starog vozila)...

WraGG 07.07.2023. 16:02

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3684900)
Dvije ogrebotine su koštale 3000€… u ovlaštenom servisu? Meni su lupili isto takvu cifru kad mi je netko zviznuo službeni na parkingu i izgrebao i udubio zadnji branik. Ovdje kasko ne postoji pa sam morao naći rješenje.

Naletio na nekakvu franšizu koja ti dođe kombijem doma i riješi to u par sati za Ł150.
https://www.chipsaway.co.uk/services/chipsaway-prices/

Ne vjerujem da nešto slično ne postoji i u DE.
Dok nisu dijelovi tipa LED ili Matrix svjetla, grdi problem s motorom, šteta od tuče ili nekakav drugi ultra skupi problem, ne znam koliko se dugoročno isplati.

Frend plaćao godinama kasko, u 10 godina uspio jedva 70000 km napraviti. Nije ni stigao oštetiti auto, ali ga nije briga, ima se može se i njegove što ako brige su riješene kaskom. Super. Kome paše, naprijed

Da, u ovlastenom je bilo. Vjerojatno sam mogao i za manje napraviti, ali kako je islo preko osiguranja, nije me bilo briga.
Ali tako jeftino kao taj tvoj mobilni servis ovamo nema sigurno. Nedavno su mi trazili 400€ da mi ofarbaju prednji blatobran na Intruderu koji je bio zagreban. Uzeo kit, spric-kit i spricu za kompresor, brusni papir i 1dl originalnog laka te 1dl dvokomponentnog bezbojnog i sam sve uradio u garazi za jedno popodne za 100€ materijala.
Nasi takve stvari rade kad su dole na godisnjem upravo jer je tako skupo. Meni se neda radi toga kvariti godisnji i biti 5 dana bez auta.

GreenLife 08.07.2023. 01:01

Leon Cupra 2019.g - ljeto 2022., auto kod mene 1mj, putujem iz Aalena za Muenchen, taman krenuo godišnji. Taman na pol puta - TUC - baš na savršeno mjesto.
Došao u stan, pokupio stvari i odmah za HR.
Došao u Porsche Pula, popravak 8300kn
Kasko - hell yeah.

https://images2.imgbox.com/65/26/KmruHoPM_o.jpg
https://images2.imgbox.com/e4/b6/57fDn2Oy_o.jpg

Svaka čast onima koji na autima starim 6g i mlađim voze bez kaska. Bogme imaju čelična jaja :D

Citiraj:

Autor coconut (Post 3684715)
Vozim Qašu 1.6dCi 130KS Tekna već 8g. ...
Moram ga prodati jer mi dolazi novi auto, a ovaj nema km (<60k), ali ima godina.

Ovaj moj kod mene malo više od godinu dana i već imam 47 000km (9700 imao kad sam ga uzeo) a vozim ga samo u privatne svrhe :D

Lewis 08.07.2023. 08:05

Postoji opcija (bar kod nas) gdje za 30ak Eur dodatno na AO platis osiguranje stakla ( to placam na oba auta). Neki su do 3000-4000 kn dok recimo kod Adriatic osiguranja je do 25000 kn tak da i to se moze puno jeftinije nego full kasko ;)

Hamm 08.07.2023. 14:18

Da, možeš parcijalno stakla, farovi i tak...

I dalje plaćam full kasko iako nisam imao šteta. Budem još koju godinu i onda samo stakla i farovi. Za sada je to čisto bacanje love. :D :D I dobro da je tako. :p

murina 08.07.2023. 19:56

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6a80641406.jpg

Za koju je ovo temu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lewis 08.07.2023. 20:02

Pise Tesla , onda valjda u neku temu gdje su "EV vozila" :D

lowrider 09.07.2023. 07:44

Kakva je to letjelica?
Al je uredno označen iza sa pločom.

Exomaniac 09.07.2023. 08:48

I uredno bi prema kotačima, količini stvari iza prozora i ovome na krovu rekao da je i u pretovaru :D

tun3 09.07.2023. 09:40

Kolege, vidim da ima i tu par vozača Kija, pa da pitam mišljenje o XCeed, Ceed SW i ProCeed, kakvi su generalno auti, ima nekih poznatih kvarova itd...? Nisam ljubitelj SUV-ova ni ostalih podvrsti ali od svih mi XCeed ima najljepšu liniju. Trenutno naći Ceed SW kod nas da ima neku konkretnu opremu je nemoguće, zato gledam i ProCeed, ne znam ako ima neke posebne razlike osim dizajna. U biti vrtim usporedbe CeedSW sa GT Line opremom i XCeed sa EX Way opremom, tu su negdje po cijeni, isto kao i ProCeed GT Line i XCeed EX Stream, gledam 1.5 benzinac sa manualcem, iako ni automatik ne bi odbio :)

murina 09.07.2023. 15:53

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3685099)
Kakva je to letjelica?
Al je uredno označen iza sa pločom.

nemam pojma šta je. Možda plovi ili roni :D

prileee 09.07.2023. 16:04

Neka klasa natjecateljske jedrilice rekao bih.

Sent from my iPhone using Tapatalk

murina 09.07.2023. 21:46

U pravu si: https://www.sail-world.com/news/2639...Week-is-a-wrap

DoxyTheCroat 10.07.2023. 08:23

Citiraj:

Autor tun3 (Post 3685105)
Kolege, vidim da ima i tu par vozača Kija, pa da pitam mišljenje o XCeed, Ceed SW i ProCeed, kakvi su generalno auti, ima nekih poznatih kvarova itd...? Nisam ljubitelj SUV-ova ni ostalih podvrsti ali od svih mi XCeed ima najljepšu liniju. Trenutno naći Ceed SW kod nas da ima neku konkretnu opremu je nemoguće, zato gledam i ProCeed, ne znam ako ima neke posebne razlike osim dizajna. U biti vrtim usporedbe CeedSW sa GT Line opremom i XCeed sa EX Way opremom, tu su negdje po cijeni, isto kao i ProCeed GT Line i XCeed EX Stream, gledam 1.5 benzinac sa manualcem, iako ni automatik ne bi odbio :)

Vozim Xceed model 2022 od siječnja 2022.g., 1.5 T-GDI, automatik, ex way oprema.
Nema nikakvih dječjih bolesti zasad, nadam se da ni neće ubuduće. Kvaliteta materijala je razinu iznad onoga što platiš, dizajn je naravno odličan (kako kome), po pitanju prostora je iznenađujuće odlična, izvana djeluje manje nego što u praksi je, drži cestu ko luda, ide odlično, troši malo, zasad samo riječi hvale imam.
Meni osobno je problem jedino što ima nisko sjedište, radi ulaska i izlaska iz auta, u razini prosječnog hatchbacka je sjedalo pozicionirano, što je odlično za vožnju, ali za nekog sa sjebanom kičmom i koljenom problem, zato i kontam je mijenjati za nešto višlje.

telefunken 10.07.2023. 10:05

Jel tko radio firmware update na VW-ima (Passat, 2013)? Jel kompliciran ili rizičan postupak?

Inovator 10.07.2023. 10:19

Da. Koji modul želiš updaeat uopće?

sinisa1989 10.07.2023. 10:45

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3685027)
Da, možeš parcijalno stakla, farovi i tak...

I dalje plaćam full kasko iako nisam imao šteta. Budem još koju godinu i onda samo stakla i farovi. Za sada je to čisto bacanje love. :D :D I dobro da je tako. :p

Ja imam parcijalno na farove, stakla i retrovizore. I ove godine ću ga morati iskoristiti :D

telefunken 10.07.2023. 10:47

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3685270)
Da. Koji modul želiš updaeat uopće?

bluetooth. Zvuk je katastrofa, a čitam da je poznat problem i da update firmware-a možda pomaže

raliSHA 10.07.2023. 11:10

Citiraj:

Autor tun3 (Post 3685105)

Evo, da se javim kao vlasnik Ceeda gt line 1.5 dct zadnjih par mjeseci. Gledao sam i xceed i proceed i zaključio da mi je proceed nepraktično pre dugačak i nepregledan odzada za svakodnevno parkiranje po "parkirnim mjestima" u koja se inače zavlačim. Za xceed mi je zaključak bio da realno ne dobivam ništa posebno u odnosu na ceed.. U realnosti je gotovo zanemariva razlika u visini, a bunker je veći tipa za jednu vrećicu iz dućana, a na račun toga bi plaćao veće i skup je gume i nešto veću potrošnju. Također, za istu cijenu se kod ceeda dobije razina opreme više i/ili automatik tako da mi je to na kraju iz moje perspektive bio no Brainer. Ako treba prostora i bunkera mislim da trebaš prekrižiti xceed jer ne nudi ništa spektakularno više od ceeda, proceed i ceed sw imaju puno veći bunker.

Apropo auta za sad sve odlično, ide dobro, dct radi vrlo dobro, potrošnja u prosjeku sitno ispod 7 litara. U gradu će popiti nešto više, po otvorenoj cesti moše se proći i sa 5l

Inovator 10.07.2023. 11:42

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3685273)
bluetooth. Zvuk je katastrofa, a čitam da je poznat problem i da update firmware-a možda pomaže

RNS-510?

coconut 11.07.2023. 19:51

Romantika na petrolhead način :D
https://u-treasure.jp/product/HG0100011100?at_uttop

Vuco 12.07.2023. 00:01

Citiraj:

Autor DoxyTheCroat (Post 3685245)
Vozim Xceed model 2022 od siječnja 2022.g., 1.5 T-GDI, automatik, ex way oprema.
Nema nikakvih dječjih bolesti zasad, nadam se da ni neće ubuduće. Kvaliteta materijala je razinu iznad onoga što platiš, dizajn je naravno odličan (kako kome), po pitanju prostora je iznenađujuće odlična, izvana djeluje manje nego što u praksi je, drži cestu ko luda, ide odlično, troši malo, zasad samo riječi hvale imam.
Meni osobno je problem jedino što ima nisko sjedište, radi ulaska i izlaska iz auta, u razini prosječnog hatchbacka je sjedalo pozicionirano, što je odlično za vožnju, ali za nekog sa sjebanom kičmom i koljenom problem, zato i kontam je mijenjati za nešto višlje.

Citiraj:

Autor raliSHA (Post 3685281)
Evo, da se javim kao vlasnik Ceeda gt line 1.5 dct zadnjih par mjeseci. Gledao sam i xceed i proceed i zaključio da mi je proceed nepraktično pre dugačak i nepregledan odzada za svakodnevno parkiranje po "parkirnim mjestima" u koja se inače zavlačim. Za xceed mi je zaključak bio da realno ne dobivam ništa posebno u odnosu na ceed.. U realnosti je gotovo zanemariva razlika u visini, a bunker je veći tipa za jednu vrećicu iz dućana, a na račun toga bi plaćao veće i skup je gume i nešto veću potrošnju. Također, za istu cijenu se kod ceeda dobije razina opreme više i/ili automatik tako da mi je to na kraju iz moje perspektive bio no Brainer. Ako treba prostora i bunkera mislim da trebaš prekrižiti xceed jer ne nudi ništa spektakularno više od ceeda, proceed i ceed sw imaju puno veći bunker.

Apropo auta za sad sve odlično, ide dobro, dct radi vrlo dobro, potrošnja u prosjeku sitno ispod 7 litara. U gradu će popiti nešto više, po otvorenoj cesti moše se proći i sa 5l

Da se nadodam na dečke, Ceed SW 2023 1.5T-GDI Champion, manualac. Kvaliteta iznutra super, zatvaranje vrata premium, gepeka not so much. Nakon što sam vozio Golfa, skoro jednako tih iznutra iako se to priča da je mana (ima nešto na tim zadnjim kotačima što ih na lošoj podlozi čini glasnijima). 4500km, 3 mjeseca - sve ko po špagi. Unutra veći ili jednak konkurenciji čini mi se. Infotainment radi super (za razliku od Golfa). Ovi asistenti u vožnji su OK, zna malo lane assistant živcirati ako režem trake.

Mane:
- nisam se nikako još navikao na njega, stvarno mi dugo treba . Za Megana 2 mi je trebalo tjedan-dva. Na Golfa sam se navikao za 5minuta.
- parkiranje s njim još uvijek kao da sam amater. Auto je u romb (stražnji kraj širi), 80% slučajeva sam ukoso. Po noći je zanimljivo jer lampe bacaju samo iza, ne bočno. Kamera super samo ako tražiš sredinu koliko si udaljen. Rikverc svijetla su na dnu branika!?
- motor - nije tipični turbak kao u Renaultu, VW, Opelu i ostalima koje vozim u firmi i koji vuku od 1500/1700rpm, ubijen sa stalnim ECO modom na gasu u Champion opremi (nemam tipku za prebaciti na SPORT npr, a vidio sam u Hyiundaiu koliku razliku napravi!) i prilagođen očuvanju zamašnjaka očito jer ispod 1700 anemičan (sa klimom moram redovito šaltati u 1.), na 2000 se budi, na 2700 vuče sa svim konjima. Mijenjač je OK, općenito mi je VW (i Golf i Fabija stara 15 godina) tu bolji - kraći, precizniji, bolji omjeri. VW smatram tu najboljim, KIA je onako, sredina. Focus ima ima bolju getribu, iako slične omjere. Kuplung - gas - getriba kombinacija su za mirnu vožnju, nikakvo divljanje. Što je šteta, jer ima 160ks i 253Nm, ali nažalost u gornjem dijelu okretaja. 130kmh u 6. drži na 3000rpm (Golf je bio na 2200 mislim)
- potrošnja odlična. Neki dan iz ZG - Jezerčica 5.2L/100km (BC je precizan u deci), Jezerčica - Tuhelj - Zagreb 4.6L/100km. No čim ga stisneš malo, ode to na 5.5L veoma brzo. Trenutno je long term 6.5L/100, ali to je 90% ZG-Sveta Nedelja-ZG.
-Gepek je lagana prevara sa 625L, jer je ravni bunker. Pogledati usporedbu na YT-u između Octavie, Ceeda i Megana za najbolji dojam. Rekao bih kao BMW 3jka, 500L korisnog. Ako imaš vrećice, onda je tih 625L realno.

Iako se čini da mana ima puno, to je realno to. GTLine i pola problema nećeš imati. U ovo ludo doba auto sam dobio za mjesec dana od narudžbe, 24 000€. Uzeo bih 1.5 motor, pa možda i 1.6 sa 200ks. 1.0 ako stvarno ne patiš nimalo na autea. Automatika bih rado, ali nisu znali koliko bi čekao za njega.

BIrao sam između Škode Scale, Hyiundai Bayon (mali auto, a unutra velik!), Dacia Duster, MG ZS, Renault Clio, Suzuki Swace, Suzuki S Cross. Prevagnulo je na KIAu radi motora (a to sam htio više nego opremu). Naravno, to što je auto odmah tu bio i što ga plaćam u 3 rate je isto benefit.

Ako netko misli da auto u 3 mjeseca mora raditi ispravno - think again i uputio bih ga na našeg službenog Golfa koji ima 3 upaljene lampice redovito, malo šteka sa predviđanjem sudara (paničari) i senzori su mu napred krepnuli i stalno cvile. Na servisu 4 puta, nešto je riješeno, više toga nije. A nemamo ga nit 6mjeseci.

bertone 12.07.2023. 09:48

OVO samo njemcima može biti lijepo,... Audi EP4 Concept :roller:

coconut 12.07.2023. 10:19

'Stari' Princ nikada nije bio oličenje ljepote. Koliko se sjećam, NSU je imao Wankel motor u nekom modelu i to je bio epic fail.
Čak ni s današnjom tehnologijom, Mazda ga nije uspjela usavršiti u svojim RX modelima. I dalje puno troši u odnosu na normalne motore, a ni pouzdanost mu nije jača strana.

zgmmax 12.07.2023. 10:38

Imam Prinz 600 od dede u garaži na viksi. Stoji tam vec 40g :D

Ne sjecam se kakav je motor nutra al znam da je neki mali i zrakom hlađeni.
Nalazi se kao i kod peglice iza.
Auto kad sam ga vidio zadnji put, nije imao hrđe na karoseriji i materijali iznutra su bili u dobrom stanju.

Motor je sigurno zapekao :)

coconut 12.07.2023. 10:40

Mogao bi ga prodati kao oldtimera. Danas ih nema puno u voznom stanju.

Mommistake 12.07.2023. 10:40

Citiraj:

Autor bertone (Post 3685636)
OVO samo njemcima može biti lijepo,... Audi EP4 Concept :roller:

Kao i ostalih 80% koncepata. :D

Svake godine ih desetke izbace, 99% njih nikad ne završi na cesti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:12.