![]() |
|
Citiraj:
Cijena je valjda ista, Aerotwin jeftiniji kad je na akciji za 140kn ako se ne varam. |
Automobili
Nitko nije napisao da su invalidska kolica.
Na autocestu smiješ s vozilom koje može postići 60 kmh ili pola onog što je navedeno kao ograničenje. Ovo teško može preko 20. S obzirom da mu je šešir i dalje na glavi, a nema ni traga nekoj sigurnosnoj opremi potrebnoj da budeš sudionik u prometu, mislim da je u težem prekršaju. Deda na speedu :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
A ak ima alkohola, po kojem članku odgovara, ko biciklist :roller: |
https://www.thedrive.com/news/35045/...is-now-on-fire
Sad ce opet nasi na index oglasima i njusci prodavat svoje 316-ice s tri razlicita broja sasije po 10k eura jer gle ovo ide za 250k dolara :D |
Kao ni Passat, ni Golf ne voli los test
https://www.index.hr/auto/clanak/vid...o/2200192.aspx |
Zar već svi ne znaju da taj test nema veze sa znanošću?
Odnosno nema veze sa automobilom. Ima veze s mozgom vozača. Da daš jednom čovjeku da 100 puta vozi isti automobil, svaki put bi drugačiji rezultat bio. |
Tu piše da je bio problem u gumama ccc....
https://autoportal.hr/tehnika/volksw...problematicno/ Diš japanske gume na švaPsko auto |
Citiraj:
Ispravite me ako sam krivo pohvatao. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Ma ne znam što rade, nisam išao u detalje, ali dovoljno ti je pogledati top listu od onih Šveđana (TV) koji su započeli s time. Ok, prva A klasa je imala problem ali ovo poslije je sve karanje u zdrav mozak.
Po njima, Qashqai je najbolji automobil na svijetu. Pa ima još gluposti.. Npr. Škoda Fabia Kombi stabilnija od BMW M3? Gluposti. :D Ali to se događa kad čovjek vozi. Na neispravnim gumama i sa autom koji je sabotiran za potrebe klikova :) |
Citiraj:
To su više rezultati koje treba gledati iz perspektive zanimljivosti i reko bi u nekim okvirnim gabaritima. Činjenica da je Golf VII imao puno bolje rezultate je već čudna sama po sebi, kad znamo svi, a i VW to prizna, to je isti auto... dapače samo su navodno poboljšali osjećaj za volanom, što bi na ovom testu trebala biti prednost... Nije to nikakav znastveni test, ali je fora. Kad sam gledao i ja sam vidio neke čudne rezultate. Tipa obična Ford Fiesta bolja od i30N (u nekom časopisu čitao, ne znam s kojeg sitea su to uzeli). Kužim da je Fiesta mala i lagana, i turbo agilna, vozio sam je i auto je fakat bombon za vozit, ali i30N ima sport mod u kojem ti, bar na našim cestama, glava skače do krova koliko je tvrd i sigurno na glatkoj podlozi zaljepljen za cestu. Edit: Nisam gledao, dal daju podatke koji motor su vozili, s kojom opremom, koliko težak? |
Citiraj:
Ali ako gume nisu bile dobre, zašto su objavili "test"? Pa radi klikova. Da su došli do istog rezultata ne bi bilo zanimljivo. A ovako su vijest na svakom portalu. :D |
Yap. Gume su najbitnije od svega pa tek onda ostalo. Imao sam sličnu situaciju, ali ne u kontroliranim uvjetima. Auto iz desne trake je naglo krenuo na mene. Nije me uopće vidjela. Brzina tempomat 70 km/h. Naglo u suprotan smjer, jer nije bilo druge, a nije bilo nikog u suprotnom smjeru. Nakon što sam nju izbjegao, isto naglo nazad u svoj smjer, jer se pojavio auto u suprotnom, koji je izašao iz sporedne ulice. Gume Continental Premium Contact 5, Golf V stari. Da sam imao stare/istrošene/loše gume, završio bi u nekoj ogradi negdje, ili u tom drugom autu.
Ona je naravno samo nastavila voziti kao da ništa nije bilo. Ulica je Strossmayerova u Osijeku i 70 je ograničenje. Možeš voziti najnormalnije i ostaviti razmak ispred sebe, ali ovakve situacije ne možeš predvidjeti. Btw, ispred nje nije bio nijedan auto i skužio sam ju samo zato što sam mislio prestrojiti se za nekih 100m. Da se nisam planirao prestrojiti, raspalila bi me po vratima i onda bi bilo svašta. |
nije provjerila mrtvi kut i eto veselja. naučit će idući put kad tako bočno podleti pod kamion.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jbt, "pjevaju" ko da su zimske, glasne za popizditi. Pogotovo na cca 40-50km/h. Kao da niti jedan ležaj kotača ne valja. Da nisam prije toga skinuo PremiumContact 6 gdje se ništa nije čulo to bi i pomislio. |
Bikoz idiot :suicide:
Predobro izgledaju kad ih sretnes ovak na cesti |
Citiraj:
Npr. imam zimske Continental WinterContact TS860 (205/55 R 16 91H), dakle gume koje redovito pobjeduju u testovima i generalno se smartaju medju najboljim, ako ne i najboljim zimskim gumama. 2,5 zime gume su me izludjivale, strasno su fuckale na brzinama izmedju 20-60, sve mislis da nesto sa lezajevima nije u redu. Kad stavim ljetne nazad sve OK. Probao razne pritiske u gumama, balansiranje - nista ne pomaze. Proslu zimu nabavio originalne Opel alu felge i stavio te zimske gume na njih (prije bile na celicnim). I odjednom fuckanje nestalo. Da li je bilo nesto u tome kako su bile gume montirane na felge, da li eto nekako nesto nije pasalo u toj kombinaciji - nemam pojma. Ali nakon sto su montirane na alu felge svo fuckanje nestalo. Pa sad ti misli sta je bio problem i zasto su gume tako jako fuckale... |
Kad smo kod guma - dolazi li Golf 8 na Giti gumama kao i prethodnik ili su odlučili još malo uštediti?
|
Citiraj:
Na mome Accordu su felge od Civica novog (8J ET50), dok je njemu standard 7J ET55. Možda je previše razvučena 225 na 8J. |
Citiraj:
|
Citiraj:
U Dojčlandu testni modeli dolaze na Bridgestone ili Michelin gumama. Čini mi se Turanza i Primacy serije. |
Energy Saver
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vezano za buku kortrljanja, tu najvise utjecaja ima (uz smjesu i tip sare) tlak u gumama i geometrija ovjesa. |
Citiraj:
Alu felge su 7Jx16, a ako su original za taj model naravno da su i sirina i ET kako tvornica propisuje. Mada malo cudno da je drugacija sirina felga ovisno da li je celicna ili alu. Ljetne guma su 225/45 R 17 i opet na originalnim alu felgama (sa njima auto dosao iz tvornice) i te felge su 7,5J. I kao sto sam napisao - na celicnim felgama gume su fuckale kao lude, na alu felgama nikakvog fuckanja. Nema bas nekako smisla, ali eto... |
Citiraj:
Doduše, ovo je Bosna, mjesto gdje nestaje svaki oblik logike. |
Citiraj:
No, nitko ne stavlja tvornički 225 na 8J. 235 ide, ovako je doslovno guma u ravnini s rubom i svaki doticaj s rubnjakom je curbing. Honda je očito s razlogom stavila 7J felge na 225 u stocku. Budem probao sa promjenom felgi. |
Citiraj:
Na BMW F30 tvornicke dimenzije su : Prednje 225/40/R19, 8J, ET 36 Zadnje 255/35/R19, 8.5J, ET47 |
E90 dolazi tvornicki sa 8 inca felgom i 225/40 18 rft gumama.
Btw radije se poigraj tkakom u gumama nego mjenjat set felgi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:41. |
|