![]() |
|
Pa koje godište je taj Touareg?
Ako je prva generacija, i ne vrijedi više. Znam puno ljudi koji su uzeli X5 ili MLa iz tih godina, naivno. Pa ih na kraju mijenjali za npr. Golf 5 i spasili se. :D Zvuči apsurdno na prvu, mijenjati Touarega za Golfa.. Ali što realno gubiš? Sigurno nije lova. :) Eto samo na gumama bi uštedila značajan iznos. Gume za Touarega će s montažom i dostavom otići preko 4k. Za 4000 kuna Golf i obuješ i registriraš. |
2005. je tuareg.
Uglavnom svatko ima svoje misljenje,a i mi smo sugerirali da se rijesi toga,ali eto ispalo je kako je ispalo. Tako da zasada gume;) |
Citiraj:
Ovako? |
Citiraj:
Nadam se da ces poslikat before/after ono gdje ti je jako zguljeno iza |
Jednom davno sam već linkao ovaj auto, ali toliko mi je lijep da moram staviti nove informacije o njemu - Ares Desing Panther ProgettoUno
https://automobili.klik.hr/novosti/a...i-rastapa-srce |
Ja imam crossclimate na corolli i sad curi uzeli na minija, ja mislim najbolja cjelogodisnja guma osim ako ne misliš baš na duboki snig ić, onda 2 seta guma jbg
Vrlo dobra na +40 izvrsna od 0 do 15, prihvatljiva za laganu vožnju po laganom snijegu. |
Ja sam o njima razmišljao Al sam na kraju ipak uzeo GY vector4season G2. Razlog je što ipak zimi idem često do Ogulina, trebam all season gumu sa boljim zimskim karakteristikama.
Inače, imam ih jedno godinu dana i da bi riječ rekao. Po kiši super, snijega je nešto sitno bilo ove godine i nikakvih problema. Baš sam zadovoljan. |
Citiraj:
Nakon cistih ljetnih, bocno parkiranne sa CrossClimate mi je bio preporod, iako ni blizu kao sa pravim zimskim. Ali nekom poput mene ko je do tad pazljivo vozio ljetne i po mecavi, CrossClimate mi je bio otkrice desetljeca. Disclaimer: ljetne su mi funkcionirale po snijegu jer su bile 175/14". Sa 225 sirinom se sigurno ne bi igrao i sada vozim GY Ultragrip po zimi. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Koliko si platio to čudo?
Ja sam za 30 kuna kupio boju original nijansu, i mali kist. Postigao isti rezultat kao ti s tim čudom. A "radio" sam 5 minuta. :D Kod mene je naravno malo drugačiji sistem. Ti si ispunio rupu, ali ne valja boja. Kod mene je boja original, ali udubina ostala. U praksi mi se čak čini da sam ja bolje prošao. :D Sa 3 metra se ne vidi nikako. Danas ću proći sve rubove vrata, svidilo mi se. |
Ma gle, iskreno sve te pizdarije ne mogu postic ono sto postignes lakiranjem cisto jer ti fali jedna komponenta - lak. Drugi par rukava je ako imas stari auto sa single stage bojom.
Isto tako ako je obican glossy onda je lakse, cim je metalik bilo kakav kist ce dat krivi odsjaj cak i ako tupkas boju u male kapljice. Ovo me izaslo oko $70. Za te novce dobijem pola litre po sifri zamjesane boje u spreju ovdje u lokalnoj mjesaoni boja + $30 za kvalitetan dvokomponentni lak i to bi onda bilo drugacije. No ok, probao sam jer sam mislio da ce bit jednostavnije i brze. :D To sam bio vec jednom uzeo za E36 i ispalo je perfektno. Lik je zamjesao boju da je pasala savrseno, plus koriste jako kvalitetne sprej bocice koje ne pljuju boju ko one jeftine za 15-20 dolara. Ne znam kakve su cifre u RH ali 30kn za mjesanje boje mi se cini jako malo. |
Naravno da odsjaj ne valja kad postoji rupa. :) I udubina, npr. od tuče, sa original bojom unutra se "krivo" sjaji. Bez filera i brušenja to nikad nije 100%. Maximalno što sam ja postigao sa linijskim ogrebotinama je "10 foot job", ilitiga dobro izgleda sa 3 metra. Što isto ne mora biti loše. Ne vidi se u vožnji, ni kad je prljav. Nekima je i to "savršeno".
Jedino što se stvarno dobro da uraditi bez filera i sprejanja cijelog panela su "rock chips". Ali ako su okruglasta oštećenja do 3mm promjera. Moraš napuniti cijelu rupu bojom, najbolje da ima i viška, pa onda pobrusit s vodom do ravnoga i ispolirati panel. To ide do nekih 95%. Tj. može se dovesti do toga da se vide samo ako ih tražiš s baterijom. A u mene na Renaultu je nekakva bež metalik boja. Jebena za napraviti, a još teža za obojati. Nijansa koliko-toliko bude ok, ali listići metala su drugačiji od originalnih. Kistom ju je jebeno nanositi. Citiraj:
|
Citiraj:
Divno je kako ima samo par km ceste bez ograničenja 70 km/h. Ja živce izgubim do ZG. |
Evo jedne za Wolva da ne bi rekao da idiota ima samo na 'brdovitom Balkanu' već i u njegovoj Kanadi
https://www.index.hr/auto/clanak/vid...r/2199501.aspx |
To su bila dva Balkanca u Kanadi, vidiš da je Golf namazao Hondu :D
|
@wolwerine u drugom koraku s nekakvim acetonom skidaš višak boje?
|
Citiraj:
Nemas pojma koliko idiota ima ovdje, mada toga ima svuda. https://www.vancourier.com/sports/dr...deo-1.24061363 Citiraj:
|
Klasična početnička pogreška - kada znaš da ćeš se zabiti u kamion, traži način da se zabiješ u gume, jer ako podletiš pod kamion, kao ovaj Ferrari, možeš bukvalno ostati bez glave.
|
Citiraj:
|
Autonomni automobili budu to imati ukljuceno po defaultu, "avoid traffic accidents OR aim for truck wheels" :)
|
Citiraj:
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
:roller::roller: samo sam cekao neki komentar, nisam ocekivao ovako dobar :beer: |
Citiraj:
Ja sam rjesavao udubine od kamenja, i cekao cca ~15 min za susenje, pa onda jako njezno sa onim "blending solutionom" dok ne prestane bit grbavo. I tako istu tocku 2-3 puta i ispalo je stvarno OK |
Citiraj:
Metlice brisača...uzeo Bosch Aerotwin i nakon 2mjeseca mi počele ostavljati crte. Sad su već gore skoro 2g ak se ne varam i počelo me to živcirati pa gledao malo po internetima i ekipa preporučuje Valeo first. Ima netko iskustva sa njima? |
Cuo sam o tim aerotwin "kratkorocnim metlicama" do te mjere da ljudi prije kupovine provjeravaju "made in" drzavu na ambalazi. Mene moje kupljene na mall.hr sluze ok, al ne znam gdje su proizvedene. Prve sam sjebao rainx-om nakon godinu dana, druge su dobrejos od jeseni. S vremena na vrijeme "obrijem" sajbu ziletom jer bude zapecenog smeca.
Valeo first je bolji izbor od Valeo vulgaris. |
Vozim se upravo po autocesti od Slavonskog Broda prema Zagrebu i u daljini vidim policijski kombi s rotirkama parkiran u zaustavnoj.
Usporim i gledam kaj se događa i ne vjerujem. Zaustavili dedu u motornim kolicima koji se odlučio provozati malo... Stao, izvukao video iz kamere i cropao https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3500819e0e.jpg |
Ko zna, možda je i granicu prešel :D
|
|
Citiraj:
To je motorno vozilo koje mora biti registrirano. Iza ima čak udubljene za montiranje tablice za mopede. To su tko zna od kuda nabavili, i voze se okolo s time. TO NISU invalidska kolica. Nedavno je jedan muškarac poginuo na tome https://evarazdin.hr/crna-kronika/na...ucajem-385188/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:48. |
|